KUCHENNA APTEKA #37 - GRUSZKI

KUCHENNA APTEKA #37 - GRUSZKI

KUCHENNA APTEKA #37 - GRUSZKI

Gruszki to bardzo popularne owoce w Polsce. Cenione są za swoje walory smakowe i dość uniwersalne zastosowanie w kuchni. Nadają się do jedzenia na surowo, ale można je również gotować, piec, smażyć czy dusić. Z gruszek można przyrządzić dżem, kompot, różnego rodzaju desery, ale świetnie komponują się także ze słonymi składnikami, jak np. z serem gorgonzola. Ale gruszki to także bogate źródło cennych składników odżywczych, dzięki którym wykazują szereg właściwości zdrowotnych. Jako nieliczne z owoców zawierają jo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

gruszka, śniadania, ciasto, tarta, zupa, obiad, ciasteczka, kolacja, ciastka , tort, desery, torty, deser, bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, tort bezowy, awokado, francuskie, cytryna, ciasto z gruszkami, ciasto francuskie, ciasto owocowe, ciasto cytrynowe

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.