gofry - 3038 przepisów (strona:49/203)

GOFRY OWSIANO – KOKOSOWE 121

Polecam gorąco pyszne gofry! Są zdrowe, bez mąki i cukru. Bardzo dobrze je serwować na śniadanie, gdyż są pożywne! Również sprawdzą się jako deser lub przekąska. Są słodkie same w sobie i można kombinować z dodatkami U mnie dzisiaj zostały podane z domowej roboty dżemem z kiwi. SKŁADNIKI : płatki owsiane – 1 szklanka – 200 g wiórki kokosowe – ¼ szklanki – 50 g mleczko(...)będzie miała konsystencję papki. Gdyby była zbyt zbita wystarczy dodać odrobinę wody lub mleka. Gofrownicę wysmarować pędzelkiem zamoczonym w oleju i nakładać masę do środka za pomocą łyżki. Wyjąć gofry gdy się ładnie zarumienią

kuchniabellissima.wordpress.com
Kulinarne historie w podcastach 127

ciasta. Rozsiądź się wygodnie i wsłuchaj w ciepłą rozmowę, którą prowadzi nie kto inny, jak niesamowita Phoebe Jude. Belgian Waffles To dopiero jest historia! Chrupiąca i pachnąca jak gofry belgijskie. A konkretnie jest to podcast o tym, jak Amerykanie pokochali te wypieki. W 23 minutowej rozmowie, Dan Pashman znany ze świetnych podcastów o jedzeniu, przeprowadza wywiad z MariePaule Vermersch(...)kobieta jako nastolatka pomagała swoim rodzicom w przy rodzinnym biznesie, którym była sprzedaż gofrów. Tak naprawdę mowa jest o brukselskich gofrach, jednak ze względu na to, że Amerykanie kojarzyli Brukselę bardziej z warzywem, zmieniono ich nazwę na belgijskie. Wsłuchaj się w ciepłą opowieść z francuskim akcentem, w której poznasz na czym polega przygotowanie tych wypieków. Jeżeli zaś, chcesz spróbować brukselskich

Pink Envelope
Gofry drożdżowe 97

wiatr rozwiewa moje sklejone morską solą włosy, wpychając mi je jednocześnie do ust, a ja borykam się z natrętny owadem, nieustannie usiłującym odebrać mi całą przyjemność jedzenia słodkiego. chrupiącego gofra z bitą śmietaną i malinami - moje dziecięce wspomnienia z wakacji łączą się nierozerwalnie z goframi i zbyt małą bibułkową serwetką, do dziś nie wiem co miała na celu, ale zapewne(...)pieczeniem, nakładamy porcję ciasta na rozgrzaną gofrownicę, ilość uzależniona jest od wielkości maszyny, ja używałam mini gofrownicy, wlewałam więc 1 chochelkę, zamykamy gofrownicę i pieczemy na złoty kolor 6. Gofry podajemy natychmiast, z czasem gofry miękną . oprószamy dowolnymi dodatkami, cukrem pudrem, miodem, syropem klonowym, można podać ze śmietaną i sezonowymi owocami

Słodki Kompromis
Bezglutenowe gofry kokosowe z sosem pomarańczowym 168

Bezglutenowe gofry samo zdrowie, dużo w nich kokosa :)  jest mąka kokosowa, cukier i mleczko, a w sosie pomarańczowym zamiast masła znajdziecie olej kokosowy. Jeśli gluten Wam nie przeszkadza możecie mąkę ryżową zamienić na pszenną. Gofry: 100 g mąki kokosowej House of Asia 100 g mąki ryżowej 400 ml mleka kokosowego House of Asia(...)masa jest zbyt gęsta dodaj kilka łyżek wody.  Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, przy pomocy łopatki delikatnie połącz z masą. Gofrownicę smaruj płynnym olejem kokosowym, piecz gofry po 3 minuty. Sos pomarańczowy: 4 pomarańcze 50 g oleju kokosowego House of Asia 30 g cukru kokosowego House of Asia Przygotowanie: Z dwóch pomarańczy zetrzyj skórkę, wszystkie obierz

SzczyptaSmaQ
Gofry dyniowo-serowe 102

Gofry nie muszą być przesłodzone i niezdrowe. Moja wersja nadaje się nawet na śniadanie, a do tego smakuje wyśmienicie :) 3 łyżki puree z dynii 3 łyżki ricotty 3 łyżki kefiru 2 jajka szklanka mąki owsianej bezglutenowej szczypta sody odrobina oleju kokosowego do natłuszczenia gofrownicy do podania (lub inne dowolne dodatki): mleczko kokosowe gruszka pomarańcza puder truskawkowy syrop klonowy Składniki mieszamy(...)gładką masę. W nagrzanej gofrownicy pieczemy gofry (czas pieczenia zależy od naszego sprzętu, w mojej gofrownicy każda seria piekła się po 3 minuty). Gotowe smarujemy gęstym mleczkiem kokosowym i podajemy ze świeżymi owocami. Możemy polać syropem klonowym i posypać pudrem truskawkowym. Smacznego :) Artykuł Gofry dyniowo-serowe pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Frużelina truskawkowa babci Basi 192

Chcąc urozmaicić nasz jadłospis. polecam frużelinę truskawkową , którą możemy podać z goframi ( ja nie mam gofrownicy , ale kupiłam je gotowe w naszym markecie Dino ) , naleśnikami z maślanką – zwane „Pancakes”, itp. Na zdjęciach ( gofry) frużelina jest ciepła i jest rozlana , a po zastygnięciu jest bardziej „zwarta ” ! Składniki : 50 dkg truskawek świeżych , 4-6 łyżek cukru(...)przygotowania frużeliny. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z wodą i dodajemy do wrzących truskawek (gotujemy tak jak kisiel ) , Zdejmujemy z ognia ! zaraz po tym dodajemy rozpuszczoną żelatynę i studzimy . Podajemy z goframi , naleśnikami itp. Na zdjęciach ( gofry) frużelina jest ciepła i jest rozlana , a po zastygnięciu jest bardziej „zwarta ” ! SMACZNEGO

Pysznosci Babci Basi
Kakaowe gofry z brzoskwiniami i czekoladą 157

rany, jakie to są cudnie chrupiące gofry! Chrupią i chrupią! Pysznie kakaowe, z duszonymi brzoskwiniami i posypane wiórkami gorzkiej czekolady! Musicie je spróbować!! KONIECZNIE!!!!!! Przepis krok po kroku znajdziecie na Smacznej Stronie Tesco ! Pamiętajcie też, że możecie wziąć udział w konkursie Pięknie Podane - czekamy na Wasze stylizacje! Składniki: (15 sztuk) 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej, 1/4 szklanki kakao(...)Połącz zawartości dwóch misek i stopniowo dodawaj wcześniej ubite na sztywno białka jajek. Na dobrze rozgrzane formy gofrownicy nalewaj ciasto równomiernie i postępuj dalej zgodnie z instrukcją producenta gofrownicy. Gofry odkładaj na kratkę do wystudzenia, a w między czasie ubij śmietankę kremówkę z mascarpone i cukrem pudrem - całość ubijaj do momentu, aż powstanie lekka i kremowa konsystencja. Na lekko przestudzone

Plate of Joy
Kolorowe gofry! – przepis na gofry w 3 kolorach 139

zapraszamy na pyszności wprost z naszej rozgrzanej do czerwoności gofrownicy! Jedyne, czego nam potrzeba to prądu i kilku prostych składników z pobliskiego sklepu, by wyczarować na kolację cuda -niewidy 🙂 Gofry to przekąska, którą uwielbiam nie tylko za smak: te niepozorne wafelki […] Artykuł Kolorowe gofry! – przepis na gofry w 3 kolorach pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Zdrowe gofry owsiane 200

zjeść zdrowo, nie musisz codziennie robić owsianki. Wystarczy dodać parę składników, a masz coś innego, jak nie lepszego! Bo kto oprze się, gdy podczas śniadania zapytasz się "Kto chce gofry?" <3 A więc... Do dzieła! Składniki na 3 gofry: 1 szklanka płatków owsianych zmielonych na mąkę 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru 1 jajko 1/2 szklanki mleka(...)mieszamy. Ubijamy jajko. Dodajemy jajko ubite do suchych składników, wlewamy mleko (w temperaturze pokojowej) oraz roztopione masło. Wszystko mieszamy do powstania jednolitej masy. Odstawiamy na 10 minut. Smażymy gofry na dobrze rozgrzanej gofrownicy posmarowanej lekko olejem. Podajemy "odchudzające" gofry z ulubionymi składnikami. :) Smacznego

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
Frużelina wiśniowa z goframi 152

kojarzy mi się typowo ze spacerami po molo i wakacjami. Sezon na wiśnie powoli się kończy, jednak zamkniemy smaki laka w słoiku. Jak za oknem będzie ponuru przygotujmy gofry i będziemy wspominać  :)    Składniki: 450 g wydrylowanych świeżych wiśni 100 g cukru sok z połowy cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej 50 ml wody Przygotowanie:  Do garnka(...)frużelina po wystygnięciu jeszcze zgęstnieje. Gotową frużelinę przekładamy do czystych i wcześniej wyparzonych słoiczków, zakręcamy i ustawiamy do góry dniem. Po wystygnięciu przenosimy nasze słoiczki do spiżarni.  Gofry Składniki:  1,5 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka cukry wanilinowego 2 jajka 1,5 szklanki mleka

