Chrupiące, najlepsze gofry wg. przepisu M.Roux
Chrupiące, najlepsze gofry wg. przepisu M.Roux
Jedne z najlepszych, chrupiących gofrów jakie kiedykolwiek jadłam. Przepis i wykonanie bardzo łatwe. Dla mnie najlepsze, same z cukrem pudrem. Pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno. Idealne z kubkiem gorącego kakao. Więcej rozpisywać się nie będę, bo trzeba je spróbować. Składniki: - 160g mąki pszennej (niepełna szklanka) - 1 łyżka cukru pudru - 50g masła - 2 jajka - 1 szklanka (250ml) mleka - szczypta soli Masło rozpuścić i wystudzić. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. D... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu CookYourself
Autor
cookyourself
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
gofry, ciasto, ciasta z masa, ciasto na zimno, łatwe ciasto
Inne przepisy z CookYourself
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję