francuskie - 6660 przepisów (strona:277/444)

TATAR WOŁOWY 145

lubi :) SKŁADNIKI: - 500 g mięsa wołowego - 5 żółtek - 4 cebule dymki drobno posiekane (tylko biała część) - 4 filety anchois drobno posiekane - 10 oliwek drobno posiekanych - 2 łyżki musztardy francuskiej - sól, pieprz - oliwa z pestek dyni- pół łyżaczki na porcję - rukola do dekoracji -kwiaty czosnku niedźwiedziego do dekoracji -paki kwiatów szczypiorku POLĘDWICĘ WOŁOWĄ oczyść z błon i posiekaj. Jest to pracochłonne

Kuchnia bezglutenowa Loli
Ciasteczka owsiane z otrębami i książka Andrzeja Polana „Doradca Smaku 3” 215

przepisów na desery. Osoby które lubią gotować i lubią proste przepisy na pewno będą zadowolone z książki. Sama zamierzam wypróbować gruszki w szynce z serem i ziołami oraz tartę francuską z łososiem czy pasztet z białej fasoli i jeszcze parę innych :). Naprawdę Książka inspiruje i zachęca do gotowania.   Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji Kilburn

Mała Cukierenka
Pierś z kurczaka marynowana i pieczona w musztardzie francuskiej 187

niewiele czasu i wymaga małych nakładów pracy, to okazuje się, że proste rzeczy mogą być naprawdę smaczne :) SKŁADNIKI: Dla dwóch osób. 1 duża pierś z kurczaka 2 łyżki musztardy francuskiej 1 łyżka miodu 2 łyżki oliwy z oliwek 1 cukinia 1 bakłażan 1 papryka 1 czerwona cebula 1 łyżeczka suszonego tymianku sól, pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Pierś

W kuchni Katie
Zupa musztardowa holenderska 196

naszych warunkach można ją zastąpić musztardą rosyjską. Składniki: 1 l bulionu drobiowego lub warzywnego 2 łyżki musztardy stołowej 4 łyżki musztardy rosyjskiej 1 łyżka musztardy sarepskiej 4 łyżki musztardy francuskiej 2 łyżki masła 2 łyżki mąki ok. 150 g bekonu lub wędzonki pokrojonej w kostkę kilka łyżek tartego żółtego sera ok. 5 cm kawałek pora (biała część) posiekany

Pociąg Do Kuchni
Rożki półfrancuskie z jabłkiem 124

Chyba najprostsze ciastka na świecie. A do tego przepyszne więc znikają w oka mgnieniu. Spróbujcie koniecznie. Składniki:  25dag sera białego  25 dag mąki pszennej

Cukiernia Pychotki
Sałatka z pieczonych szparagów 134

narodowego, jakim jest grillowanie. Zadymione jest wszystko: ogródki działkowe, ogrody przydomowe, więksi zboczeńcy zadymiają również balkony w blokach, co jest perwersją najwyższej klasy. Jak wiadomo, Polska to nie Polinezja Francuska. Nie każdy dzień jest słoneczny, nie mamy wymarzonych warunków do biesiadowania na zewnątrz, a wypoczynek nad wodą to wojna z komarami, która przypomina wojnę w Wietnamie – dzień po dniu

ladykitchen
Grillowany kurczak z warzywami. 144

kilka godzin do lodówki. Wyjmij mięso z lodówki 30 minut przed wrzuceniem na grilla.   GRILLOWANE WARZYWA Marynata: 1 łyżka oleju 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka musztardy francuskiej 1/2 łyżeczki sosu sojowego szczypta ostrej papryki 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki miodu Ulubione warzywa - u mnie: 4 papryki bez gniazd nasiennych, pokrojone w szerokie paski 1 cukinia - nieobrana

Powiedz dietom nie
SAŁATKA NICEJSKA ZE SZPARAGAMI 255

Sałatka nicejska to klasyka kuchni francuskiej: ziemniaki, tuńczyka, jajka i... Artykuł SAŁATKA NICEJSKA ZE SZPARAGAMI pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Winestone w hotelu Mercure Wrocław Centrum 108

dwóch elementach. Po pierwsze, kolekcji win (wine), wyselekcjonowanych na podstawie wiedzy i doświadczenia sommelierów,  a po drugie dań podawanych na „les planches” – kamiennych deskach (stone) rodem z najmodniejszych francuskich restauracji. Tak powstała nazwa Winestone. W restauracji goście znajdą zdrowe jedzenie, regionalne specjalności, wino, a także chleb świeżo pieczony na zakwasie z rodzynek. Zgodnie z nowoczesnymi trendami koncepcja Winestone

królestwo garów
POLĘDWICZKA W MUSZTARDZIE FRANCUSKIEJ 117

Szybkie, pożywne i aromatyczne danie.   SKŁADNIKI 1 polędwiczka wieprzowa, 2 łyżki musztardy francuskiej Dagoma , 1 łyżeczka miodu, 1 łyżeczka majeranku, ¼ łyżeczki czosnku granulowanego, 2 łyżki oliwy z oliwy sól, pieprz WYKONANIE  Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Oliwę mieszamy z musztardą, miodem i przyprawami. Marynatą smarujemy mięso, zostawiamy w lodówce na 2 godziny albo na całą noc. Następnie

słodki bratek
Pikantna kasza gryczana z halloumi i szparagami 204

papryczki chili   220 g sera halloumi   łyżeczka oliwy pęczek szparagów szczypta sol i pieprzu spora szczypta pikantnego pimentonu   łyżka oliwy łyżka soku z cytryny łyżka musztardy francuskiej   starte rzodkiewki Szklankę wody zagotowujemy. Wrzucamy do niej opłukaną kaszę i gotujemy na małym ogniu przez 15 minut. W tym czasie grillujemy ser oraz szparagi natarte oliwą i przyprawami

Mienta blog
Roladki wołowe z papryką i pieczarkami 159

przepisów prezentowanych na blogu. Dzisiaj dla odmiany od grillowanych dań proponuję roladki wołowe. Składniki: Wołowina ( dowolna ilość, taką na zrazy którą można pokroić w plastry ) Sól Pieprz Musztarda francuska 1 papryka czerwona 1 papryka żółtka 300 gram pieczarek Plastry szynki szwarcwaldzkiej 1 cebula Niewielka ilość oleju Bulion / woda 100 ml śmietany 18% Ok. 2 łyżeczek mąki Wykonanie: Plastry wołowiny rozbijamy

Smaki Ewy
Stek bavette – marynowana i grillowana łata wołowa i gniecione ziemniaki 291

Leciutko solimy i podajemy od razu. STEK I MARYNATA 350-500g łaty wołowej /bavette 2 łyżki dobrego octu balsamicznego (używam włoskiego Mazzetti) 1 łyżka stołowa musztardy Dijon (używam francuskiej Maille) 1 łyżka stołowa sosu Worcestershire 1 spory ząbek czosnku 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka suszonej bazylii 6-7 łyżek oleju lub oliwy z oliwek

Karo in the Kitchen
Sałatka z szynką i jajkiem z sosem jogurtowo-musztardowym 388

pyszny sosik jogurtowo-musztardowy. składniki: 3 garście porwanej sałaty lodowej 4 jajka 5 cieniutkich plastrów szynki dojrzewającej 1/2 świeżego długiego ogórka 4 łyżki jogurtu naturalnego 1,5 łyżki musztardy francuskiej odrobina miodu sól,pieprz słodka papryka Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek, przekroić na pół. Na półmisku ułożyć porwaną sałatę. Na sałacie ułożyć połówki jajek. Ogórka obrać

Monia miesza i gotuje
Karkówka z grilla – najlepsza marynata 214

plastrów chudej karkówki ½ szklanki oliwy z oliwek (zwykłej) 5 dużych ząbków czosnku 4 łyżki dobrej jakości keczupu (u mnie łagodny) 3 cebule szalotki (drobno pokrojone) 1 łyżka musztardy francuskiej (z ziarnami gorczycy) 1 łyżeczka słodkiej papryki ½ łyżeczki majeranku ½ łyżeczki ziół prowansalskich ½ łyżeczki chilli w proszku ½ łyżeczki mielonego ziela angielskiego sok wyciśnięty z połowy dużej cytryny duża szczypta soli i pieprzu

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania