Ekspresowy dodatek do drugiego dania. Surówka w 5 minut. A do jej przygotowana potrzebujemy wyłącznie białej rzodkwi i marchewki. Biała rzodkiew różni się od dobrze znanej
Smak mojej kuchniC zas parzenia herbaty zależy od jej rodzaju : Herbatę czarną zalewamy wodą o temperaturze 100 C i parzymy od 3-5 minut. Herbatę
Przepisy i porady kulinarneC ebulę łatwiej obrać po sparzeniu jej łupin wrzącą wodą. Możemy np. zanurzyć na chwilę cebulę we wrzącej wodzie lub polewać ją wrzątkiem np
Przepisy i porady kulinarneKinga Paruzel i jej fit słodkości zachwycają mnie za każdym razem jak oglądam je na blogu. Piękne zdjęcia zachęcają do zrobienia w domu wszystkiego, co tam
Humanistka w kuchniWidziałam jej twarz, szarą, wręcz przeźroczystą, bez emocji. Zapadnięte policzki, wysunięty podbródek i oczy, patrzące na mnie z nadzieją. Chude ciało, wątłe i tak bezbronne, a
W kuchni Karmel-itkipieczemy 50-55 minut. Na ostatnie 10 minut pieczenia warto włączyć termoobieg. Ten kurczak ma bardzo pełny smak – papryka jest świetnie wyczuwalna, a jej smak genialnie podbijają kumin i kolendra, znane z bardziej egzotycznej kuchni Indii. Czosnek – mimo dość sporej jego ilości wykorzystanej do pieczenia – prawie nie jest wyczuwalny. Kurczak zagrodowy (z wolnego wybiegu) nie ma na sobie tyle tłuszczu
Karo in the Kitchenpełny zamrażalnik - swego czasu była w Netto w bardzo kuszącej cenie, nie mogłam się więc oprzeć przygotowaniu małych zapasów. Teraz intensywnie myślę nad jej wykorzystaniem, bo jeszcze tylko kilka miesięcy i moim sercem i kuchnią znów zawładnie rabarbar... Wracając do tematu - postanowiłam upiec scones według przepisu Ani. Wyjazd do Polski okazał się idealnym pretekstem - wieczór wcześniej szykowałam sernik i finansjerki(...)się nie dotykały. Piec w 200 st. C. przez 20-25 minut, aż się zrumienią. Lekko przestudzić, podawać ciepłe. Smacznego! Jutro moja mała Siostrzyczka ma urodziny. Już dzisiaj chciałabym jej złożyć najlepsze życzenia - dużo zdrówka i radości, więcej uśmiechu, a mniej kwaśnych min. Żeby praca inżynierska była przyjemnością, a studia zawiodły ją tam, gdzie sobie wymarzyła
Pożeraczka, czyli raz adobrzewystarczą. Koniec z namaczaniem i szorowaniem! Patelnia o wymiarach 28cm x 28 cm, jest na tyle duża, że swobodnie można na niej przygotować obiad dla 4 osób. Niewątpliwą jej zaletą jest również nienagrzewająca się i ergonomiczna rączka. Po więcej technicznych szczegółów zapraszam na stronę Ballarini.pl Pozwolę sobie tylko podzielić się z Wam schematem, który mówi(...)prezentuje się jak nowa. Pamiętajmy, aby po umyciu i wysuszeniu przetrzeć ją ręcznikiem papierowym nasączonym odrobiną oleju. Reasumujac, polecam patelnię Positano tym, którzy preferują kuchnię apetyczną, lekką, a przede wszystkim bez tłuszczu. Dania przygotowane przy jej użyciu niczym nie odbiegają od dań przygotowanych na grillu. Możemy więc grillować gdy za oknem pada deszcz czy mróz szczypie w uszy. Podczas grillowania
Mia Cucina SofietaMajówka, kto jej nie lubi, zaczyna się wtedy wielkie polskie grillowanie. Bo grillowanie to sport narodowy Polaków Ja ostatnio często grilluję na moim elektrycznym grillu, który jest odpowiednio duży, grilluje jednocześnie z obu stron. Grillowanie na nim nie wymaga odwracania mięsa, czy też innych produktów, które grillujemy. Można na nim przygotować pełnowymiarowe dania dla 2 osób. Tym razem przygotowałam(...)limonki i świeżą miętą, czy sosem tzatziki, czyli jogurtowym sosem z dodatkami. Smacznego! The post Kofty, czyli szaszłyki z grilowanego mięsa appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięrozgrzać dwie łyżki oleju. Wrzucić ziemniaki, seler i pietruszkę. Obsmażyć, ale nie dopuścić do zrumienienia. Do warzyw dodać cebulę i czosnek. Wymieszać. Gdy w kuchni poczujecie zapach podgrzewanej cebuli i czosnku, wlać wodę. Powinno być jej tyle, by warzywa były całkowicie zanurzone. Całość zagotować, a potem zmniejszyć moc palnika i gotować jeszcze do miękkości warzyw. Warzywa zblenderować oraz doprawić
Weekendy w domu i ogrodzieśrodku udekorowane kremem maślanym i kolorowymi postaciami z Ulicy Sezamkowej na pewno zrobią furorę wśród dzieci. Dużą zaletą takiej dekoracji jest fakt, że do jej zrobienia nie potrzeba żadnych wymyślnych foremek, wystarczy rozejrzeć się po kuchni i skompletować odpowiedniej wielkości szklanki, kieliszki czy inne okrągłe naczynia.Składniki na proste babeczki waniliowe+ czekolada do środkaSkładniki na krem maślanyDo wyciśnięcia największych kółek
Ciastkozercykukurydziana i czekała na swoje drugie wcielenie. Reinkarnacja kaszki przebiegła pomyślnie, a w nowym "ciele" czuła się chyba lepiej niż w wersji "dziewiczej". Żywot jej był jednak bardzo krótki. Zapachy dobiegające z piekarnika zaprosiły do kuchni wszystkich domowników i... cud, że udało nam się pstryknąć zdjęcia. W sekundę, na talerzyku zostały aż 3 batoniki, którym udało się nam przedłużyć lekko
Wypisz Wymalujwiem... To nie jest za bardzo profesjonalne, ale w tym przypadku użyłam gotowej masy. Spowodowane było to faktem, że taką posiadałam na stanie w kuchni. Kolejną rzeczą jaka do mnie przemówiła był fakt, że do jej przygotowania potrzebne było jedynie mleko. Ta masa nie wymagała dodawania masła/margaryny. Pod sam koniec miksowania dodałam do niej sok wyciśnięty z połowy cytryny
Malinowe Pocałunki