francuskie - 6660 przepisów (strona:281/444)

Sernik buraczany z kozim serem - Thermomix TM5 171

wielu innych produktów.  Syropy Calorie Free Sauce doskonale sprawdza się jako dodatek do ciast, deserów, lodów, wspaniale uzupełnia soczysty smak owoców, doskonale pasuje do gofrów, naleśników czy tostów francuskich. Połączony z mlekiem stanowi doskonałą bazę do orzeźwiających shaków latem, lub rozgrzewających słodkich napoi w zimowe wieczory

ClauditteMissCooking
Tosty francuskie 153

Idealne śniadanie nie tylko po świątecznym obżarstwie.  Szybkie i mega smaczne. Składniki: słodka bułka drożdżowa  2 jajka pół szklanki napoju ryżowego oryginalnego Alpro 2

Malinowe Pocałunki
Kiełbasa biała parzona 312

gorąco z chrzanem Na zimno z musztardą francuską Jeszcze surowa  Przepis Mięso -boczek bez skóry 2 kg -łopatka 2 kg -karkówka 2 kg Przyprawy -sól kamienna nie jodowana 18 g/kg -pieprz czarny mielony 3 g/kg -majeranek 1 g/kg -czosnek świeży zgnieciony przez praskę 6 g/kg -woda 250 g i 100 g po 12 godz. Wykonanie Mięso myjemy i mielimy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Majonez domowy 100

jakości i nie powinien mieć za dużo goryczki. Ja użyłam olej rzepakowy tłoczony na zimno ** musztarda taka jaką lubimy, majonez ma nam smakować. Może być sarepska, dijon, ale i francuska z całymi ziarnami gorczycy będzie dobra zastawa

królestwo garów
Sos majonezowy ze szpinakiem 122

jakości i nie powinien mieć za dużo goryczki. Ja użyłam olej rzepakowy tłoczony na zimno ** musztarda taką jak lubimy, majonez ma nam smakować. Może być sarepska, dijon, ale i francuska z całymi ziarnami gorczycy będzie dobra zastawa

królestwo garów
Rozmarynowy kurczak na kominie – pieczony w formie do babki 140

Minimum składników – maksimum smaku. Mało pracy – tylko doglądanie, czy w piekarniku wszystko się ładnie rumieni i przypieka. I pomysłowe nadzianie głównego bohatera na komin – bo forma

Karo in the Kitchen
Mazurek z konfiturą pomarańczową i orzechami 207

smaku. Do tego chrupiące orzechy... mmm, pycha! Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 200 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 2 żółtka Słoiczek konfitury pomarańczowej (u mnie francuska konfitura z dodatkiem imbiru) Garść orzechów włoskich 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 1 łyżka masła Przygotowanie: Mąkę mieszamy z cukrem pudrem, posiekanym masłem i szybko mieszamy, aby uzyskać konsystencję mokrego

Kulinarne Inspiracje
Chleb z suszonymi pomidorami i "Matecznik" 134

sprzątanie, pranie, prasowanie i inne domowe prace jej nie stłamsiły, codziennie po wyjściu męża do pracy i starszych córek do szkoły odrabia ćwiczeniówki, ucząc się hiszpańskiego, włoskiego, niemieckiego i francuskiego. Choć bohaterce zdarzają się chwile słabości, nie wszystko idzie po dobrej myśli oraz denerwuje ją rutyna, to ma wiele powodów do dumy i jest kobietą spełnioną, szczęśliwą, kochaną i kochającą

Weekendy w domu i ogrodzie
Biała kiełbasa pieczona w musztardowo-miodowej marynacie 171

zabraknąć białej kiełbasy. Polecam przepis na pyszną białą kiełbasę pieczoną w piekarniku z cebulą w słodko-ostrej marynacie. Składniki: 5-6 białych kiełbas surowych 3 średnie cebule łyżka musztardy francuskiej łyżka miodu łyżka oleju tymianek, majeranek sól, pieprz ziołowy Przygotowanie Cebule obieramy, kroimy w piórka. Miód mieszamy z musztardą, olejem i przyprawami. Kiełbasy przekładamy do naczynia żaroodpornego, nakłuwamy nożem

e-PrzepisyKulinarne
smazona brukselka w sosie pomidorowym 97

około dziesięć minut.:)) u mnie z kasza :)) i obiad gotowy:)) Blanszowanie warzyw Blanszowanie to proces termiczny polegający na poddawaniu produktów krótkotrwałemu, ale intensywnemu ogrzaniu. Sama nazwa pochodzi z języka francuskiego (blanche). Blanszować można warzywa, owoce, mięsa, ryby. Do blanszowania warzyw możemy użyć wrzącej wody - wówczas wrzucimy warzywa na chwilę do wrzątku, po czym wyjmiemy i natychmiast ostudzimy w niskiej temperaturze

w mojej kuchni
Śledzie w sosie musztardowym 108

powiedział, że nie można ich także przygotować na Wielkanoc ? :)  Zapraszam do spróbowania! Składniki: 7 filetów śledziowych w oleju 250 g jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu 2 łyżki musztardy francuskiej 2 łyżki ostrej musztardy 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka curry szczypta soli szczypta pieprzu Przygotowanie: Filety śledziowe odsączamy z oleju i kroimy w małe kawałki.  Jogurt grecki mieszamy

Taste Therapy
10 sprzętów, naczyń i gadżetów na Wielkanoc 170

mnóstwo gotowania i przygotowywań. Oto lista 10 fantastycznych "must have", które sprawdzą się przed i w trakcie tegorocznych świąt. Misa do pieczenia - kokoszka REVOL Misa została wykonana z naturalnej francuskiej porcelany, która nie zawiera niebezpiecznych związków chemicznych jak kadm czy ołów. Powierzchnia naczynia jest idealnie gładka, nie absorbuje tłuszczów ani zapachów, nie pozostają na niej bakterie. Gwarantuje higieniczne gotowanie

My Chcemy Jeść
Naleśniki z bananem i czekoladą 120

Podaje się je i w Chinach i w Europie. Włosi twierdzą, że wynaleziono je we Florencji, skąd w XVI wieku Katarzyna Medycejska przywiozła je do Francji, gdy została żoną francuskiego króla. Nie znam osoby która nie lubiłaby naleśników. Jak przygotować idealne naleśniki? Ciasto powinno być płynne, aby dobrze rozprowadzało się na patelni i obowiązkowo powinno odpocząć po przygotowaniu. Ważne jest

Smakowity Blog Kulinarny
Konfitura z mirabelek 302

Konfitura z mirabelek Jak powszechnie wiadomo, kuchnia francuska niejedno ma oblicze, a mirabelki, jako wyjątkowo słodka i przyjemna ciepłą, letnią barwą śliwka stanowi jeden z jej licznych i różnorodnych owocowych atrybutów. Najczęściej jadana właśnie we Francji (skąd pochodzi 90% jej światowej produkcji), zwłaszcza w Lotaryngii i na Alzacji, mirabelka, niegdyś również bardzo ceniona przez Polaków, dziś powraca do łask

Wino Francja Kuchnia
Le Coq Au Vin 171

Klasyczne danie francuskiej kuchni, proste, a zarazem wykwintne. 100 % gwarancji na rozgrzanie ciała i duszy w te zimowe wieczory. To także wspaniała zabawa podczas przyrządzania, najlepiej w dobrym towarzystwie, na koniec uwieńczona pracą uczta. Zapraszam.  Składniki:   1 cały kurczak 4 szalotki 2 ząbki czosnku  4 marchewki 4 liście laurowe 2 gałązki tymianku 1 gałązka rozmarynu

Wino Francja Kuchnia

Proponowane wyszukiwania