smażony ser - 3789 przepisów (strona:67/253)

Makaron wonton z sosem mięsnym i cukinią 235

mielonego mięsa (u mnie wieprzowe) sól, pieprz 1/2 cebuli 2 pomidory 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 2 łyżki startego żółtego sera Wykonanie: Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni, dodać mięso mielone i smażyć przez ok. 5 minut. Dodać pokrojonego w kostkę pomidora, pokrojoną w plastry cukinię. Dusić przez kilka minut pod przykryciem. Pod koniec dodać jeszcze 2 zmiażdżone

Pasja Smaku
Absolutna dynioza 144

nową, znacie jakieś godne polecenia? kilka ugotowanych ziemniaków (pozostałość po świątecznym obiedzie) masło lub olej do smażenia  gałka muszkatołowa 4 jajka sól i pieprz 4-5 czubate łyżki puree z dyni z bulionem grzybowym i szałwią (przepis tutaj ) 1 opakowanie (krążek) sera camembert Ziemniaki kroimy w kostkę, posypujemy utartą gałką muszkatołową i podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. W misce(...)pieprz i gałkę muszkatołową. Masa powinna być konsystencji śmietany. Dyniowe puree z szałwią Ser kroimy w kostkę i stopniowo dodajemy do masy- mieszając po każdym dodaniu mamy pewność, że nie zrobi się nam jedna wielka sklejona serowa gula. Masę wylewamy na patelnię, na równomiernie rozłożone ziemniaki. Smażymy na niewielkim ogniu, bardzo powoli, pod przykryciem (ja przykryłam formą do tarty

les mirabelles
862. Omlet smażony z makiem. 118

Omlet smażony z makiem; z ricottą i miodem; pomarańcza  A teraz idę "pobawić" się w nianię ^^ Faceb ook Ask

More food, love and dreams
Naleśniki z białym serem i sosem malinowym 178

naleśnikowego: Do miski wbijamy jajko. Dodajemy mąkę, mleko i rozpuszczone masło. Mieszamy wszystkie składniki na jednolitą konsystencję. Odstawiamy na kilka minut. Naleśniki smażymy na patelni posmarowanej odrobiną oliwy. PRZYGOTOWANIE farszu do naleśników: Do miski przekładamy biały ser i rozdrabniamy go za pomocą widelca. Dodajemy serek waniliowy i mieszamy na jednolitą masę. Ciasto naleśnikowe smarujemy farszem i zwijamy w rulon. PRZYGOTOWANIE

kulinarnyJa
Pizza z gyrosem 183

mleka, 125 ml wody, 2 łyżki cukru, 1 łyżeczka soli, 15 g drożdży, 3 łyżki oleju, dodatki: 2 piersi kurczaka, przyprawa do gyrosa, 1 cebula, 60 g sera żółtego, 100 g pieczarek, 1 papryka, kukurydza, oregano, ketchup. Przygotowanie:   Mąkę wsypujemy do miski. Następnie mleko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim cukier i pokruszone drożdże. Letnie mleko wlewamy do mąki(...)Następnie ciasto smarujemy ketchupem i posypujemy oregano. Kolejno układamy pokrojone pieczarki i paprykę. Dodajemy kukurydzę. Kurczaka kroimy i posypujemy przyprawą do gyrosa. Smażymy razem z pokrojoną cebulką. Układamy na pizzy, na to starty żółty ser i oregano. Pieczemy ok 20 minut w 180 stopniach

Aga w kuchni
Patison faszerowany Ratatouille z kurczakiem-na ostro 155

fasolki szparagowej 1-2 papryczki chili (można pominąć)  3 małe ziemniaki 1 plaster sera do zapieczenia szczypiorek natka pietruszki tymianek rozmaryn słodka, mielona papryka (do kurczaka) sól, pieprz olej Całego patisona gotujemy przez godzinę w osolonym wrzątku. Kurczaka kroimy w kostkę i smażymy z dodatkiem soli, pieprzu i mielonej papryki. Ziemniaki gotujemy a następnie pokrojone(...)pyszny. Patisona w środku solimy i pieprzymy a następnie nadziewamy farszem warzywno-drobiowym. Na wierzch posypujemy żółtym serem i przykrywamy kapelusik. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C około 30 - 40 minut.  Gotowy, upieczony nadziany patison  na patelni smażymy wszystkie składniki patison nadziany gotowy do pieczenia przekrojony patioson

Bon Appetit Małgorzaty
Sałatka z ryżem i fetą 375

gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. 2. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Doprawiamy, np przyprawą gyros. Wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy. 3. Warzywa myjemy, kroimy kosteczkę. Dodajemy do miski z wystudzonym ryżem oraz kurczakiem. 4. Kroimy ser sałatkowy, typu feta, dodajemy do reszty składników. 5. Przyrządzamy sos vinegrett, dodajemy do sałatki. 6. Odstawiamy do lodówki na 10min. Chłodniejsza jest

Kuchnia Pełna Pasji
Naleśniki z jagodami 158

zgęstnieje i będzie potrzebować więcej wody. Konsystencja powinna być płynna, ale nie bardzo rzadka. Na rozgrzanej patelni rozprowadzić odrobinę oleju. Nalać porcję ciasta. Naleśniki smażyć z obu stron na średnim ogniu. Farsz 400 g białego sera 250 g mascarpone kilka łyżek mleka lub śmietany (opcjonalnie) 2-3 łyżki cukru waniliowego lub więcej do smaku* 250 g świeżych jagód

