francuskie - 6660 przepisów (strona:256/444)

Wzmocnij organizm naturalnymi suplementami - Grykamina i Kolamina :) 129

wystarcza na miesięczną kurację. W okresach wzmożonego zapotrzebowania można spożywać 1 kapsułkę 3 razy dziennie. KOLAMINA 1000 + D3 Jest to suplement diety, w skład którego wchodzą: 1000 mg francuskiego kolagenu rybiego , 295 mg glukozaminy , 114,3 mg ekstraktu z dzikiej róży , w tym 80 mg naturalnej witaminy C , 15 mg kwasu hialuronowego oraz 5 µg witaminy D .  Suplement

Zdrowie na języku :P
Warsztaty - 100 pomysłów na...Rama smaż jak szef kuchni ! Z Pascalem Brodnickim 129

marchwi zajął się inny zespół.  Natomiast to co przygotowało stanowisko trzecie, było totalnym zaskoczeniem.  Myślałam, że już nic mnie nie zdziwi, a tu taka niespodzianka! Deser – francuski tost z chałki podany z sosem z pomidorków koktajlowych,lodami waniliowymi i sosem pomidorowo-karmelowym. Jest wprost nie do uwierzenia, że to wszystko razem może tak wspaniale smakować

Z Kuchni Do Kuchni
SZYNKA W COLI wg NIGELLI 132

roztworze soli i przypraw) 1 cebula cola- tyle litrów ile kilogramów waży szynka (ok 2 l) glazura: gozdziki 1 łyżka melasy lub miodu 2 łyżeczki (można więcej) musztardy francuskiej 2 łyżeczki cukru trzcinowego Przygotowanie Szynkę włóżcie do garnka, dodajcie obraną i przekrojoną cebulę i zalejcie colą. Gotujcie około 2,5 godziny od chwili zagotowania- trochę ponad godzinę na kilogram mięsa

OliveandThyme
SAŁATKA MAKARONOWA Z SALAMI, KABANOSEM I SUSZONYMI POMIDORAMI 156

barwione na czarno tagliatelle) 100 g salami 100 g kabanosów ok 10 suszonych pomidorów pęczek dymki 2 łyżki startego (najlepiej na płatki) parmezanu sos: 1 łyżka musztardy francuskiej 1 łyżka dobrego sosu sojowego 4 łyżki oleju/oliwy z  suszonych pomidorów 1 łyżeczka miodu 2-3 łyżeczki dobrego octu winnego (u nas biały z dodatkiem moszczu winogron) 2  posiekane ząbki

OliveandThyme
SZYBKA SAŁATKA Z SELERA Z MUSZTARDĄ I MIODEM 162

Składniki ok 500 g selera opcjonalnie prażone, posiekane orzechy włoskie sos: 1-2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu greckiego 1 łyżka musztardy gruboziarnistej (francuskiej) 1 łyżka musztardy dijon (lub innej, ulubionej) 1 łyżka soku z cytryny 1-2 łyżeczki miodu garść (albo dwie) posiekanej natki pietruszki dobra sól Przygotowanie Składniki na sos dokładnie wymieszajcie, ewentualnie jeszcze doprawcie miodem, sokiem

OliveandThyme
Placek jabłkowy z owocami jeżynowymi i masą z migdałów 165

SKŁADNIKI: 4 kwadraty mrożonego ciasta francuskiego (maślanego) 1 łyżki dżemu malinowego 3 kulki kandyzowanego imbiru 2 łyżki syropu w którym jest kandyzowany imbir 100 g masy marcepanowej lub z mielonych migdałów (patrz niżej) 2 słodko-kwaskowe twarde jabłka 125-150 g mrożonych jeżyn lub mix owoców jeżynowych na masę migdałową: 100 g białych migdałów 1 surowe jajko 100 g cukru

Sztuka gotowania w/g Samiry
Fouace nantaise - drożdżówki z Nantes 164

mleku i cukrze, czasem z dodatkiem odrobiny aromatycznego i słodkiego, ale mocnego alkoholu. Formowane na postać sześciopłatkowego kwiatu, albo sześcioramiennej gwiazdy. Początkowo wypiekane na czas święta winiarzy z okolic francuskiego miasta Nantes, które odbywało się w połowie września, później i na inne okazje Rejon Nantes do dziś jest głównym obszarem, na którym wypieka się to ciasto, stąd też jego nazwa

Grahamka, weka i kajzerka
Makaron w sosie śmietanowym z pieczarkami i kurczakiem 206

wcześniej) 3 piersi kurczaka 2 cebule 250 g pieczarek 200 ml śmietany 30% 2 łyżeczki estragonu (może być świeży bądź suszony) 1/2 łyżeczki tymianku 2 – 3 łyżki musztardy francuskiej 300 ml bulionu warzywnego 150 – 200 ml wina białego, wytrawnego sól, pieprz olej do smażenia Przepis: Makaron ugotować i odcedzić. Kurczaka pokroić w paski. Pieczarki pokroić w ćwiartki, cebulę

Jaglusia
SZYBKA KREMÓWKA NA BISZKOPCIE 1052

kremówki ? Ja bardzo! Przypominają mi one dzieciństwo i sobotnie wyprawy do sklepu po kremówki i eklerki dla babci. Dziś mam dla Was przepis na taką błyskawiczną kremówkę. Zamiast ciasta francuskiego alb półfrancuskiego – biszkopt. Pokryty wspaniałą, kremową, budyniową masą tworzy fantastyczną całość, której żaden łasuch się nie oprze! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: BISZKOPT: * mąka pszenna – 3 czubate łyżki * mąka ziemniaczana

Ostra na Słodko
Ciasto z kruszonką- Streuselkuchen. 155

chyba jednego z pierwszych blogów, które zaczęłam czytać regularnie. Przepyszna jest pasta z buraczków z kremowym serem: Tutaj( chyba nigdy mi się nie znudzi), bardzo wykwintne są muffinki z francuskiego ciasta z rozmarynem( jeśli zechcecie podam przepis po polsku). Zapraszam

dolcevitainmykitchen
Bouillon i zupa z czarnej rzepy 130

może poprawić humor. Bouillon to także miasto w południowej Belgii, w Walonii, w Prownicji Luksemburg. Co wspólnego ma to małe, walonskie miasteczko z klarowną zupą? Slowo„ bouillon“ pochodzi z francuskiego: bouillir

dolcevitainmykitchen
Sos winegret 210

właśnie czasu pochodzi traktat De honesta voluptate et valetudine Bartolomea Platiny, który zawiera przepisy na sałaty z tym właśnie sosem. Ojczyzną tego przysmaku jest Francja, a vinaigre znaczy po francusku po prostu ocet. Sos ten stał się tak popularny dzięki swojemu niepowtarzalnemu smakowi i temu, że z wieloma potrawami tworzy on niezwykłe, pyszne połączenia. Sos ten służy przede wszystkim

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Śledzie z jabłkiem 203

pierzynką. Jednak u mnie pod pierzynką to po prostu są z  ogórkiem i cebulką pod śmietaną- tutaj możecie je znaleźć. Składniki: 1 opakowanie śledzi Mr Śledź z musztardą francuską Seko , 1 jabłko, 1 mała cebula, 1 łyżeczka chrzanu, 200 g śmietany 12 %, 1/2 łyżeczki cukru, sól, pieprz, czerwony pieprz. Przygotowanie:  Śledzie odsączamy z nadmiaru oleju przy pomocy ręcznika

Aga w kuchni
Pasta jajeczna z rzodkiewką 163

świeżych kolorowych dodatków rzodkiewki i dymki. Lekko ostry smak dodatków świetnie współgra z mało wyrazistym smakiem jajek. Najlepsza z dodatkiem ciepłego pieczywa! Składniki: 6 jajek pęczek rzodkiewki łyżeczka musztardy francuskiej kilka łyżeczek majonezu pół pęczka szczypiorku lub dymki sól, pieprz czarny, ostra papryka Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo a następnie studzimy. Rzodkiewkę kroimy w drobniutka kostkę. Szczypiorek drobno szatkujemy

Pyry na Gaz
Sos z makaronem w 30 minut 179

dzisiejszy sos z makaronem to sos pomidorowy, mocno czosnkowy z tuńczykiem i anchois. Przypomina puttanesca . Jeśli znacie to danie to przepis na pewno Wam przypadnie do smaku. Anchois to francuska nazwa na przetwory z solonej sardeli jednak samo anchois wywodzi się z Hiszpanii. Natrafiłam w sklepie właśnie na hiszpańskie anchois, które okazały się bardzo smaczne. Anchois są słone i pikantne

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania