francuskie - 7160 przepisów (strona:258/478)

Indyjska szakszuka 91

kolację Polecam Wa też inne przepisy na śniadania: –  jajka sadzone z boczkiem –  najlepsza jajecznica –  ser z jogurtów greckich –  pasta z awokado i jajka –  tosty francuskie –  placki serowe –  placki jogurtowe z owocami –  omlet z białek –  omlet z pomidorami –  pasta jajeczna –  tost z jajkiem i szynką INDYJSKA SZAKSZUKA PRZYGOTOWANIE: 15 minut

nietylkopasta.pl
Biała kiełbasa pieczona w piwie 107

drugi dzień – tak samo dobra. Róbcie w ciemno. Składniki: 4 białe surowe kiełbasy dobrej jakości 1 duża cebula 1 ząbek czosnku 250 ml jasnego piwa 1 łyżka musztardy francuskiej 1 łyżka miodu parę gałązek świeżego majeranku 1 liść laurowy 1 łyżka oleju rzepakowego sól pieprz W misce robimy zalewę: mieszamy piwo, miód, musztardę, całość doprawiamy solą i świeżo zmielonym

Kardamonovy
Kruche ciasteczka jak francuskie 99

pysznymi ciasteczkami. Nie miałam foremek świątecznych, a córka bardzo chciała ciasteczka w kształcie serduszek, więc takie są :-) Ciasteczka po upieczeniu wyglądają jak by były z ciasta francuskiego. Są kruche i pyszne. Polecam i miłego dnia wszystkim życzę :-) Składniki na 3 blaszki: 250 g masła 2 żółtka  5 łyżek kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 280 g mąki pszennej

kruche babeczki
Pieczona biała kiełbasa 760

osób Trudność przygotowania:  średnie Cena:  przystępna SKŁADNIKI : 1.3kg surowej białej kiełbasy 2 cebule 200 g boczku wędzonego 100 ml jasnego piwa 5 łyżek musztardy francuskiej 4 łyżki sosu sojowego 3 łyżeczki miodu 1/2 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki majeranku 1. Białą kiełbasę układamy w naczyniu do pieczenia. Cebulę kroimy w piórka i rozkładamy na kiełbasie. 2. Boczek kroimy

karolgotuje
Stek z Zagrzebia – Zagrebački Odrezak 122

miejsca powstania, ale zważywszy na to, że Chorwacja to mieszanka europejskich, kuchni, można stwierdzić, że danie ma coś z – wiedeńskiego sznycla – ale także coś z szwajcarsko-francuskiego – Cordon Bleu-.  Podobne danie można znaleźć na przykład w Serbii – Karađorđeva šnicla – czy Rumuni – Şniţel-. Dla mnie najważniejsze jest to, że gdy pokazałem mojemu

RafalCook
Sałatka z jajkami 78

jako sałatkę z pokrojonymi jajkami w środku, lub polówki jajek obłożyć sałatką. 200 g cebuli najlepiej cukrowej, 3 ogórki konserwowe (około 150 g), 2 łyżki musztardy (u mnie musztarda francuska), kilka grzybków marynowanych, 3 łyżki posiekanej natki pietruszki, 200 ml majonezu, 5 – 6 jajek, sól, cukier, sok z cytryny, Jajka ugotować na twardo – włożyć jajka do garnka z zimną wodą

królestwo garów
Dynia na zimę wraz z poradami 99

znakiem DYNI. Kupiliśmy 4* dorodne sztuki i jak co roku, przerabialiśmy je na przetwory. Kupiliśmy 4 różne rodzaje żeby mieć rozeznanie, jakie są najsmaczniejsze. Moja subiektywna ocena, wygląda tak: Francuska, bo ma mało pestek, dużo miąższu, jest bardzo smaczna, aromatyczna i ma piękny wyrazisty pomarańczowy kolor. Hokkaido, bo jest aromatyczna, ma mało pestek i idealnie nada się do ciasta drożdżowego

moj przepis na
Domowa masa cukrowa vel lukier plastyczny 100

najlepiej. Pamiętajcie, że przed położeniem masy cukrowej tort musi być dokładnie obłożony tynkiem czyli: albo masą maślaną albo masą maślano-budyniową albo masą na bazie bezy szwajcarskiej lub masą francuską lub czekoladowym ganache. Składniki na obłożenie tortu 23-26 cm plus figurki. 785 cukru pudru (ja użyłam firmy Diamant z Biedronki) koniecznie przesiany 70 ml wrzątku 1 łyżka żelatyny

moj przepis na
Ptysie z bitą śmietaną 111

wypieki przygotowane z ciasta parzonego. Ciasto parzone uzyskuje się poprzez zaparzenie mąki w gorącej wodzie połączonej z tłuszczem. Ciasto to wywodzi się z Francji a jego nazywa w języku francuskim “choux” oznacza kapustę, gdyż ptysie po upieczeniu kształtem i wyglądem przypominają małe kapustki. Idealne ptysie po upieczeniu powinny być lekko przypieczone, lekkie oraz suche. Po upieczeniu wypełnić

MeCooks
Dynia na zimę wraz z poradami 93

znakiem DYNI. Kupiliśmy 4* dorodne sztuki i jak co roku, przerabialiśmy je na przetwory. Kupiliśmy 4 różne rodzaje żeby mieć rozeznanie, jakie są najsmaczniejsze. Moja subiektywna ocena, wygląda tak: Francuska, bo ma mało pestek, dużo miąższu, jest bardzo smaczna, aromatyczna i ma piękny wyrazisty pomarańczowy kolor. Hokkaido, bo jest aromatyczna, ma mało pestek i idealnie nada się do ciasta drożdżowego

moj przepis na
Prosta drożdżowa chałka 94

się każdemu. Takiej, co jest miękka i puszysta, a najlepiej smakuje ze szklanką mleka lub kakao.   Polecam też inne przepisy na drożdżowe pieczywo: Chałka litewska Chałka waniliowa Chleb francuski wiejski na drożdżach  Chleb pszenny - baton Ciabatta Maślane rogale z makiem Śniadaniowe bułeczki z pestkami dyni Bułki z siemieniem lnianym Chleb pszenno-owsiany z ziarnami (na drożdżach) Nocne kajzerki

Obiad gotowy
Szybka pizza z jajkiem 104

Polecam Wam także: –  pizzę z salami – tu znajdziecie także mój ulubiony przepis na ciasto –  pizzę z szynką i pieczarkami –  pizzę z patelni –  pizzę z ciasta francuskiego –  zapiekanki z pieczarkami SZYBKA PIZZA Z JAJKIEM Przygotowanie : 20 minut Ilość porcji : 2 porcje Składniki: – 4-5 placków tortilli pszennych lub innych cienkich placów np. gotowe cienkie pity – tarty

nietylkopasta.pl
Kotlety z jajek 338

rozgrzanym płytkim tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Zachęcamy do sprawdzenia innych naszych przepisów na pyszne dania bezmięsne. Polecamy: pyszna i aromatyczna zapiekanka makaronowa z brokułami , ciasto francuskie ze szpinakiem i serem , krokiety z kapustą i grzybami . Artykuł Kotlety z jajek pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Słone przekąski na wieczór – 10 pomysłów 517

Smażone paluszki serowe przepis: Moje Codzienne Przyjemnosci (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 4 Krakersy z boczkiem przepis: Dieta Moja Pasja 5. Talarki ziemniaczane przepis: Wasze-Przepisy 6. Parówki w cieście francuskim przepis: Królestwo Garów 7. Czosnkowe pieczarki przepis: Słodkie Okruszki 8. Mini kanapeczki z łososiem, koperkiem i słonecznikiem przepis: Kruche Babeczki 9. Krążki cebulowe przepis: Kulinarne S.O.S. 10. Kalafior w panierce przepis

BabskiePorady.pl - Przepisy
Pieczone gniazda z dorsza z chrupiącymi warzywami 114

szybka w przygotowaniu. porcja na 2 osoby Składniki: 300 g filetu z dorsza  1 mała marchewka 1 mała pietruszka 1 łyżka oleju 1 liść pora (zielony) płat ciasta francuskiego połowa serka typu philadelphia pół dużej cukinii sól i pieprz do smaku dodatkowo ćwiartki cytryny do skropienia  Przygotowanie: Dwa filety przetnij wzdłuż tak aby powstały 4 długie kawałki. Dopraw

Niezły Młynek