gofry - 3099 przepisów (strona:73/207)

Gofry-proste i pyszne 293

lubi gofrów?Chyba nie ma takiej osoby-przepadają za nimi szczególnie dzieci,mam dla was bardzo prosty przepis na gofry-polecam Składniki: (na 4-5 gofrów) 2 żółtka 2 łyżki cukru 1 szkl. mąki 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szkl. mleka 3 łyżki oleju Przygotowanie: żółtka miksujemy z cukrem,potem dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,mleko

Swojskie jedzonko
Gofry z mąki gryczanej i ryżowej 96

Przygotowałam tym razem gofry z mąki gryczanej i ryżowej. Przepis na gofry jest bardzo prosty, a efekt bardzo smaczny smaczny i zdrowy:) Gofry idealnie smakowały z dżemem wiśniowym wykonanym przez moją teściową :)  Potrzebne składniki:   200 g mąki gryczanej 100 g mąki ryżowej 2 jajka 1 mleczko kokosowe 1,5 łyżeczki ksylitolu Przygotowanie: Wszystkie składniki miksujemy na gładką

Łycha smaków
Gofry przepis 1 140

Coraz bliżej lata i ciepłych promieni słońca. Tak mogłabym już spacerować brzegami  morza po piaszczystej plaży. Żeby być bliżej marzeń postanowiłam zrobić gofry, na które zawsze się skusze kiedy jestem na wakacjach to taki mój wyjazdowy przysmak. Gofrownice zakupiłam kilka lat temu i moge powiedzieć ze jest to "inwestycja" na lata, gdyż po roku, trzech czy pięciu zawsze się(...)będzie ponią sięgało. Przepisów na gofry jest na prawde całe mnóstwo stosowałam już przeróżne. Poniższy przepis jest wart wypróbowania gofry są smaczne jednak po dłuższym leżeniu tracą swoją świeżość. Przepis pochodzi z "mojewypieki" Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 - 2 łyżki drobnego cukru do wypieków 1/3 szklanki oleju słonecznikowego

Kubki smaku
Domowe gofry 139

Gofry, które smakują jak te kupione z nadmorskiej budce :) Bez proszku do pieczenia, bez charakterystycznego sztucznego posmaku, który często czuć nawet w domowych wypiekach. Gofry rosną dzięki białkom ubitym na puszystą pianę. Smażą się bez problemu, nawet jeśli nie macie najnowszej gofrownicy. Będą wspaniale komponowały się z domowym dżemem, serkiem mascarpone, kremem czekoladowym czy też świeżymi owocami. Przepis pochodzi(...)sztywno. Wymieszać delikatnie z masą za pomocą łyżki. Rozgrzać gofrownicę. Powierzchnię do smażenia posmarować masłem lub olejem. Piec 4-6 minut w zależności od mocy gofrownicy. RADA :) Upieczone gofry ułóż na kratce tak, aby nie leżały na sobie. Gdy ostygną będą chrupiące :) Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Gofry czekoladowe czyli poWeekendowe Lakocie odc zamierzchly 129

rozpakować. Jakimś cudem dotrwałam do niedzieli i już w lepszej formie o 4ej rano wyruszyłam do Wrocławia. O tym będzie inna opowieść. Nadrabiam dzisiaj zaległości i zapraszam na gofry. Tym razem czekoladowe (choć może bardziej kakaowe) z rozmaitymi dodatkami. Przepis Pawła Małeckiego z "Cukierni Lidla".  W wersji z bitą śmietaną i borówkami smakowały bardzo ale prawdziwie(...)pyszne były z masłem orzechowym, bananami i łezkami czekoladowymi. Gofry czekoladowe 3 jajka (osobno białka i żółtka) 1 opakowanie cukru waniliowego 3 łyżki miodu 80 g masła 160 g mąki pszennej 30 g kakao 250-270 ml mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubijamy z cukrem waniliowym na sztywno. Żółtka ucieramy z miodem i powoli dolewamy rozpuszczone masło. Dodajemy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Gofry z serkiem mascarpone i galaretką jabłkową 161

