KUCHENNA APTEKA #37 - GRUSZKI

KUCHENNA APTEKA #37 - GRUSZKI

KUCHENNA APTEKA #37 - GRUSZKI

Gruszki to bardzo popularne owoce w Polsce. Cenione są za swoje walory smakowe i dość uniwersalne zastosowanie w kuchni. Nadają się do jedzenia na surowo, ale można je również gotować, piec, smażyć czy dusić. Z gruszek można przyrządzić dżem, kompot, różnego rodzaju desery, ale świetnie komponują się także ze słonymi składnikami, jak np. z serem gorgonzola. Ale gruszki to także bogate źródło cennych składników odżywczych, dzięki którym wykazują szereg właściwości zdrowotnych. Jako nieliczne z owoców zawierają jo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, ciasto, tarta, zupa, obiad, ciasteczka, tort, desery, torty, deser, bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasto kruche, tort bezowy, awokado, ciasto z gruszkami, ciasto cytrynowe

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny