francuskie - 7160 przepisów (strona:266/478)

Sałatka z mango i kurczakiem 140

pierś z kurczaka Średnie mango 2 główki sałaty Romain Garść solonych orzechów ziemnych Sól, pieprz 1/4 łyżeczki ziół prowansalskich olej do smażenia Dressing: 50 ml oleju 2 łyżeczki musztardy francuskiej 2 łyżeczki miodu Sól, pieprz wedle smaku Jak zrobić prostą sałatkę z mango i kurczakiem?  Pierś z kurczaka marynujemy w soli, pieprzu, ziołach prowansalskich i 2 łyżeczkach oleju. Odstawiamy

Kuchnia Łukasza
Wigilia grzybowa, czyli dlaczego mikołaj jest czerwony 139

Wykonanie: Soczewicę gotujemy razem z suszonymi grzybami. Dodajemy podsmażoną cebulę, grzyby i koncentrat pomidorowy. Naleśniki z pieczarkami Jako, że znajduje się we francuskojęzycznej części świata, zrobiłem danie na styl francuski. Taka kuchnia fusion.  Składniki: - mąka - pieczarki - natka pietruszki Wykonanie: Z mąki i wody robimy lejące się ciasto i smażymy z niego naleśniki. Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy. Dodajemy

Kryzysowa Książka Kucharska
Śledzie w sosie musztardowym 114

kilka godzin przed imprezą. Inne przepisy na śledzie znajdziecie TUTAJ . *Wpis powstał przy współpracy z marką Kętrzyński . Składniki /1 słoik/: 6 płatów solonych śledzi 1 cebula 4 łyżeczki musztardy francuskiej 3 łyżeczki musztardy sarepskiej (lub innej) 2 łyżki majonezu (u mnie Kętrzyński) 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka curry świeżo mielony pieprz Wykonanie: Płaty śledziowe wymoczyć w zimnej wodzie, przez

Pasja Smaku
PREZENTOWNIK- 5 KSIĄŻEK KULINARNYCH POD CHOINKĘ 104

się na niego cały czas ochotę. Podstawą idealnego ramenu jest bulion, który gotuje się nawet przez kilkanaście godzin, zupełnie inny od tego który jest nam znany z kuchni francuskiej. Więc jaka jest tajemnica doskonałego bulionu? Tego dowiecie się z książki, która jest fantastyczna! Pięknie sfotografowane potrawy, które ma się ochotę od razu ugotować. W książce znajdują się przepisy na wspomniany

Kukuleczki
Ryba po japońsku 48869

japońsku to doskonała propozycja zarówno na Święta, jak i inne rodzinne uroczystości. Polecam bardzo, nie zawiedziecie się. Dodatkowo fajną opcją na świąteczny stół jest karp z pieczarkami pod ciastem francuskim. Brzmi nietypowo? To nowa forma podania karpia, który przecież tak bardzo kojarzy nam się ze świętami Bożego Narodzenia. Farsz jest mielony, w efekcie czego otrzymujemy smakowity pasztecik do zjedzenia solo

Smaki Na Talerzu
Ryby na Wigilię. Co zamiast karpia? (Ricette con il pesce per la Vigilia di Natale) 158

proposte a base di salmone, orata, tonno e merluzzo. Mi auguro che ognuno di Voi possa trovare quello che farà al proprio caso. Pieczony łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim (Salmone in crosta di sfoglia con spinaci) Łosoś zapiekany w cieście (Salmone al forno in crosta) Wytrawne serniczki z wędzonym łososiem (Cheesecake al salmone affumicato) Łosoś na parze z sosem

La grande e la piccola cuoca
Top 10 świątecznych mini słodkości 159

następnie dodać do niego ulubione bakalie i całość połączyć za pomocą miodu. 4. Makowa choinka , czyli szybki makowiec. Ciasto, które przyrządzicie i upieczecie w niecałą godzinę! Wystarczy ciasto francuskie nadziać masą makową i zawinąć, aby uzyskać efektowną, makową choinkę. Takiego makowca obowiązkowo należy udekorować polewą na bazie cukru pudru i kolorowymi posypkami. 5. Krajanka piernikowa to pomysł na domowe pierniki

Ugotować
Szarlotka z migdałami 112

Słodziutkie, delikatne, wyjątkowo kuszące pachnące, po prostu rozpływa się w ustach. Przepisów na szarlotkę jest sporo. Można ją piec na cieście francuskim, drożdżowym lub kruchym. Podobnie jest z przyrządzaniem jabłek. Można je piec surowe, pokrojone w plastry czy cząstki, albo dusić z cukrem lub budyniem. Ja zrobiłam szarlotkę na kruchym cieście z dodatkiem prażonych migdałów. Jabłka udusiłam z cukrem

Danka Pichci
Śledzie korzenne 101

window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 4 solone filety śledziowe a’la matias 4 łyżki octu 1 cebula 6 łyżek oleju 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka miodu 1 łyżka musztardy francuskiej 1 łyżka soku z cytryny 3 goździki 2 ziarna jałowca 3 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe szczypta gałki muszkatołowej pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Śledzie namoczyć w wodzie

Danka Pichci
Śledź w sosie musztardowym 154

sosem na bazie musztardy z odrobina miodu i soku z cytryny. Przepyszny!   Składniki: 400g filetów śledziowych a'la matias 1 cebula 2 łyżki musztardy stołowej 2 łyżki musztardy francuskiej 2 łyżki majonezu 3 łyżeczki oleju 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka octu lub soku z cytryny sól, czarny pieprz do smaku mleko do wymoczenia śledzi Sposób przygotowania: Filety śledziowe opłukać

Pyry na Gaz
Śledzie w sosie musztardowym 961

śledzie, bo to od nich zależy końcowy efekt. Ważne by były zwarte i niezbyt słone. 400-500 g filetów śledziowych mleko do namoczenia śledzi Sos: 4-5 łyżeczek musztardy francuskiej 2-3 łyżeczki musztardy sarepskiej 4 łyżki gęstej śmietany 18% 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżka cukru szczypta kurkumy sól morska, pieprz Śledzie zalewamy mlekiem. Odstawiamy w chłodne miejsce

Smaki Na Talerzu
Mini beziki do dekoracji – wegańskie, bez jajek 149

lodówce – macie jak w banku, że w lodówce od razu zrobią się wilgotne i popłyną! ● Te bezy można oczywiście przygotować również klasycznie, z białek jaj. Proporcje na bezę francuską i wszystkie potrzebne wytyczne znajdziecie TUTAJ . SKŁADNIKI składniki na 2 blachy malutkich bezików 140ml wody z ciecierzycy odsączonej z puszki – mocno schłodzonej w lodówce lub 3h w zamrażalce 140g cukru białego

Karo in the Kitchen
Sandwiche z mini foccacii / Sandwiches with mini foccacia 118

szkl. wody 2 łyżeczki cukru 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 15 szt. czarnych drylowanych oliwek 3 szt. suszonych daktyli 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki musztardy francuskiej  1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz Oraz: wędzony łosoś sałata kiełki np. pora gorgonzola W ciepłym (ale nie gorącym) mleku rozpuść cukier i drożdże. Odstaw na 15 minut

Delicious Place
Ryba po grecku w cieście francuskim 193

Uwielbiam rybę po grecku i nie wyobrażam sobie bez niej świąt,tym razem trochę inaczej,zapieczona w cieście francuskim,pięknie się prezentuje na stole i można ją podać i na zimno i na ciepło-polecam

Swojskie jedzonko