olejem, włączyć aby się rozgrzała, wlać chochelką porcję ciasta, zamknąć gofrownicę, piec wg czasu podanego do mocy gofrownicy (u mnie 13 minut) i nie otwierać w trakcie pieczenia. Upieczone gofry kłaść na kratce, aby odparowały, nie będą gumowate tylko chrupiące, przed podaniem posmarować dżemem ulubionym (u mnie czarna porzeczka) i posypać pudrem cukrem - domowe, chrupiące gofry kakaowe, są bardzo smaczne(...)łatwe, potrzebna tylko gofrownica moc od 1000 Wat, im mocniejsza, tym lepsze gofry.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiężycia, bo wiecie jak jest. Stąd też moja mniejsza aktywność na blogu. Wybaczcie. Ale dziś mam dla was coś super prostego i pysznego, w iście jesiennej odsłonie, a mianowicie gofry marchewkowe z dodatkiem jabłka i cynamonu. Genialne! Właściwie nie trzeba do nich żadnych dodatków, bo same smakują świetnie. Dbajcie o siebie, umilajcie sobie jak tylko możecie ten mroczny listopad(...)cynamon, sól, proszek do pieczenie i wszystko razem mieszamy. Na rozgrzaną gofrownicę nakładamy łyżką porcję ciasta i pieczemy kilka minut (zgodnie z zaleceniami producenta sprzętu) do zrumienienia się gofrów. Polecam gofrownice o dużej mocy, przynajmniej 1000W, gwarantuje to że gofry będą chrupiące
Smakowity Blog KulinarnyKeto gofry z cukinii to smakowita alternatywa dla pieczywa stanowiąca bazę do kanapek w różnym wydaniu, także na słodko. W dodatku sycąca i pożywna. Idealna na śniadanie na wynos. :) Artykuł Super łatwe keto gofry z cukinii (Paleo, LowCarb) pochodzi z serwisu Dieta ketogeniczna, Paleo i LowCarb - sposób na zdrowie
Modern Cave Girlcukru z wanilią 350 ml wody gazowanej 90 ml oleju 3 jajka (białka oddzielone od żółtek) 1/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Pooglądaj film jak przygotować chrupiące gofry krok po kroku : wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. W osobnym naczyniu mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem, cukrem z wanilią,oraz solą. Dodajemy wodę gazowaną, olej oraz żółtka(...)dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy. Gotowe ciasto stopniowo nakładamy do gofrownicy i pieczemy na rumiano. Stopień wypieczenia zależy od mocy gofrownicy. Z podanych składników wyszło mi 11 szt. gofrów
Domowy Smak JedzeniaSmaczne gofry zrobione we własnej kuchni wymagają dobrego przepisu i gofrownicy, która wypiecze je idealnie. Jeśli najlepszy przepis na gofry nie jest… Artykuł Gofry jak z budki pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z Fantazjąwątpienia najbardziej chrupiące gofry, jakie znam. Według mnie nie nadają się na śniadanie jak większość gofrowych przepisów z bloga, natomiast na deser jak najbardziej. Pozostają chrupiące nawet długo po upieczeniu, są bardzo słodkie i myślę, że nie potrzebują zbyt wielu dodatków. Najbardziej lubię je ze świeżymi malinami i truskawkami, a zimą z jogurtem naturalnym i konfiturą np. z pomarańczy(...)masę. Stopniowo dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, a na koniec wodę ciągle miksując. Na koniec dodajemy cukier perlisty i delikatnie mieszamy. W natłuszczonej i rozgrzanej gofrownicy pieczemy gofry (w mojej było to 4,5 minuty na każdą serię). Studzimy na kratce. Podajemy z dowolnymi dodatkami. Smacznego :) Artykuł Najbardziej chrupiące gofry pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogBezglutenowe i bezjajeczne (wegańskie) gofry na dodatek w wersji wytrawnej. Ciekawa odmiana zwykłych gofrów. W tej wytrawnej wersji nadają się idealnie jako zastępstwo dla chleba. Można podać je z jajkiem sadzonym lub serem i szynką. Pomysłów tyle co wersji kanapek Składniki (6 gofrów w kształcie koniczynki) 140g mąki z ciecierzycy 70g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200ml dowolnego
