francuskie - 7160 przepisów (strona:272/478)

Paluszki z kabanosów 162

Świetna przekąska, łatwa i szybka w przygotowaniu. Doskonale smakuje z różnymi sosami .Dobra zarówno na zimno jak i na ciepło. Składniki Paczka tradycyjnych kabanosów opakowanie ciasta francuskiego sezam do posypania 1 jajko Kabanosy pokroić na paluszki około 10-15 cm długości. Z ciasta pokroić tyle pasków ile jest paluszków o szerokości 1 cm. … Czytaj dalej Paluszki z kabanosów

gotuj ze mną
Letnie śniadanie: Czereśnie zapiekane w naleśniku 168

Pyszne danie śniadaniowe, albo prosty deser. Czereśnie zapiekane w naleśniku to rodzaj owocowego dutch baby, albo francuskiego clafoutis, czyli bardzo łatwa i szybka do zrobienia przekąska w letni, słoneczny poranek. Czas : 5 minut przygotowań, 20 minut na odpoczynek dla ciasta, 30 minut na pieczenie Poziom trudności: Bardzo łatwe Liczba porcji: 2 bardzo duże Czereśnia, trześnia, albo czerecha – jeden

Niedzielny kucharz
TRUSKAWKA 173

Pojawiła się w ogrodach Francji i Anglii na przełomie XIV i XV wieku. Dzisiaj truskawki pochodzą od skrzyżowania poziomki wirinijskiej z poziomką chilijską. Skrzyżowania dokonał w XVIII wieku ogrodnik francuski Ducheshe. Powstały mieszaniec stał się nowym gatunkiem i nazwano go truskawką. Jednakże w tworzeniu nowych odmian tych soczystych owoców przeważali Anglicy, byli bardzo cierpliwi i wytrwali w ich uprawie. Truskawki

Ciastka - domowe słodkości
Placek z rabarbarem i kruszonką. Jedno magiczne popołudnie w Belgii 182

Sezon rabarbarowy w pełni, wiec pora na placek z rabarbarem. Co prawda jeszcze nie zakończyłam fazy pieczenia z ciastem francuskim i kilka przepisów czeka na opublikowanie. I pewnie za kilka dni się doczeka, a dzisiaj mała odskocznia i przepis na ciasto z kruszonką i rabarbarem. Można zrobić je z kwaśnym mlekiem i jogurtem, można zamiast tego użyć maślanki, ciasto jest

dolcevitainmykitchen
Przepyszna sałatka ze szpinakiem, fetą, suszonymi pomidorami i gruszką! 332

łyżki ziaren słonecznika Wykonanie SOS Rozpuść delikatnie w garnuszku miód. Dodaj musztardę, ocet balsamiczny i olej. Wszystkie składniki wymieszaj i polej sosem sałatkę. Składniki SOS 3 łyżki musztardy francuskiej 3 łyżki miodu 3 łyżki octu balsamicznego 3 łyżki oleju ze słoiczka z suszonymi pomidorami Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi

Eat me! Fit me!
WYTRAWNE PTYSIE Z AWOKADO 160

Ptysie pochodzą z Włoch a są wzorowane na francuskim chou a la creme. To danie było po raz kolejny zainspirowane moją miłością do słodkości, a męża do rzeczy wytrawnych. Postawiłam jednak tym razem na coś karnawałowego. W końcu jutro tłusty czwartek. Oczywiście nie znaczy to, że nie możemy ptysi przygotować poza karnawałem. Masa jest delikatna ale zarazem charakterna dzięki fecie

Kuchnia w oparach
Szakszuka (shakshuka) – przepis podstawowy 265

jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację Polecam Wa też inne przepisy na śniadania: – ser z jogurtów greckich – pasta z awokado i jajka – tosty francuskie – placki serowe – placki jogurtowe z owocami – omlet z białek – omlet z pomidorami – pasta jajeczna SZAKSZUKA PRZYGOTOWANIE: 15 minut SKŁADNIKI: – 3 pomidory – 3 jajka

nietylkopasta.pl
Proste Twarogowe Ciasteczka 119

Małe, niepozorne, a zaspokoją naszą chęć na słodkie. Ciasteczka są kruche i słodziutkie za sprawą marmolady, a w środku przypominają ciasto francuskie :) Piekłam je już drugi raz i znikają tak szybko, że ciężko mi aż było przechować parę do zdjęć ;) Składniki na 2 blaszki ciastek: 250 g twarogu tłustego/półtłustego lub chudego 250 g mąki pszennej 200 g masła

Gotowanie...to proste !
Sałatka Magdy 228

Wami podzielić przepisem. Składniki (na taką 3 osobową porcję) : 100 gr sałaty lodowej lub fit mixu sałat 50 gr serka pleśniowego typu Lazur łyżka miodu czubata łyżka musztardy francuskiej pół gruszki 2 łyżki nasion słonecznika lub orzechów włoskich Przygotowanie : Sałatę lodową rozdrabniamy na mniejsze kawałki a jeżeli mamy fit mix sałat to tylko wykładamy na talerz, miód mieszamy z musztardą

Mechanik w kuchni
Tarta z ciasta francuskiego, ze szpinakiem, serem kozim i pomidorkami koktajlowymi... 128

Generalna inspiracja z bloga  Kuchnia Ellie . Składniki: (blaszka 20/30cm, okolice 4 porcji) gotowe, rozwałkowane ciasto francuskie - moje ma 320g 1 łyżka oleju 2 zabki czosnku 2 zielone cebulki sałatkowe 100g szpinaku 10 pomidorków koktajlowych 100g sera koziego, miękkiego i twarożkowatego 5 jajek 1 szklanka jogurtu naturalnego sól i pieprz Rozgrzej piekarnik do 200stC (180stC z termoobiegiem). Przygotuj blaszkę - wyłóż

Lejdi of the house
Sałatka z marynowaną dynią 183

Ilość porcji: 4 osoby Składniki: 200 ml (1/3 słoika) dyni marynowanej ( Przepis ) 100 g mix sałat 100 g sera feta 10 sztuk pomidorów koktajlowych 10 sztuk czarnych oliwek Sos: francuski sos sałatkowy (np. Knorr) 2 łyżki oleju lnianego 2 łyżki wody Przygotowanie: Sos sałatkowy mieszać z olejem i wodą. Ser feta pokroić w kostkę, pomidorki

KuchniaWeDwoje.pl
MENU SYLWESTROWO-NOWOROCZNE 171

ciepło ☺☺☺ SAŁATKA ŚLEDZIOWA Nie ma imprezy bez śledzia ☺☺☺ CARPACCIO Z BURAKA Piękna przystawka w sam raz na Nowy Rok ☺☺☺ KULKI Z KASZY Dla miłośników kaszy i śmierdziucha ☺☺☺ CIASTO FRANCUSKIE NA CIEPŁO Na do widzenia zamiast krokietów ☺☺☺ DO SIEGO ROKU

pieprzny smaczek
Tosty francuskie 270

śniadanie? Tosty francuskie! Dlaczego nie? Smaczne i chrupiące. Idealne na śniadanie! Do tego ciepła herbatka lub kakao! Mniam aż mam ochotę je ponownie zrobić ! Składniki (na 4 tosty): 8 kromek chleba tostowego (użyłam biały pszenny) 8 plastrów szynki  8 plastrów sera (możecie pomieszać plaster sera żółtego i kawałek mozzarelli - będzie się bardziej ciągnął ser!) masło  2 jajka Przygotowanie

Gotuj z Mąką
Kalendarz przygotowań Świątecznych 680

wyczuwalny smak. Dlatego do farszu zawsze dodawaliśmy sera pleśniowego oraz dużą ilość świeżo mielonego pieprzu i odrobinę gałki muszkatołowej. Jeśli nie mamy pod ręką francuskiego roquefort€™a możemy użyć naszego rodzimego rokpola lub innego sera z niebieską pleśnią o wyrazisty i ostrym smaku. Ziemniaki do pierogów gotować będziemy w mundurkach

kuron.com.pl
Piersi kacze w pomarańczowym sosie 144

Blueberry Corner by "jagodzianka" Piersi kacze w pomarańczowym sosie – danie wykwintne, łączące kuchnię francuską oraz azjatycką poprzez smak, składniki i sposób przygotowania. Mięso … Przeczytaj cały artykuł Post <span>Piersi kacze</span> w pomarańczowym sosie pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner