Składniki: 4 tortille 100 g serka śmietankowego 4 duże plastry szynki babuni garść świeżych liści szpinaku Składniki na sos: 3 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy francuskiej 1/2 łyżki miodu CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Składniki na sos mieszamy ze sobą. Na desce układamy pierwszą tortillę, smarujemy 1/4 śmietankowego serka. Kładziemy plaster szynki babuni, smarujemy 1/4 przygotowanego sosu
My Culinary ArtWszystkie składniki umieścić maszynie do chleba w następującej kolejności: miód,olej, woda, sól, oba rodzaje mąki i na końcu drożdże. W przypadku mojej maszyny wybieram program do wypieku chleba francuskiego (przy podanych proporcjach czas potrzebny na przygotowanie chleba to 3 i pół godziny
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataNazwa dzisiejszego deseru wywodzi się z języka francuskiego i oznacza: doskonały, idealny. Co tu więcej pisać? Masę zamroziłam w tortownicy, zamiast tradycyjnie- w kilku mniejszych naczyniach. Gwarantuję, że kawowe parfait smakuje jeszcze lepiej niż wygląda! Składniki na tortownicę 26cm: 3 jajka 150ml mocnej kawy 300ml śmietanki 0,5 szklanki cukru + 2 łyżki 1 czekolada Goplana Klasyczna Gorzka 90g kilka sztuk
Wrzosowa PolanaLeśny mech ( klik ) Miejsce 7 Zupa krem z brokuła ( klik ) Miejsce 8 Papryka faszerowana kaszą kuskus, kukurydzą i kurczakiem ( klik ) Miejsce 9 Krajanka z ciasta francuskiego ( klik ) Miejsce 10 i ostatnie Ciasto czekoladowe bez jajek i masła ( klik
W poszukiwaniu inspiracjipikantnymi dodatkami: ziołami i warzywami marynowanymi w occie. Sos tatarski sporządza się z majonezu. W wersji wiedeńskiej dodaje się do niego pokrojone korniszony, kapary i natkę pietruszki. W wersji francuskiej z majonezem łączy się roztarte żółtko ugotowanego na twardo jaja i jego posiekane białko oraz drobno posiekany szczypiorek. Można go także sporządzić, dodając do majonezu roztarte żółtko jaj, szczypiorek, korniszony
Trzeci talerzpieczarkami i papryką __________________________________ #5 Pieczarki faszerowane __________________________________ #6 Mini tortille __________________________________ #7 Sałatka z brokułem i kalafiorem __________________________________ #8 Muffinki z serem i szynką __________________________________ #9 Sałatka gyros __________________________________ #10 Warkocz z ciasta francuskiego z kurczakiem i brokułami __________________________________ #11 Krokiety z serem i pieczarkami __________________________________ #12 Tortilla
Kolejny blog o gotowaniuspędzimy ten wieczór uroczyście. Jedni na balach, inni w domu,w gronie przyjaciół, znajomych , rodziny. Dla tych drugich proponuję kilka ciekawych, smacznych i szybkich przekąsek. Róże z ciasta francuskiego Spiralki z serem Roladki z szynki Roladki Przystawka z łososia Pomidory z mozzarellą Przekąska Serek pleśniowy z oliwkami Przekąska SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie
W kuchennym oknie EwyPoniżej kilka wcześniejszych przepisów z bloga, które również zdadzą egzamin w karnawale :) 1. Wegańskie brownie - wystarczy pokroić na kawałki i ładnie podać 2. Różyczki z ciasta francuskiego i jabłek 3. Muffinki cytrynowe z białą czekoladą 4. Pizza na spodzie z tortilli 5. Chipsy z jarmużu 6. Spring rolls 7. Faszerowane papryki
two broke sisterssól,pieprz Składniki na sos serowy: 1 ząbek czosnku 100g sera pleśniowego typu błękitny lazur 200g serka topionego 1 szkl. mleka 1/2 szkl wytrawnego białego wina 4 łyżeczki musztardy francuskiej z całą gorczycą sól pieprz Etapy przygotowania Filety poprzekrawać tak by powstał większy płat. Opruszyć przyprawami z obydwu stron. Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w kostkę
Kubki smakuZapraszam... Skala smaku 10/10 - śmietana powinna być w temp. pokojowej inaczej może się zważyć 600 g polędwiczek wieprzowych 3 ząbki czosnku mały kubek śmietany 18% 3 łyżki musztardy francuskiej (z ziarnami gorczycy) sól, pieprz oliwa, kilka kropli sosu sojowego jasnego Polędwiczki umyć, oczyścić z błon i pokroić na 2 cm plastry. Każdy kawałek lekko docisnąć dłonią, aby się
Kubki smakuNaleśniki Suzette chodziły za mną już jakiś czas, bardzo chciałam spróbować klasycznego deseru kuchni francuskiej. Muszę przyznać, że do końca nie wiedziałam czego się spodziewać...otóż były przepyszne, delikatne, a słodycz ich powalał subtelnością. Polecam każdemu do wypróbowania.Zapraszam... Skala smaku 10/10 naleśniki mają ten minus, że nie można ich zrobić w większej ilości od razu. 4 szt. wchodzą
Kubki smakugarach a niezawodnych, bo smakują każdemu. :-) Szmpańskiej zabawy i dużo szczęścia w Nowym Roku! Śledzik na grzance Paszteciki ze szpinakiem i mięsem mielonym Kabanosy z serem w cieście francuskim Babeczki na słono z farszem Domowe Qurrito Jajka faszerowane pieczarkami Nuggetsy z piekarnika Schabowe kąski w krakersach Pizzerinki ze szpinakiem
Szefowa kuchnirybna Uszka wigilijne z kapustą i grzybami Frittata z łososiem i szpinakiem Sos z suszonych grzybów Kapuśniaki Świąteczny pasztet z soczewicy Pierogi z kapustą i pieczarkami! Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i pieczarkami Pierogi nadziane szczupakiem Kryzysowa wigilia Śledzie w oleju Wigilijna zupa grzybowa cioci Tereni 45 przepisów zebranych w akcji Wytrawne potrawy wigilijne
Weekendy w domu i ogrodzierównież pożegnanie i powitanie Nowego Roku. Nie inaczej jest w tym roku. W okresie świąt, szef kuchni Maciej Majewski przygotował specjalną pięciodaniową kolację, która odzwierciedlała smaki polskiej i francuskiej kulinarnej tradycji świątecznej. Ale to już za nami teraz czas szykować się na bal. W tym roku, zabawa będzie odbywała się w wyjątkowym kabaretowym stylu ze spektakularnym rewiowym pokazem przygotowanym przez
królestwo garówdawna chciało mi się pasztecików pieczarkowych. Ale nie przepadam za robieniem ciasta drożdżowego stad pomysł na paszteciki w cieście francuskim. Wychodzą pyszne i szybko znikają. Czytaj więcej
Pychotkaaa