Gofry z płynną czekoladą

Gofry z płynną czekoladą

Gofry z płynną czekoladą

Przepis na : deser

Składniki: 2 jajka 300 ml mleka 230 g mąki pszennej opakowanie proszku do pieczenia 100 g stopionego masła szczypta soli syrop klonowy Sos czekoladowy: czekolada mleczna śmietanka 30-36% cynamon Przygotowanie: Jajka roztrzepać ze szczyptą soli, a następnie z mlekiem. Masło rozpuścić i wystudzić.  Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do masy jajecznej dodajmy płynne masło, a następnie stopniowo mąkę. Gotowe ciasto powinno być dość gęste. Odstawiamy je na około pół godziny, pozwalając by odpoczęło, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Karczma Honorietty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.