Coś na pyszny deser Składniki Gofry • 1,5 szklanki mąki • 2 jajka • 2 łyżki masła • 1 łyżka cukru • 1 łyżka cukru waniliowego • 3 łyżeczki płaskie proszku do pieczenia • szczypta soli Nadzienie z sera • 1 szklanka śmietany 30% • 1/2 serka mascarpone • 1 łyżka cukru • 1 łyżka cukru waniliowego nadzienie z jabłek • 4 jabłka średnie • 1 galaretka agrestowa • 3 łyżki cukru(...)czasu do czasu przemieszać 2. Nadzienie z sera • Do śmietany dodać łyżkę cukru i łyżkę cukru waniliowego  oraz serek mascarpone ubijać mikserem aż zrobi się gęsta masa 3. Gofry • Białka ubić na sztywną pianę Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia  cukrem i szczyptą soli wlać mleko zaraz wszystko zmiksować  dodać żółtka i rozpuszczone wystudzone masło. Ciasto wychodzi

W królestwie smaków Beaty
Gofry z serka wiejskiego – Mleczne śniadanie na rozpoczęcie roku szkolnego 1652

zawierają libidy, które są bardzo ważne dla skóry, którą którą zabezpieczają przed odparowaniem wody i niekorzystnymi czynnikami zewnętrznymi, takimi jak wiatr, chłód czy promieniowanie słoneczne. Dzisiejszą moją propozycją są gofry z serka wiejskiego. Są delikatne, lekko słodkie, sycące, pyszne, a przede wszystkim ich przygotowanie zajmuje tylko chwilkę.   Składniki (2 spore porcje): 200 g serka wiejskiego gęstego; 2 łyżki mleka(...)oleju; szczypta soli; 2 łyżeczki cukru trzcinowego; 2 jajka Wykonanie: Jajka ubić na pianę trzepaczką, dodać serek, mleko, olej, sól i cukier, wymieszać. Dodać przesianą mąkę, wymieszać dokładnie. Smażyć gofry zgodnie z instrukcją na gofrownicy. Podawać z dżemem, cukrem pudrem, owocami, jogurtem naturalnym lub z innymi ulubionymi dodatkami. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined

dom-agi.pl
GOFRY KOKOSOWE, BEZGLUTENOWE 179

Pyszne, bezglutenowe gofry, z nutą kokosową dla wszystkich wielbicieli kokosu, ale nie tylko. Dodatkowo są także bez laktozy i bez dodatku cukru. Polecam. Dzieci uwielbiają chrupiące gofry. Z dodatkiem jogurtu z mielonym ksylitolem i posypane świeżymi owocami, mniam pychotka... :-) Przepis znaleziony tutaj   . Składniki: - puszka mleczka kokosowego 400g - 170g mąki ryżowej - 1/5 płaskiej łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia (u mnie(...)płynny olej kokosowy. Dokładnie zmiksować na gładką masę. Odstawić na 30 minut. Białka ubić ze szczyptą soli i z ksylitolem (lub cukrem), dodać do masy i krótko zmiksować. Smażyć gofry w nagrzanej gofrownicy, po kilka minut, do zrumienienia. Podawać ze świeżymi owocami, konfiturami lub jogurtem typu bałkańskiego wymieszanym z mielonym ksylitolem, lub dowolnie... Smacznego

Smaczne Zdrowe
Weganie nad morzem 204

jedzeniem nad morzem bywa różnie. Pozornie wydaje się, że wybór jest duży: smażone ryby, frytki, zapiekanki, kebaby, szaszłyki, gofry z bitą śmietaną… jednak z ich jakością bywa różnie, ale mimo wszystko turyści wypoczywający nad morzem są w stanie trafić na jedzenie dobrej jakości. A jak mają sobie poradzić turyści-weganie? Z pozoru sprawa wydaje się trudna, ale okazuje się(...)kurortach nie będzie z tym problemu, gorzej w mniejszych miejscowościach. Po drugie: warto dla ułatwienia zabrać kilka przydatnych produktów ze sobą, oto moja lista: - wędzone tofu, - mleko ryżowe do gofrów i sojowe do kawy, - jogurt sojowy naturalny i waniliowy, - granola, - sojowe kiełbaski na grilla, - sojowa wędlina i pasta do kanapek, - konfitura, - słoik z wegańskimi pulpetami, wegański strogonow w słoiku oraz

Roślinna - blog wegański
GOFRY (CHRUPIĄCE I PYSZNE!) 394

Jedną z naszych letnich tradycji jest przygotowywanie gofrów z dużą ilością kolorowych owoców. Taki deser z powodzeniem zastępuję ciasto do niedzielnej kawy. Przepis, z którym się z wami dzielę, dopracowałam na przestrzeni około 20 lat. Gofry wychodzą z niego chrupiące, a w środku puszyste. Muszę nadmienić, że gofry nie wyjdą idealne bez dobrej, dużej gofrownicy, która ma około 2000W mocy

Przepisy Aleksandry
Gofry na zakwasie pszenno żytnim 85

Takie troszkę inne gofry. Skusiłam się na ich wykonanie z czystej ciekawości. Okazały się bardzo smaczne i chrupiące, ale zupełnie nie miałam pomysłu jak je sfotografować. A czasu na to było niewiele, bo stało nade mną stadko łasuchów i wyciągało łapki :)  Może następnym razem uda mi się zrobić lepsze fotki, to podmienię. Gofry na zakwasie Składniki: Na zaczyn(...)masło, sól, sodę i cukier. Ciasto zmiksowałam. Rozgrzałam gofrownicę. Przed nalaniem pierwszej porcji ciasta, przy pomocy silikonowego pędzelka posmarowałam powierzchnie grzewcze odrobiną oleju. Nalewałam małe chochelki ciasta i piekłam gofry, aż stały się rumiane i chrupiące – gofrownica 850W mocy, poziom 5 z sześciu możliwych. Upieczone zdejmowałam drewnianą łopatką i ustawiałam pionowo opierając o metalową podstawkę z mikrofalówki. Podałam z bitą

Kuchenne zapiski Edyty
Gofry z truskawkami - jak z budki 95

Gofrownicę mam - ale używałam rzadko, bo przecież najwygodniej jest pójść do budki i kupić gotowe :) oboje z Mężem lubimy gofry, ale kupujemy je tylko przy okazji wypadów do Kazimierza Dolnego. W domu robiłam kilka razy, za każdym razem inaczej, ale szału nie było :P wreszcie trafiłam na te (jak do tej pory) najlepsze! Z dwóch (jeśli nie trzech) przepisów skleciłam(...)jeden i to bardzo udany - gofry smakują jak te z naszej ulubionej budki przy rynku w Kazimierzu Dolnym - miękkie w środku i chrupiące z zewnątrz :) Składniki na 12 gofrów: 3 jajka 1/2 szkl. cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 szkl. mleka 1 szkl. wody 3 szkl. mąki 1/2 szkl. oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatki: truskawki, bita śmietana, czekolada

Kolorowy Przepisownik
Gofry M.Roux 144

Jedne z najlepszych, chrupiących gofrów jakie kiedykolwiek jadłam. Przepis i wykonanie bardzo łatwe. Dla mnie najlepsze, same z cukrem pudrem. Pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno. Idealne z kubkiem gorącego kakao. Więcej rozpisywać się nie będę, bo trzeba je spróbować. 'gofry M.Roux' Składniki: - 160g mąki pszennej (niepełna szklanka) - 1 łyżka cukru pudru - 50g masła - 2 jajka - 1 szklanka(...)szczyptą soli. Do miski wsypać mąkę, cukier puder, dodać żółtka i mleko. Zmiksować na gładką masę. Dodać, delikatnie białka i wymieszać. Gofrownicę rozgrzać. Wylewać porcjami ciasto i piec, aż gofry będą złote. Smacznego! * przepis pochodzi z książki "Jajka" M. Roux

CookYourself
Gofry belgijskie z Liège 154

Gofry belgijskie to bardzo kaloryczny deser. Maślane, bardzo słodkie, ale takie pyszne, że ciężko poprzestać na jednym. Według mnie najlepiej smakują same, ale można je podać z dodatkami. Byle te dodatki nie były słodkie więc lepiej przyszykować kwaskowe, świeże owoce czy bitą śmietanę, ale niesłodzoną. Na pewno wielu z Was będzie zdziwionych widząc listę składników a konkretnie ilości masła(...)cukru. Ale zapewniam, że tak właśnie ma być chociaż jeśli ktoś chce niech zredukuje ilość dodanego cukru o połowę - też powinny wyjść pyszne. Gofrom można nadawać różne smaki. Mogą być słodkie albo wytrawne w smaku. Zobacz przepis na gofry z marcepanem . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
orkiszowe gofry razowe 140

soli wykonanie: Wszystkie składniki miksujemy na gładkie ciasto, powinno być bardziej gęstej niż ciasto naleśnikowe. Odstawiamy na czas nagrzania gofrownicy. Nagrzaną gofrownicę smarujemy olejem i porcjami wylewamy ciasto, pieczemy gofry i podajemy od razu na ciepło z dodatkiem dżemu, bitej śmietany z owocami lub wg upodobań

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania