Mocno przydusić, żeby mięso szczelnie wypełniło szynkowar. Do dużego garnka wlać ciepłą wodę, na dno rozłożyć jakiś materiał i postawić szynkowar. Przykryć garnek. Od zagotowania wody zmniejszyć temperaturę gotowania. Parzyć szynkę 1,5 godziny w temperaturze 80 C. Wyjąć szynkowar z wody i postawić do ostudzenia. Nie otwierać szynkowaru zanim nie ostygnie. Wyjąć z szynkowaru worek z kiełbasą, cebulki usunąć
Kuchnia PokoleńSałatka z marynowanymi pieczarkami. Szybka, tania, idealna na kolację. Składniki pieczarki marynowane ogórek korniszon 1 jajko gotowane szczypiorek szynka żółty ser papryka czerwona cebula kukurydza majonez sól i pieprz do smaku Przygotowanie Kukurydzę odsączyć z zalewy. Pozostałe składniki pokroić w kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do miseczki i całość dokładnie wymieszać. Doprawić pieprzem, solą i majonezem do smaku. Autor przepisu: Klaudia
Wasze PrzepisyPrzepis na szybką i smaczną sałatkę, kiedy dopada głód i nie mamy czasu na gotowanie. Składniki szynka konserwowa 20 dag ser żółty 20 dag pieczarki konserwowe 10 dag 1 mała puszka kukurydzy majonez 2 łyżki sól, pieprz do smaku Przygotowanie Szynkę, ser i pieczarki konserwowe pokroić w drobną kosteczkę, dodać kukurydzę oraz majonez, doprawić solą i pieprzem. Autor przepisu: Bożena
Wasze PrzepisyŚwietna propozycja na śniadanie oraz kolację, a także na przystawkę lub imprezową przekąskę – sałatka ryżowa z szynką i jajkiem. Sałatka ryżowa to danie wręcz uniwersalne, które sprawdzi się w każdej sytuacji! Delikatny ryż jaśminowy, pyszny sos oraz aromatyczne i lubiane przez nas dodatki. To niewątpliwie największe zalety ten prostej w wykonaniu sałatki . Każdy może ją dowolnie modernizować i dostosować(...)sałatki warstwowej z tuńczykiem na krakersach. Sałatka ryżowa z szynką i jajkiem Składniki: ryż jaśminowy: 100 g jajka: 3 szt. szynka: 100 g seler naciowy: 2 łodygi szczypiorek majonez: 1 łyżka jogurt gęsty: 2 łyżki sól i pieprz do smaku Sałatka ryżowa z szynką i jajkiem Wykonanie: 1. Ryż gotujemy na sypko zgodnie z przepisem na opakowaniu. Jajka gotujemy
Kuchnia Na WypasieNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Dzisiejszy przepis to przepis "na winie", czyli wyciągnęliśmy z lodówki wszystko co mieliśmy i zadziałaliśmy
Związek na patelniminut do lodówki. Uformować kotlety i smażyć na patelni, na oleju. Myślę, że jeśli nie lubi się surimi można ten składnik zamienić np. na dowolną rybę, szynkę, mięso gotowane z kurczaka lub dodać inne warzywa
Przepisy MikołajaTakie specjały jak kwiaty dyni czy cukinii są coraz bardziej dostępne w naszych sklepach, a czasem nawet, wydawałoby się, na zupełnie pospolitych straganach targowych. Jednak o
Pichceniomanianamyśle już wiem czemu, nie zdążyłam nigdy zrobić zdjęcia, zjedli… 😉 Przykładowe przepisy na nasze mięsne domowe wyroby: Kiełbasa ze słoika Schab suszony w piekarniku Suszony schab wieprzowy Szynka domowa gotowana Baton wieprzowy gotowany Pasztety Schab z żurawiną gotowany Pieczeń rzymska z pieczarkami i marchewką Schab ze śliwką Boczek faszerowany Karkówka pieczona miodowa Karczek rolowany z boczkiem Mielonka dojrzewająca. Kiełbasa mielona
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięjuż na śniadanie wielkanocne, w innych w porze obiadu. U mnie na obiad, na śniadaniu królują jajka, wędliny i sałatki. Mój żurek gotuję na wędzonce, przeważnie jest to szynka wędzona do gotowania, swojskim boczku i białej kiełbasie, podaję z jajkami ugotowanymi na twardo. Polecam :) Składniki - 40-50 dag wędzonki lub boczku wędzonego ( najlepiej pół na pół ) - 3-4 pętka białej
Kuchnia z widokiem na ogródsię kroić w plastry i smarować. Pyszny i wilgotny . Jeśli nie macie jeszcze ulubionego przepisu a pasztet – to może być właśnie ten. Spróbujcie! I DZIEŃ – smażenie i gotowanie 500g szynki wieprzowej albo mięsa z królika 500g pręgi wołowej lub antrykotu albo szynki z dzika 500g karkówki wieprzowej 500g łopatki wieprzowej 500g surowego boczku 200g słoniny surowej 2 cebule /250-300g
Karo in the KitchenSposób pierwszy Składniki: -2 pomidory -2 duże plastry szynki białej gotowanej -2 małe korniszony -2 plastry żółtego sera -szczypiorek -łyżeczka majonezu Odcinamy wierzch pomidorów, wydrążamy środek, który można przechować w lodówce i użyć np. do sosu lub zupy pomidorowej. Wszystkie składniki kroimy w drobną kostkę i mieszamy z majonezem. Napełniamy pomidory. Sposób drugi Składniki: -2 pomidory -mała puszka tuńczyka
Kulinarne przemysleniagarnka wlewamy wodę 3 litry. Włoszczyznę( marchew, seler i pietruszkę) myjemy i obieramy, ścieramy na tarce i wkładamy do garnka z wodą.Dodajemy ziele angielskie i listek laurowy.Dodajemy szynkę i gotujemy na małym ogniu koło godziny, po tym czasie dodajemy pokrojone w kosteczkę ziemniaki i nadal gotujemy doprawiając już teraz solą i pieprzem.Gotujemy dalej, aż nam zmiękną ziemniaczki, teraz dodajemy
Różowa kuchniaprzygotować na imprezę, na piknik czy do pracy. Smakują na ciepło i zimno. Polecam Post Rogaliki na wytrawnie z szynką i żółtym serem pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujeinspirację tamtą pastą. Składniki : 500 g wątróbki indyczej 3 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 10 ziaren pieprzu garść żurawin sos z pieczeni (u mnie sos z pieczenia szynki ) Wątróbkę gotować ok. 30 minut w wodzie z dodatkiem przypraw. Długość gotowania jest zależna od tego, czy z nakłutej wątróbki nie wycieka krew. Wątróbkę wyjąć i ostudzić. Zmiksować w malakserze, stopniowo
Weekendy w domu i ogrodzieszparagi niebawem się kończy, więc nie prześpijcie ich! Można jeść je na milion sposobów. My proponujemy szybki numerek – tartę. Można je też podawać duszone, smażone lub gotowane, z szynka parmeńską, sosem holenderskim lub berneńskim, fetą, jajkiem sadzonym. Cokolwiek podpowie Wam wyobraźnia… Tylko patrząc na szparagi, lepiej trzymajcie ją na wodzy… Składniki: pęczek białych szparagów płat łososia
GRUBY WAŁEK