“W kuchni jak na wojnie” – recenzja
“W kuchni jak na wojnie” – recenzja
Lubicie anegdoty kulinarne? Jeśli chcecie zabłysnąć przed gośćmi nie tylko przygotowanym daniem, ale i zabawną historią z życia Ćwierczakiewiczowej czy Escoffiera – oto książka dla Was. Zbiera trivia ze wszystkich stron świata od historii powstania pizzy margherity do opowieści, dlaczego na Balearach dodaje się smalcu do dań z owoców morza. Czy wiecie, że bułeczki babba z Neapolu mają polski rodowód? Co mają wspólnego zakładki na czapce szefa kuchni z ilością potraw z jajek, które umie on przyrządzić... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Ugotowane pozamiatane
Autor
Kamila Tokarska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciekawe przepisy, owoce morza, sosy, pizza , pizza przepis, ciasto na pizze, francuskie, sos do pizzy
Inne przepisy z Ugotowane pozamiatane
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję