gofry - 3038 przepisów (strona:37/203)

Chrupiące gofry – podstawowy przepis 65

Moja przygoda z goframi zaczęła się z przytupem, od zielonych gofrów szpinakowych i zdecydowanie kupiła domowników, od tej pory szpinak u nas w domu kojarzonych jest tylko z zielonymi goframi… Ale czym byłby blog bez … Artykuł Chrupiące gofry – podstawowy przepis pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
GOFRY 79

Polecam Ci mój sprawdzony przepis na gofry domowe, puszyste, delikatne w smaku, rozpływające się w ustach. Idealne na sobotnie lub niedzielne śniadanie albo deser, podane z ulubionymi dodatkami, np. świeżymi owocami, konfiturą, polewą czekoladową, kremem mascarpone lub posypane cukrem pudrem. Zimne lub odgrzane w piekarniku też dobrze smakują To szybki i prosty przepis, bez ubijania białek na sztywno – wystarczy(...)dłużej. Warto wspomóc się czasem podanym w instrukcji danej gofrownicy. Po upieczeniu jednej porcji należy ponownie odczekać aż temperatura osiągnie pożądaną wysokość. Unikniemy w ten sposób “gumowych” gofrów lub słabo dopieczonych przy tym samym czasie pieczenia co poprzednia tura. PRZYGOTOWANIE: W misce mieszam wszystkie suche składniki, dodaję mokre. Szybko mieszam rózgą kuchenną lub mikserem (tylko do połączenia). Podobnie

Zasmakuj Kuchni
Gofry – przepis podstawowy 65

Gofry – przepis podstawowy to najprostsza wersja, która każdemu będzie smakować. Wystarczy dołożyć do nich ulubione dodatki w postaci owoców, konfitury czy bitej śmietany i mamy przepyszny deser dla całej rodziny. Moja córka jadła je w wersji bez niczego, więc taką prostotę również polecamy. *Wpis powstał we współpracy z marką Dezal . Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej(...)cukru szczypta soli 2 jajka 1/2 szklanki oleju 1 i 1/3 szklanki mleka   Wykonanie: Rozgrzać gofrownicę. Pędzelkiem namoczonym w oleju posmarować całą powierzchnię, na której będą piekły się gofry. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia do miski, dodać cukier i sól – wszystko wymieszać. Wbić jajka, wlać olej i mleko – zmiksować na gładką masę. Porcje ciasta nakładać

Pasja Smaku
Jak zrobić bardzo chrupiące gofry? EXTRA przepis na gofry! 87

Dzisiaj przychodzę do Was z przepysznym przepisem na gofry. Ale jakie gofry! Takie, jak kocham najbardziej, bardzo chrupiące i przepyszne! Pokazałam Wam już przepis na moim profilu na Instagramie - smyk_w_kuchni_blog i piekliście je cały weekend. Zebrały same pozytywne opinie co mnie ogromnie cieszy! Polecam każdemu przepis jest bardzo prosty a gofry wychodzą mistrzowskie! Przepis na chrupiące gofry(...)Jajka po turecku 2. Pasta jajeczna z łososiem na kanapki 3. Sałatka z awokado i jajkami 4. Jabłka w cieście 5. Pasta rybna z tuńczykiem i sardynkami 6. Czekoladowe gofry 7. Chlebek bananowy z cynamonem 8. Cieniuteńkie naleśniki z karmelizowanymi truskawkami 9. Guacamole na kanapki 10. Drożdżowe racuchy z jabłkami

