jej kuchnia - 1500 przepisów (strona:16/100)

Woda różana 177

dodać świeżo wyciśnięty sok z cytryny i wstawić w chłodne miejsce ja trzymam w lodówce dziś jest jej 3 dzień- po tym czasie odcedzić z płatków i zużyć (długo nie wytrzyma w lodówce wykorzystajmy ją jak najszybciej )Woda różaną wykorzystujemy w kuchni lub w naturalnej kosmetyce np jako tonik (coś cudownego czuć zapach róż na swojej buzi z rana )Zbierajmy

Basia w kuchni
Sałatka z serem korycińskim 206

Pyszna i lekka sałatka z serem korycińskim z dodatkiem czarnuszki który nadaje jej odpowiedniego smaku. Możemy ją przygotować do grilla lub na kolację jako samodzielne danie

Bajeczna Kuchnia
Zupa z czerowonej soczewicy z frankfurterkami 205

Pożywna i lekka zupa w sam raz na zimowe dni. Aromatu dodają jej podsmażane franfurterki i warzywa. Składniki 1 puszka soczewicy gotowanej na parze firmy Bonduelle

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki 163

Po raz pierwszy cieciorkę jadłam kilkanaście lat temu w Turcji na wakacjach. Lubię jej smak, który podobny jest do zielonego groszku. Najczęściej używam tej konserwowej do

Moja smaczna kuchnia
Łaciata babka Gellwe 196

Wczoraj siedząc u koleżanki i rozmawiając z jej babcią o plackach stwierdziłam - czas coś upiec. Coś z kakaem, bo mam całe opakowanie i kusi. Wróciłam do

W kuchni bez szafek
A na kolacje kukurydza :) 131

Hej :) Kukurydza dojrzewa, wiec chcemy wam polecić częstsze jej jedzenie. Zwłaszcza teraz kiedy jest super świeża. Zobaczcie jak pięknie się prezentuje :) Miłego wieczoru :) pozdrawiamy

vegetanie
Pączki 168

Przepis na te pączki dostałam od mojej mamy i musze przyznać, że nie było łatwo, bo to jej od lat sprawdzony przepis na te cudne słodkości

Zainspirowana w kuchni
SCHAB NA OSTRO Z KAWĄ I KASZĄ BULGUR 182

Wieprzowina,polski przysmak królujący od lat na naszych stołach.Kuchnia polska nie może się obejść bez cudownego,różowego mięs,z lekkim przerostem tłuszczu,co nadaje jej walory smakowe ,ale co dla nielicznych ,niestety jest kaloryczna.Najlepsza jest pieczona,duszona lub smażona.Powinno się ją podawać z sałatą lub surówką z marchewki,z ziemniaczkami lub tak jak ja z kaszą bulgur.Jest

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Jerozolima, Ottolenghi, Semolina cake - ciasto z czerwonych pomarańczy, nie tylko na niedzielę 241

kurz, który cichutko opadał przez te wszystkie lata i teraz w jednej jego drobinie zamknięta jest cała epoka, a ja jestem jej maleńką częścią. Dziś w końcu to zrobiłam. Wybrałam jeden, wyjątkowy, bo kulinarny. Zawisł w mojej kuchni, tej, która powstała na miejscu kufra, starych szaf i pełnych tajemnic skrzyń. I pewnie jest zaskoczony, że wybrałam dla niego taką okazałą

KUCHARNIA
Prawdziwa lasagna z sosem bolońskim i beszamelem 159

lekko „rozchodzić” przy nakładaniu, gdy jest gorąca – to wynik sporej ilości sosów oraz roztopionego sera. Jednak gdy zaczyna stygnąć, jest bardziej zwarta i bardzo ładnie widać jej „przekrój”. Taką lasagnę z sosem bolońskim i beszamelem możecie także zamrozić i wykorzystać choćby w przypadku niespodziewanych gości. Ale błagam – nie kupujcie gotowych produktów pod tytułem(...)sosem bolońskim i beszamelem zapiekamy przez ok. 30-40 minut. Podajemy na gorąco.   Post Prawdziwa lasagna z sosem bolońskim i beszamelem pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni

Pociąg Do Kuchni
Piernik ze kartołflōma (Piernik z ziemniakami) 223

przez praskę 12 gorące 13 pomarańczy 14 najpierw 15 wrzućcie 16 wąchać 17 rozmieszacie 18 piekarnika 19 uważać 20 przypaliło 21 jej 22 wyciągnijcie 23 ostudzi Artykuł Piernik ze kartołflōma (Piernik z ziemniakami) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
Sałatka jarzynowa tradycyjna świąteczna. 266

Sałatka jarzynowa, u mnie tradycyjnie nie może jej zabraknąć na świątecznym stole. Choć już podobno niemodna i oklepana ( jak mówią niektórzy ) u mnie w rodzinie nadal

Kuchnia z widokiem na ogród
Zapiekanka porowo ryżowa 163

Zapiekanka prosta, z ryżem i porem w roli głównej. Bardzo mi smakowała, bo jest lekka i smaczna. Zrobiłam jej za mało bo znikła błyskawicznie. 2 woreczki

wesoła kuchnia
Drożdżowa chałka dyniowa 160

Moich dyniowych eksperymentów ciąg dalszy. Drożdżowa chałka upieczona z dodatkiem dyniowego puree które nadało jej pięknego słonecznego koloru. Najlepiej smakuje jeszcze ciepła. ciasto: 300 g mąki

Kolorowa kuchnia Elki
Placki z cukinii i tuńczyka 147

Od kiedy bardzo zasmakowała mi cukinia, nie przestaję bawić się przepisami z jej udziałem. Te placuszki robiłam już jakiś czas temu, ale jakoś wcześniej nie miałam

Kuchnia Ellie

Proponowane wyszukiwania