Wraz z piękną pogodą zaczynamy sezon na gofry. Nie muszą być podane na słodko. Polecam także na słono. Czytaj więcej
Ana Mari's worldkocham gofry miłością wielką jest już jasne i wiadome! Tym razem przygotowałam je w wersji owsianej i podałam z przepyszną pastą z buraka ze słonecznikiem od Krokus – świetnie komponuje się z dodatkiem awokado i jajka w koszulce. Na stories możecie zobaczyć, jakie … Artykuł Gofry owsiane z pastą z buraka z awokado pochodzi z serwisu
Flymetothespoonkoniec dodajemy ubita pianę i delikatnie mieszamy. Rozgrzewamy mocno gofrownicę. Nakładamy chochlą porcję i smażymy ok. 3-4 minuty, aż ciasto się przyrumieni. Ubijamy śmietanę 30% z cukrem pudrem. Gofry dekorujemy konfiturą truskawkową, bitą śmietaną. A następnie układamy banana i borówki. Smacznego. Artykuł Gofry z bitą śmietaną pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEPrawda, że to sprytne rozwiązanie? Dodam jeszcze, że urządzenie łatwo się demontuje i myje. To tyle o blenderze, a teraz zapraszam na przepis na bardzo proste i zdrowe gofry bananowe, które w naszej kuchni goszczą dość często. Składniki: 1 banan 1 jajo 2 łyżki oleju 1/2 szklanki mąki jaglanej (możecie użyć pszennej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia opcjonalnie cukier(...)inne słodzidło Banana, jajko i olej blendujemy na gładką masę, dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i smażymy gofry
Cynamonowe szczęścieblogu bardzo często goszczą gofry w różnej postaci! Tym razem w wersji z serem. Palce lizać! Mleko 3,2%, które jest oferowane przez OSM Łowicz jest zapakowane w opakowanie przyjazne dla środowiska. Karton wykonany jest w 88% z surowców odnawialnych, dzięki czemu emisja CO2 został a zmniejszona o 21% w porównaniu do standardowego kartonu. Podłoże kartonu craft. Ponadto(...)100g mąki pszennej pełnoziarnistej 100g twarogu półtłustego 100ml mleka 3,2% szczypta proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać pozostałe składniki. Dokładnie wymieszać. Gofry smażyć na bardzo dobrze rozgrzanej gofrownicy z odrobiną oleju przez ok. 7-8 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego
Truskawkowa Fiestalubi gofrów? Ja osobiście uwielbiam, a w zdrowej wersji to kocham! Przed Państwem gofry z kaszy manny i masłem orzechowym! Składniki: 2 jaja 5 tabletek słodziku (polecam z Rossmann) 50g kaszy manny 45g mleka 2% szczypta proszku do pieczenia aromat 5g oleju rzepakowego 20g masła orzechowego Sposób przygotowania: Jaja utrzeć z słodzikiem na puszystą masę. Dodać kaszę manny, mleko, proszek
Truskawkowa FiestaOsobiscie gofry mogę jeść codziennie! Z wspaniałymi dodatkami, są jeszcze pyszniejsze. Tym razem wykorzystałam tahini oraz krem karobowo-sezamowy . Pyszności!!!! Składniki: 2 jaja 100g mąki ryżowej 20g erytrytolu 10g oleju rzepakowego 120g kefiru szczypta proszku do pieczenia aromat 10g tahini 20g kremu karobowo-sezamowego Sposób przygotowania: Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać mąkę ryżową, olej, proszek do pieczenia(...)aromat oraz kefir. Całość dokładnie wymieszać. Masę przelać do bardzo dobrze rozgrzanej z odrobiną oleju gofrownicą. Smażyć ok. 7 minut. Gotowe gofry podać z tahini i kremem karobowo-daktylowym. Smacznego
Truskawkowa FiestaScroll down for recipe in English. Składniki: (10 małych gofrów) 1 szklanka mąki pszennej 1 duże jajko 1/3 szklanki mleka 1/3 szklanki wody gazowanej 3 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżka cukru 3 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli 1 łyżeczka oleju rzepakowego Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Żółtko oddziel od białka. Białko(...)zamknij i nagrzej (ok. 7-8 minut). Porcje ciasta nabieraj chochelką i rozprowadzaj równomiernie. Zamknij i piecz przez około 4 minuty (w trakcie pieczenia nie otwieraj gofrownicy). Po upieczeniu gofry odkładaj na metalową kratkę. Ingredients: (10 small waffles) 1 cup wheat flour 1 large egg 1/3 cup milk 1/3 cup carbonated water 3 tablespoons of coconut flakes 1 tbsp sugar
