francuskie - 6660 przepisów (strona:287/444)

12 pysznych sylwestrowych przekąsek 168

pieczarkami i papryką __________________________________ #5 Pieczarki faszerowane __________________________________ #6 Mini tortille __________________________________ #7 Sałatka z brokułem i kalafiorem __________________________________ #8 Muffinki z serem i szynką __________________________________ #9 Sałatka gyros __________________________________ #10 Warkocz z ciasta francuskiego z kurczakiem i brokułami __________________________________ #11 Krokiety z serem i pieczarkami __________________________________ #12 Tortilla

Kolejny blog o gotowaniu
Sylwestrowe przekąski 546

spędzimy ten wieczór uroczyście. Jedni na balach, inni w domu,w gronie przyjaciół, znajomych , rodziny. Dla tych drugich proponuję kilka ciekawych, smacznych i szybkich przekąsek. Róże  z ciasta francuskiego Spiralki z serem Roladki z szynki  Roladki  Przystawka z łososia Pomidory z mozzarellą  Przekąska Serek pleśniowy z oliwkami  Przekąska SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie

W kuchennym oknie Ewy
Karnawałowe menu - wegański tatar na bagietce 157

Poniżej kilka wcześniejszych przepisów z bloga, które również zdadzą egzamin w karnawale :) 1.  Wegańskie brownie  - wystarczy pokroić na kawałki i ładnie podać 2.  Różyczki z ciasta francuskiego i jabłek 3.  Muffinki cytrynowe z białą czekoladą 4.  Pizza na spodzie z tortilli 5.  Chipsy z jarmużu  6.  Spring rolls 7.  Faszerowane papryki

two broke sisters
Roladki z kurczaka w sosie serowo musztardowym 226

sól,pieprz Składniki na sos serowy: 1 ząbek czosnku 100g sera pleśniowego typu błękitny lazur 200g serka topionego 1 szkl. mleka 1/2 szkl wytrawnego białego wina 4 łyżeczki musztardy francuskiej z całą gorczycą sól  pieprz Etapy przygotowania Filety poprzekrawać tak by powstał większy płat. Opruszyć przyprawami z obydwu stron. Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w kostkę

Kubki smaku
Polędwiczki w sosie śmietanowo-musztardowo francuskim 124

Zapraszam... Skala smaku 10/10 - śmietana powinna być w temp. pokojowej inaczej może się zważyć 600 g polędwiczek wieprzowych 3 ząbki czosnku  mały kubek śmietany 18% 3 łyżki musztardy francuskiej (z ziarnami gorczycy) sól, pieprz oliwa, kilka kropli sosu sojowego jasnego  Polędwiczki umyć, oczyścić z błon i pokroić na 2 cm plastry. Każdy kawałek lekko docisnąć dłonią, aby się

Kubki smaku
NALEŚNIKI SUZETTE 152

Naleśniki Suzette chodziły za mną już jakiś czas, bardzo chciałam spróbować klasycznego deseru kuchni francuskiej. Muszę przyznać, że do końca nie wiedziałam czego się spodziewać...otóż były przepyszne, delikatne, a słodycz ich powalał subtelnością. Polecam każdemu do wypróbowania.Zapraszam... Skala smaku 10/10 naleśniki mają ten minus, że nie można ich zrobić w większej ilości od razu. 4 szt. wchodzą

Kubki smaku
Przekąski na Sylwestra 1463

garach a niezawodnych, bo smakują każdemu. :-) Szmpańskiej zabawy i dużo szczęścia w Nowym Roku!   Śledzik na grzance Paszteciki ze szpinakiem i mięsem mielonym Kabanosy z serem w cieście francuskim Babeczki na słono z farszem Domowe Qurrito Jajka faszerowane pieczarkami Nuggetsy z piekarnika Schabowe kąski w krakersach Pizzerinki ze szpinakiem

Szefowa kuchni
Podsumowanie akcji "Wytrawne potrawy wigilijne" 149

rybna Uszka wigilijne z kapustą i grzybami Frittata z łososiem i szpinakiem Sos z suszonych grzybów Kapuśniaki Świąteczny pasztet z soczewicy Pierogi z kapustą i pieczarkami! Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i pieczarkami Pierogi nadziane szczupakiem Kryzysowa wigilia Śledzie w oleju Wigilijna zupa grzybowa cioci Tereni 45 przepisów zebranych w akcji Wytrawne potrawy wigilijne

