Klopsiki z białej kiełbasy w sosie żurkowym to propozycja na szybki obiad. Wystarczy kiełbasę obrać z osłonki, uformować kulki, wrzucić do sosu i gotowe. Biała kiełbasa jest już smacznie doprawiona, dlatego wystarczy tylko kupić ze sprawdzonego źródła. Przy okazji wykorzystałam zakwas jaki pozostał mi po przygotowaniu żurku. Danie zdrowe i dietetyczne, ponieważ nie obsmażałam wcześniej klopsików posmakuje całej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!gęstej, kwaśnej śmietany o zawartości tłuszczu 18%; 1 czubata łyżeczka majeranku; Pęczek natki pietruszki; Sól; Pieprz. Dodatkowo: Jaja ugotowane na twardo - jedno na jeden talerz zupy; 700 g białej kiełbasy dobrej jakości - ja zrobiłam bez kiełbasy. Sposób przygotowania: Marchewkę, pietruszkę, seler i por umyć i osuszyć. Marchewkę, pietruszkę i seler obrać. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Czosnek(...)przepisu na domowy zakwas na barszcz biały . Najlepszą śmietaną jest śmietana do zup z Piątnicy o zawartości tłuszczu 18% . Śmietana ta nie waży się w zupach. Ja użyłam śmietany Bakoma i efekt nie był zadowalający. Domowy zakwas na barszcz biały można zastąpić kupnym, dobrej jakości, a barszcz biały Winiary - barszczem białym innej marki. Ja, gdy nie mam czasu
Gospodyni MiejskaBiała kiełbasa zapiekana w cieście francuskim z podwójnym sosem musztardowym. Wciąż słyszę w radiu reklamy białej kiełbasy, a na dodatek są to propozycje różnych na nią przepisów. Być może dlatego wrzuciłem ją do koszyka w sklepie odpowiedzialnym za tę akcję? Pewnie tak i nie ma na to rady ;) Tuż tuż przed świętami każdy prosty pomysł na urozmaicenie(...)jest naprawdę dobry. Danie jest łatwe, bardzo smaczne i sprawia, że zwykła kiełbasa może zaprezentować się w zupełnie inny sposób. Zatem do dzieła :) Aha, a dlaczego sos jest podwójny? Otóż są w nim dwa rodzaje musztardy - francuskiej, chociaż pomysł jest pewnego sympatycznego Anglika ;) Składniki: 8 białych parzonych kiełbasek paczka ciasta francuskiego 1 nieduża cebula 1 łyżka majeranku 1 jajko
zadanie-gotowaniemnie biała kiełbasa sprawdza się nie tylko w okresie świątecznym, ponieważ jest idealna nie tylko na ekspresowy obiad. Tym razem przedstawiam Wam propozycję dla miłośników piwa, ale zapewniam, że Ci którzy nie przepadają za smakiem tego trunku (ja nie znoszę!) też będą zachwyceni sosem śmietanowo-piwnym z lekką nutą chrzanu. Po prostu palce lizać! Koniecznie spróbujcie. 5-6 kawałków(...)białej kiełbasy 3 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego Sos: 3/4 szklanki piwa jasnego (1 szklanka = 250 ml) 1/2 szklanki wywaru z gotowanej kiełbasy 4-5 łyżek śmietany (użyłam 18%) 1 łyżka chrzanu 1 duża cebula 1 ząbek czosnku 1-2 łyżki mąki pszennej sól, pieprz Ponadto: masło/olej do smażenia Kiełbasę ugotować z dodatkiem listków laurowych
Di gotujesurowej kiełbasy; 300 gramów świeżej brukselki; około 150 gramów sera żółtego; masło; mleko; 1 papryczka chilli; garść posiekanego szczypiorku lub dymki; sól, pieprz; przepis na zapiekankę warzywną z białą kiełbasą Artykuł Zapiekanka warzywna z białą kiełbasą pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia Tomkabiałego sera na pierogi, ale mam białą kiełbasę i nie zawaham się jej użyć. Nie zawaham się także wpisem tym zainaugurować cyklu "Dziwne? Ale zjadliwe". No właśnie, dziwne połączenie? Na pierwszy rzut oka może i tak. Ale gwarantuję, że zjadliwe. I nawet chce się dokładkę. Początkowo miała być pizza, ale nie chciało mi się zagniatać ciasta. Więc poszłam(...)totalnie z innej beczki. A raczej innej kiełbasy. Próbowaliście kiedyś tak? szklanka mąki razowej szklanka mąki pszennej 100g masła 3 łyżki wody szczypta soli 2 pętka białej kiełbasy 1 cebula 1 jajko majeranek, oregano liść laurowy, ziele angielskie sos beszamelowy (dodatkowo łyżka chrzanu, starty ząbek czosnku) *** Wszystkie składniki ciasta połączyłam ze sobą, zagniotłam, wstawiłam do lodówki na 15min
bastalenajednej z grup o gotowaniu na fb odbyła się rozmowa na temat przyrządzania białej kiełbasy. Efektem tejże rozmowy jest ten przepis ( autorski ) – biała kiełbasa z cebulką i sokiem z pomarańczy. Jest niebiańsko dobra. Składniki ( 1 porcja ): 2 białe, parzone kiełbasy 2 małe cebule sok z jednej pomarańczy olej do smażenia Przygotowanie: kiełbasę ponacinaj, by podczas smażenia