Delicious Placeciasto. Do ciasta dodać ubitą na sztywno pianę i łyżką delikatnie wmieszać w ciasto. Do gorącej gofrownicy wlać porcję ciasta i po zamknięciu piec na ciemno złoty kolor, kłaść gofry na kratce aby odparowały, nie będą miękkie tylko chrupiące. Podawać z ulubionym dżemem, smakują również na zimno - gofry z ubitą na sztywno pianą z białek są bardzo lekkie, chrupiące, smakują
W Mojej Kuchni Lubięktóra chrusty wpisała na Listę Produktów Tradycyjnych naszego województwa i faworki robi takie, że żadne inne mi tak nie smakowały. Spróbuję więc jej choć trochę dorównać. A tymczasem - gofry churros. Znalezione na pintereście. Nie namawiam na robienie zamiast pączków czy faworków, ale może akurat ktoś się zdecyduje? :) Smakowo nawiązują idealnie do tłustoczwartkowych tradycji, więc termin pokazania na blogu(...)kawałku, kształtujemy kulki wielkości ping-ponga i pieczemy w gofrownicy ok. 10 minut. W miseczce mieszamy cukier trzcinowy z cynamonem i obtaczamy w nim jeszcze gorące upieczone gofry churros. Smacznego
bistro mamaScroll down for recipe in English. Składniki: (około 10 szt.) Ciasto na gofry: 1,5 szkl. mąki pszennej 3/4 szkl. mleka 1/2 szkl. wody gazowanej 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki cukru szczypta soli 2 jajka 2 łyżki oleju Zakwaszana śmietanka: 2 szkl. śmietanki 30% UHT 2-3 łyżki białego octu winnego Oraz(...)minut). Porcje ciasta nabieraj chochelką i rozprowadzaj jej grzbietem na obu kratkach. Zamknij gofrownicę i piecz przez 4 – 4,5 min. (w trakcie pieczenia nie otwieraj gofrownicy). Podawaj gofry ze śmietanką i winogronem, polej odrobiną syropu lub miodu. Ingredients: (about 10 pieces) Waffle cake: 1.5 glass wheat flour 3/4 glass milk 1/2 glass carbonated water 1 teaspoon cinnamon
Delicious Placepodstawie tego przepisu odtworzyć oryginalną wersję tej potrawy. Żeby jednak była ona zgodna z dietą ketogeniczną , english muffin musi być zrobiony z mąk bezzbożowych. Proponuję skorzystać z przepisu na gofry śniadaniowe , tylko zamiast formy do gofrów użyć okrągłych ramekinów . Ja oczywiście poszłam na skróty, i usmażyłam go na patelni używając obręczy do kotletów. No i akurat miałam zalegające w lodówce
Modern Cave GirlGofry z jogurtem, lekkie, z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie. Idealne na pożywne i słodkie śniadanie, w sam raz na niedzielny poranek. Polecam Wam serdecznie i życzę mi ł ej niedzieli! **** Le gaufre sono delle cialde dolci croccanti all'esterno e soffici all'interno. Le gaufre sono ottime per la golosa colazione della domenica. Buona domenica a tutti(...)międzyczasie rozgrzewamy gofrownicę. Pędzelkiem z niewielką ilością tłuszczu (masła lub oleju) smarujemy wnętrze gofrownicy. Nakładamy porcję ciasta i pieczemy na złoty kolor (ok. 3 minut). Upieczone gofry podajemy z ulubionymi dodatkami. W moim przypadku była to konfitura z owoców leśnych, świeże owoce, płatki migdałowe i odrobina cukru pudru. **** PREPARAZIONE In una ciotola setacciate la farina con lo zucchero
La grande e la piccola cuocaPachnące jesienią cynamonowe gofry podane ze słodkimi i soczystymi śliwkami. Składniki: 2 jajka, 1 1/2 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 szklanki oleju, 1 1/3 szklanka mleka, 3 łyżki cukru, łyżeczka cynamonu, 10 - 12 sztuk dojrzałych, słodkich śliwek węgierek Przygotowanie: Mąkę, proszek do pieczenia, cynamon oraz cukier mieszamy w jednej misce. W drugiej jajka, mleko i olej. Dodajemy(...)suchych i miksujemy do połączenia się składników. Nadkładamy partiami ciasto do gofrownicy i pieczemy na średniej mocy 7-8 minut. Ze śliwek usuwamy pestkę, Kroimy na 4-6 części. Gofry podajemy z bitą śmietaną i śliwkami. Można podać również z samymi śliwkami i posypać dodatkowo cynamonem
Lena Gotuje