zrobią się miękkie. Cebulę siekam w kostkę i dodaję do pieczarek. Smażę do momentu aż cebula się zeszkli. Pod koniec smażenia dodaje paprykę, pokrojoną drobną kosteczkę. Dodaję przyprawy, tak aby farsz miał intensywny smak. Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach. Bułki kroję na pół. Połówki bułek smaruję keczupem
Zdrowo i kolorowoskóry po ok. 120-130 g (użyłam polędwicy z dorsza) 1 jajko 1/2 szklanki bułki tartej olej do smażenia 350 g fasolki szparagowej sól (do natarcia ryby i do wody na fasolkę) szczypta pieprzu 1 duży ząbek czosnku 130 g sera feta 1 łyżka masła 300 g świeżego młodego szpinaku Dorsza natrzeć solą i wstawić do lodówki. Fasolkę umyć(...)wyraźnie zmniejszy objętość, dodać pokrojony w kostkę ser feta. Mieszać od czasu do czasu i trzymać na patelni dopóki ser się nie rozpuści i nie zmiesza dokładnie ze szpinakiem. Rybę obtoczyć w jajku roztrzepanym widelcem a następnie w bułce tartej. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju, po kilka minut z obu stron. Na talerz wyłożyć szpinak, na niego rybę a obok
BullioSkładniki na 4 porcje: 2 schaby wieprzowe 2 karczki wieprzowe 4 plastry sera żółtego 8 połówek brzoskwiń z puszki natka pietruszki 2 jajka 2 garści bułki tartej czosnek granulowany sól i pieprz olej do smażenia Schab rozbijamy, następnie doprawiamy solą, pieprzem, i czosnkiem. Karczek(...)kroimy w plastry i także doprawiamy tak jak schaby. Później mięsa moczymy w bułce tartej następnie w jajku i smażymy na oleju z obu stron. Następnie na każdym kawałku mięsa układamy po 2 połówki brzoskwini i przykrywamy po 1 plastrze sera żółtego. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku 200- 220 stopni C. Dekorujemy natką pietruszki. Podajemy z pieczonymi ziemniakami z ziołami (tymianek
Bon Appetit Małgorzatycebuli 12 szt. czarnych oliwek 70 g szpinaku (mrożonego) 130 g sera feta 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy 120 g sera żółtego Przygotowanie: Farsz szpinakowy: Na oliwie podsmażyć posiekany czosnek i cebulkę. Dodać kostki szpinaku – smażyć do momentu rozmrożenia szpinaku. Do większej miski wrzucić pokrojoną w kostkę fetę, dodać szpinak, pokrojone oliwki i wymieszać. Farsz
KuchniaWeDwoje.plszczypta soli Farsz: 50 g sera żółtego pół piersi z kurczaka jalapeño pokrojone w plasterki papryka chilli sól i pieprz do smaku kilka róż brokuła odrobina oliwy z oliwek Przygotowanie Tortilla: 1. Zmieszaj wszystkie składniki na ciasto. 2. Wyrabiaj aż będzie odchodzić od ręki. 3. Rozwałkuj na cienkie placki i smaż na patelni grillowej (może być też zwykła(...)mocno do podłoża, oderwij niepotrzebne ścinki i podnieś spód tortownicy. Gdy chcesz zrobić farsz z serem. Upiecz 2 placki, uważając by nie były one mocno przypieczone. Jeśli w trakcie pieczenia stwierdzisz, że placki są troszkę za suche podlej je odrobinką oliwy z oliwek i smaż dalej. Ja osobiście uwielbiam chrupkie placki, ale ich miękkość zależy od Was. Przygotuj farsz
KreatywnePinyprzyprawiamy. Nie należy żałować przypraw - szczególnie curry i chili. Reszta produktów jest łagodna, więc warto przyprawić dobrze mięso by było wyraziste. Mięso smażymy na rumiano. W przeźroczystej misie układamy kolejno: seler naciowy pokrojony w paski, ostry ser żółty krojony w kostkę drobną, mieszanka meksykańska, ananas pokrojony w kostkę oraz kurczaka. Każdą z tych warstw przekładamy majonezem. Na wierzch posypujemy tartym
