smażony ser - 3789 przepisów (strona:68/253)

Tarta brokułowa z kurczakiem 2001

głębokiego talerza. Całość polać oliwą i przyprawić solą, pieprzem, papryką i ziołami prowansalskimi. Dobrze wymieszać i przełożyć na rozgrzaną patelnię. Smażyć do momentu aż mięso nie będzie surowe. Do miseczki wbić jajka i roztrzepać je, dodać śmietanę i ser (trochę sera zostawić na posypanie tarty), doprawić solą i pieprzem, dobrze rozmieszać. Tarta: Na gotowy kruchy spód wyłożyć równomiernie różyczki brokuła(...)kurczak. Polać równomiernie gotową masą (ja polewałam łyżką). Górę tarty posypać serem. Piec w 180°C przez 30-35 minut na środkowym poziomie piekarnika (aż masa zgęstnieje). Zdjęcia zrobione w trakcie robienia tarty. Składniki ciasta gotowe do ugniatania. Przyprawianie pokrojonych piersi z kurczaka. Smażenie mięsa i gotowanie brokuła na parze. Wykładanie na tarcie różyczek brokuła. Nakładanie kurczaka. Gotowa tarta. Nakładam

Passions hobbies life
Lekkie śniadanie naładowane słońcem. 201

gładką masę: obydwie mąki, żółtko, mleko. Następnie dodaję oliwę, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Delikatnie łączę z ubitym białkiem. Placuszki smażę na suchej patelni z dwóch stron aż ładnie się zarumienią. W tym czasie rozdrabniam ser biały, łączę z jogurtem naturalnym, posiekanym szczypiorkiem (ja miałam pyszny szczypiorek z okiennej uprawy, wyhodowany z cebuli) oraz suszonymi pomidorami (również własnej roboty

Brzuszki Łakomczuszki
Pory zapiekane z parówkami. 191

skórki w kostkę. Pory smażyć na maśle 3 min ,dodać pieczarki, jabłko i smażyć 5 minut. Dosypać żurawinę i przyprawy. Smażyć jeszcze chwilę. Wszystko przełożyć do naczynia żaroodpornego lub kokilek .Zalać śmietaną z ubitym jajkiem i startym serem, ze szczyptą soli i pieprzu. Zapiekać 15 min w temp.190 stopni. Można podawać ,jeśli nie starczy sama zapiekanka, z grzankami z razowego

Kulinarny karnet Christophera
Omlet z rukolą, pomidorami i mozzarellą 282

narodzonym, pełnym energii, by podbijać świat! SKŁADNIKI: Na śniadanie dla dwóch osób. 1 łyżka oleju roślinnego do smażenia 1 jajko 100 ml mleka 2 łyżki mąki orkiszowej 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę ½ łyżeczki suszonych ziół prowansalskich 1 pomidor 1 kulka sera mozzarella (125 g) 30 g rukoli oliwa z oliwek (do podania) sól, pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA(...)cienkie plasterki. 3. Na rozgrzaną patelnię z łyżką oleju roślinnego wylewamy ciasto omletowe. Smażymy na małym ogniu (ja robię to pod przykrywką) do czasu, aż omlet się zetnie i zacznie bez problemu odchodzić od patelni. 4. Przewracamy omleta na druga stronę, na połowie kładziemy ser mozzarella, pomidory, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Zapiekamy na małym ogniu

W kuchni Katie
Kotlety ryżowe z boczkiem i serem 314

dużą ilością zieleniny. Pychota!  Składniki: 1 szklanka ugotowanego ryżu; 8 plasterków wędzonego boczku; 1 szklanka startego, żółtego sera (u mnie gouda); Pęczek szczypiorku; 1/2 pęczka natki pietruszki; 5 listków bazylii; 3 jaja; 2 łyżki bułki tartej; Sól; Pieprz; Olej do smażenia. Sposób przygotowania: Ryż (tj. około 1/3 - 1/2 szklanki suchego) ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wystudzić. Przełożyć(...)boczkiem dodać starty, żółty ser. Wymieszać. Szczypiorek, natkę pietruszki, listki bazylii umyć, osuszyć, drobno posiekać i dodać do masy ryżowej. Wymieszać. Jajka roztrzepać widelcem. Dodać do masy ryżowej. Wymieszać. Dodać bułkę tartą, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Dokładnie wymieszać (łyżką lub ręką). Z masy ryżowej formować okrągłe i płaskie kotlety. Kotlety smażyć na złoty kolor, z obu stron

Gospodyni Miejska
Domowa pizza 304

pizze, lub ciasto francuskie, 1/2 piersi z kurczaka, garstka oliwek zielonych/ czarnych, 2 łyżki kukurydzy, ćwiartka cebulki, ćwiartka papryki czerwonej, ser żółty, mozarella, oregano, ketchup. 1. Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę, doprawiamy w przyprawie gyros. Smażymy na patelni. 2. Spód pod pizze smarujemy cienką warstwą ketchupu. Doprawiamy ją odrobiną oregano. 3. Na ciasto wykładamy składniki pokrojone, np. w paseczki

Kuchnia Pełna Pasji
Jem zdrowo: sałatka na ciepło z jarmużu 293

łyżeczki masła klarowanego listonic_name = "Jem zdrowo: sałatka na ciepło z jarmużu (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "5 liści jarmużu 5 pomidorków koktajlowych 1/3 kostki sera typu feta 1 mała czerwona cebula 3 łyżki soku z cytryny przyprawy tymianek, bazylia, sól, pieprz, czerwona papryka sos balsamiczny malinowy (zakupiony w lidlu) 0,5 łyżeczki masła klarowanego " document.write(" "); Sposób przygotowania(...)patelnię i szklimy cebulkę. Następnie dodajemy jarmuż skrapiamy sokiem z cytryny i dusimy ok 3 minut. Przyprawiamy, dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe i smażymy jeszcze ok 1 minuty. Sałatkę zdejmujemy z ognia układamu na talerzu posypujemy serem feta i polewamy malinowym dipem. Jeśli nie mamy gotowego możemy przyrządzić go sami: 1 łyżka soku malinowego, 1 łyżka oliwy z oliwek, 1 łyżka

CoolinarniePL
Schabowe pod serową pierzynką w sosie chrzanowym 152

schabu bez kości sól pieprz sól czosnkowa lub czosnek granulowany 2-3 jajka bułka tarta tłuszcz do smażenia Sos: 1/2 pojemnika śmietany 18% 2-3 łyżki majonezu 2-3 łyżeczki tartego chrzanu sok wyciśnięty z 1/2 cytryny 20 dag żółtego sera gałka muszkatołowa Wykonanie: Mięso myję, osuszam i kroje w cienkie plastry.Rozbijam i nacieram solą i pieprzem. Jajka wbijam(...)najpierw w jajku a następnie w tartej bułce i smażę kotlety, na rozgrzanym  tłuszczu, z obu stron na złoty kolor. Usmażone przekładam do żaroodpornego naczynia .   Śmietanę, majonez i chrzan mieszam razem. Doprawiam solą oraz sokiem z cytryny i polewam tym sosem kotlety. Wierzch posypuję startym żółtym serem oraz gałką muszkatołową i wstawiam do piekarnika nagrzanego do temperatury

