francuskie - 6660 przepisów (strona:265/444)

Najlepsze Przepisy na Wigilię i Boże Narodzenie 869

Tradycyjny Karp Smażony - w Chrupiącej Panierce Krokiety z Kapustą i Grzybami Łazanki z Kapustą i Grzybami Kutia z Pęczakiem Makiełki Drożdżowe Paszteciki z Kapustą i Grzybami Kapuśniaczki z Ciasta Francuskiego Kapuśniaczki Drożdżowe Śledzie po Kaszubsku według Gessler Śledzie w Śmietanie (a'la Lisner) Ciasta Klasyczny Keks z Bakaliami Piernikowe z Kaszą Manną i Powidłami Śliwkowymi Ciasto "Pijak" Ciasto "Rafaello

Słodka Strona
Lazanki z kapusta i frankfurterkami 239

półplasterki 2 ząbki czosnku, posiekane 8 frankfurterek, pokrojonych na kawałki 450 g pomidorów (sparzamy i pozbawiamy je gniazd nasiennych) 400 g białej kapusty, poszatkowanej 2 łyżki musztardy (po jednej francuskiej i jakiejś ostrej) 2 łyżki octu winnego 200 g makaronu (gotujemy go do miękkości wg przepisu na opakowaniu) 500 ml wywaru warzywnego lub mięsnego bulionu Masło i olej rozgrzewamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Książki kucharskie 2 124

niej po uszy męża, kobieta z niesamowitym życiorysem. To ona jako pierwsza zburzyła męski świat gastronomii. Udowodniła, że kobieta radzi sobie w kuchni doskonale. Julia postanowiła przybliżyć kuchnię francuską i razem z dwiema przyjaciółkami napisała „Mastering the Art of French Cooking”. Prowadziła pierwszy program kulinarny. „Moje życie we Francji” to rodzaj pamiętnika, historia miłości z jedzeniem w tle. Koniecznie przeczytajcie

ladykitchen
Pasta jajeczna z groszkiem 201

pisać ... kolejna propozycja z jajem:-) Składniki 5 jajek 1 puszka groszku konserwowego 1 cebula czerwona 2 ząbki czosnku 1 łyżka majonezu 4 łyżeczki musztardy francuskiej Wykonanie: Groszek odcedzamy z zalewy, następnie groszek rozgniatamy widelcem. Jajka gotujemy na twardo ścieramy na tarce o grubych oczkach.  Rozgnieciony groszek i czosnek, starte jajka, majonez i musztardę mieszamy razem w miseczce. Doprawiamy solą

IMPRESJA SMAKU
Sałatka z pieczonym burakiem 128

składników sałat ki .   Sałatka z b uraka składniki: 1 duży b urak miks sałat - ilość według upodobań i potrzeb orzechy laskowe lub włoskie dresing: 1 ły żka musztardy francuskiej 1 ły żka oliwy z oliwek sok z cytryny 1 łyżeczka miodu sól, pieprz             Wykonanie: Buraka owijamy w f oli ę aluminiową i pieczemy

Przysmaki Karolki
Rogale marcińskie (wersja 2) 156

Rogale z białym makiem to słodkości, które przygotowuje tylko raz w roku :) Kilka lat temu pokazałam Wam przepis na rogale marcińskie , jednak teraz postanowiłam lekko zmodyfikować

Ugotować
Ulubieńcy października 111

dobrego smaku a świetną konsystencje, idealną do krojenia. Cena tofu i dostępność są jego dodatkowym atutem.  Kolejnym ulubieńcem jest krem z kasztanów, który kupiłam w Lidlu na tygodniu francuskim. Bardzo lubię jadalne kasztany, więc niedziwne, że ten krem mi tak zasmakował. Polecam! Następnym produktem, którym chciałam się z Wami podzielić są jogurty Valsoia. Bardzo

wegujemy
Liptauer czyli ser liptowski 181

składniki 290 g twarogowego sera półtłustego 150 g białego serka kremowego 1,5 - 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki (lub więcej, do smaku) 1/2 łyżeczki mielonego kminku 1 łyżka musztardy francuskiej 2 łyżki kaparów 5szt (30 g) korniszonów, posiekane sól, pieprz do smaku   do podania 1 -2 łyżki oleju roślinnego  szczypta papryki do posypania   przygotowanie Dobrze wymieszać kremowy

Stare Gary
Rożki francuskie z fetą i porem 125

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!

Eksplozja smaku
Biała kiełbasa w sosie piwnym z miodem i musztardą 155

być również parzona) -3 średnie cebule -3 łyżeczki miodu -4 łyżeczki musztardy -150ml piwa jasnego -przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, chili (lub pieprz cayenne) Musztarda powinna być typu francuskiego, czyli z całymi ziarnami gorczycy, a najlepiej z dodatkiem czerwonego wina. Jednak ja pozostałem wierny swojemu ulubionemu, łagodnemu kremowi z gorczycy z miodem, zwłaszcza w perspektywie mieszania

Aromatyczne Podróże
Joulutorttu - finskie ciasteczka 172

Najprostsze i ekstra szybkie ciastka jakie można zrobić... Dla niezapowiedzianych gości jak znalazł. Zobaczyłam je na blogu u Issys, która zrobiła z nich kwiatuszki, u mnie

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Gęś z puree z dyni i glazurowanymi burakami / Goose breast with pumpkin puree and honeyed beets 246

wprowadził do swojej oferty produkty przygotowane są metodą Sous vide, w tym właśnie moją ukochaną pierś z gęsi. Produkty Krakus przygotowane metodą Sous vide, której nazwa pochodzi z języka francuskiego i oznacza dosłownie „w próżni”, polega na długotrwałym gotowaniu mięsa w próżni w odpowiedniej temperaturze między od +50C do +90C. Dzięki szczelnemu zamknięciu mięsa z przyprawami w folii

karmelowy
Polędwiczka wieprzowa w marynacie Dijon z syropem figowym i wodą różaną 139

ViolaPassion Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa (0.5 kg) 3 łyżki masła klarowanego 2łyżki smalcu gęsiego marchew do karmelizacji i pieczarki MARYNATA : 3 łyżki musztardy "Dijon" 1 łyżka musztardy francuskiej 2 łyżki syropu z fig 3 łyżki wody różanej 3 łyżki aromatyzowanej oliwy z oliwek Przepis tu w "ciekawostkach" 2 łyżki tymianku 3 ząbki czosnku przeciśniętego na prasie Sposób: Polędwiczkę oczyszczamy

Viola cooks with passion
Śledź z jabłkiem i cebulką 203

produkty od SEKO  do posmakowania.Bardzo mi przyjemnie,że myślą o blogerach i tak niespodzianki wpadają w nasze łapki . Z racji podziękowania zrobiłam pyszną sałatkę. Składniki: śledzie z musztardą francuską SEKO 2 tacki jabłko jedno duże kwaskowe cebula duża biała papryka jedna czerwona    Wystarczyło śledzia wyjąc z opakowania, odsączyć na ręczniku papierowym,pokroić go w kosteczkę.Jabłuszko obrać

Różowa kuchnia
zupa z pieczonych buraków i jabłka 135

bowiem lepsze, zagraniczne delicje od plonów zebranych z naszych pól. Uważam, iż to już najwyższy czas, by pozbyć się kompleksów i miast chwalić zupy z karczocha, czy z francuskiej cebuli zając się kremem z naszych swojskich buraków. Tym bardziej że jesień w pełni,  a z taką zupą z pewnością lepiej zniesiemy jej chłody i słoty.  składniki

Miód i pieprz

Proponowane wyszukiwania