niedawno obiecałam, wrzucam przepis na kimchi, czyli koreańską kapustę kiszoną. Kapustę pekińską kiszoną na ostro oczywiście. Trochę pisałam już na jej temat przy okazji zupy Kimchi Jjigae, więc dziś tylko przepis. ;) Przepis znalazłam tutaj . Mogłoby się wydawać, że robienie kimchi jest to trudne i czasochłonne, ale zapewniam, że jest to bardzo proste i wdzięczne zajęcie. Odkąd(...)kimchi do słoików, nie wypełniając ich do pełna, ponieważ kapusta będzie wytwarzała sok i gaz, a kiedy się ją otworzy to z pewnością wybuchnie. ;) No, może nie wysadziła nam kuchni w powietrze, ale połowa zawartości słoika znalazła się na mnie i na meblach. ;) Zakręcam słoiki dość mocno i przez pierwszą dobę zostawiam je w temperaturze pokojowej, potem chowam do lodówki
Kuchnia PrezydentowejPrzyprawa bardzo interesująca.Dodajemy ją do sałatek na bazie owoców np.z banana,mango,ogórka,z pomarańczy zyskują on wtedy na smaku i zapachu.Świetna jest
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiMałe słodkie co nieco dla uprzyjemnienia stresujących pierwszych dni w szkole czy przedszkolu na pewno będzie mile widziane przez naszych milusińskich. Moja córeczka uwielbia kruche ciasteczka
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaDzisiaj proponuję Wam proste a zarazem wyrafinowane danie - filet z okonia morskiego z masłem waniliowym i czarnym ryżem. Jestem pewna, że przypadnie Wam do gustu, a
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskamojprzepisna.pl | Chleb pszenny z płatkami owsianymi Jak tylko zobaczyłam ten przepis na blogu Sto kolorów kuchni pomyślałam, że muszę go upiec. Wyglądał tak smakowicie, a przy
moj przepis naOstatnio na blogu pojawia się coraz więcej słodkich dań, szczególnie placuszków. Często z nimi kombinuję na różne sposoby, bo córeczka je uwielbia. Dziś na podwieczorek zrobiłam
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaBardzo lubię wątróbkę na wszelkie sposoby. Przepis na taką w ogórkowym sosie kiedyś od znajomych przyniósł mój tata. Jest bardzo delikatna a ogórkowy akcent nadaje wyraźnego
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaMięciutkie, rozpływające się w ustach mięsko,sosik gesty, delikatny, śmietankowy. Tak mówi o tej potrawie moje dziecię. A uwierzcie mi, że jest bardzo wybredna. I taki
Kuchnia z widokiem na ogródDawno nie jadłam wątróbki, a została mi z pasztetu , który robiłam jakiś czas temu. Wtedy tę resztkę zamroziłam i zupełnie o niej zapomniałam. Dzisiaj sobie przypomniałam
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comTa śliczna mała blondynka potrzebuje naszej pomocy. Nie bądźmy obojętni...http://fundacja-sloneczko.pl/apele/pokaz_opis.php?ida=229%2FKWiktoria urodziła się w 2005 roku i od urodzenia choruje na Osteogenesis Imperfecta- Wrodzona
Codzienna kuchnia niecodziennaIdealne na prezent. Jak nie dla kogoś, to zawsze może też zrobić dla siebie, prawda? Z niespodzianką w środku i lekkim alkoholowym posmakiem.
Sto kolorów kuchnipozycja obowiązkowa w kuchni. Moja metalowa niestety się zepsuła. Nie był to odlew całej praski, więc po jednym z prań w zmywarce po prostu odpadły rączki. Praska Fiskars zrobiona jest inaczej, dwie części plus koszyczek. Nie mają gdzie odpaść rączki. Praska jest wykonana z wysokiej jakości tworzywa sztucznego, wzmocniona włóknem szklanym. Mimo wysiłków nie dałam rady jej złamać, chociaż(...)pomocne przy nakładaniu upieczonego mięsa czy usmażonych kotletów. Dzięki antypoślizgowej końcówce, nie ma obawy, że wypadnie to co właśnie nimi chwyciliśmy. Dobrze trzymają, są wytrzymałe i niesamowicie pomocne w kuchni. Cena w internecie to ok. 25zł. Zapraszam do odwiedzenia: Strona producenta - Fiskars Kanał na YouTube - Fiskars YouTube
Gotowanie i blogowanieSmażona pierś z kurczaka to wspaniała rzecz – zarówno do dań głównych, jak i do sałatek! Jeżeli trafiliście na ten przepis, z pewnością macie problemy z
Kuchnia BazyliiMaj zaczynam od wypieków z rabarbarem. Dawniej moja Babcia często przygotowywała z niego kompot lub zajadaliśmy się na jej działce ciastem drożdżowym z kruszonką. Sama jednak
Pink Envelopemianowicie barwenę . Przepis inspirowany kuchnią indyjską i podpatrzony w jednej z książek tejże kuchni. Barwena jest rybą występującą w Północnym Atlantyku od Szkocji do Wysp Kanaryjskich, na Morzu Śródziemnym, a także w Morzu Północnym i zachodnim Bałtyku. Należy do ryb okoniokształtnych i jest wspaniale ubarwioną rybą ( jej grzbiet jest niemal purpurowy ). Jest rybą niezwykle smaczną,o czym ja się przekonałam
Ostra na Słodko