dodać świeżo wyciśnięty sok z cytryny i wstawić w chłodne miejsce ja trzymam w lodówce dziś jest jej 3 dzień- po tym czasie odcedzić z płatków i zużyć (długo nie wytrzyma w lodówce wykorzystajmy ją jak najszybciej )Woda różaną wykorzystujemy w kuchni lub w naturalnej kosmetyce np jako tonik (coś cudownego czuć zapach róż na swojej buzi z rana )Zbierajmy
Basia w kuchniPyszna i lekka sałatka z serem korycińskim z dodatkiem czarnuszki który nadaje jej odpowiedniego smaku. Możemy ją przygotować do grilla lub na kolację jako samodzielne danie
Bajeczna KuchniaPożywna i lekka zupa w sam raz na zimowe dni. Aromatu dodają jej podsmażane franfurterki i warzywa. Składniki 1 puszka soczewicy gotowanej na parze firmy Bonduelle
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyPo raz pierwszy cieciorkę jadłam kilkanaście lat temu w Turcji na wakacjach. Lubię jej smak, który podobny jest do zielonego groszku. Najczęściej używam tej konserwowej do
Moja smaczna kuchniaWczoraj siedząc u koleżanki i rozmawiając z jej babcią o plackach stwierdziłam - czas coś upiec. Coś z kakaem, bo mam całe opakowanie i kusi. Wróciłam do
W kuchni bez szafekHej :) Kukurydza dojrzewa, wiec chcemy wam polecić częstsze jej jedzenie. Zwłaszcza teraz kiedy jest super świeża. Zobaczcie jak pięknie się prezentuje :) Miłego wieczoru :) pozdrawiamy
vegetaniePrzepis na te pączki dostałam od mojej mamy i musze przyznać, że nie było łatwo, bo to jej od lat sprawdzony przepis na te cudne słodkości
Zainspirowana w kuchniWieprzowina,polski przysmak królujący od lat na naszych stołach.Kuchnia polska nie może się obejść bez cudownego,różowego mięs,z lekkim przerostem tłuszczu,co nadaje jej walory smakowe ,ale co dla nielicznych ,niestety jest kaloryczna.Najlepsza jest pieczona,duszona lub smażona.Powinno się ją podawać z sałatą lub surówką z marchewki,z ziemniaczkami lub tak jak ja z kaszą bulgur.Jest
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkikurz, który cichutko opadał przez te wszystkie lata i teraz w jednej jego drobinie zamknięta jest cała epoka, a ja jestem jej maleńką częścią. Dziś w końcu to zrobiłam. Wybrałam jeden, wyjątkowy, bo kulinarny. Zawisł w mojej kuchni, tej, która powstała na miejscu kufra, starych szaf i pełnych tajemnic skrzyń. I pewnie jest zaskoczony, że wybrałam dla niego taką okazałą
KUCHARNIAlekko „rozchodzić” przy nakładaniu, gdy jest gorąca – to wynik sporej ilości sosów oraz roztopionego sera. Jednak gdy zaczyna stygnąć, jest bardziej zwarta i bardzo ładnie widać jej „przekrój”. Taką lasagnę z sosem bolońskim i beszamelem możecie także zamrozić i wykorzystać choćby w przypadku niespodziewanych gości. Ale błagam – nie kupujcie gotowych produktów pod tytułem(...)sosem bolońskim i beszamelem zapiekamy przez ok. 30-40 minut. Podajemy na gorąco. Post Prawdziwa lasagna z sosem bolońskim i beszamelem pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni
Pociąg Do Kuchniprzez praskę 12 gorące 13 pomarańczy 14 najpierw 15 wrzućcie 16 wąchać 17 rozmieszacie 18 piekarnika 19 uważać 20 przypaliło 21 jej 22 wyciągnijcie 23 ostudzi Artykuł Piernik ze kartołflōma (Piernik z ziemniakami) pochodzi z serwisu Chop w kuchni
Chop w kuchniSałatka jarzynowa, u mnie tradycyjnie nie może jej zabraknąć na świątecznym stole. Choć już podobno niemodna i oklepana ( jak mówią niektórzy ) u mnie w rodzinie nadal
Kuchnia z widokiem na ogródZapiekanka prosta, z ryżem i porem w roli głównej. Bardzo mi smakowała, bo jest lekka i smaczna. Zrobiłam jej za mało bo znikła błyskawicznie. 2 woreczki
wesoła kuchniaMoich dyniowych eksperymentów ciąg dalszy. Drożdżowa chałka upieczona z dodatkiem dyniowego puree które nadało jej pięknego słonecznego koloru. Najlepiej smakuje jeszcze ciepła. ciasto: 300 g mąki
Kolorowa kuchnia ElkiOd kiedy bardzo zasmakowała mi cukinia, nie przestaję bawić się przepisami z jej udziałem. Te placuszki robiłam już jakiś czas temu, ale jakoś wcześniej nie miałam
Kuchnia Ellie