francuskie - 6660 przepisów (strona:288/444)

Drożdżówki z konfiturą gruszkową i jabłkiem 141

blasze wyłożonej papierem. Posmarować roztopionym masłem i piec na złoto ok. 12-15 minut w temperaturze 190 stopni. Partnerem wpisu jest dystrybutor Owocowej Rapsodii St. Dalfour Gruszka ,  tradycyjnej francuskiej konfitury słodzonej zagęszczonym sokiem owocowy, bez dodatku barwników i aromatów

Kulinarne Inspiracje
Śledzie w sosie musztardowym 301

się, że można! ;) W tym roku to już moja ostatnia śledziowa propozycja, mam nadzieję, że Wam się spodoba ;) Składniki: 600g śledzi typu Matijas* lub w zalewie octowej 100g musztardy francuskiej 50g musztardy sarepskiej 4 łyżki jogurtu greckiego cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju łyżka cukru łyżka octu* sól, pieprz do smaku Jeśli używamy Matijasów należy je moczyć

Czerwona Porzeczka
Ryba niespodzianka na Wigilię 150

głosi, że Wigilia ma smak tego, co jadło się w ten dzień w rodzinnym domu. Dla mojego męża jest to smak łososia z krewetkami i rodzynkami zapieczonego pod ciastem francuskim (i podawanego

Szybko Tanio Smacznie
Puszki i słoiki na święta, czyli kulinarne prezenty last minute 170

kilku wariantach smakowych. Każdy z nas używa soli. Jeśli nie dacie rady sami zrobić i ozdobnie zapakować mieszanek na które PRZEPIS już podałam, poszukajcie jakiś ciekawych odmian soli – hawajskiej, francuskiego kwiatu soli czy nawet mieszanek soli smakowych. Znajdziecie je zarówno w eleganckich słoiczkach, szklanych butelkach jak i papierowych opakowaniach z grubego kartonu. W praktycznych młynkach i słoikach, a także

Karo in the Kitchen
Wykrawacz i Szablony do Ciastek i Pierniczków Birkmann 190

prosta. Tu trochę producent zlekceważył temat, bo owszem dodał małą książeczkę z opisem, ale nie ma tam wielu zdjęć, jest jedno,poza tym  cała jest w języku hiszpańskim, francuskim, niemieckim i angielskim, a gdzie polski? Jednak poszperałam trochę w sieci i ogarnęłam temat. Dzięki temu mogę Wam powiedzieć jak ja tworzyłam dekoracje z tych szablonów. Na początek upiekłam pierniki

Blondynka Gotuje
Gruszki w cieście francuskim 114

W tym roku Wigilię (i święta) spędzam poza domem. Nie mam okazji do obmyślania świątecznego menu i, będąc zupełnie szczerą, nie spędza mi to snu z

Gotuj z Blue Raven
Gravlax, w marynacie z burakiem 158

stole? Składniki: 500 g świeżego filetu z łososia ze skórą 150 g gruboziarnistej soli morskiej 40 g brązowego cukru 1 duży burak, starty na tarce Sos: 1 łyżka musztardy francuskiej 1 łyżka płynnego miodu 2 łyżki oliwy sok z 1/2 cytryny koperek Przygotowanie: Filet z łososia myjemy i starannie osuszamy ręcznikiem papierowym. Filet układamy na półmisku skórą do dołu

Smakowity Blog Kulinarny
Kulebiak z kapusta i grzybami 141

Na wigilijnych stołach najczęściej do barszczu podane są pierogi albo uszka z grzybami i kapustą. Ja jednak dzisiaj chce was zachęcić do podania ekspresowego kulebiaka mięsno

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Śledź w musztardzie 137

Składniki: 500 g filetów śledziowych matias 1 cebula 2 łyżki musztardy francuskiej 2 łyżki musztardy sarepskiej 2 łyżki majonezu 3-4 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz Wykonanie: Śledzie namoczyć na 3-4 godziny w zimnej wodzie. Majonez mieszamy z jogurtem dodajemy obie musztardy, przyprawiamy do smaku, mieszamy. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Filet pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do miseczki

magiczna kuchnia Kasi
Tarta z rukolą 135

Pyszną tartę mam dzisiaj dla Was. Prosta w wykonaniu a tak pyszna że nie sposób przejść obok niej obojętnie. W środku same pyszności czyli rukola z

Moje Małe Czarowanie
Rogale Marcińskie z niebieskim makiem 297

Ciężko było mi znaleźć biały mak w sklepie, może dlatego, że zbliża się 11 listopada? Niestety musiałam zastosować zamiennik w postaci niebieskiego maku. Tradycyjne Rogale Marcińskie

Ana Mari's world
Rogaliki francuskie z makiem i bakaliami 191

Kolejne słodkości na święta. Dziś przepis na szybkie, kruche rogaliki z makiem i bakaliami. Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Stek z antrykotu wołowego 157

Antrykot z francuskiego entrecôte, czyli międzyżebrze to część wołowiny - mięsień, który ciągnie się wzdłuż kręgosłupa od kręgów piersiowych do dołu żeber. Zawiera fragment tłuszczu, który sprawia, że steki z tego mięsa są soczyste i delikatne. No i co najważniejsze w każdym steku - jest to tylko kilka minut pracy w kuchni, a powstaje prawdziwa uczta

Milion Smaków
Sałatka Śledziowa z Pomidorami 165

Będziemy potrzebować : 500 g filetów śledziowych matias 500 g pomidorów 200 g ogórków konserwowych 2 średnie cebule 1 strąk papryki czerwonej na sos : 7 łyżek oleju 6 łyżeczek musztardy francuskiej do smaku : sól ,pieprz Link do filmu z przygotowania : Sałatka śledziowa z pomidorami  https://www.youtube.com/watch?v=67RNcx-UelM Przygotowanie : Przed przygotowaniem sałatki przygotuję śledzie : Śledzie matias są bardzo słone więc

Uwaga Babcia Gotuje

Proponowane wyszukiwania