Kaczka faszerowana zapiekana w cieście

Kaczka faszerowana zapiekana w cieście

Kaczka faszerowana zapiekana w cieście

Przepis na : obiad

Wiecie, czym jest przejedżączka? Albo rozścisk żołądka? To taka dolegliwość, która pojawia się, gdy wychodzicie od dobrych kucharzy z domu albo z restauracji. Ja tak wyszedłem od Mateusza i Mateusza, którzy przygotowali wystawną kolację w stylu francuskim. Właściwie należałoby napisać wytoczyłem się . Wszyscy się wytoczyliśmy. Chłopcy mieszkają w przepięknie zielonej, o tej porze roku raczej już złotej, części warszawskiego Ursynowa, skąd na piechotę wracaliśmy do centrum, by nieco zdążyć strawić przed domni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu GRUBY WAŁEK

Autor

GRUBYWAŁEKGRUBYWAŁEK

Fajnie, jak jest duży i ciężki, ale liczy się jeszcze technika, pomysły i umiejętność wsłuchania się w potrzeby drugiego człowieka...

Wałek do ciasta. Skoro wałek, to ciasto. Najwięcej pewnie będzie tu w związku z tym deserów. Przynajmniej przez jakiś czas. A ten przyjdzie później też na wszystko inne.

Będzie pysznie i zabawnie.

Proudly cooked in Poland!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kaczki, ciasto, mielone, mięso, piersi, pierś, mięso mielone, kruche ciasta, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasto, deser, por , skrzydełka, kolacja, desery, zupa, zupa cebulowa, francuskie, obiad, szybkie ciasto, lekkie ciasto, piersi z kaczki, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto na zimno, jajka z farszem, ciasto francuskie, ciasto francuskie, pieczeń z mięsa mielonego

Inne przepisy z GRUBY WAŁEK

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.