francuskie - 7160 przepisów (strona:270/478)

Restauracja Magia | Lublin – Miejsca ze Smakiem 124

Restauracja Magia mieści się w samym sercu Lublina, pośród kolorowych, pięknych uliczek Starego Miasta. W karcie menu znajdziemy specjały ziemi lubelskiej, jak i dania nawiązujące do kuchni świata – francuskiej i włoskiej. Restauracja jest doskonałym miejscem dla osób, które szukają odpoczynku od wszechobecnego zgiełku. Wchodząc do Magii, czujemy się jakbyśmy byli w nieco innym wymiarze. Restaurację odwiedziłam z dwójką, znajomych

Kuchnia Bazylii
Kiełbaski a’la cukierki 125

Myślę,że z przyjemnością z dodatkiem różnych sosów każdy posmakuje. Ładnie wygląda i świetnie smakuje. Składniki 1/2 cebuli 15 dkg kiszonej kapusty 50 ml soku jabłkowego sólo,pieprz ciasto francuskie mrożone 9 małych parówek 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 2 łyżki musztardy 1 łyżka masła 1 łyżka koncentratu pomidorowego Cebulę obrać drobno … Czytaj dalej Kiełbaski a’la cukierki

gotuj ze mną
Pierś indyka i kury zagrodowej 151

Składniki 400g pierś z kury zagrodowej 800 g filet z indyka        Marynata musztardowa 2 łyżeczki musztardy stołowej 2 łyżeczki musztardy francuskiej 1 łyżeczka soli 3-4 łyżki oleju przyprawy według uznania szczypta pieprzu, 1 łyżeczka rozmarynu, pół łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżeczka lubczyku 1 łyżeczka majeranku dodatkowo : siatkę do wędlin, Wykonanie Przygotować marynatę . Rozkroić

mojej kuchni
SZARLOTKA Z JABŁKAMI I BEZĄ 130

truskawki. Podawana jest wyłącznie na zimno. Jabłecznik  natomiast może mieć tylko jabłka, jak sama nazwa wskazuje, a ciasto może być inne niż kruche lub półkruche, może być francuskie, bezowe, biszkoptowe lub drożdżowe. Jabłecznik podaje się na zimno i ciepło. SKŁADNIKI: Ciasto: - 3 szkl. mąki samorosnącej (mąka samorosnąca jest to gotowa już mąka do wypieków z dodatkiem proszku do pieczenia

Rita creative
Jak przygotować cukier waniliowy 165

wzrósł, kraje tropikalne zaczęły ją masowo uprawiać. Niestety orchidee nie wydawały owoców, później okazało się że mogły je zapylać tylko specjalne owady żyjące tylko w Meksyku. Jednak w 1836 francuski botanik przeprowadził pomyślnie próbę ręcznego zapylania, którą stosuję się po dziś dzień. Rozpoczęto uprawę w Brazylii, Indiach Zachodnich i na Jawie. Pnącze wanilii jest wiotkie, o mięsistych, dużych, bladozielonych liściach

Podstawy Gotowania
2 sprawdzone przepisy na niemarnowanie żywności 155

porcje: * makaron Kokardki Lubella- 300 g * pieczone mięso, np. kurczak * zielone winogrona bezpestkowe- spora garść * suszone pomidory w zalewie- 5-6 szt. * orzechy włoskie- 3-4 szt. * musztarda francuska- 2 łyżki * tłuszcz powstały z pieczenia mięsa lub oliwa z oliwek- 2 łyżki * sok z cytryny- 1 łyżka * miód- 1 łyżeczka * sól, pieprz, suszone płatki papryczki chili- do smaku Makaron ugotować

Kraina Miodem Płynąca
Lekka sałatka z brokułem i pomidorem 143

Lekka sałatka z brokułem i pomidorem jest moją propozycją dodatku do kurczaka w cieście francuskim, ale także pomysłem na lekką kolację. Do przygotowania sałatki możecie z powodzeniem użyć także pomidorków koktajlowych. Zobacz też: Tempura z brokuła Sałatka makaronowa z brokułami, suszonymi pomidorami i jajkiem Przepis na lekką sałatkę z brokułem i pomidorem Drukuj przepis Porcji: 3-4 Czas gotowania

Kuchnia Bazylii
Ciasto świąteczne portugalskie Bolo Rei 148

Bolo rei to tradycyjne, portugalskie ciasto przygotowywane w okresie świąt Bożego Narodzenia oraz 6 stycznia na Trzech Mędrców (Trzech Króli). Bolo-rei pochodzi od francuskiego ciasta królów (np. duża brioszka przygotowywana w okresie Bożego Narodzenia i na święto Trzech Króli), które dotarło do Portugalii w XIX wieku. Ciasto to okrągły placek z dużą dziurą w środku, przypominającą koronę pokryty karmelizowanymi

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Sylwestrowe przekąski 2018/2019 140

przygotujesz bez problemu sam w domu. Zapraszam Pasta z ciecierzycy Focaccia z suszonymi pomidorami Pasta z zielonego groszku Praliny daktylowo -orzechowe Bruschetta z kozim serem Nuggetsy w sezamie Czesterki francuskie z salami Artykuł Sylwestrowe przekąski 2018/2019 pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Przekąski na Sylwestra (Antipasti di Capodanno) 433

Bezglutenowe krakersy gryczane z ziarnami (Cracker di semi, senza glutine) Z cyklu: Domowe pieczywo - Arabskie chlebki z jogurtem, bez drożdży (Pane azzimo allo yogurt, senza lievito) Pizzette z ciasta francuskiego z pomidorkami i kremem z czarnych oliwek (Pizzette di sfoglia con pomodorini e crema di olive nere) Kuskus ze słodkimi ziemniakami, ciecierzycą i suszonymi pomidorami (Couscous con patate dolci, ceci

La grande e la piccola cuoca
Przekąski imprezowe-dużo pomysłów 1052

przepis znajdziecie  tutaj Tortille-przekąska idealna na imprezę szybkie i proste do zrobienia,farsz możecie zmieniać dowolnie wedle upodobania,naprawdę polecam,przepis znajdziecie  tutaj Ślimaczki z ciasta francuskiego i parówek do zrobienia w 5 min,pyszne na zimno i na ciepło,przepis znajdziecie   tutaj Krakersy serowe-przekąska w 5 min Błyskawiczne w przygotowaniu-do tego rewelacyjne

Swojskie jedzonko
Sałatka ziemniaczana 195

ugotowanych ziemniaków 1 średniej wielkości cebula czerwona 2 łyżki octu jabłkowego 1 łyżeczka cukru kryształu 4 pełne łyżki kwaśnej śmietany mały pęczek zielonej cebulki 1 łyżeczka musztardy francuskiej 1 i 1/2 łyżeczka soli 1/8 łyżeczka pieprzu Jak przygotować ziemniaczaną sałatkę z cebulą . Ziemniaki pokroić w duże kawałki, zalać wodą, dodać 1 łyżeczkę soli i ugotowć do miękkości. Po ugotowaniu odlać

mecooks
Salatka jarzynowa 134

cebula, 1 duże twarde jabłko, 3 średnie ogórki kiszone, kilka grzybków w occie, kilka śliwek w occie , 2 - 3 jajka ugotowane na twardo, puszka groszku, majonez, musztarda francuska, Warzywa umyć i ugotować al dente. Ostudzić. Warzywa, jabłka, ogórki, jajka obrać i pokroić w niezbyt drobną kostkę. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Grzybki i śliwki posiekać. Wszystko razem wymieszać dodając odsączony

królestwo garów
Aksamitna zupa czosnkowa 143

jest coś, co lepiej rozgrzeje i zaspokoi pierwszy głód niż talerz gorącej zupy? Francuska zupa cebulowa jest zdecydowanie bardziej znana od czosnkowej, którą nasi sąsiedzi Czesi uważają za swoje lekarstwo na kaca. Ale moja zupa czosnkowa to nie tradycyjna czeska polewka – ta zupa jest delikatna, aksamitna, wygląda i smakuje po prostu bosko. Tą pierwszorzędną, czosnkową zupę zrobicie w jakieś pół

Karo in the Kitchen
SAŁATKA Z BROKUŁEM 270

pęczek natki pietruszki ♥ 100g suszonej żurawiny ♥ 1/2 szklanki ziaren słonecznika ♥ 1/4 szklanki oliwy ♥ 2 łyżki soku z cytryny ♥ 2 łyzki melasy (lub miodu/ syropu z agawy/ itp) ♥ łyżeczka musztardy francuskiej ♥ sól, pieprz do smaku Wykonanie: Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni. Różyczki brokuła drobno siekamy. Cebulę i natke szatkujemy. Ciecierzycę mieszamy z warzywami. Wsypujemy ziarna i żurawinę. Musztardę mieszamy

Kasia Sarna