Marzysz o bardzo smacznych i chrupiących gofrach? To nic trudnego, poniżej podaję przepis na ciasto, które zawsze wychodzi. Wystarczy trzymać się proporcji: Image by 1259483 from Pixabay Składniki na chrupiące gofry: 300 g mąki 10 g proszku do pieczenia szczypta soli 65-75 g cukru pudru 100 g oleju 2 jajka 1/2 litra mleka Suche(...)ciasto może odstać godzinkę. Jednak ja ostatnio robiłam gorfy od razu. Wyszły pyszne, chrupiące. Uwaga: Olej już jest w cieście, dlatego gofrownicy już nie smarujemy tłuszczem. Jako dodatek do gofrów polecam dżem ananasowy. Ostatnio próbowałam, dorzuciłam jeszcze do niego troszeczkę pomarańczy i posypki owocowej. Było pysznie. Smacznego
Jak u mamyGofry wytrawne, to świetna alternatywa dla posiłków z pieczywem. Są też rewelacyjną propozycją na śniadanie lub kolację, ale można je przygotować także na obiad. Są przepyszne, a do tego można podawać je z różnymi dodatkami, dzięki czemu możecie dopasować je do potrzeb i wykorzystać produkty, które zalegają w lodówce . Drukuj Gofry wytrawne Przygotowanie: 1 h. Wielkość: 8 sztuk Kalorie (porcja/sztuka(...)pierwszym nalaniem ciasta, posmaruj kratki olejem (później nie będzie to konieczne). Wylewaj ciasto na nagrzaną gofrownicę i zapiekaj do momentu, aż będą gotowe (czas będzie zależny od urządzenia). Gotowe gofry studź na kratce (dzięki temu będą chrupiące). Podawaj z ulubionymi dodatkami. Informacje dodatkowe Wartości odżywcze (1 sztuka): Kcal: 126 | Białko: 4,8 | Węglowodany: 16,8 | Tłuszcze: 4,6 Smacznego! Polub
Przepisy na widelcuŚwietną propozycją na śniadanie dla dzieci są racuchy drożdżowe, szczególnie jeśli uda Wam się włożyć do nich niespodziankę. Dzieciaki to uwielbiają. Podsyłam Wam przepis na racuchy drożdżowe z czekoladą . Gofry Masz w domu gofrownicę? Ciasto na gofry to bułka z masłem. Jeżeli nie lubisz śniadań na słodko - podsyłam Ci przepis na wytrawne gofry . Oszałamiająco pyszne! Jak widzisz pomysłów jest mnóstwo
MamaOskarkaSzybkie, ociekające soczystością i chrupiące gofry z ciecierzycy z ketogenicznymi dodatkami. #nasłono #niskowęglowodanowe #bezglutenu Przepis na ok. 5 gofrów Składniki: – 2 jajka – 2 łyżki śmietany 30% – 3 łyżki mąki z ciecierzycy – łyżeczka oleju rzepakowego + przyprawy (sól, pieprz, natka pietruszki) Dodatki: – tłusta śmietana, smażony boczek, łosoś, brokuły Sposób przygotowania Wszystkie składniki na ciasto dokładnie zblenduj(...)Kalorie: 467 kcal Białka: 25 g Tłuszcze: 28 g Węglowodany: 28 g Jeśli masz pytania, a może chcesz się pochwalić wypiekami to pisz śmiało! Powodzenia i… SMACZNEGO! Artykuł Wytrawne gofry bez glutenu pochodzi z serwisu Mrs. Endorfina
Mrs. Endorfinazdrowy i bogaty w witaminy oraz mikroelementy. Warto więc włączyć go do naszej diety, zwłaszcza teraz, jesienią i zimą gdy trwa na niego sezon. Z przygotowanego ciasta możemy upiec gofry lub, kiedy nie dysponujemy gofrownicą, usmażyć na patelni małe placki. Wytrawne gofry jarmużowe podajemy z sałatką lub surówką. Możemy również obłożyć je jogurtem lub serkiem i podać np. z płatkami
Tajemnice SmakuDawno nie było u nas w domu gofrów, a że moje dziecko mogłoby je jeść praktycznie codziennie to dzisiaj będzie radocha :) Składniki: - 1 szklanka mąki pszennej - 1 szklanka mleka - 2 jajka - 1 łyżka cukru pudru - 1 łyżka cukru waniliowego - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżki oleju - szczypta soli Przygotowanie: Białka oddzielamy od żółtek. W misce miksujemy wszystkie składniki(...)gładką masę. Pianę z białek ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z wcześniej przygotowaną masą. Gofry pieczemy na dobrze rozgrzanej gofrownicy. Gofry podajemy z ulubionymi dodatkami
Zainspirowana w kuchniMarchewkowe gofry to coś pomiędzy porządnym, zdrowym pełnoziarnistym gofrem, a kawałkiem ciasta marchewkowego. Nastawiajcie gofrownicę, bo szykuje się wspaniałe śniadanie. Składniki (6 szt): 500 g mąki pszennej (2 szklanki) 500 ml mleka 1,5 % (2 szklanki) 3 jaja 9 łyżek oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g marchewki(...)Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy, wymieszać. Ciasto nalewać do nagrzanej gofrownicy. Udekorować ulubionymi dodatkami Wartość odżywcza w 1 sztuka gofra: kalorie – 283 kcal białko – 8,4 g tłuszcze -14,6 g węglowodany – 30,3 g błonnik
Wymiar ZdrowiaMarchewkowe gofry to coś pomiędzy porządnym, zdrowym pełnoziarnistym gofrem, a kawałkiem ciasta marchewkowego. Nastawiajcie gofrownicę, bo szykuje się wspaniałe śniadanie. Składniki (6 szt): 500 g mąki pszennej (2 szklanki) 500 ml mleka 1,5 % (2 szklanki) 3 jaja 9 łyżek oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g marchewki(...)Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy, wymieszać. Ciasto nalewać do nagrzanej gofrownicy. Udekorować ulubionymi dodatkami Wartość odżywcza w 1 sztuka gofra: kalorie – 283 kcal białko – 8,4 g tłuszcze -14,6 g węglowodany – 30,3 g błonnik
Wymiar ZdrowiaGofrownica Hoffen WM-9529 to moja pierwsza gofrownica i jestem zadowolona, gofry są chrupiące, nie gumowate w środku, nawet jak suche poleżą na talerzu parę godzin też są chrupiące. moje pierwsze gofry zrobiłam "zobacz TUTAJ" z przepisu, który jest w instrukcji, dodałam tylko anyż. moc: 800-1000 Wat, uchwyt chroniący przed poparzeniem, antypoślizgowe nóżki zapewniają stabilność urządzenia podczas pracy, powłoka(...)zapobiega przywieraniu gofrów,łatwe czyszczenie, cena: 49,99 - oferta promocyjna od 21.10 do 02.11 2019 w Biedronce
W Mojej Kuchni Lubięmałego uwielbiam gofry. Ciężko jest jednak zrobić je w idealny sposób, jeżeli nie ma się gofrownicy o dużej mocy. Połączenie idealnego ciasta z dużą mocą urządzenia podwoi nasz efekt i uzyskamy dzięki temu pysznie chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku przekąski :) A co jeżeli postanowimy zagrać w zielone i dodać szpinaku do ciasta? Składniki (ok 20 niedużych(...)dużych gofrów): 2 szklanki maki pszennej tortowej szczypta soli 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 szklanki mleka 2 duże jajka garść świeżego szpinaku 80 ml oleju rzepakowego Przygotowanie: Mąkę, proszek do pieczenia, cukier, sól, olej oraz mleko (pozostawiając 2 łyżki mleka w wysokim naczyniu) wkładamy do jednej miski i miksujemy na średnich obrotach. Szpinak dorzucamy
ChilliJemyPomysł na Chrupiące gofry z espresso podpatrzyłam na blogu smacznariposta.com. Nieco zmodyfikowałam kolejne kroki wykonania, ale muszę przyznać, że te gofry mają świetny, charakterystyczny smak i na stałe zagoszczą w mojej kuchni ;-) Składniki Mą The post Chrupiące, kawowe gofry z espresso appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePostanowiłam uczcić rozpoczęcie urlopu rarytasem, który jak mało który kojarzy się z wakacjami nad morzem: chrupiące gofry z bitą śmietaną i pyszną wiśniową frużeliną domowej roboty. Wychodzę z założenia, że na wakacjach trzeba sobie dogadzać! 🙂 Gofry piekę ostatnio dość często, w różnych konfiguracjach. Gdy dzieci chcą zjeść coś słodkiego, lubię podrzucić im coś owocami. […] Artykuł Tradycyjne, chrupiące gofry
WiszniówkaLetni przysmak w postaci gofrów można przygotować na tak wiele sposobów, że praktycznie każdy będzie zadowolony 🙂 Zapraszam dziś na wersję gofrów bez jajek i bez cukru, ale równie chrupiących, jak te klasyczne. Mam wrażenie, że alergie i nietolerancje pokarmowe zataczają coraz szersze kręgi. Coraz więcej osób musi wykluczać jakieś produkty ze swojej diety. Najpopularniejsze […] Artykuł Chrupiące gofry bez jajek
WiszniówkaGofry wytrawne to fajny sposób na urozmaicenie śniadania czy kolacji. Przepis przypadnie do gustu tym którzy nie przepadają za posiłkami na słodko.Gofry wytrawne możemy podawać z różnymi ulubionymi składnikami. Tutaj podane z rukolą szynką i jajem sadzonym.Ale to mogą być różnego rodzaju pasty, twarożki,wędliny, ryby wędzone czy sery i warzywa. 1 szklanka maki pszennej tortowej 3/4 szklanki mleka
Andzia PichciDzień dobry :-) Dziś mam dla Was przepis na pyszne gofry bananowe. Są chrupiące, delikatne, idealne na śniadanie i nie tylko. Posmakują Wam na pewno, nie musimy do nich dodawać cukru, bo całą słodycz dają banany. Z podanego przepisu wychodzi około 8 sztuk to na dużej gofrownicy. Jeśli macie do mniejszych gofrów to wyjdzie na pewno więcej :-) Przepis znalazłam tutaj ( klik(...)mąkę z proszkiem do pieczenia, miksujemy. Na końcu dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. 4. Gofrownice rozgrzewamy, ciasto wylewamy porcjami na rozgrzaną gofrownicę i smażymy gofry do zrumienienia się. U mnie około 7-8 minut. Podajemy z bitą śmietaną, dżemem, posypane cukrem pudrem, z owocami. Smacznego
kruche babeczki