Kuchnia po mojemuniedzielne śniadanko naleśniki z serem białym i dżemem. Niby proste, ale nie każdemu wychodzą. Ja postaram się pokazać wam przepis na najlepsze naleśniki jakie do tej pory jadła maja rodzinka, przyjaciele i znajomi. Wszyscy zgodnie twierdzą że są najlepsze i biorą ode mnie przepis. Z przepisu wyjdzie wam 10-12 naleśników. Smażę na patelni o średnicy(...)mnie każdy naleśniki jest zrobiony z około 80 ml ciasta naleśnikowego. Smażyć na lekko wyższej mocy palnika nie dodając tłuszczu. Ja smażę na 6 w 9 stopniowej skali mocy palnika. Masa serowa: 500-550 gr sera białego u mnie półtłusty 250 gr jogurtu naturalnego Wszystkie składniki zblendować. Naleśniki smarować serem dość grubo (na jednego naleśnika dawać jedną łyżkę z dużą
moj przepis napiersi z kurczaka. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 250 g świeżego szpinaku 1 ząbek czosnku 1 podwójna pierś z kurczaka 1 pomidor ser żółty starty 2 całe jajka + 2 żółtka śmietana 18% sól, pieprz olej do smażenia 1. Ciasto francuskie umieścić w formie do pieczenia tarty. Całe ciasto nakłuć widelcem, aby podczas pieczenia zbyt mocno nie urosło. Wstawić(...)mieści się na patelnię. Podczas smażenia bardzo mocno się "skurczy". Przyprawić solą i pieprzem. 4. Na upieczony spód wyłożyć przesmażony szpinak, następnie dodać posiekanego pomidora i pokrojoną w drobną kostkę pierś z kurczaka. 5. Do śmietany dodać roztrzepane jajka + żółtka. Wszystko ze sobą połączyć. Przyprawić solą i pieprzem, a także posypać startym serem. Przygotowaną masę jajeczno-śmietanową wylać
Ugotowaćwytrawne są równie pyszne i jest takie duże pole do popisu na nadzieniem:) Ja tym razem wykorzystałam resztkę szparagów, do tego jajka, pyszny ser kozi oraz parmezan. Żeby nie było za bardzo bezmięsne dodałam plastry smażonego boczku, które wspaniale chrupią... Całość przypomina mi taką jajecznicę na kruchym cieście;) Użyłam także przyprawy do jajecznicy z kurkami, którą dostałam od Royal Brand(...)przykryć folią aluminiową i obciążyć, np. ziarnami fasoli. Piec ok. 10min w temp. 180st, usunąć folię z ziarnami i piec kolejne 10min. Farsz: 2 białe szparagi, 200g sera koziego, czerwona cebula, 200g śweżego boczku, 2 jajka, 4 łyżki śmietany18%, 25g orzechów laskowych, 100g startego parmezanu, łyżka przyprawy do jajecznicy, sól, pieprz. Ser kozi zmiksować blenderem z jajkami
Z miłości do słodkościpojedynczych piersi kurczaka opakowanie mrożonego szpinaku (rozdrobnionego) 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 3 opakowania ciasta francuskiego 6 plasterków żółtego sera (ja użyłam wędzonego) 4 ząbki czosnku łyżka masła sól, pieprz szczypta gałki muszkatołowej 1 jajko Wykonanie: Rozmrożony szpinak smażymy na maśle tak aby cala woda odparowała. Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę gałki muszkatołowej i doprawiam do smaku solą(...)pieprzem. Smażymy ok. 2 min. Dodać śmietanę (nie smażyć) i nadzienie jest gotowe. Każdą z piersi rozcinamy (nie do końca) tak aby powstała kieszonka. Kieszonkę napełniamy farszem, a na wierzch nadzienia kładziemy żółty ser. Piersi doprawiamy solą (ja użyłam ziarenek smaku) Każdy płat ciasta francuskiego dzielimy na 2 części. z obu stron nacinamy paski grubości ok. 2 cm, długość tych
IMPRESJA SMAKUgłębokiego talerza. Całość polać oliwą i przyprawić solą, pieprzem, papryką i ziołami prowansalskimi. Dobrze wymieszać i przełożyć na rozgrzaną patelnię. Smażyć do momentu aż mięso nie będzie surowe. Do miseczki wbić jajka i roztrzepać je, dodać śmietanę i ser (trochę sera zostawić na posypanie tarty), doprawić solą i pieprzem, dobrze rozmieszać. Tarta: Na gotowy kruchy spód wyłożyć równomiernie różyczki brokuła(...)kurczak. Polać równomiernie gotową masą (ja polewałam łyżką). Górę tarty posypać serem. Piec w 180°C przez 30-35 minut na środkowym poziomie piekarnika (aż masa zgęstnieje). Zdjęcia zrobione w trakcie robienia tarty. Składniki ciasta gotowe do ugniatania. Przyprawianie pokrojonych piersi z kurczaka. Smażenie mięsa i gotowanie brokuła na parze. Wykładanie na tarcie różyczek brokuła. Nakładanie kurczaka. Gotowa tarta. Nakładam
Passions hobbies lifegładką masę: obydwie mąki, żółtko, mleko. Następnie dodaję oliwę, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Delikatnie łączę z ubitym białkiem. Placuszki smażę na suchej patelni z dwóch stron aż ładnie się zarumienią. W tym czasie rozdrabniam ser biały, łączę z jogurtem naturalnym, posiekanym szczypiorkiem (ja miałam pyszny szczypiorek z okiennej uprawy, wyhodowany z cebuli) oraz suszonymi pomidorami (również własnej roboty
Brzuszki Łakomczuszkiskórki w kostkę. Pory smażyć na maśle 3 min ,dodać pieczarki, jabłko i smażyć 5 minut. Dosypać żurawinę i przyprawy. Smażyć jeszcze chwilę. Wszystko przełożyć do naczynia żaroodpornego lub kokilek .Zalać śmietaną z ubitym jajkiem i startym serem, ze szczyptą soli i pieprzu. Zapiekać 15 min w temp.190 stopni. Można podawać ,jeśli nie starczy sama zapiekanka, z grzankami z razowego
Kulinarny karnet Christopheranarodzonym, pełnym energii, by podbijać świat! SKŁADNIKI: Na śniadanie dla dwóch osób. 1 łyżka oleju roślinnego do smażenia 1 jajko 100 ml mleka 2 łyżki mąki orkiszowej 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę ½ łyżeczki suszonych ziół prowansalskich 1 pomidor 1 kulka sera mozzarella (125 g) 30 g rukoli oliwa z oliwek (do podania) sól, pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA(...)cienkie plasterki. 3. Na rozgrzaną patelnię z łyżką oleju roślinnego wylewamy ciasto omletowe. Smażymy na małym ogniu (ja robię to pod przykrywką) do czasu, aż omlet się zetnie i zacznie bez problemu odchodzić od patelni. 4. Przewracamy omleta na druga stronę, na połowie kładziemy ser mozzarella, pomidory, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Zapiekamy na małym ogniu
W kuchni Katiedużą ilością zieleniny. Pychota! Składniki: 1 szklanka ugotowanego ryżu; 8 plasterków wędzonego boczku; 1 szklanka startego, żółtego sera (u mnie gouda); Pęczek szczypiorku; 1/2 pęczka natki pietruszki; 5 listków bazylii; 3 jaja; 2 łyżki bułki tartej; Sól; Pieprz; Olej do smażenia. Sposób przygotowania: Ryż (tj. około 1/3 - 1/2 szklanki suchego) ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wystudzić. Przełożyć(...)boczkiem dodać starty, żółty ser. Wymieszać. Szczypiorek, natkę pietruszki, listki bazylii umyć, osuszyć, drobno posiekać i dodać do masy ryżowej. Wymieszać. Jajka roztrzepać widelcem. Dodać do masy ryżowej. Wymieszać. Dodać bułkę tartą, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Dokładnie wymieszać (łyżką lub ręką). Z masy ryżowej formować okrągłe i płaskie kotlety. Kotlety smażyć na złoty kolor, z obu stron
Gospodyni Miejska