francuskie - 6660 przepisów (strona:277/444)

Szaszłyki wieprzowe z cebulą i papryką 153

przygotowania w piekarniku, jak zarówno na tradycyjnym grillu.   300g boczku wieprzowego 300g szynki wieprzowej 3 cebule 1-2 papryki czerwone Marynata: 3-4 łyżki oleju 1 łyżka musztardy francuskiej 1 łyżeczka papryki słodkiej (płaska) sól, pieprz Dodatkowo: 2-3 łyżki oleju sól Przygotować marynatę. Wszystkie składniki dokładnie połączyć. Boczek z szynką umyć, osuszyć i pokroić w grubszą kostkę. Mięso

Di gotuje
Profiterolki 158

niedzielę - Rurki lub ptysie, eklerki wraz ze mną uczestniczyły autorki niżej wymienionych blogów: - Sweet Orange – Ptysie z chrupką - Sama słodycz i szczypta chili – Rurki z ciasta francuskiego z kremem czekoladowym - Marcepanowy Kącik – Ptysie i eklerki - Izioni pyszne smaki – Ptysie - Esmeralda ze smakiem – Eklerki z kremem kawowym i czekoladą - W garach u Gosi – Rurki

mojewypiekiinietylko
Sałatka z zielonych szparagów 168

doprawiłam solą morską i świeżo zmielonym pieprzem.  Nie muszę chyba wspominać o zdrowotnych walorach ? :)  Dodatkowe wskazówki: -zamiast oliwy i soku z cytryny można zrobić winegret z musztardą francuską ( tą z kulkami )i odrobiną miodu  -parmezan będzie pysznym dodatkiem -zamiast migdałów można podprażyć sezam bądź siemię lniane, słonecznik albo dynię Czekam na Twoją opinię :)  Wszelkie komentarze mile

Jemy Pijemy
Słowniański karku czuje miętę 142

Jako danie główne, była dla mnie trochę zbyt mdła i nieco gumiasta (winię mój brak umiejętności). Ale pokrojona w cienkie plasterki, na dobrej bułce, z sałatą, ogórkiem marynowanym i francuską musztardą była idealna. I ten aromat mięty. Mniam!  To co do mnie nie przemówiło, to miętowe "czipsy"- autorzy polecają podjeść listki , które zapiekają się razem z mięsem. Spróbujcie sami

les mirabelles
TATAR WOŁOWY 139

lubi :) SKŁADNIKI: - 500 g mięsa wołowego - 5 żółtek - 4 cebule dymki drobno posiekane (tylko biała część) - 4 filety anchois drobno posiekane - 10 oliwek drobno posiekanych - 2 łyżki musztardy francuskiej - sól, pieprz - oliwa z pestek dyni- pół łyżaczki na porcję - rukola do dekoracji -kwiaty czosnku niedźwiedziego do dekoracji -paki kwiatów szczypiorku POLĘDWICĘ WOŁOWĄ oczyść z błon i posiekaj. Jest to pracochłonne

Kuchnia bezglutenowa Loli
Ciasteczka owsiane z otrębami i książka Andrzeja Polana „Doradca Smaku 3” 202

przepisów na desery. Osoby które lubią gotować i lubią proste przepisy na pewno będą zadowolone z książki. Sama zamierzam wypróbować gruszki w szynce z serem i ziołami oraz tartę francuską z łososiem czy pasztet z białej fasoli i jeszcze parę innych :). Naprawdę Książka inspiruje i zachęca do gotowania.   Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji Kilburn

Mała Cukierenka
Pierś z kurczaka marynowana i pieczona w musztardzie francuskiej 184

niewiele czasu i wymaga małych nakładów pracy, to okazuje się, że proste rzeczy mogą być naprawdę smaczne :) SKŁADNIKI: Dla dwóch osób. 1 duża pierś z kurczaka 2 łyżki musztardy francuskiej 1 łyżka miodu 2 łyżki oliwy z oliwek 1 cukinia 1 bakłażan 1 papryka 1 czerwona cebula 1 łyżeczka suszonego tymianku sól, pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Pierś

W kuchni Katie
Zupa musztardowa holenderska 195

naszych warunkach można ją zastąpić musztardą rosyjską. Składniki: 1 l bulionu drobiowego lub warzywnego 2 łyżki musztardy stołowej 4 łyżki musztardy rosyjskiej 1 łyżka musztardy sarepskiej 4 łyżki musztardy francuskiej 2 łyżki masła 2 łyżki mąki ok. 150 g bekonu lub wędzonki pokrojonej w kostkę kilka łyżek tartego żółtego sera ok. 5 cm kawałek pora (biała część) posiekany

Pociąg Do Kuchni
Rożki półfrancuskie z jabłkiem 123

Chyba najprostsze ciastka na świecie. A do tego przepyszne więc znikają w oka mgnieniu. Spróbujcie koniecznie. Składniki:  25dag sera białego  25 dag mąki pszennej

Cukiernia Pychotki
Sałatka z pieczonych szparagów 130

narodowego, jakim jest grillowanie. Zadymione jest wszystko: ogródki działkowe, ogrody przydomowe, więksi zboczeńcy zadymiają również balkony w blokach, co jest perwersją najwyższej klasy. Jak wiadomo, Polska to nie Polinezja Francuska. Nie każdy dzień jest słoneczny, nie mamy wymarzonych warunków do biesiadowania na zewnątrz, a wypoczynek nad wodą to wojna z komarami, która przypomina wojnę w Wietnamie – dzień po dniu

ladykitchen
Grillowany kurczak z warzywami. 142

kilka godzin do lodówki. Wyjmij mięso z lodówki 30 minut przed wrzuceniem na grilla.   GRILLOWANE WARZYWA Marynata: 1 łyżka oleju 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka musztardy francuskiej 1/2 łyżeczki sosu sojowego szczypta ostrej papryki 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki miodu Ulubione warzywa - u mnie: 4 papryki bez gniazd nasiennych, pokrojone w szerokie paski 1 cukinia - nieobrana

Powiedz dietom nie
SAŁATKA NICEJSKA ZE SZPARAGAMI 250

Sałatka nicejska to klasyka kuchni francuskiej: ziemniaki, tuńczyka, jajka i... Artykuł SAŁATKA NICEJSKA ZE SZPARAGAMI pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Winestone w hotelu Mercure Wrocław Centrum 104

dwóch elementach. Po pierwsze, kolekcji win (wine), wyselekcjonowanych na podstawie wiedzy i doświadczenia sommelierów,  a po drugie dań podawanych na „les planches” – kamiennych deskach (stone) rodem z najmodniejszych francuskich restauracji. Tak powstała nazwa Winestone. W restauracji goście znajdą zdrowe jedzenie, regionalne specjalności, wino, a także chleb świeżo pieczony na zakwasie z rodzynek. Zgodnie z nowoczesnymi trendami koncepcja Winestone

królestwo garów
POLĘDWICZKA W MUSZTARDZIE FRANCUSKIEJ 113

Szybkie, pożywne i aromatyczne danie.   SKŁADNIKI 1 polędwiczka wieprzowa, 2 łyżki musztardy francuskiej Dagoma , 1 łyżeczka miodu, 1 łyżeczka majeranku, ¼ łyżeczki czosnku granulowanego, 2 łyżki oliwy z oliwy sól, pieprz WYKONANIE  Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Oliwę mieszamy z musztardą, miodem i przyprawami. Marynatą smarujemy mięso, zostawiamy w lodówce na 2 godziny albo na całą noc. Następnie

słodki bratek
Pikantna kasza gryczana z halloumi i szparagami 197

papryczki chili   220 g sera halloumi   łyżeczka oliwy pęczek szparagów szczypta sol i pieprzu spora szczypta pikantnego pimentonu   łyżka oliwy łyżka soku z cytryny łyżka musztardy francuskiej   starte rzodkiewki Szklankę wody zagotowujemy. Wrzucamy do niej opłukaną kaszę i gotujemy na małym ogniu przez 15 minut. W tym czasie grillujemy ser oraz szparagi natarte oliwą i przyprawami

Mienta blog

Proponowane wyszukiwania