francuskie - 6660 przepisów (strona:258/444)

Śledzie w sosie musztardowym 209

uzupełniają, śledzik wręcz rozpływa się w ustach a cebula i gorczyca przyjemnie chrupie podczas gryzienia.  Składniki - 500 g płatów śledziowych solonych - 3 łyżki musztardy sarepskiej - 3 łyżki musztardy francuskiej - 2 łyżki majonezu - 2 łyżki jogurtu naturalnego - 1 czerwona cebula - szczypta czarnego pieprzu Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej

Świat Smaku
Język obcy w kuchni 144

zawierających bardzo wymyślne i rozbudowane przepisy. Często nie zdajemy sobie sprawy, że część przepisów stworzona jest na podstawie ich oryginałów znajdujących się w książkach w obcych językach – angielskim, francuskim, hiszpańskim. Już niejednokrotnie miałem ochotę na przygotowanie oryginalnej paelli , tak aby smak był identyczny jak ten w Hiszpanii. Jednak przeglądając przepisy na blogach, w książkach kucharskich – każdy z nich

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sos Aioli 171

inaczej czosnkowy majonez. Bardzo go lubimy i zawsze szykuję go do domowych zimnych i ciepłych przekąsek, typu nuggetsy, sery w panierce, przekąski z ciasta francuskiego, wędlin, itp. Pasuje także świetnie do owoców morza - szczególnie do krewetek i kalmarów smażonych w panierce oraz do gotowanych warzyw, np. fasolki szparagowej. Tak jak sos pomidorowy czy pesto nie może go zabraknąć na domowej

Zasmakuj Kuchni
Pałki Z Kurczaka W Marynacie Musztardowej 185

Sposób na szybkie i pyszne mięsko na obiad. Składniki: 4 pałki z kurczaka 1 łyżka przyprawy grillowej klasycznej u mnie (Prymat) musztarda sarepska lub jeszcze lepiej francuska 2 całe marchewki 1 pietruszka kawałek selera 1 cebulka oliwa lub olej ewent. sól, pieprz 1. Pałki myjemy i dokładnie osuszamy. 2. Następnie nacieramy przyprawą do grilla oraz smarujemy dokładnie musztardą i chowamy

Gotowanie...to proste !
Kurczak w sosie musztardowym 183

dużym powodzeniem. Mam nadzieję, że ten przepis także przypadnie Wam do gustu. Składniki: 2 duże pojedyncze piersi z kurczaka 1 duży por 2 szklanki śmietany kremówki 2 słoiczki musztardy francuskiej marynata 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki pieprzu cytrynowego 2 ząbki czosnku płaska łyżeczka soli Sposób przygotowania: Oliwę łączymy z pieprzem cytrynowym i solą. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek

Pobite gary Barbary
Ciasto cynamonowe z cukinią i całą gruszką 100

motywacji, żeby zjeść więcej ciasta. Przecież każdy będzie chciał zjeść ozdobę ze środka ciasta. Ciasto z całą gruszką piekłam w tym roku na Trzech Króli. Taka wariacja na temat francuskich ciast z ukrytą fasolką czy figurką. Tutaj gruszka wcale nie jest ukryta, ale i tak przynosi szczęście. Ciasto podajemy razem z herbatą, bo jest lekko zapychające.   Składniki na standardową

Ugotowane pozamiatane
JAJKA FASZEROWANE MUSZTARDĄ FRANCUSKĄ 105

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 6 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-8 Składniki: 8 ja jek, 1/2 pęczka pietruszki, 4 łyżki masła, łyżka musztardy francuskiej, sól, pieprz, kiełki i rzodkiew ka do dekoracji. Przygotowanie: Jajka gotuję n a twardo.  Wydrążam żółtka, miksuję na gładką masę z musztardą, masłem i pietruszką, następnie doprawiam do smaku solą

JejKuchnia
TARTA NA CIEŚCIE FRANCUSKIM Z PIECZARKAMI I POREM 147

większych pieczarek, 4 małe plasterki szynki (opcjonalnie), około 15 dag tartego sera żółtego, kawałek czerwonej papryczki chili (można zastąpić przyprawą, ale lepiej użyć świeżej), 275 g ciasta francuskiego, łyżka śmietany, sól, tymianek, pietruszka suszona, łyżka masła. Przygotowanie: Formę do tarty smaruję masłem, wykładam ciasto, nakłuwam widelcem na całej powierzchni. Następnie wkładam do piekarnika (180 stopni) i piekę około 20 minut

JejKuchnia
PIZZA PO GRECKU NA CIEŚCIE FRANCUSKIM 129

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 14 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-6 Składniki: 375 g ciasta francuskiego, 1/2 cukinii, 1/2 czerwonej papryki, 4 średnie pieczarki, 8 plastrów salami, 8 plastrów żółtego sera,  100-130 g fety, 5 kawałków papryczki jalapeno ze słoika (można zastąpić przyprawą chili lub pieprzem), bazylia, oregano, sól, ketchup, łyżka posiekanej bazylii

JejKuchnia
PIZZERINKOWE PRZEKĄSKI NA CIEŚCIE FRANCUSKIM 11251

WYKONANIE: ŁATWE  PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-8 (wychodzi około 18 kawałeczków) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, 3 plastry szynki, 6-8 plastrów sera żółtego, czubata łyżka posiekanej natki pietruszki, 3 większe pieczarki, 1/4 małej papryki, zioła prowansalskie,  koncentrat pomidorowy, papryka słodka. Przygotowanie: Ciasto dzielę na kwadraty, zawijam brzegi, układam

JejKuchnia
Karkówka gotowana w mleku 255

Dziś kawał mięsa mam do zaproponowania , smak super , a za sprawa jedynie mleka , bardzo fajnie smakuje z świeżym chlebem , musztardą francuską , na kolację jak znalazł , więc zapraszam serdecznie do wypróbowania w domowym zaciszu i zajadaniu się z całą rodziną . Składniki  1,5 kg karkówki  2 cebule  2 ząbki czosnku  2 łyżki majeranku  2 łyżki pieprzu

Mój Smak
Mężczyzna w kuchni i najlepsza sałata do obiadu 178

obiad, angażuję w wykonanie sałaty lub sałatki do obiadu. To nieskomplikowana czynność, ale facet może ją zrobić od początku do końca sam. Ty w tym czasie możesz wykańczać swój francuski sos na patelni, a On ma szansę wykazania się w najlepszym dressingu świata, do którego musi zapamiętać kilka składników, więc to dla niego pestka! SAŁATA DO OBIADU, SKŁADNIKI: - 3 garście

SMYKWKUCHNI
Sos czosnkowy 169

Jeden z podstawowych imprezowych sosów (obok pomidorowego, barbecue i pesto) do przekąsek i nie tylko. Pasuje do mięs, tortilli, kebabów, guesadilli, przystawek z ciasta francuskiego, itp....;) Często robię go z jogurtem naturalnym z dodatkiem majonezu lub puszystego naturalnego serka (bez majonezu), dziś wersja ze śmietaną. Coś trzeba czasem urozmaicić w kuchni:) A jest okazja, bo weekendowo spotykamy

Zasmakuj Kuchni
Sałatka z kuskusem i pieczarkami 171

łyżka oliwy 1 łyżka masła  sól, pieprz Na dressing: 4 łyżki oleju ze słoiczka po suszonych pomidorach 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka musztardy francuskiej szczypta soli Wykonanie : Kuskus zalać wrzącą wodą, pod poziomu około 2 cm nad powierzchnię kuskus. Przykryć naczynie i odstawić, aż kuskus wchłonie wodę. Następnie przemieszać, odkryć i odstawić do ostygnięcia

kolorowotorcikowo
Sous Vide Cooker w Lidl. Test urządzenia oraz przepis. 181

Metoda to wolne gotowanie na parze zapakowanych próżniowo produktów.  Sous-vide próżniowa metoda długiego gotowania potraw w szczelnie zamkniętych workach plastikowych, umieszczonych w gorącej wodzie. Sous - vide po francusku oznacza:  w próżni. Temperatura w jakiej można  przygotować potrawy jest różna dla poszczególnych produktów. • cielęcina: 65 ÷ 68 °C • wołowina: 58 ÷ 60 ºC • wieprzowina:65 ÷ 66 ºC • drób

AZgotuj!

Proponowane wyszukiwania