Bea(u)ty kitchen
Leśna tarta z kurkami i orzechami włoskimi 236

jogurtowego lub śmietankowego, typu Almette 100 g śmietany 18% 2 łyżki mąki pszennej sól, pieprz olej rzepakowy do smażenia Wykonanie: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Zimne masło pokroić w kostkę. Dodać jedno jajko, starty żółty ser, szczyptę soli oraz mąkę pełnoziarnistą - szybko zagnieć kruche ciasto. Ciasto uformować w kulę, owinąć folią spożywczą i schować

kolorowotorcikowo
Pad Thai 216

Tajskie smaki :) Smażony w woku makaron ryżowy z jajkiem, kiełkami i orzeszkami ziemnymi. Charakteru nadaje mu specyficzna pasta tamaryndowa. Moja wersja jest z serem tofu, który z powodzeniem  można zastąpić kurczakiem lub krewetkami. Składniki na 2 porcje: 100 g makaronu ryżowego wstążki 100 g sera tofu szalotka 2 ząbki czosnku 2 jajka 2 łyżki pasty z tamaryndowca 2 łyżki(...)posiekać. Makaron ryżowy przygotować według instrukcji na opakowaniu. W woku rozgrzać olej, podsmażyć szalotkę i czosnek. Dodać ser tofu i chwilę podsmażyć. Wlać jajka i zamieszać, aż się zetnie.  Dodać makaron, pastę z tamaryndowca i sos rybny. Wymieszać dokładnie i smażyć około 2 minuty. Pod koniec dorzucić kiełki fasoli mung i orzeszki. Skropić sokiem z limonki i podawać posypane

wyzwania kuchenne
Zapiekanka ryżowa z warzywami i kurczakiem 667

Olej Przygotowanie: Kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na odrobinie oleju z solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Dodać warzywa. Smażyć do miękkości. Ryż ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Połączyć z warzywami i kurczakiem. Sos: śmietanę wymieszać z jajkami, 1/3 startego sera żółtego oraz przyprawą kebab – gyros. Sos połączyć z ryżem. Całość przełożyć do jednego dużego naczynia żaroodpornego lub kilku mniejszych

Fabryka pomysłów
Naleśniki z nadzieniem serowo-czekoladowym podane z sosem jeżynowym 182

twarogu 4 łyżki cukru odrobina mleka Składniki zmiksować na jednolitą masę. Krem czekoladowy wg przepisu tutaj Usmażone naleśniki smarować pół serem, pół kremem czekoladowym i zwijać w rulon. Naleśniki podsmażyć. Na patelnię wrzucić 2 łyżki masła, łyżkę miodu i smażyć naleśniki z obu stron na rumiano. Sos jeżynowy: 1,5 szkl. jeżyn 4 łyżki cukru płaska łyżka mąki ziemniaczanej trochę

kolorowotorcikowo
Tarta z łososiem, szpinakiem i pomidorem (ryba) 183

świeżego łososia 1 pomidor 2 garście świeżego szpinaku 1 ząbek czosnku 100 ml śmietany 30% 50 ml mleczka kokosowego starty żółty ser 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego Pudliszki sól, pieprz przyprawa do sałatek olej do smażenia masło do szpinaku Łososia umyć, osuszyć, posolić, popieprzyć i przyprawić przyprawą do sałatek. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju i na wolnym ogniu usmażyć łososia (może(...)pół i pokroić w plasterki. Szpinak umyć, osuszyć. Czosnek obrać i drobno posiekać. Rozgrzać garnek z odrobiną masła, przesmażyć czosnek a na sam koniec dodać szpinak i chwilę smażyć (aż szpinak straci na objętości). Ciasto francuskie rozwinąć i wyłożyć na formę do pieczenia tarty. Przygotowane ciasto nakłuć widelcem, aby za mocno nie urosło. Na samo dno ułożyć przesmażony szpinak, następnie

Ugotować
Makaron z sosem śmietankowo-borowikowym 180

Makaron odcedzić, wymieszać z gorącym sosem. Przed podaniem posypać natką pietruszki i skórką otartą z połowy cytryny. Smacznego Jeśli lubisz pyszne makarony, zobacz również: Smażony makaron ryżowy z kimchi i tofu Makaron z dynią i serem pleśniowym Tagliatelle z sosem brokułowo-serowym Spaghetti z sosem truflowym

Codziennik Kuchenny

Proponowane wyszukiwania