Schab i karczek z brzoskwinią zapiekany pod serem
Schab i karczek z brzoskwinią zapiekany pod serem
Składniki na 4 porcje:2 schaby wieprzowe2 karczki wieprzowe4 plastry sera żółtego8 połówek brzoskwiń z puszkinatka pietruszki2 jajka2 garści bułki tartejczosnek granulowanysól i pieprzolej do smażenia Schab rozbijamy, następnie doprawiamy solą, pieprzem, i czosnkiem. Karczek kroimy w plastry i także doprawiamy tak jak schaby. Później mięsa moczymy w bułce tartej następnie w jajku i smażymy na oleju z obu stron. Następnie na każdym kawałku mięsa układamy po 2 połówki brzoskwini i przykrywamy po 1 plastrz... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty
Autor
Małgorzata Kwiatkowska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ser, schab, karczek, mięso, tarta, ser żółty, ziemniak, bułki, ziemniaki, rozmaryn, pieczone ziemniaki, jajko, dania mięsne, czosnek w ziołach, pieczone ziemniaki z czosnkiem, smażony ser, mięsa pieczone, ziemniaki zapiekane, zapiekane ziemniaki z tymiankiem
Inne przepisy z Bon Appetit Małgorzaty
Dodaj komentarz