SMYKWKUCHNI
WYTRAWNE GOFRY – SEROWE Z JAJKIEM SADZONYM I SZYNKĄ PARMEŃSKĄ 112

Wielokrotnie już wspominałam, że jestem ogromną miłośniczką wszelkiego rodzaju chrupiących gofrów, które swoim smakiem przywołują wspomnienia z młodzieńczych kolonii nad morzem w Łukęcinie. Lubię zarówno te na słodko – z dżemem wiśniowym mojej mamy, cukrem pudrem, bitą śmietaną i owocami albo kremem czekoladowym i bananami, jak i te wytrawne – pizzowe, z szynką, serem albo szpinakiem. Dziś, zainspirowana kolejną już(...)współpracą z marką Hochland przygotowałam dla Was idealny przepis na chrupiące gofry z aksamitnym maasdamerem i ziołami! Idealne zarówno solo ( zwłaszcza na gorąco! ), jak i z dodatkami – wg. mnie idealnie pasuje świeże jajko sadzone, słona szynka parmeńska oraz świeże zioła. Pysznie, sycąco i szybko! Takie gofry są świetnym pomysłem zarówno na leniwe, sycące śniadanie, szybki, lekki obiad

Ostra na Słodko
Najpyszniejsze gofry proteinowe 273

Tytuł nie kłamie. To naprawdę najpyszniejsze gofry proteinowe, jak przygotowałam i jakie jadłam. Lekko chrupiące z wierzchu i mięciutkie, bardzo puszyste w środku. Nie sprawiają problemów podczas pieczenia, a czas ich przygotowania to w sumie z 10 minut. Bardzo polecam. Składniki (3 gofry): 40 g mąki owsianej 30 g (1 miarka) odżywki białkowej, u mnie biała czekolada z maliną(...)porzeczki i brzoskwini (SFD) orzechowy krem czekoladowy (SFD) Przygotowanie: Wszystkie składniki (oprócz oleju) dokładnie ze sobą wymieszaj.  Gofrownicę rozgrzej i rozsmaruj odrobinkę oleju w miejscach, gdzie będziesz smażyć gofry.  Wylej masę i smaż gofry około 6 minut, na prawie największej mocy.  Podawaj z dodatkami. U mnie moje ulubione frużeliny bez cukru i pyszny krem czekoladowy.  Wartości

Zdrowie na języku :P
Gofry cukiniowe z serkiem śmietankowym i wędzonym łososiem 107

Gofry dla większości z nas kojarzą się ze słodkim deserem. Nie znam osoby, która by ich nie lubiła. Pewnego dnia postanowiłam, że przygotuję gofry ale w wersji wytrawnej. Stwierdziła, że połączenie delikatnej w smaku ale o pięknej skórce cukinii, śmietankowego serka, wędzonego łososia, aromatycznego koperku oraz wyrazistej w smaku czerwonej cebulki. I okazało się, że połączenie tych smaków okazało się(...)jajko, mąkę oraz sól i pieprz. Całość dokładnie mieszamy do uzyskania kremowej konsystencji. Jeśli jest taka potrzeba dodaj mąki – cukinia jest dość soczystym warzywem. Gdy ciasto jest gotowe smażymy gofry. Każdego przygotowanego gofra smarujemy serkiem śmietankowym, następnie układamy na nim kawałek wędzonego łososia. Tak przygotowanego gofra posypujemy odrobiną posiekanej czerwonej cebulki oraz oprószamy świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Smacznego

Życie ze smakiem
Gofry z kozim serem, szparagami i sosem jogurtowo-musztardowym 64

uwielbiamy gofry w wersji wytrawnej już zapewne wiecie :) Jestem bardzo ciekawa, jak spodoba Wam się moja kolejna propozycja podania. Tym razem tradycyjne chrupiące gofry połączyłam z kozim serem z kwiatami, grillowanymi szparagami oraz sosem jogurtowo-musztardowym. Zachęcam do wypróbowania :) szklanka mąki pszennej lub orkiszowej jasnej 3/4 szklanki mleka 3/4 szklanki wody gazowanej 3 jajka 3 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka(...)resztę składników i mieszamy na gładką masę. Białka ubijamy z solą na sztywną pianę. Do masy dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. W nagrzanej lekko natłuszczonej gofrownicy pieczemy gofry (czas pieczenia zależy od naszego sprzętu, w mojej gofrownicy każda seria piekła się po 4 minuty). Studzimy je na kratce. Szparagi grillujemy na patelni natłuszczonej oliwą. Na gofrach układamy pokrojony

Mienta blog
Przepis na gofry z białą kiełbasą w środku, podane z musem chrzanowym, rzodkiewką i kiełkami buraka 103

czyli niekonwencjonalne spojrzenie na smaki kojarzące się z typowym, wielkanocnym śniadaniem. Te wytrawne gofry są po prostu rewelacyjne! Miały być niebanalną potrawą i rzeczywiście zaskakują fakturą i smakiem – są chrupiące, z drobno pokrojoną, białą kiełbasą w środku, mają posmak lekko chrzanowy, zestawione zostały z lekkimi, świeżymi kiełkami z buraka, rzodkiewką i można je maczać w chrzanowych musach. Prawdziwa fuzja(...)wielkanocnych smaków *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie GOFRY Ugotuj kiełbaski w niedużej ilości wody. Ostudź i pokrój je w bardzo drobną kostkę – np. pomiędzy 0,5 – 1 cm. W dość dużej misce zmiksuj mąkę, mleko, proszek do pieczenia, szczyptę soli, olej oraz żółtka. Wsyp pokrojoną kiełbasę i wymieszaj

Eat me! Fit me!
Szpinakowe gofry z jajkiem sadzonym i kolorowymi warzywami 68

Gofry z nutą szpinaku, podane z rozpływającym jajkiem sadzonym, świeżym ogórkiem i chrupiącą, przyjemnie pikantną rzodkiewką to świetny pomysł na wspólne i pożywne śniadanie.  A do picia polecam sok Słoneczne Pomarańcze z cząstkami miąższu - 100 % soku tylko od Hortex.  Składniki: Gofry szpinakowe: 3 jajka 100gszpinaku rozdrobnionego Hortex 50ml mleka 130g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia sól(...)solą i pieprzem. 2. Gofrownicę nasmarować olejem, rozgrzać i partiami nakładać do niej przygotowane ciasto, piec około 5-6 minut (czas pieczenia zależy od mocy gofrownicy). W trakcie pieczenia gofrów usmażyć na rozgrzanej patelni jajka sadzone, oprószyć solą, pieprzem i posypać szczypiorkiem. 3. Gofry podawać na ciepło z jajkiem sadzonym, szpinakiem, rzodkiewką, pomidorkami i ogórkiem. Wiosenne śniadanie w postaci szpinakowych

Szalona Kuchnia Eweliny
Orkiszowe gofry z warzywami, mango, serem żółtym i sosem jogurtowym 70

takim samym entuzjazmem. Przede wszystkim angażuję malucha do pomocy, a że całą rodziną uwielbiamy kanapki, to nie trudno jest namówić ich do współpracy. Tradycyjne pieczywo chętnie zastępuję domowymi, chrupiącymi goframi. Tym razem orkiszowe gofry podaliśmy z kukurydzą, papryką, grillowanymi szparagami, a dla przełamania smaku i urozmaicenia dodałam słodkie mango, które idealnie komponuje się z warzywami oraz ser gouda z kozieradką(...)resztę składników i mieszamy na gładką masę. Białka ubijamy z solą na sztywną pianę. Do masy dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. W nagrzanej lekko natłuszczonej gofrownicy pieczemy gofry (czas pieczenia zależy od naszego sprzętu, w mojej gofrownicy każda seria piekła się po 4 minuty). Studzimy je na kratce. Kukurydzę płuczemy i odsączamy na sicie. Paprykę i mango kroimy

Mienta blog
BEZGLUTENOWE GOFRY Z FRUŻELINĄ JAGODOWĄ I OWOCAMI – pomysł na słodkie śniadanie! 77

jest tu ktoś, kto nie lubi gofrów ?! Obstawiam, że nie ! Ja je wręcz uwielbiam, o czym pisałam Wam już nie jeden raz! Z owocami, cukrem pudrem, dżemem, bitą śmietaną, a także te wytrawne czy słone – z dodatkiem ulubionych wędlin czy serów. Ostatnio moja ulubiona bezglutenowa marka Schär „poczęstowała” mnie na gotowymi już goframi bezglutenowymi. I przepadłam! Coś(...)fantastycznego! Smakują świetnie, są delikatne i puszyste. Ja zajadałam je z domową frużeliną jagodową i owocami, Wy śmiało możecie przygotować ze swoimi ulubionymi dodatkami. Spróbujcie! Takie bezglutenowe, gotowe gofry są też świetnym pomysłem do zabrania w trasę! SKŁADNIKI: *bezglutenowe gofry Schär – 4 szt *owoce leśne ( borówki, jeżyny ) *cukier – do smaku *sok z cytryny *mąka ziemniaczana – do zagęszczenia

Ostra na Słodko
Wytrawne gofry z kabanosami, pieczarką i serem 149

Wytrawne gofry z kabanosami, pieczarką i serem. Pyszne, sycące, proste w przygotowaniu. Jeśli jeszcze nie próbowaliście gofrów w formie wytrawnej, to zdecydowanie Wam je polecam. Sprawdzą się doskonale w formie obiadu, jak i na przyjęciach. Można np. pociąć je na mniejsze kawałki i zrobić z nich szybkie przekąski (mini kanapeczki) itd. Doskonale smakują same, jak i w towarzystwie ulubionych sosów(...)ketchupu. Pamiętajcie, aby dodać wyraziste w smaku składniki (u mnie kabanosy kabanosów piri piri )  lub dobrze je doprawić. Gofry nie mogą być mdłe. Polecam. Prosto, szybko i tanio. Spróbujcie. Składniki: (na 4 sztuki) 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko klasy M szczypta soli 3/4 szklanki mleka 2 łyżki oleju (do ciasta) + odrobina do posmarowania

Słodkie okruszki
Ziemniaczane gofry z żółtym serem 75

Wytrawne, ziemniaczane gofry z żółtym serem. Dobrze przypieczone, chrupiące, można zjeść samodzielnie albo podać z jajkiem sadzonym. Najlepsze zaraz po upieczeniu ale jakby został Wam jakiś nadmiar to polecam odgrzać w tosterze- będą tak samo chrupiące jak po wyciągnięciu z gofrownicy. Wytrawne gofry gościły już na blogu, tu wersja z cukinią i cheddarem i powiem Wam, że coraz bardziej przekonuję(...)wakacjach, więc pewnie teraz pływamy w jeziorze, opalamy się na trawce i czytamy książki, albo skaczemy na trampolinie. Jakby co- więcej szczegółów na insta. 5.0 from 1 reviews Ziemniaczane gofry z żółtym serem   Drukuj Prep time 20 min Cook time Total time 20 min   Ziemniaczane gofry wytrawne z dodatkiem żółtego sera, bardzo chrupiące. Można podać z jajkiem sadzonym

Cooking for Emily
Orkiszowe gofry idealne - na słodko i słono :) 175

Takie gofry możesz przygotować zarówno na słodko, jak i na słono. Wiadomo, w wersji wytrawnej dodajesz szczyptę soli, a wersji słodkiej odrobinę wybranego przez siebie słodzika (np. łyżeczka ksylitolu czy syropu klonowego). Chyba, że Twoje dodatki będą bardzo słodkie, jak np. dżem czy dojrzałe banany, wtedy pomiń dodatek słodzika nawet w cieście. Gofry wychodzą przepyszne! Są niezwykle lekkie, bardzo chrupiące(...)miękną, a pozostają, jakby to określić - "sztywne" (mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi 😂). Bardzo polecam. Składniki: (3 gofry): 50 g mąki orkiszowej 1 jajko  30 ml mleka 30 ml wody gazowanej  1/3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli lub wybranego słodzika  Przygotowanie: Białko oddziel od żółtka i ubij na sztywną pianę.  Następnie pozostałe składniki

Zdrowie na języku :P