Niezły Młynek
Gofry z bitą śmietaną i malinami 154

prostu niczym... jedyne co mnie dziś trzyma w pionie to myśl, że jeszcze tylko cztery dni i czeka mnie mój upragniony urlop... Na poprawę humoru przydały się też gofry z malinami - wypiek w ramach akcji na fb.  SKŁADNIKI Gofry: 1 szklanka mąki  1 szklanka mleka 2 jajka 2 łyżki cukru 1/4 szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)nalać trochę ciasta na środek, a po zamknięciu gofrownicy kształt sam się "zrobi"). Pieczemy ok. 3 minut, wyjmujemy i studzimy na kratce.  Śmietanę miksujemy z cukrem na sztywno. Gofry - najlepiej ciepłe - podajemy udekorowane śmietaną i owocami.   Razem ze mną gofry piekły: Danuta Bernadetta Bożena Joanna   Kasia Kasia Hanna Magdalena

Czary - gary w kuchni
Zdrowe gofry orkiszowe (z dodatkiem mąki żytniej) 166

też tak macie? Czasem nachodzi mnie nieoparta ochota, żeby zjeść coś dobrego. Ostatnio prost nie mogłam opędzić się od myśli o gofrach ;) I... oczywiście je zrobiłam. Ale tym razem w o wiele zdrowszej wersji. Aby nie zniweczyć efektów ćwiczeń postawiłam na zdrowe gofry orkiszowe (z dodatkiem mąki żytniej). Wyszły przepyszne. Składniki: 2 jajka 1 1/3 szklanki mleka 1 1/3 szklanki(...)dosypujemy obie mąki z proszkiem do pieczenia, znów mieszamy. Na koniec dolewamy oliwę lub olej, mieszamy. Na rozgrzaną gofrownicę wylewamy porcje ciasta. Przed smażeniem każdej następnej porcji mieszamy ciasto. Gofry podajemy same lub w towarzystwie zdrowych dodatków. Oczywiście takie gofry będą równie dobrze smakować w towarzystwie bitej śmietany, ale wówczas nie będą raczej zbyt zdrowe ;) Smacznego

Słodkie okruszki
Buraczane gofry z ricottą podane z mleczkiem kokosowym 133

Pyszne gofry na pożywne i zdrowe śniadanie. Bez cukru, bez glutenu, podane z przepysznym mlekiem kokosowym i owocami. Uwielbiają je dorośli i dzieci :) 2 małe upieczone buraki 3 łyżki ricotty 3 łyżki kefiru 2 jajka 3/4 szklanki mąki owsianej bezglutenowej szczypta sody   pół puszki schłodzonego mleczka kokosowego miód owoce liofilizowane truskawki Buraki obieramy i miksujemy na gładko. Mieszamy(...)ricottą, kefirem, żółtkami i mąką wymieszaną z sodą. Dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. W nagrzanej gofrownicy pieczemy gofry (czas pieczenia zależy od naszego sprzętu, w mojej gofrownicy każda seria piekła się po 3 minuty). Gotowe podajemy z ubitym mleczkiem kokosowym i świeżymi owocami. Możemy polać miodem i posypać pokruszonymi liofilizowanymi truskawkami. Smacznego :)   Artykuł Buraczane gofry z ricottą

Mienta blog
Zdrowe gofry kukurydziano-ryżowe z owocami. Bezglutenowe gofry domowe. 159

Uwielbiam gofry. Moje skarby też za nimi przepadają. Ostatnio ich klasyczną wersję zastępuję tą o wiele zdrowszą. Do przygotowania moich gofrów używam dwóch mąk - kukurydzianej i ryżowej. Dzięki temu są one wyjątkowe, smaczne i co najważniejsze zdrowe. Takie gofry idealnie smakują w towarzystwie naturalnego soku o smaku jabłka i żurawiny z Ogrodów Sabinu . Polecam Wam takie połączenie. Do tego garść(...)Następnie dodajemy mleko, wodę, miód i 2 żółtka. Całość dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek, delikatnie mieszając ją z ciastem. Ciasto wylewamy do dobrze rozgrzanej (!) gofrownicy. Gofry równie dobrze smakują same, jak i z dodatkami np. jagodami i cukrem pudrem. Polecam podawać je z ulubionym naturalnym sokiem owocowym. Smacznego

Słodkie okruszki
Gofry - najlepsze! Lekkie i chrupiące 121

Najlepsze gofry jakie robiłam. Dla mnie - po prostu idealne! Tak jak pokochałam wypieki na maślance, tak samo i gofry z maślanką podbiły moje serce - dzięki niej są lekkie, wspaniale chrupiące i w ogóle przepyszne! A do tego w łatwy sposób można uzyskać również ich zdrowszą wersję , która jest równie pyszna jak oryginał :) Robi się je błyskawicznie, są banalnie proste(...)gofrownicę (najlepszy efekt będzie przy gofrownicy minimum 1000 W, przed wylaniem pierwszej porcji płytki można leciutkoo natłuścić olejem - pędzelkiem lub spryskiwaczem), nakładać łyżką wazową ciasto (nie za grubo, wtedy gofry będą bardziej chrupiące) i piec ok 2-3 minuty (u mnie na połowie mocy, przy większej za szybko się rumieniły). Po upieczeniu odparować przez 20-30 sekund w pionie

Kto ugości moich gości?

Proponowane wyszukiwania