Weekendy w domu i ogrodzie
Hotel Sofitel Warsaw Victoria 98

również pożegnanie i powitanie Nowego Roku. Nie inaczej jest w tym roku. W okresie świąt, szef kuchni Maciej Majewski przygotował specjalną pięciodaniową kolację, która odzwierciedlała smaki polskiej i francuskiej kulinarnej tradycji świątecznej. Ale to już za nami teraz czas szykować się na bal. W tym roku, zabawa będzie odbywała się w wyjątkowym kabaretowym stylu ze spektakularnym rewiowym pokazem przygotowanym przez

królestwo garów
Paszteciki z pieczarkami i serem z ciasta francuskiego 172

dawna chciało mi się pasztecików pieczarkowych. Ale nie przepadam za robieniem ciasta drożdżowego stad pomysł na paszteciki w cieście francuskim. Wychodzą pyszne i szybko znikają. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Śledzie na ostro z papryczkami jalapeno 232

śledzi a'la matias 1 jabłko kilka  marynowanych papryczek jalapeno mała cebula 1/2 cytryny olej lniany lub rzepakowy 1 łyżka majonezu 1 łyżka śmietany 18% 2 łyżki musztardy francuskiej Śledzie wymoczyć przez 1 godzinę w wodzie. Odsączyć, pokroić na mniejsze kawałki. Zalać olejem i odstawić na 2 doby. Po tym czasie śledzie przełożyć do miseczki, skropić cytryną, dodać

kulinarnyswiatdomi
Karp w czterech odsłonach 128

zadowoli przepis na karpia przygotowanego na parze . Zdrowo i dietetycznie. Karp w migdałach to idealna propozycja dla osób lubiących kuchnie nowoczesną o ciekawych, niebagatelnych smakach. Osoby rozkochane w kuchni francuskiej z pewnością polubią przepis na karpia smażonego w czerwonym winie. Jakie Wy macie sposoby na karpia? Może polecicie nam jakiś fajny przepis do wypróbowania

Kolizje Smaków
Ziemniaczane kuleczki z czosnkiem i ziołami czyli "Apetyt na Francję" 170

Ostatnimi czasy nasza kulinarna biblioteczka wzbogaciła się o kilka ciekawych pozycji, a ponieważ święta coraz bliżej, to mam okazję wypróbować nowe przepisy. Prym wiedzie wydana przez znaną francuską blogerkę Mimi Thorisson książka zatytułowana "Apetyt na Francję". W mojej opinii jest to jeden z nielicznych poradników kulinarnych, który oprócz podawania Czytelnikowi gotowych, przystępnie opisanych przepisów, stanowi zarazem nieustanne źródło inspiracji

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pasztet bez wątróbki 149

Jeśli jakaś potrawa kojarzy mi się mocno ze świętami, to jest to pasztet. Współcześnie używane przepisy pochodzą z Francji. Francuscy pasztetnicy cieszyli się zasłużoną sławą na dworach w Polsce. Te oryginalne przepisy z XVI – XVII wieku zawierają takie ilości tłuszczu, że wątroba na sam dźwięk dostaje hiperwentylacji. Kuchnia Polska nie należy do najlżejszych, a pasztet wpisuje się w konwencję kuchni

ladykitchen
Matjas czy śledź a'la matjas? Kilka słów o różnicach + przepis 142

oraz łatwo przyswajalne białko . I dlatego właśnie przygotowałam dla Was prosty przepis na te przepyszne ryby. Składniki: 10 gotowych filetów śledziowych a'la matjas * 4 łyżki musztardy francuskiej słoik (280 g) pomidorów suszonych w oleju 1-2 łyżki oleju ze słoika z pomidorami 1 czerwona cebula szczypta ostrej papryki pieprz 1. Śledzie wymocz w wodzie, żeby pozbyć się nadmiaru soli

Powiedz dietom nie

Proponowane wyszukiwania