Gofry jem często jak mam na to ochotę! Uwielbiam kombinować w kuchni, więc tym razem przygotowałam gofry z wykorzystaniem mąki kukurydzianą i napojem owsianym! Składniki: 2 jaja 20g erytrytolu 50g mąki kukurydzianej 50ml napoju owsianego szczypta proszku do pieczenia aromat 5ml oleju rzepakowego Sposób przygotowania: Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać mąkę, napój, proszek do pieczenia, aromat(...)olej. Całość dokładnie wymieszać. Gofry smażyć na bardzo dobrze rozgrzanej gofrownicy z odrobiną oleju. Smażyć 5-7 minut. Gofry podać z swoimi ulubionymi dodatkami. Smacznego
Truskawkowa FiestaJestem ciekawa czy znacie osobę, która nie lubi gofrów? Ja jeszcze nie usłyszałam odpowiedzi: nie, nie lubię. Mam swoje ulubione miejsca , gdzie wiem, że dostanę dobre gofry. Teraz pandemia mi trochę uniemożliwia znalezienia się w ulubionej knajpce dlatego też po długiej przerwie pokusiłam się o samodzielne zrobienie tego przysmaku. Dlaczego po długiej przerwie? Padła mi gofrownica- proste wytłumaczenie, jednak(...)znajdziecie kilka przepisów na te pyszne wyroby poczynając od najbardziej podstawowego przepisu . Tym razem wanilia - szkoda, że nie mogę Wam przekazać zapachu... Z tego przepisu wyszło mi 10 gofrów. Składniki: -200 ml. mleka - 1 laska wanilii ( lub łyzeczka pasty waniliowej) - 100 g rozpuszczonego masła - 7 łyżek cukru - 30ml wody gazowanej - 3 jajka - 450 g mąki
Kuchnia Pełna EmocjiBardzo dawno nie robiłam gofrów, więc w Święto Trzech Króli po południu usmażyłam trochę dla rodzinki. Zniknęły jeden po drugim - nawet porządnego zdjęcia nie udało mi się zrobić. Gofry wychodzą chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Mam dwie gofrownice, jedna na kształt serduszek ma moc 1400W, a druga w tradycyjne prostokąty - 1000W. Piekłam w tej drugiej i mimo(...)słabszą moc, to gofry wyszły super. Zazwyczaj dłużej piekę i wychodzą dobrze ;-) Dodatkowo polecam studzić na kratce - wtedy równomiernie ostygną i pozostaną chrupiące. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 szklanki mleka 2 jajka - białka i żółtka osobno 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego szczypta soli 1/2 szklanki roztopionego masła / oleju Sposób przygotowania
Kuchnia domowa Anisprawa jest prosta, a po tym jaką popularnością cieszą się fotele Chierowskiego, możemy wywnioskować, że nasze comfort food pójdzie właśnie w tym kierunku. Dla mnie osobiście, smak dzieciństwa to gofry. Jako, że mieszkałem w miejscowości nadmorskiej, budki z takowymi były na każdym kroku. Zresztą wytrawne gofry subtelnie wkraczają do nas już od 3 lat. Postanowiłem przygotować coś zgodnie z cały(...)musztarda - mąka ziemniaczana - mąka pszenna - kapusta kiszona - majonez - olej Wykonanie: Do mąki pszennej dodajemy trochę oleju i tyle wody, aby powstało nam lejące się ciasto, z którego następnie robimy gofry w gofrownicy. Kapustę kiszoną kroimy. Ciecierzycę gnieciemy (nie miksujemy) z papryką, i odrobiną musztardy i mąki ziemniaczanej, a następnie ugniatamy i chwilę pieczemy. Jak ostygnie delikatnie smażymy. Między dwa gofry
Kryzysowa Książka KucharskaPodstawą systemu jest dwuczęściowy ruszt z wymiennym środkiem, który oprócz tradycyjnego grillowania pozwala na umieszczenie w nim różnych wkładów, jak na przykład patelni żeliwnej, wkładu do kanapek i gofrów, kamienia do pizzy, woka, stojaka do opiekania drobiu, żeliwnego garnka z pokrywą oraz rusztu do przypiekania Sear Grate. Jak widać, daje to nieograniczone wręcz możliwości grillowania. System GBS jest dedykowany(...)patelni żeliwnej można z powodzeniem przygotować nie tylko tradycyjne kotlety mielone, ale także usmażyć np. jajko sadzone, naleśniki, tortille, chlebki naan czy placki ziemniaczane. Wkład do kanapek i gofrów to jak gofrownica i toster w kuchni. Ten wkład pozwala przygotować zarówno chrupiące opiekane tosty z ciągnącym się serem w środku, jak i słodkie (i nie tylko) gofry na deser
Obiad gotowyGofry kojarzą mi się z dzieciństwem i wakacjami. W mnie w mieście na rynku w kamienicy były najlepsze gofry z najlepszym dżemem. Myśląc o gofrach przypomina mi się moja babcia i wakacje jak byłam mała. Proste i zwyczajne rzeczy są zawsze najlepsze, Artykuł Gofry pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!Bardzo proste i efektowne ciasto bez pieczenia. Jako spód możemy wykorzystać suche gofry, biszkopty lub cienką warstwę upieczonego wcześniej biszkoptu. Ciasto jest lekkie i nie mocno przesłodzone, a cytrynowy smak galaretek nadaje mu dodatkowej, orzeźwiającej nuty. Składniki: 600 ml śmietany 30% 3 galaretki przeźroczyste 2 galaretki cytrynowe ok 320 g kruchych ciasteczek w kształcie kwiatków opakowanie gofrów lub biszkoptów(...)Wykonanie: Na spodzie blachy układamy ciastka: gofry lub biszkopty. 3 przezroczyste galaretki rozpuszczamy w 600 ml wrzątku. Odstawiamy do wystudzenia. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno, a następnie cienkim strumieniem wlewamy do niej tężejące, przezroczyste galaretki. Masę wylewamy na gofry, odstawiamy do lodówki na ok. 15 minut, a następnie układamy na niej kruche ciasteczka-kwiatki. 2 galaretki cytrynowe rozrabiamy
Walijskie Pichcenieczym kojarzy Wam się lato, wakacje i morze? Może z goframi? Jeśli tak, to mam dla Was genialny przepis! Jestem pewna, że nigdzie nie znajdziecie prostszego przepisu, który może być wegański, a jeśli znajdziecie bezglutenowe płatki owsiane to również bezglutenowy. Mimo swej prostoty gofry te są niezwykle sycące, więc śmiało mogą stanowić samodzielny posiłek. A co z dodatkami? Hulaj dusza(...)piekła nie ma! Składniki na 3 porcje (6 gofrów takich jak na zdjęciu). Jedna porcja bez dodatków to około 212kcal, B: 4,7g, T: 3,2g, W: 42,1g. Składniki: – 2 banany – 190ml napoju roślinnego (kokosowego/migdałowego/sojowego) – 100g płatków owsianych (lub mąki owsianej) Dodatkowo: ulubione owoce, ksylitol w pudrze, złoty brokat Płatki mielimy na mąkę. Łączymy
Be Fit Be StrongiGrill2 i iGrill3), które pozwalają na jednoczesne monitorowanie temperatury i stopnia wypieczenia aż czterech porcji mięsa. Termometr iGrill kompatybilny z aplikacją na smartfony Gourmet BBQ System Gofry z grilla, węgierska zupa gulaszowa albo chleb z garnka żeliwnego pieczony na grillu? Takie możliwości zapewnia Gourmet BBQ System. Korzystając z niego przygotujesz na grillu wszystkie te dania, które to zazwyczaj(...)kuchennych przeznaczonych do użytku na grillu. Ruszt grillowy z wyjmowanym elementem środkowym umożliwia umieszczenie w wolnej przestrzeni wybranego naczynia (m.in. garnka żeliwnego, kamienia do pizzy czy wkładu do gofrów i kanapek) i przygotowanie Twoich ulubionych dań, począwszy od chrupiących gofrów po wyśmienite zupy, gulasze i dania kuchni azjatyckiej. Ruszt może być także wykorzystywany do tradycyjnego grillowania. Wok Gourmet
Cztery Fajerylepszych jakie jadłam. Świeże - są pysznie chrupiące 😍 Oczywiście możemy je przyozdobić pieknymi dodatkami: bitą śmietaną, owocami, czekoladą .... czym tylko dusza zapragnie. Moje zdjęcia też byłyby piękniejsze, gdybym moje gofry ozdobiła bardziej, ale ... 😕 ja po prostu gofry lubię w najbardziej skromnej postaci: tylko posypane delikatnie cukrem pudrem. Nie lubię ani sztucznej śmietany "ze szprycy", ani ubitej kremnówki. Nie lubię(...)też na gofrach owoców ... 😎 Tak więc oddaję Wam dziś bardzo skromny przepis na gofry, które nas zachwyciły ... Składniki: - 3 jajka - 200 g cukru - 1 opakowania cukru waniliowego (16 g) - 250 g masła lub margaryny - 500 g mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia skórka otarta z 1 sparzonej cytryny - 350-400 ml mleka Wykonanie: Jajka wraz z cukrem, cukrem
Walijskie PichcenieGofry pizzerki Gofry z mieszanki Polskie młyny z dodatkiem warzyw, pieczarek i kiełbasek. Idealne na kolacje, można podać z ketchupem. Składniki: · Mieszanka do wypieku gofrów Polskie Młyny · 1 cebula · 10 dag pieczarek · Sól · Pieprz · Olej do smażenia · ½ papryki czerwonej(...)Żółtka oddzielamy od białek i ubijamy na sztywną pianę z odrobiną soli 5. Do naczynia wsypujemy mieszankę na gofry, dodajemy żółtka, olej, mleko miksujemy około 5 minut, następnie łączymy z ubitą pianą z białek i delikatnie mieszamy łyżką 6. Na koniec masę łączymy z farszem i nakładamy
Kulinarna Chwilawłaśnie z tego powodu osoby na diecie , dbające o linię i osoby z problemami trawiennymi zmuszone są zrezygnować z nich, ale czy na pewno? Gofrownica użyta do poprzedniego przepisu ( gofry z jabłkiem ) dała mi pomysł na placki ziemniaczane upieczone przy jej użyciu. Placki ziemniaczane z gofrownicy są fantastyczne i jak powiedział mój mąż dużo lepsze niż z patelni. Placki(...)bardzo chrupiące delikatne no i bez tłuszczu ! Jeśli macie tylko gofrownice to nie zwlekajcie i natychmiast przygotujcie porcję chrupiących placków! Do gofrów ziemniaczanych można podać prostą surówkę z kapusty kiszonej lub kiszone ogórki. Polecam również pyszną sałatkę coleslaw ona zawsze się sprawdza i smakuje wyśmienicie. U nas do takiego zestawy niezbędny jest kefir lub maślanka i sos grzybowy na przykład
SprawdzonaKuchnia.plWczoraj popiekłam dla rodzinki gofry. Z racji tego, że kilka mi zostało, postanowiłam dziś wykorzystać je jako spód do ciasta. Szybka i pyszna pianka ze śmietany i galaretki, na wierzchu położone truskawki a całość zalana galaretką. Samo przygotowanie ciasta (prócz czasu tężenia galaretek) nie wymaga ani dużo pracy ani też czasu. Moja córka uwielbia piankę i już zdążyła zjeść(...)kawałki :) Składniki na kwadratową blachę o boku 22 cm: * 500 ml śmietany kremówki 36% * 2 galaretki truskawkowe * 4 łyżki cukru pudru * 3 gofry * 660 ml wody (jedna miseczka 220 ml, druga 440 ml wody) * około 200 g truskawek Wykonanie: Wodę zagotować. Jedną galaretkę wymieszać w 220 ml wody, drugą w 440 ml wody, odstawić, aby zaczęły tężeć. Na dnie blachy
Zrób to smaczniePrzepis na same gofry udostępniła na swoim fanpage Jaśminowa Kuchnia, Ania. Te gofry są wyśmienite same, bez dodatków, oczywiście z owocami smakują jeszcze lepiej. To są najlepsze gofry jakie piekłam, chrupiące, pachnące, ładnie się pieką, polecam i ja serdecznie. Wyśmienite gofry. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDzień dobry :-) Poniedziałek zaczynamy od gofrów :-) Tym razem takie z dodatkiem maślanki. Wyszły super, wszystkim smakowały. Moja córka je uwielbia i jadła by gofry na okrągło jak by mogła :-) Polecam i miłego poniedziałku Wam życzę :-) Składniki na około 12 dużych gofrów: 2,5 szklanki mąki 400 g maślanki 1/2 szklanki wody gazowanej 1/2 szklanki oleju rzepakowego 4 - 5 łyżek(...)łyżką. 4. Gofrownicę nagrzewamy, smarujemy olejem za pomocą pędzelka. Chochlą nabieramy porcje ciasta, wlewamy na gofrownicę, lekko rozprowadzamy i smażymy. U mnie około 6 minut. Do zarumienienia. 5. Gofry studzimy na kratce, żeby miały dostęp powietrza. Podajemy z ulubionymi dodatkami :-) Smacznego
kruche babeczki