Oka w rosole czyli KaFka gotujeSzaszłyki z białej kiełbasy w cieście francuskim – to super pomysł na prosty dodatek, np. do wielkanocnego żurku lub barszczu białego. U nas sprawdza się także jako przekąska na imprezę, zwłaszcza w towarzystwie sosu chrzanowego na bazie majone The post Szaszłyki z białej kiełbasy w cieście francuskim appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeLubicie białą kiełbasę? Często ją jecie czy tylko z okazji Wielkiej Nocy? U mnie dosyć często gości na stole. Dziś proponuję Wam pieczoną białą kiełbasę z remuladą duńską – palce lizać! Składniki: biała, parzona kiełbasa remulada duńska chleb ogórki konserwowe Przygotowanie: piekarnik rozgrzej do 180 stopni kiełbasę ponakuwaj nożem, by nie popękała podczas pieczenia, wstaw w naczyniu
Oka w rosole czyli KaFka gotujemoże mniej w upalne letnie dni Zapewne co dom, to ciut inny przepis. Ja najczęściej przygotowuję barszcz biały na domowym zakwasie i podaję go z kawałkami białej kiełbasy i jajkami. Często też po prostu dodaję plasterki jajek do zupy na samym końcu gotowania. Dlaczego? A to dla tego, że taką wersję bardzo lubi moja rodzina. Ale sposób podania pozostawiam(...)twardo jajka i opcjonalnie świeże zioła Przygotowanie: Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy w garnku o grubszym dnie. Następnie dodajemy umyte i pokrojone warzywa, suszone grzybki i białą kiełbasę. Zalewamy wodą i gotujemy pod przykryciem około 40 minut. Po tym czasie odcedzamy nasz wywar. Kiełbasę odkładamy na bok, a warzywa można wykorzystać w innym daniu. Do odcedzonego wywaru dodajemy
Słodkie okruszkiSwojską, domową kiełbasę czy też białą robię już od ponad 3 lat. Zawsze kupowałam w sklepie ale odkąd postanowiłam spróbować swoich sił w jej przygotowaniu nie jemy sklepowej. Choć muszę przyznać początki nie były łatwe. A to wyszła za sucha a to za ostra albo nie taka konsystencja. Po kilkunastu próbach wreszcie jest przepis, według którego wciąż przygotowuję(...) a swojską kiełbasą. Do białej kiełbasy dodaję zwykłą sól kuchenną a do swojskiej sól peklową, dzięki której kiełbasa ma lekko różowy kolor. Oczywiście można kombinować ze smakiem dodając zmielone kulki ziela angielskiego ( 1-2 szt./kg) lub zmielonych ziaren gorczycy, dzięki którym otrzymujemy nowe ciekawe smaki. Można również przygotować kiełbasę z różnych gatunków mięs: wieprzowina, wołowina
W garach u GosiBiała kiełbasa zapiekana z jabłkami to klasyka na wielkanocnym stole moich dziadków, u których zawsze spędzałam święta. To też jedno z bardziej aromatycznych wspomnień, które mam w głowie, kiedy myślę o rodzinnej Wielkanocy :) Dziś stawiam na stole swoją wersję tych pysznych kiełbasek i już na wstępie ogromnie zachęcam do ich wypróbowania, bo bogaty smak tego dania na pewno znajdzie(...)poziomach i wspaniale wpisuje się w wielkanocne menu :) Biała kiełbaska w musztardzie i miodzie z jabłkami Potrzebujesz: 2 średnie cebule 3 ząbki czosnku 3 łyżki oleju 2 czubate łyżeczki musztardy francuskiej 1 łyżeczka łagodnego miodu 1 duże jabłko 1/2 łyżeczki suszonego tymianku ok. 400-500g białej parzonej kiełbasy 1/3 szklanki wody sól i pieprz do smaku
Kuchnia w Słońcu SkąpanaBiała kiełbasa w pysznej marynacie jest idealna na grilla, ale równie dobrze można ją upiec w piekarniku. Składniki: biała kiełbasa papryka wędzona czosnek granulowany 3 łyżki musztardy łyżka miodu łyżka keczupu sól, pieprz Przygotowanie Przygotowujemy zalewę: w miseczce mieszamy miód, ketchup, musztardę i przyprawy. Kiełbasy nakłuwamy w kilku miejscach, układamy w naczyniu i smarujemy marynatą. Wstawiamy
e-PrzepisyKulinarneMoja wersja tradycyjnego barszczu podawana na naszym świątecznym stole podczas Wielkanocnego śniadania. Mocna rozgrzewająca, wyraziście chrzanowa, pachnąca wędzonką i opalaną cebulką zupa z dodatkiem białej kiełbasy własnej roboty smakuje rewelacyjnie i szybko znika z talerzy naszych gości. Składniki: 500g wędzonego(...)boczku 5 cebul 4 liście laurowe 500ml żuru z butelki (zakwas) 120g chrzanu 3 ząbki czosnku 100ml śmietany 18% 4-5 ziemniaków 4 jajka 3 białe surowe kiełbasy majeranek sól pieprz olej Wykonanie: 1. Białą kiełbasę sparzyć w 1 litrze wrzątku. Następnie wyjąć kiełbasę, ponacinać z obu stron w poprzek i posypać majerankiem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem
Szalona Kuchnia EwelinyBiała kiełbasa wyjątkowo smakuje mi duszona z różnymi dodatkami. Ta propozycja zachwyciła mnie od pierwszego kęsa. Delikatna słodycz dodatków z aromatyczną cebulą to pyszne połączenie. Co nam trzeba? 1 kg białej kiełbasy parzonej 200ml wody 100g suszonej śliwki 100 rodzynek 3 duże czerwone cebule 1/3 łyżeczki soli, pieprzu czarnego, papryki słodkiej, papryki ostrej, cukru Robimy! Kiełbasę obgotowujemy
Latosiowydom