Mohiellataki sposób przygotowania placków ziemniaczanych natknęłam się na jednej z grup kulinarnych na facobook.com. Zgadzam się z autorką tamtego wpisu, że usmażenie gofrów zamiast placków na patelni zwalnia nas z mycia zapryskanej tłuszczem kuchenki. Dodam jeszcze od siebie, że różne tekstylia w mieszkaniu w przypadku smażenia gofrów nie przechodzą tym charakterystycznym zapachem ze smażenia placków. Jest jednak coś za coś(...)gofry są bardziej suche od klasycznych placków ziemniaczanych i trzeba za każdym razem smarować olejem gofrownicę, by miały lepszy smak. Składniki : 6 dużych ziemniaków cebula jajko 2 czubate łyżki mąki sól pieprz olej do smażenia Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce z zadziorami. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Dodać do masy ziemniaczanej. Do masy dodać jajko i mąkę
Weekendy w domu i ogrodzieScroll down for recipe in English. Składniki: (4 porcje) Gofry: 120 g. mąki owsianej 120 ml. mleka 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 1 łyżka oleju 1/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru Do podania: 1 dojrzałe awokado 4 jajka 100 g. wędzonego boczku 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka masła sól, pieprz Wszystkie składniki na ciasto powinny(...)Gofrownicę mocno nagrzej (7-8 minut). Porcje ciasta nabieraj chochelką i rozprowadzaj równomiernie na kratkach. Zamknij i piecz ok. 5 minut (w trakcie pieczenia nie otwieraj gofrownicy). Po upieczeniu gofry odkładaj na metalową kratkę. Awokado pokrój w małą kosteczkę, dopraw solą, pieprzem i sokiem cytrynowym. Boczek pokrój w kosteczkę i smaż na suchej patelni, aż mocno się zarumieni. Na maśle
Delicious PlaceGofry to nowe placuszki! Od kiedy kupiłam gofrownicę, przyznaję – mam lekką obsesję. Ale to definitywnie zdrowa obsesja, bo szaleje z różnymi odżywczymi ciastami i zwykle podaje je na wytrawnie. Te gofry owsiane z kurkami i jajkiem w koszulce możecie równie dobrze podać nie tylko Read More Artykuł Gofry owsiane z kurkami i jajkiem w koszulce pochodzi z serwisu
Flymetothespoonhansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Są już na blogu przepisy na gofry, które są bardzo smaczne. Zwłaszcza lekkie gofry na kefirze. Ale te są po prostu rewelacyjne. Chrupiące, pięknie się wypiekają a z dodatkiem domowej frużeliny gruszkowej uważam(...)ubić z dodatkiem soli na sztywną pianę. Oddzielnie utrzeć żółtka z cukrem, dodać olej, wodę, mąkę oraz proszek do pieczenia. Na koniec delikatnie wmieszać w masę, ubitą wcześniej pianę. Gofry piec około 7 minut, bez otwierania gofrownicy w trakcie pieczenia. Studzić na kratce
W garach u Gosilubi muffinki na wytrawnie, polubi też te gofry. Wychodzą pyszne, choć raczej nie tak chrupiące, jak lubicie. Mimo to, polecam wypróbować:) Jeśli jeszcze podobnych nie robiliście, polecam zrobić i zaobserwować miny domowników, gdy podacie im gofry polane ketchupem – bezcenne 200 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 1 szkl. maślanki w temp. pokojowej 1/4 szkl. oleju kilka(...)temp. pokojowej). Następnie wlewamy olej. Na końcu dodajemy sól, przyprawy oraz pokrojone w kostkę ser i szynkę, mieszamy szpatułką. Smażymy partiami na dobrze nagrzanej gofrownicy, do zrumienienia się gofrów
Smaki Na TalerzuKochani na dzień dziecka proponuję przygotować gofry z maślanką bardzo chrupiące, które uwielbiają małe i duże dzieci. Goframi możemy się delektować przez cały dzień. Zastąpienie mleka maślanką sprawia, ze gofry są mniej słodkie, a dzięki temu bardziej uniwersalne. Jeśli ciasto jest zbyt gęste możemy dodać 2- 3 łyżki maślanki. Od ponad 40 lat używam gofrownicę marki Dezal, która moim
Kulinarne pyszności Molki