Keto Egg & Avocado McMuffin Fast food’y już na dobre zakorzenione w naszej kulturze Kojarzycie śniadania ze znanej amerykańskiej sieciówki, tej z żółtym logo na czerwonym tle…? Nie ma chyba na tym świecie człowieka, który nie ma przynajmniej świadomości jej istnienia i chociażby najmniejszej znajomości ich flagowych produktów. No chyba, że mówimy o tym amazońskim plemieniu, które nigdy nie miało styczności z cywilizacją… Pozostała część świata powinna doskonale wiedzieć o czym jest mowa.... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jestem pasjonatką zdrowego stylu życia. Aby dbać o zdrowie, dobre samopoczucie oraz urodę stosuję dietę Paleo w wersji ketogenicznej oraz naturalne sposoby pielęgnacji. Ponoć moje przepisy bywają użyteczne, więc chętnie dzielę się nimi ze światem. Zapraszam do zapoznania się z nimi!