Kogut pieczony w tymianku, rozmarynie, maśle i cytrynie, podlany miodem i winem

Kogut pieczony w tymianku, rozmarynie, maśle i cytrynie, podlany miodem i winem

Kogut pieczony w tymianku, rozmarynie, maśle i cytrynie, podlany miodem i winem

Kogut pieczony w tymianku, rozmarynie, maśle i cytrynie, podlany miodem i winem Propozycja świątecznego obiadu i nie tylko, unikatowy zakup - kogucik żółty , upieczony, aromatyczny, przepyszny z chrupiącą skórką, pachnący ziołami, masłem i cytryną, podlany w trakcie pieczenia miodem i winem tworzy danie godne uroczystego obiadu czy też kolacji. Kogut może być naturalnie zastąpiony innym drobiem i najlepiej z wolnego i ekologicznego chowu. Jest to moje autorskie danie inspirowane kuchnią francuską. Składniki: 1 kg (Co... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wino Francja Kuchnia

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.