Pyszne chrupiące gofry z grilla. Idealne na podwieczorek, poczęstunek, słodkie śniadanie czy kolację. Trochę inne od tych z gofrownicy. Cieniutkie i niezwykle chrupiące. Można oprószyć cukrem pudrem. Pyszne są. bardzo polecam :) Potrzebujemy: Na ciasto: 2 jajka 5 łyżek cukru 1 cukier waniliowy półtorej szklanki mleka 2 szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Dodatkowo: cukier puder(...)oprószenia gofrów Wykonanie pysznych gofrów chrupiących: 1. Wszystkie składniki przekładamy do miski i miksujemy na gładkie bez grudek ciasto. 2. Następnie rozgrzewamy grill elektryczny, nakładamy po porcji ciasta, zamykamy grill i pieczemy aż będą rumiane i upieczone. 3. Zdejmujemy z grilla, oprószamy cukrem pudrem i podajemy. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wychodzi około
IzabelawkuchniGofry to nasza ulubiona propozycja na "jakikolwiek" posiłek. Możemy je chrupać i na śniadanie i na podwieczorek a najlepiej smakują na wakacjach! Dziś idziemy o krok dalej bo zielone gofry na słodko już były ale teraz mamy zielone gofry na słono. Z twarożkiem i wędzonym tuńczykiem - bajka! Zapraszam oczywiście nie tylko niżej do wypróbowanie przepisu ale również do wiosennego(...)wydania magazynu Aromat! <klik> gdzie znajdziecie również ten wpis ;) Składniki na zielone gofry: 100 g liści szpinaku 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka miodu/cukru 1 szklanka mleka 2 łyżki oleju rzepakowego 1 jajko 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia dodatkowo: 200 gram tuńczyka wędzonego
Życie zaczyna się w kuchniDziś polecam niezwykłe gofry. Niezwykłe, bo wykonane z tartych, surowych ziemniaków z dodatkiem pysznej kiełbasy Morliny z szynki. Gofry są chrupiące na zewnątrz i puszyste w środku. Smakiem przypominają placki ziemniaczane, jednak są dużo lżejsze, bo pieczone w gofrownicy. Dodatek kiełbasy Morlińskiej z szynki, sprawia, że gofry są sycące. Zawartość mięsa w kiełbasie to aż 80%, a sama kiełbasa(...)jest pełna smaku i aromatu. Dlatego z pełną odpowiedzialnością dodałam ją do mojego dania. Same gofry przygotowuje się dość szybko i łatwo, a dodatkowo można je przygotować wcześniej i odgrzać w nagrzanym piekarniku w kilka minut. Potrawa świetnie nadaje się dla gości, na pewno będą zaskoczeni tak niezwykłymi goframi:) Chcesz zobaczyć więcej niebanalnych pomysłów na kiełbaski Morliny? Odwiedź
Krylowa KuchniaChrupiące gofry z obłędnie pysznym, aksamitnym kremem chałwowym. Z dodatkiem owoców i wyrazistej bazylii stanowią bardzo ciekawe smakowe doznanie. Zazwyczaj gofry z tych proporcji starczają nam na dwa dni lub dla 6 osób. Tym razem nasza trójka sprawiła, że zniknęły w 10 minut ;) Zapraszam również do obejrzenia filmiku z przygotowań. ciasto: szklanka mąki pszennej lub orkiszowej jasnej 3/4 szklanki mleka(...)resztę składników i mieszamy na gładką masę. Białka ubijamy z solą na sztywną pianę. Do masy dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. W nagrzanej lekko natłuszczonej gofrownicy pieczemy gofry (czas pieczenia zależy od naszego sprzętu, w mojej gofrownicy każda seria piekła się po 4 minuty). Studzimy je na kratce. Chałwę rozdrabniamy w blenderze i miksujemy z mascarpone na gładki
Mienta blogmieć gofrownicę i bitą śmietanę…..no inne składniki też. Kupiłam kiedyś na promocji zwykłą gofrownicę. Koleżanki śmiały się wtedy: no a teraz będziesz wiecznie szukać dobrego przepisu na gofry. Słyszałam coś o tym, że domowe gofry nigdy nie są takie smaczne jak te z budki. Nie szukałam długo. Wpadł mi w ręce przepis…..właściwie koleżanka mi go wepchała(...)podczas naszego quizowania w pracy. Zakochałam się…chociaż naprawdę jestem ciekawa czy Wy robicie gofry w domu i z jakiego przepisu korzystacie? Podaję swój: * 1/2 kg mąki * 1/2 kostki masła * cukier waniliowy 16g * 1/2 szkl cukru * 1 szkl mleka * niepełna łyżeczka proszku do pieczenia – można dać i całą * 3 jajka Jaja miksuję z cukrami i mlekiem. Dodaję mąkę
Pieprzyć z Fantazjąjabłka możesz przygotować jako deser po obiedzie lub jako przekąskę na spotkanie z przyjaciółmi. Do tego grzane wino, gorąca czekolada lub zimowa herbatka – i przepis na udane spotkanie gotowy. Gofry: deser, który uwielbiają wszyscy! Nie musisz mieć specjalnej maszyny do gofrów, by przygotowywać ten deser: wiele opiekaczy posiada dodatkową funkcję wymiany płytek na takie, dzięki którym bez problemu przygotujesz pyszne(...)gofry. Jako dodatki nie może zabraknąć oczywiście bitej śmietany i owoców: zimą wybierz banany, pomarańcze czy brzoskwinie z puszki. No i oczywiście sosy do deserów – dzięki nim każdy przygotuje swoje ulubione gofry . Polewa toffi czy sos wiśniowy? To od Ciebie zależy, jakie gofry przygotujesz. Już samo tworzenie kompozycji będzie świetną zabawą, dodatkowo zwieńczoną pysznym posiłkiem. Czekolada na gorąco: pyszna
Słodkie okruszkiDziś zapraszam na gofry. Jest to podstawowy, najlepszy przepis na gofry klasyczne - bez udziwnień i dodatków w cieście. Lekkie, chrupiące gofry, które będą doskonałą podstawą do dalszych połączeń smakowych. Można je podać posypane cukrem pudrem, z bitą śmietaną, z owocami albo dżemem albo z czekoladą. Możliwości jest wiele. Zapraszam Gofry klasyczne Składniki: 2 jajka 1 i 1/2 szklanki mąki(...)Łyżką dodać połowę piany z białek, zmieszać delikatnie, dodać resztę i wmieszać w ciasto. Piec w gofrownicy wysmarowanej tłuszczem ok 7 minut. z podanej proporcji wychodzi ok 8-10 gofrów ( takich kwadratowych jak na zdjęciu
Smaczny zeszytDzisiaj chciałabym Wam polecić pyszne gofry na budyniu i jogurcie śmietankowym oraz mące kokosowej. Ten dość nietypowy przepis powinien przypaść do gustu smakoszom wszelkiego rodzaju gofrów. Smacznego!!! Składniki: 6 jajek 1 szklanka cukru brązowego 2 łyżki cukru brązowego z cynamonem lub cynamon 220 g jogurtu śmietankowego (maluta – dostępny w polo markecie) ½ litra mleka 3,2% 1 budyń czekoladowy 2 szklanki(...)mikserem do uzyskania jednolitej konsystencji. Z porcji otrzymamy około 14 sztuk. Ja piekłam w nagrzanej gofrownicy ok. 7-8 minut. Czas pieczenia musicie dostosować do waszej gofrownicy. Smacznego!!! Czekoladowe-gofry-mojej-Mamy Pobierz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Przepisy BabciDzień dobry :-) Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na gofry z dodatkiem budyniu waniliowego. Moje dzieci ostatnio uwielbiają placuszki, naleśniki z budyniem właśnie. Dlatego też dodałam budyń do gofrów. Wyszły bardzo smaczne, chrupiące i delikatne. Najlepsze na świeżo, więc najlepiej zrobić jedną porcję, a potem ewentualnie dorobić. Nam smakowały bardzo, polecam Wam i miłego poniedziałku życzę :-) Składni na około(...)obrotach. 3. Na samym końcu dodajemy ubitą pianę z białek. Delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. 4. Rozgrzewamy gofrownicę. Smarujemy pędzelkiem namoczonym w oleju. Wylewamy porcje ciasta i pieczemy gofry. 5. Po upieczeniu studzimy na metalowej kratce. Gofry muszą mieć dostęp powietrza z obu stron, bo inaczej zrobią się gumowe. Gofrów nie układamy też jednego na drugim, dopóki nie będą
kruche babeczkiMacie ochotę na pyszne gofry, a jesteście na diecie? Spróbujcie przepisu na gofry jaglane! Zaspokoją ochotę na słodycze, poza tym są bez zbędnego tłuszczu i idealnie sprawdzą się na śniadanie albo przekąskę. Wystarczy dodać ulubione dodatki i pyszny pełnowartościowy posiłek gotowy. Fit gofry jaglane 60 g mąki jaglanej ((ok. 1/2 szklanki)) 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego ((ja użyłam skyr(...)pieczenia Banana rozgnieć widelcem w miseczce i dodaj pozostałe składniki. Wszystko dokładnie wymieszaj. Wlewaj ciasto na rozgrzaną, posmarowaną olejem gofrownicę i piecz kilka minut (w zależności od gofrownicy). Studź gofry na kratce. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Wartości odżywcze (1 sztuka): Kcal: 123 | Białko: 5,7 | Węglowodany: 19,5 | Tłuszcze: 2,3 Smacznego! Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie
Przepisy na widelcuWakacje. A co idealnie pasuje do wspomnień o wakacjach? Zdecydowanie gofry z bitą śmietaną i owocami! Korzystając z faktu, że nasza stara gofrownica nadal sobie nieźle radzi, postanowiliśmy przygotować gofry. Tym razem jednak nieco inne, bo bananowe! Gofry bananowe smakują wybornie. Są miękkie i delikatnie, z dodatkiem cynamonu przypominają chlebek bananowy. Podaliśmy je z bitą śmietaną, orzechami i świeżymi owocami(...)Polecamy! GOFRY BANANOWE (przepis na 10 sztuk) 1 duży banan 1/4 szklanki oleju słonecznikowego 1 opakowanie gęstej śmietany 18% (200g) 1/4 szklanki mleka 3 jajka 1/3 szklanki cukru pudru 1 pełna szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu szczypta soli bita śmietana, owoce, orzechy lub inne dodatki do podania odrobina oleju do natłuszczenia gofrownicy Sposób przygotowania
W kuchni Karmel-itkiJuż od jakiegoś czasu poszukiwałam dobrego opiekacza, który sprawdziłby się nie tylko przy obróbce termicznej mięsa. Myślałam o wszechstronnym sprzęcie nadającym się również do przygotowania nietuzinkowych gofrów, sandwichów, czy też różnych lekkich potraw. W zasadzie wychodzę z założenia, że jeśli coś jest do wszystkiego to nie nadaje się do niczego. Jednakże nie mogę sobie pozwolić na gromadzenie w swoim domu(...)Posiadam już gofrownicę Dezal , której nie zamienię na żadną inną, więc kiedy zauważyłam w ofercie firmy opiekacz to od razu zdecydowałam, że muszę go mieć. Opiekacz befsztyk-gofry posiadam już prawie 5 miesięcy i jestem naprawdę z niego zadowolona! Urządzenie to jest przeznaczone do pieczenia mięsa, a także gofrów z ciasta biszkoptowego i wytrawnego, warzyw oraz kanapek
Di gotujeZapraszam na pyszne gofry orkiszowe na jogurcie (takim do picia). Gofry to jedno z moich ulubionych słodkich śniadań, więc często je robię. Zawsze staram się coś w nich zmienić- i tak też było tym razem. Zamiast mąki pszennej jest orkiszowa a zamiast cukru jest ksylitol. Polecam Składniki: 1 szkl jogurtu naturalnego (takiego do picia) 3 łyżki oleju z orzechów włoskich(...)dodajemy produkty sypkie:ksylitol, proszek do pieczenia i mąkę orkiszową-miksujemy przez chwilę aby składniki dokładnie się połączyły. Rozgrzewamy gofrownicę i nalewamy po 1 łyżce (stołowej) ciasta na jednego gofra. Pieczemy przez 2-3 minuty. Można również zrobić klasyczne duże gofry-my jednak wolimy takie małe. Smacznego Moje gofry podałam na pięknym talerzyku od Galeria Cuda Świata
słodkie i nie tylko historie kulinarnePyszne, złociste, lekkie, chrupiące, domowe gofry, tym razem z dodatkiem kakao, przez co nazwałam je łaciate :) Przepisów na gofry jest sporo, ale tak naprawdę to jakie wyjdą zależy tylko i wyłącznie od gofrownicy i jej mocy. Polecam taką powyżej 1000W, wtedy gofry na pewno będą chrupiące. Składniki na około 12-14 gofry: * 3 szklanki mąki pszennej * 5 łyżek cukru(...)tego kakao, wymieszać. Gofrownicę rozgrzać (jeśli potrzeba to natłuścić ją odrobiną oleju). Wylewać porcje ciasta (najpierw kilka ciapek z ciemnego ciasta a na wierzch jasne ciasto) i smażyć gofry na złoty kolor
Zrób to smacznieNiby klasyka, bo z bitą śmietaną i jagodami, ale nie do końca :) Gofry z dodatkiem kakao pięknie pachną czekoladą, a zawartość płatków owsianych sprawia, że są bardziej chrupiące. Do bitej śmietany i jagód dodałam także odrobinę czekolady rubinowej. Deser jest przepyszny, polecam :) 5 sztuk: 0/5 szklanki mąki pszennej 0/5 szklanki płatków owsianych 3/4 szklanki kefiru 2 jajka 1/4 łyżeczki sody(...)ruby Jajka rozdzielamy. Białka ubijamy z solą na sztywną pianę. Resztę składników mieszamy na gładką masę. Dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. W nagrzanej lekko natłuszczonej gofrownicy pieczemy gofry (czas pieczenia zależy od naszego sprzętu, w mojej gofrownicy każda seria piekła się po 3 minuty). Śmietankę ubijamy z cukrem. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Gotowe gofry podajemy z bitą
Mienta blog