Restauracja Magia mieści się w samym sercu Lublina, pośród kolorowych, pięknych uliczek Starego Miasta. W karcie menu znajdziemy specjały ziemi lubelskiej, jak i dania nawiązujące do kuchni świata – francuskiej i włoskiej. Restauracja jest doskonałym miejscem dla osób, które szukają odpoczynku od wszechobecnego zgiełku. Wchodząc do Magii, czujemy się jakbyśmy byli w nieco innym wymiarze. Restaurację odwiedziłam z dwójką, znajomych
Kuchnia BazyliiMyślę,że z przyjemnością z dodatkiem różnych sosów każdy posmakuje. Ładnie wygląda i świetnie smakuje. Składniki 1/2 cebuli 15 dkg kiszonej kapusty 50 ml soku jabłkowego sólo,pieprz ciasto francuskie mrożone 9 małych parówek 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 2 łyżki musztardy 1 łyżka masła 1 łyżka koncentratu pomidorowego Cebulę obrać drobno … Czytaj dalej Kiełbaski a’la cukierki
gotuj ze mnąSkładniki 400g pierś z kury zagrodowej 800 g filet z indyka Marynata musztardowa 2 łyżeczki musztardy stołowej 2 łyżeczki musztardy francuskiej 1 łyżeczka soli 3-4 łyżki oleju przyprawy według uznania szczypta pieprzu, 1 łyżeczka rozmarynu, pół łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżeczka lubczyku 1 łyżeczka majeranku dodatkowo : siatkę do wędlin, Wykonanie Przygotować marynatę . Rozkroić
mojej kuchnitruskawki. Podawana jest wyłącznie na zimno. Jabłecznik natomiast może mieć tylko jabłka, jak sama nazwa wskazuje, a ciasto może być inne niż kruche lub półkruche, może być francuskie, bezowe, biszkoptowe lub drożdżowe. Jabłecznik podaje się na zimno i ciepło. SKŁADNIKI: Ciasto: - 3 szkl. mąki samorosnącej (mąka samorosnąca jest to gotowa już mąka do wypieków z dodatkiem proszku do pieczenia
Rita creativewzrósł, kraje tropikalne zaczęły ją masowo uprawiać. Niestety orchidee nie wydawały owoców, później okazało się że mogły je zapylać tylko specjalne owady żyjące tylko w Meksyku. Jednak w 1836 francuski botanik przeprowadził pomyślnie próbę ręcznego zapylania, którą stosuję się po dziś dzień. Rozpoczęto uprawę w Brazylii, Indiach Zachodnich i na Jawie. Pnącze wanilii jest wiotkie, o mięsistych, dużych, bladozielonych liściach
Podstawy Gotowaniaporcje: * makaron Kokardki Lubella- 300 g * pieczone mięso, np. kurczak * zielone winogrona bezpestkowe- spora garść * suszone pomidory w zalewie- 5-6 szt. * orzechy włoskie- 3-4 szt. * musztarda francuska- 2 łyżki * tłuszcz powstały z pieczenia mięsa lub oliwa z oliwek- 2 łyżki * sok z cytryny- 1 łyżka * miód- 1 łyżeczka * sól, pieprz, suszone płatki papryczki chili- do smaku Makaron ugotować
Kraina Miodem PłynącaLekka sałatka z brokułem i pomidorem jest moją propozycją dodatku do kurczaka w cieście francuskim, ale także pomysłem na lekką kolację. Do przygotowania sałatki możecie z powodzeniem użyć także pomidorków koktajlowych. Zobacz też: Tempura z brokuła Sałatka makaronowa z brokułami, suszonymi pomidorami i jajkiem Przepis na lekką sałatkę z brokułem i pomidorem Drukuj przepis Porcji: 3-4 Czas gotowania
