Bubble waffles-czyli gofry bąbelkowe to inna wersja znanych i lubianych wszędzie gofrów, ciasto jest bardziej kruche, choć po upieczeniu są elastyczne i dzięki temu możemy je zawijać w rożek i nadziewamy czym dusza zapragnie, może być to bita śmietana, lody, słodycze i dowolna polewa oraz owoce, w każdej werji są przepyszne! Gofry pokryte są charakterystycznymi bąblami które(...)szybki wypieczenie wafla w zaledwie niecałe 4 minuty. Gofrownica bąbelkowa to uniwersalny sprzęt o szerokim zastosowaniu dla każdego. Marka Dezal jest niezawodna jeśli chodzi o sprzęt do wypieków gofrów. Bardzo polecam. Składniki na 5 sztuk bubble waffles 2 jajka 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka mąki kukurydzianej ½ szklanki cukru pudru ½ szklanki mleka 1 łyżka oleju 1 łyżeczka pasty
Wanilia i KardamonKtóż z nas nie lubi pochrupać gofra? Jedni cieplutkie inni na zimno. Jedni z cukrem pudrem, inni z polewą, z owocami czy bitą śmietaną. Ja zajadałam akurat z bitą śmietaną i polewą jak widać na zdjęciu. Oto przepis na ciasto: Z podanej porcji wyjdzie ok 12 gofrów. Co nam trzeba? mierzymy standardową szklanką 220ml 1,5 szklanki mleka(...)mlekiem i olejem na gładko i dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodajemy ubite białko i mieszamy całość delikatnie by nie ubić mocno ciasta. I już. Smażymy gofry! Ja używam gofrownicy Dezal od lat, lekko natłuszczam, ale tylko na początku, przed pierwszą porcją. Smacznego Share 0 Tweet 0 Pinterest 0 0 Shares The post Gofry. first appeared
LatosiowydomSkładniki ok. 6 gofrów: – 200 g mąki kukurydzianej – 50 g mąki ryżowej – 250 ml mleka – 1 jajko – 1 łyżka cukru – 3 łyżki oleju – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – szczypta soli do podania: borówka amerykańska, maliny, śmietana 30 % ubita z 2 łyżkami cukru pudru. Przygotowanie: Ubij białko. Mąki i proszek do pieczenia(...)koniec dodajemy ubita pianę i delikatnie mieszamy. Rozgrzewamy mocno gofrownicę. Nakładamy chochlą porcję i smażymy ok. 3-4 minuty, aż ciasto się przyrumieni. Ubijamy śmietanę 30% z cukrem pudrem. Gofry dekorujemy bitą śmietaną a następnie układamy borówki i maliny. Smacznego. Artykuł Gofry kukurydziane pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFESkładniki ok. 10 gofrów: – 220 g mąki pszennej – 300 ml mleka – 150 g puree z dynii – 2 jajka – 1 łyżka cukru – 1/2 łyżeczki cynamonu – 60 g masła – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – szczypta soli – 200 g śmietanki kremówki 36 % – 1 łyżka cukru – syrop klonowy lub waniliowy – duża(...)Rozgrzewamy mocno gofrownicę. Nakładamy chochlą porcję i smażymy ok. 3-4 minuty, aż ciasto się przyrumieni. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem. Orzechy włoskie kroimy na mniejsze kawałki. Na gofry kładziemy kleksy bitej śmietany oraz posypujemy orzechami Całość polewamy opcjonalnie syropem klonowym lub waniliowym. Smacznego. *Wskazówka Jak upiec dynię: około 2kg dyni umyć i pokroić na około 6 części, usunąć
I LOVE LIFEpory za miękkie gofry zwalałam winę na moją gofrownicę gdyż mam starą i z małą mocą. Ten przepis na gofry jednak to mistrzostwo, gofry są super chrupiące, smakują jak z budki z nad morza. Czytaj więcej
Ana Mari's worldpory za miękkie gofry zwalałam winę na moją gofrownicę gdyż mam starą i z małą mocą. Ten przepis na gofry jednak to mistrzostwo, gofry są super chrupiące, smakują jak z budki z nad morza. Czytaj więcej
Ana Mari's worldGofry w zdrowym wydaniu, te gofry są bardzo proste do zrobienia, chrupiące i aromatyczne, polecam! PRZEPIS : - 100 g zmielonych płatków owsianych - 2 x kubeczek jogurtu naturalnego - 130 g mąki pszennej - 1 jajko - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia W/w zmiksuj na gładki krem i smaż na gofrownicy. Gofry podałam z obłędnymi gruszkami w sosie z hibiskusem. Obierz 4 gruszki(...)gruszki, całość duś aż gruszki zmiękną a sos się skarmelizuje. Na półmisek wyłożyłam extra porcję jogurtu naturalnego, gruszki w sosie hibiskusowym, posypałam garścią prażonych orzechów laskowych, podałam z goframi. Przepyszne
SMYKWKUCHNIadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto margaretka to bardzo ciekawie wyglądający i przede wszystkim bardzo smaczny deser bez pieczenia. Podstawę tego smakołyku stanowią gofry, na których znajduje się delikatna i puszysta masa na bazie śmietany 30 oraz galaretki a wierzch to soczysta galaretka cytrynowa lub agrestowa z zatopionym ciastkiem. Ciasto margaretka rozkochało w sobie moją mamę i to właśnie(...)przepis. PRZEPIS NA CIASTO MARGARETKA Składniki 600 ml śmietany 30% 3 galaretki krystaliczne (przeźroczyste) 2 galaretki cytrynowe lub agrestowe 300 g kruchych ciasteczek w kształcie kwiatuszka 250 g gofrów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Krystaliczne galaretki rozpuszczamy w 600 ml wrzątku, odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Na blachę (24 × 36 cm) wyłożoną papierem do pieczenia układamy gofry. Śmietanę kremówkę ubijamy
Przepiski.plKochamy gofry. Odkąd pojawiła się u nas w kuchni gofrownica stały się jednym z ulubionych deserów, ponieważ do tej pory były to gofry tylko na słodko. Ale ostatnio odkryłam, że równie dobrze smakują podane w … The post Gofry serowe z jajkiem appeared first on FitSweet
Fitsweet.meZielona jest trawa w maju, zielona jest moja nowa kawiarka, zielone może być ciasto i zielone są dzisiejsze gofry. Nikt się nie oprze tej zieleni, nawet największe niejadki zahipnotyzuje i zjedzą gofry z ochotą. W … The post Zielone gofry ze szpinakiem na słodko appeared first on FitSweet
Fitsweet.meGofry na stałe zagościły w naszym menu. Tak, wiem, rozpusta, ale na swoje usprawiedliwienie mogę powiedzieć tylko tyle, że nasze wafle zazwyczaj są w zdrowszej odsłonie, jak te pyszne, pełnoziarniste gofry czekoladowe, które uwielbiamy. Jak … The post Pełnoziarniste gofry czekoladowe appeared first on FitSweet
Fitsweet.meDieta, dietą ale coś słodkiego się należy. Dziś w postaci kokosowych gofrów na mące ryżowej, z dodatkiem świeżej pomarańczy. Tak na prawdę to nic więcej nie potrzeba... no z wyjątkiem kawy. Niestety kawa to mój zły nawyk, a raczej uzależnienie. Śmiało możecie sięgać po przepis i przygotować gofry na deser. Porcja na ok 10 gofrów Składniki(...)mleko, olej kokosowy. wszystko ze sobą dobrze mieszamy za pomocą miksera. Na sam koniec dodajemy ubite wcześniej białka i delikatnie mieszamy łyżką, tak aby ciasto było bardzo puszyste. Gofry smażymy w gofrownicy na złocisty kolor. Smacznego
Niezły Młynek