Pełny talerz
Sambousa - czyli pierogi po saudyjsku 240

popularnych i lubianych przystawek w Arabii Saudyjskiej, innych krajach Zatoki Perskiej, ale także w Azji i Afryce. Jest to odpowiednik naszych pierogów, ale smażonych na głębokim oleju i nadziewanych mięsem z warzywami, samymi warzywami lub serem. Wariantów nadzienia jest bardzo dużo i w dużej mierze zależą one od.....  pomysłowości kucharza.  Zazwyczaj farsz jest bardzo mocno doprawiony i aromatyczny(...)proszku można użyć drożdży) 1 łyżeczka soli 6 łyżeczek oleju roślinnego lub 3 łyżki masła 3/4 szklanki wody (lub więcej w razie potrzeby)   *** 2 - 3 szklanki oleju do smażenia Składniki farszu 250 - 300 g mielonej wołowiny 1,5 szklanki drobno posiekanej cebuli 1 lub 2 ząbki drobno posiekanego czosnku 1 pęczek drobno pokrojonego grubego szczypiorku (najlepiej sprawdza się

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Zupa cebulowa 88

mała gałązka rozmarynu 2 liście laurowe sól pieprz 1 łyżka masła 1 łyżka oleju rzepakowego parę kromek bagietki duża garść startego twardego sera długodojrzewającego (przepis na 4-5 porcji) Cebule obieramy i kroimy w cienkie piórka. Smażymy na małym ogniu na maśle i oleju około 30 minut - do mocnego zrumienienia. Pamiętajcie o ich częstym mieszaniu. Pod koniec smażenia dodajemy rozdrobniony

Kardamonovy
Makaron BARTOLINI z suszonymi pomidorami 259

pokrojoną w piórka cebulę na odrobinie oliwy (z pomidorów) oraz wody do momentu aż będzie miękka. Następnie dodaję suszonych pomidorów (paseczki), chwilę smażę, a potem na patelnię przekładam odcedzony makaron. Do całości dodaję pozostałe składniki czyli ser feta pokrojony w kostkę oraz przyprawy. Jeszcze dosłownie 5 minut trzymam wszystko na ogniu, mieszając i gotowe. Robię tak, by kostki sera

Życie na widelcu
KROKIETY ZIEMNIACZANO-BROKUŁOWO-PIECZARKOWE 229

Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju. Po podsmażonej cebuli dodajemy pokrojone w kosteczkę pieczarki. Mieszamy i smażymy do momentu odparowania wody. Studzimy. W dużej misce mieszamy wszystkie ugotowane wcześniej składniki: ziemniaki, brokuły, pieczarki z cebulą oraz starty ma małych oczkach ser. Solimy i pieprzymy do smaku, dodajemy paprykę bądź inne ulubione przyprawy (farsz powinien być dość mocno przyprawiony). Wilgotnymi

Walijskie Pichcenie
Kotlety mielone po włosku - z oliwkami, suszonymi pomidorami i bazylią 137

często na obiad lub kolację. Bardzo nam smakują, to chyba nasza ulubiona wersja mielonego. :-) Można smażyć je bez tłuszczu, na patelni grillowej lub na grillu elektrycznym. 500g mięsa mielonego 3 czubate łyżki bułki tartej 5-6 łyżek mleka 1 jajko 100g startego żółtego sera 10 zielonych oliwek 10 suszonych pomidorów z oliwy 10 średniej wielkości listków świeżej bazylii(...)pomidory odsączamy z oliwy, kroimy. Kroimy również oliwki i bazylię.  3. Mieszamy ze sobą mięso, jajko, bułkę z mlekiem, ser, pomidory, oliwki, bazylię, solimy i pieprzymy do smaku.  4. Z masy formujemy kotlety, spłaszczamy je i smażymy na patelni grillowej delikatnie wysmarowanej olejem do zarumienienia

Szefowa kuchni
Pierogi ze Szpinakiem 139

Sposób przygotowania: Szpinak rozmrażamy.  Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle.  Następnie dodajemy posiekany czosnek i dalej smażymy do zrumienienia. Wrzucamy szpinak i wszystko razem gotujemy do momentu wyparowania ewentualnej wody.  Studzimy.  Ser mielimy (lub rozdrabniamy widelcem) i dodajemy do niego szpinak - dokładnie mieszamy do połączenia składników. Doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej

Słodka Strona
Roladki z polędwicy z szynką i serem. 124

Roulade of pork loin with ham and cheese. Składniki. 0,5 kg polędwica wieprzowa 5 plasterków szynka parmeńska 10 dag ser gorgonzola 2 jajka 15 dag bułka tarta Przyprawa do potraw Kucharek Pieprz olej do smażenia Wykonanie. Warkocz polędwicy wieprzowej oczyścić  z błon. Podzielić  na 5 części. Rozklepać  przez folię. Każdy plaster posypać przyprawą do potraw kucharek

Kulinarny karnet Christophera