lubi gofrów? Ja osobiście uwielbiam, a w zdrowej wersji to kocham! Przed Państwem gofry z kaszy manny i masłem orzechowym! Składniki: 2 jaja 5 tabletek słodziku (polecam z Rossmann) 50g kaszy manny 45g mleka 2% szczypta proszku do pieczenia aromat 5g oleju rzepakowego 20g masła orzechowego Sposób przygotowania: Jaja utrzeć z słodzikiem na puszystą masę. Dodać kaszę manny, mleko, proszek
Truskawkowa FiestaOsobiscie gofry mogę jeść codziennie! Z wspaniałymi dodatkami, są jeszcze pyszniejsze. Tym razem wykorzystałam tahini oraz krem karobowo-sezamowy . Pyszności!!!! Składniki: 2 jaja 100g mąki ryżowej 20g erytrytolu 10g oleju rzepakowego 120g kefiru szczypta proszku do pieczenia aromat 10g tahini 20g kremu karobowo-sezamowego Sposób przygotowania: Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać mąkę ryżową, olej, proszek do pieczenia(...)aromat oraz kefir. Całość dokładnie wymieszać. Masę przelać do bardzo dobrze rozgrzanej z odrobiną oleju gofrownicą. Smażyć ok. 7 minut. Gotowe gofry podać z tahini i kremem karobowo-daktylowym. Smacznego
Truskawkowa FiestaScroll down for recipe in English. Składniki: (10 małych gofrów) 1 szklanka mąki pszennej 1 duże jajko 1/3 szklanki mleka 1/3 szklanki wody gazowanej 3 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżka cukru 3 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli 1 łyżeczka oleju rzepakowego Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Żółtko oddziel od białka. Białko(...)zamknij i nagrzej (ok. 7-8 minut). Porcje ciasta nabieraj chochelką i rozprowadzaj równomiernie. Zamknij i piecz przez około 4 minuty (w trakcie pieczenia nie otwieraj gofrownicy). Po upieczeniu gofry odkładaj na metalową kratkę. Ingredients: (10 small waffles) 1 cup wheat flour 1 large egg 1/3 cup milk 1/3 cup carbonated water 3 tablespoons of coconut flakes 1 tbsp sugar
Delicious Placeciasto. Do ciasta dodać ubitą na sztywno pianę i łyżką delikatnie wmieszać w ciasto. Do gorącej gofrownicy wlać porcję ciasta i po zamknięciu piec na ciemno złoty kolor, kłaść gofry na kratce aby odparowały, nie będą miękkie tylko chrupiące. Podawać z ulubionym dżemem, smakują również na zimno - gofry z ubitą na sztywno pianą z białek są bardzo lekkie, chrupiące, smakują
W Mojej Kuchni Lubięktóra chrusty wpisała na Listę Produktów Tradycyjnych naszego województwa i faworki robi takie, że żadne inne mi tak nie smakowały. Spróbuję więc jej choć trochę dorównać. A tymczasem - gofry churros. Znalezione na pintereście. Nie namawiam na robienie zamiast pączków czy faworków, ale może akurat ktoś się zdecyduje? :) Smakowo nawiązują idealnie do tłustoczwartkowych tradycji, więc termin pokazania na blogu(...)kawałku, kształtujemy kulki wielkości ping-ponga i pieczemy w gofrownicy ok. 10 minut. W miseczce mieszamy cukier trzcinowy z cynamonem i obtaczamy w nim jeszcze gorące upieczone gofry churros. Smacznego
bistro mamaScroll down for recipe in English. Składniki: (około 10 szt.) Ciasto na gofry: 1,5 szkl. mąki pszennej 3/4 szkl. mleka 1/2 szkl. wody gazowanej 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki cukru szczypta soli 2 jajka 2 łyżki oleju Zakwaszana śmietanka: 2 szkl. śmietanki 30% UHT 2-3 łyżki białego octu winnego Oraz(...)minut). Porcje ciasta nabieraj chochelką i rozprowadzaj jej grzbietem na obu kratkach. Zamknij gofrownicę i piecz przez 4 – 4,5 min. (w trakcie pieczenia nie otwieraj gofrownicy). Podawaj gofry ze śmietanką i winogronem, polej odrobiną syropu lub miodu. Ingredients: (about 10 pieces) Waffle cake: 1.5 glass wheat flour 3/4 glass milk 1/2 glass carbonated water 1 teaspoon cinnamon
Delicious Placepodstawie tego przepisu odtworzyć oryginalną wersję tej potrawy. Żeby jednak była ona zgodna z dietą ketogeniczną , english muffin musi być zrobiony z mąk bezzbożowych. Proponuję skorzystać z przepisu na gofry śniadaniowe , tylko zamiast formy do gofrów użyć okrągłych ramekinów . Ja oczywiście poszłam na skróty, i usmażyłam go na patelni używając obręczy do kotletów. No i akurat miałam zalegające w lodówce
Modern Cave GirlGofry z jogurtem, lekkie, z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie. Idealne na pożywne i słodkie śniadanie, w sam raz na niedzielny poranek. Polecam Wam serdecznie i życzę mi ł ej niedzieli! **** Le gaufre sono delle cialde dolci croccanti all'esterno e soffici all'interno. Le gaufre sono ottime per la golosa colazione della domenica. Buona domenica a tutti(...)międzyczasie rozgrzewamy gofrownicę. Pędzelkiem z niewielką ilością tłuszczu (masła lub oleju) smarujemy wnętrze gofrownicy. Nakładamy porcję ciasta i pieczemy na złoty kolor (ok. 3 minut). Upieczone gofry podajemy z ulubionymi dodatkami. W moim przypadku była to konfitura z owoców leśnych, świeże owoce, płatki migdałowe i odrobina cukru pudru. **** PREPARAZIONE In una ciotola setacciate la farina con lo zucchero
