francuskie - 6660 przepisów (strona:264/444)

Sos żurawinowy 121

Dzisiaj zdradzę Wam tajemnicę mojego najlepszego sosu żurawinowego. Najbardziej pasuje on do łososia lub kurczaka w cieście francuskim i wtedy zawsze ląduje w ich towarzystwie. Najprostszy bo dwuskładnikowy! Można go również podawać ze schabem pieczonym i zapiekanym serem pleśniowym lub w ogóle z różnymi rodzajami serów. Składniki: • 1 szklanka wina czerwonego

To co kocham
Puree ziemniaczane z musztardą francuską 210

Puree ziemniaczane w nowym wydaniu czyli z ziarnistą musztardą, np. francuską. Musztarda nadaje ziemniakom zupełnie innego smaku i ostrości. W gładkim puree trafiają się strzelające między zębami ziarenka gorczycy, co nadaje im nowej struktury i stanowi niespodziankę dla degustatora dania. Takie ziemniaki są idealnym dodatkiem do każdego mięsa. Składniki: • 1 kg ziemniaków

To co kocham
Pasta tahini 155

znane to chałwa i sezamki. Ponieważ sezam ma niski indeks glikemiczny (IG = 35), bez obaw mogą go spożywać osoby chore na cukrzycę. Moja pasta tahini będzie wykorzystana do… ciastek francuskich. Gorąco polecam i życzę smacznego. Co jeszcze znajdziesz na blogu z sezamu? Chałwę domową z pistacjami Tahini Dip tahini Sezamki owsiano kokosowe Wydrukuj przepis The post Pasta tahini appeared first

mojewypiekiinietylko
Kulinarne prezenty na święta 157

informacja - od dzisiaj do 28 listopada w księgarni internetowej platon24.pl trwa " Black firiday " (do 70% rabatu na wybraną ofertę) Polska kuchnia. Rozsmakuj się w tradycji - Joanna Furgalińska W mojej francuskiej kuchni. Opowieść o tradycji i miłości do domowych posiłków - Susan Herrmann Loomis Smaki Izraela - Nida Degutiene Zielone koktajle. 365 przepisów Zdaję sobie sprawę, że w poście ba blogu

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
"Silna i sexy" francuski trening dla każdej z Was David Costa - recenzja książki 118

Silna i sexy" francuski trening dla każdej z Was - David Costa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Drożdżowe różyczki 162

kolejny przepis ze strony francuskiej, który przetłumaczyłam sobie około półtora roku temu... Trochę czasu upłynęło, ale dopiero wczoraj z niego upiekłam. Polecam, bo wygląda nawet efektownie :) - według mnie, oczywiście :) Tym razem użyłam drożdży instant (choć strasznie ich nie lubię mimo, że ułatwiają pracę), natomiast w oryginalnym przepisie miało być aż 30 gramów żywych. Jak dla mnie to chyba za dużo

Szczęśliwa kuchnia
Krokiety z pieczarkami i serem 387

się z Wigilią. Przepis na wigilijne krokiety z kapustą i grzybami jest na blogu od dawna, możecie je przygotować na Wigilijną kolację zamiast uszek , pasztecików drożdżowych, pasztecików z ciasta francuskiego , groszku ptysiowego i innych dodatków, które można podać do wigilijnego barszczu , czy do czystej zupy grzybowej. Jak przygotować pieczarkowy farsz do krokietów? Farsz: 1 duża cebula 10 świeżych dużych pieczarek

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szarlotka z kisielem 207

inne przepisy na ciasta z jabłkami. oraz inne przepisy z jabłkami: Kruche babeczki z jabłkami ciasto orkiszowe z jabłkami kakaowy jabłecznik z budyniem pączki z jabłkami jabłka w cieście francuskim ciasto łaciate ekspresowe całuski Ciasto jest na formę ok. 24 x 36 cm , jeśli chcemy by szarlotka była wyższa wykorzystujemy kwadratową blaszkę 24 x 24 cm lub tortownicę. Składniki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka 6 składników 457

Składniki: 5 jajek 1 por ok. 150-200 g wędliny (np. pieczonego schabu) słoik ogórków kiszonych 1 kwaskowato-słodkie jabłko (twarde i duże) 1 puszka kukurydzy 3 łyżeczki musztardy francuskiej 2 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku Wykonanie: Por kroimy w cienkie pół krążki. Jabłko obieramy ze skóry, a kukurydzę odcedzamy z zalewy. Jajka gotujemy na twardo. Wędlinę, jabłko, jajka

IMPRESJA SMAKU
Sos z marynowanego zielonego pieprzu. Klasyczny francuski sos do steków 354

Kremowy i wyrazisty sos z marynowanego zielonego pieprzu. Dzisiaj krok po kroku, tak żeby wyszedł już zawsze i każdemu – bez rozwarstwiania, bez grudek – gładki i kremowy

Karo in the Kitchen
Wpadła gruszka do fartuszka 151

Jesień nie rozpieszcza. Zaglądam do spiżarni i próbuję osłodzić ten ponury listopad. A że oprócz ciasteczek też coś trzeba jeść, tym razem do fartuszka wpadła polska gruszka i dystyngowany francuski

Na moim stole
Wytrawna tarta z grillowaną dynią i rozmarynem 125

wieczorem, i jem na obiad na drugi dzień, ale z lodówki też jest pyszne, zresztą gorące też). Składniki na 4-6 porcji: około 600 g obranej dyni opakowanie ciasta francuskiego 200 ml niesłodzonego mleka sojowego 2 czubate łyżki mąki kukurydzianej 50 g solonych orzechów ziemnym 2 gałązki świeżego rozmarynu 50 g suszonych pomidorów szczypta soli Przygotowanie: Wymieszaj dokładnie mleko

greenscarf
"Sceny kuchenne" Maria Pakulnis i Janusz Mizera 167

wykonaniu są proste, takie na szybko, ale znajdziemy również kilka, które będą wymagały więcej czasu. Oto kilka propozycji: Chleb faszerowany pieczoną papryką i tuńczykiem - mniam :-) Placek na cieście francuskim z pomidorami cherry i serami :-) Sałatka z pieczonych buraków z malinami :-) Czy pieczony indyk :-) Oprócz zdjęć potraw znajdziemy również zdjęcia szczęśliwych autorów :-) A na deser ;-) Książkę mogę szczerze polecić, jest

kruche babeczki
Śledzie korzenne - lekko słodkie 139

wraz z dodatkiem cynamonu, rodzynek i pomarańczy. Składniki: 1 opakowanie śledzi w oleju (wagowo 220-250 g) 1/2 średniej wielkości cebuli garść rodzynek 1/2 sparzonej pomarańczy 1 łyżeczka musztardy francuskiej 1 łyżka miodu 2 łyżki oleju roślinnego 3 goździki 2 kulki ziela angielskiego 1 łyżeczka cynamonu sól, pieprz Śledzie wyjąć z opakowania i pokroić pod skosem na mniejsze kawałki. Cebulę

Ugotować

Proponowane wyszukiwania