Kuchnia BazyliiBolo rei to tradycyjne, portugalskie ciasto przygotowywane w okresie świąt Bożego Narodzenia oraz 6 stycznia na Trzech Mędrców (Trzech Króli). Bolo-rei pochodzi od francuskiego ciasta królów (np. duża brioszka przygotowywana w okresie Bożego Narodzenia i na święto Trzech Króli), które dotarło do Portugalii w XIX wieku. Ciasto to okrągły placek z dużą dziurą w środku, przypominającą koronę pokryty karmelizowanymi
Bernika - moj kulinarny pamietnikprzygotujesz bez problemu sam w domu. Zapraszam Pasta z ciecierzycy Focaccia z suszonymi pomidorami Pasta z zielonego groszku Praliny daktylowo -orzechowe Bruschetta z kozim serem Nuggetsy w sezamie Czesterki francuskie z salami Artykuł Sylwestrowe przekąski 2018/2019 pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEBezglutenowe krakersy gryczane z ziarnami (Cracker di semi, senza glutine) Z cyklu: Domowe pieczywo - Arabskie chlebki z jogurtem, bez drożdży (Pane azzimo allo yogurt, senza lievito) Pizzette z ciasta francuskiego z pomidorkami i kremem z czarnych oliwek (Pizzette di sfoglia con pomodorini e crema di olive nere) Kuskus ze słodkimi ziemniakami, ciecierzycą i suszonymi pomidorami (Couscous con patate dolci, ceci
La grande e la piccola cuocaprzepis znajdziecie tutaj Tortille-przekąska idealna na imprezę szybkie i proste do zrobienia,farsz możecie zmieniać dowolnie wedle upodobania,naprawdę polecam,przepis znajdziecie tutaj Ślimaczki z ciasta francuskiego i parówek do zrobienia w 5 min,pyszne na zimno i na ciepło,przepis znajdziecie tutaj Krakersy serowe-przekąska w 5 min Błyskawiczne w przygotowaniu-do tego rewelacyjne
Swojskie jedzonkougotowanych ziemniaków 1 średniej wielkości cebula czerwona 2 łyżki octu jabłkowego 1 łyżeczka cukru kryształu 4 pełne łyżki kwaśnej śmietany mały pęczek zielonej cebulki 1 łyżeczka musztardy francuskiej 1 i 1/2 łyżeczka soli 1/8 łyżeczka pieprzu Jak przygotować ziemniaczaną sałatkę z cebulą . Ziemniaki pokroić w duże kawałki, zalać wodą, dodać 1 łyżeczkę soli i ugotowć do miękkości. Po ugotowaniu odlać
mecookscebula, 1 duże twarde jabłko, 3 średnie ogórki kiszone, kilka grzybków w occie, kilka śliwek w occie , 2 - 3 jajka ugotowane na twardo, puszka groszku, majonez, musztarda francuska, Warzywa umyć i ugotować al dente. Ostudzić. Warzywa, jabłka, ogórki, jajka obrać i pokroić w niezbyt drobną kostkę. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Grzybki i śliwki posiekać. Wszystko razem wymieszać dodając odsączony
królestwo garówjest coś, co lepiej rozgrzeje i zaspokoi pierwszy głód niż talerz gorącej zupy? Francuska zupa cebulowa jest zdecydowanie bardziej znana od czosnkowej, którą nasi sąsiedzi Czesi uważają za swoje lekarstwo na kaca. Ale moja zupa czosnkowa to nie tradycyjna czeska polewka – ta zupa jest delikatna, aksamitna, wygląda i smakuje po prostu bosko. Tą pierwszorzędną, czosnkową zupę zrobicie w jakieś pół
Karo in the Kitchenpęczek natki pietruszki ♥ 100g suszonej żurawiny ♥ 1/2 szklanki ziaren słonecznika ♥ 1/4 szklanki oliwy ♥ 2 łyżki soku z cytryny ♥ 2 łyzki melasy (lub miodu/ syropu z agawy/ itp) ♥ łyżeczka musztardy francuskiej ♥ sól, pieprz do smaku Wykonanie: Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni. Różyczki brokuła drobno siekamy. Cebulę i natke szatkujemy. Ciecierzycę mieszamy z warzywami. Wsypujemy ziarna i żurawinę. Musztardę mieszamy
Kasia Sarna