La grande e la piccola cuocaPachnące jesienią cynamonowe gofry podane ze słodkimi i soczystymi śliwkami. Składniki: 2 jajka, 1 1/2 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 szklanki oleju, 1 1/3 szklanka mleka, 3 łyżki cukru, łyżeczka cynamonu, 10 - 12 sztuk dojrzałych, słodkich śliwek węgierek Przygotowanie: Mąkę, proszek do pieczenia, cynamon oraz cukier mieszamy w jednej misce. W drugiej jajka, mleko i olej. Dodajemy(...)suchych i miksujemy do połączenia się składników. Nadkładamy partiami ciasto do gofrownicy i pieczemy na średniej mocy 7-8 minut. Ze śliwek usuwamy pestkę, Kroimy na 4-6 części. Gofry podajemy z bitą śmietaną i śliwkami. Można podać również z samymi śliwkami i posypać dodatkowo cynamonem
Lena GotujeGofry najlepiej mi przypominają czas spędzony nad morzem .A teraz czas do powrotu zwykłego szarego dnia . Pierwsza rada za każdym razem kiedy nalewacie ciasto na gofrownicę posmarujcie ją olejem ,lepiej się odklejają. składniki na ciasto 2 jajka 2 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki oleju 1,5 szklanki mleka 1 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia 2 1/2 łyżki cukru kryształu odrobina(...)kakao wszystko wsypujemy do jednego garnka a potem wymieszać mikserem. Nalewamy na ciepłą gofrownicę równo rozprowadzić i tak około od 4 do 5 minut powinny tam być ,potem wyjmujemy .Gofry przyrządzamy tak jak lubimy na słodko z owocami
Moje WyrobyDelikatne i kruche gofry potrójnie kokosowe - z mlekiem kokosowym, olejem z kokosa i kokosowymi wiórkami. Łatwe i szybkie do przygotowania, idealne na podwieczorek lub weekendowe śniadanko. Można posypać je tylko cukrem pudrem lub podać z domową marmoladą wieloowocową, dżemem malinowym i świeżymi malinami. Opcjonalnie - aby było jeszcze bardziej kokosowo - udekorować płatkami kokosa. Pamiętajcie, aby wykładać ciasto na mocno rozgrzaną(...)gofrownicę (10 minut) im większa jej moc, tym gofry będą lepsze - bardziej chrupiące. SKŁADNIKI / 8 SZTUK 150 g (1 szklanka) mąki pszennej 250 ml płynnego mleka kokosowego + 50 ml wody 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru 2 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżki oleju kokosowego mała szczypta soli DO PODANIA: cukier puder, maliny, bita śmietana, dżem malinowy
cool and mintyCzekoladowe gofry to chyba jedno z najfajniejszych śniadań na majowy weekend. Można je przygotować na dwa sposoby albo z czekoladą lub z kakao z ziaren kakaowca. Smakują wyśmienicie same, z owocami czy z syropem klonowym. Są idealnie kruche. Polecam! Przepis na czekoladowe gofry SKŁADNIKI: - 3 jajka - 350 g mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 250 ml mleka
SMYKWKUCHNIByły już gofry tradycyjne, z białkiem, marchewkowe i orzechowe, a teraz proponuję Wam gofry bez mleka, na soku pomarańczowym Hortex. Są przepyszne, do tego ulubione dodatki i mamy pomysł na leniwe słodkie śniadanie, czy też podwieczorek. SKŁADNIKI 250 ml soku pomarańczowego Hortex, ok. 250 g mąki pszennej, 3 jajka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 4 łyżki rozpuszczonego
słodki bratekprzepis na błyskawiczne gofry, bo bez aptekarskiego odmierzania składników wystarczy szklanka. W mig przygotujesz śniadanie lub podwieczorek. Są smaczne i chrupiące, ale tylko gorące. Mleko krowie zastąpiłam mleczkiem kokosowym. Jeśli używasz mocno skoncentrowanego mleka kokosowego dodatek tłuszczu możesz całkowicie pominąć. Składniki na 6 sztuk: 1 szklanka mąki (u mnie orkiszowa pół na pół jasna z pełnoziarnistą) 1 szklanka mleka kokosowego(...)łyżka miodu szczypta soli 1 łyżka oleju kokosowego/innego Przygotowanie: wszystkie składniki umieścić w naczyniu i zmiksować wykładać łyżką na rozgrzaną gofrownicę i piec wg instrukcji obsługi gofrownicy upieczone gofry odkładać na kratę. Najlepiej zjeść zaraz po upieczeniu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Domowe gofry od razu przypominają mi mój krótki epizod pracy jako Au Pair zaraz po skończonym liceum. Mała wieś niedaleko Luksemburga miała być moim domem na cały rok. I przez okrągły rok miałam się opiekować trojgiem dzieciaków. Opiekować to za dużo powiedziane. Do moich obowiązków, poza słuchaniem gry na pianinie lub klarnecie, zagonieniem do odrabiania […] Artykuł Weekendowe śniadanie(...)domowe gofry pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink Envelope