smażony ser - 3789 przepisów (strona:68/253)

Sałatka brokułowa z kurczakiem, serem feta i ogórkiem + film 183

kolację lub stanowić smakowitą przekąskę. składniki na 3 porcje  podwójna pierś z kurczaka 1 duży brokuł   150 g sera feta pół zielonego ogórka 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego czosnek granulowany przyprawa do kurczaka olej do smażenia przepis Brokuła dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy na parze około 8 minut, następnie studzimy. Oczyszczone i umyte piersi(...)plastry a następnie w kostkę, przekładamy je do miski posypujemy czosnkiem granulowanym oraz przyprawą do kurczaka. Mięso smażymy na rozgrzanym tłuszczu od czasu do czasu mieszając, usmażonego kurczaka odstawiamy z ognia i studzimy. Umytego ogórka kroimy ze skórką w plastry, a ser feta kroimy w kostkę. Do miski przekładamy majonez oraz jogurt i całość mieszamy. Na półmisku układamy różyczki ugotowanego

Smakowite Dania
BURRITO Z CHILI CON CARNE 216

minut. Uformowaną tortillę możemy także zawinąć w arkusz folii spożywczej, ciasno skręcić końce i do czasu smażenia przechowywać w lodówce. SKŁADNIKI / 4/6 porcji 4-6 dużych pszennych tortilli sos CHILI CON CARNE  / 1/2 porcji podanej w przepisie 1 szklanka tartego sera / cheddar lub gouda 1i 1/2 szklanki  UGOTOWANEGO RYŻU DODATKOWO: awokado rozgniecione widelcem i wymieszane z 2 łyżkami(...)łyżki sosu chili con carne i 1-2 łyżki ryżu.  Posypujemy tartym serem i listkami kolendry lub natki pietruszki. Składamy do środka dwa przeciwległe końce tortilli i zwijamy w roladkę zaczynając od niezawiniętej części.  Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy lub oleju. Smażymy burrito z każdej strony na umiarkowanym gazie, aż się zrumieni.  Odsączamy na papierowym ręczniku

cool and minty
Tortilla z pergaminową piersią z kurczaka. 409

pierś na jednej połowie pergaminu, drugą połową przykryłam mięso od góry. Zawinięte w pergamin mięso położyłam na rozgrzanej wcześniej patelni bez dodatku tłuszczu. Smażyłam na średnim ogniu (50% mocy kuchenki gazowej) 5 minut z każdej strony. Ser ułożyłam na tortillach i lekko podgrzałam na gorącej patelni aby ser się rozpuścił. Na tortillach ułożyłam pomidory, sałatę i polałam sosem czosnkowym Ułożyłam

Z butelką mleczka w tle
Tarta drożdżowa ze szpinakiem, boczkiem i kozim serem... 203

podsmażamy, aż wytopi się tłuszczyk. Szalotkę i czosnek kroimy w plastry i wrzucamy na patelnię z boczkiem. Po chwili dodajemy rozmrożony szpinak. Smażymy wszystko razem chwilę i odstawiamy do wystygnięcia. Jajka mieszamy ze śmietaną i tartym serem, dodajemy usmażone składniki, przyprawiamy solą i pieprzem. Przygotowujemy ciasto: Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie z cukrem. Odstawiamy na chwilę. Resztę sypkich składników mieszamy

Smakowity Blog Kulinarny
Pierwsze słowa synka i zapiekanka na obiad. 428

myjemy, kroimy w kostkę i przyprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy. Dodajemy oczyszczone i pokrojone grzyby z cebulką pokrojoną w kostkę - smażymy chwilę razem. Dodajemy papryki pokrojone w paski, mieszamy i ściągamy z ognia. Wykładamy wszystko na ryż z serem. Przykrywamy ponownie serem i posypujemy papryką. Pieczemy w piekarniku około 30 min. w temp. 180. Podajemy z zieloną sałatą. Smacznego

Miksturownik
Tarta z kurczakiem, pieczarkami i warzywami 313

papryka - pół puszki kukurydzy - sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, papryka słodka, ulubione zioła (u mnie oregano i prowansalskie) - oliwa z oliwek do smażenia Składniki na sos: - 1 mały jogurt naturalny (150 gram) - 1 jajko - szczypta soli Dodatki: ser mozzarella,  sos czosnkowo-koperkowy Na początku należy przygotować ciasto. Podane składniki połączyć ze sobą w misce, ugnieść ciasto, włożyć do folii(...)minut w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie wyjąć nasz spód i odstawić do wystygnięcia. Następnie przygotować farsz. Wszystkie składniki pokroić w kostkę. Cebulę zeszklić na oliwie, dodać pieczarki, smażyć 3-4 minuty, dodać kurczaka. Doprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka oraz papryką słodką. Gdy kurczak będzie usmażony, na patelnie wrzucić paprykę. Dusić pod przykryciem około 10 minut. Na koniec

Zgrabne Gotowanie
Zapiekanka z mięsem pod pierzynką z purée 245

szalotki 1 duża marchewka 1 łyżka oleju 4 plasterki żółtego sera kilka łyżek wody gazowanej 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1 łyżeczka suszu natki pietruszki 1/2 łyżeczki bazylii sól, pieprz CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Szalotkę i czosnek drobno siekamy i smażymy na łyżce oleju do zeszklenia. Marchewkę kroimy na bardzo cienkie plasterki. Dodajemy(...)bazylią i pieprzem. Smażymy, aż mięso będzie gotowe (ok 5 minut). Solimy do smaku. Dodajemy wodę gazowaną i marchewkę, zwiększamy ogień i smażymy cały czas mieszając, aż woda odparuje. Przekładamy do żaroodpornego naczynia. Na wierzchu układamy plasterki sera. 2. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy, dodajemy mleko, masło, gałkę muszkatołową i ugniatamy. Przeciskamy przez praskę bezpośrednio

My Culinary Art
Tartaletki serowo - pieczarkowe 107

Składniki:   1 opakowanie ciasta francuskiego 500g pieczarek 2 średnie cebule 100 ml śmietanki 50g sera feta, camembert, żółtego ( można więcej ) 1 ząbek czosnku 3 łyżki oleju sól, pieprz ( opcjonalnie imbir - wszystko do smaku ) Przygotowanie: Pieczarki obrać ( nie myć bo pompują wodę ) pokroić na większe kawałki ( dobrze je potem czuć ), cebulę pokroić drobno. Rozgrzać olej zeszklić cebulę, dodać pieczarki(...)doprawić ( wcześniej posolone puszczą wodę i będą się gotować, a nie smażyć ) solą, pieprzem, imbirem i czosnkiem.  Wlać śmietankę i jeszcze chwilę smażyć, aż śmietanka zredukuje się i zgęstnieje. Wyłączyć ogień. Pokroić na małe kawałeczki ser feta i camembert i dodać do farszu, wymieszać. Nie podjadać :-) Wypełnić farszem ciasto francuskie ( pamiętamy do ostatniej chwili musi być w lodówce

Gaździnka warzy
Pierogi z botwinką i masełkiem koperkowym 194

Składniki: Farsz: pęczek botwinki (liście i łodygi) 1-2 ząbki czosnku 100 g twarogu 150 g sera typu feta 2 łyżki posiekanego koperku garść posiekanych pistacji lub orzechów włoskich łyżka masła sól, pieprz Ciasto na pierogi: 250 g mąki pszennej typ 500 1 szklanka ciepłej wody Masło koperkowe: 1/2 kostki masła mały pęczek koperku szczypta soli Przygotowanie: Zaczynamy od przygotowania(...)Dokładnie myjemy i siekamy łodygi i liście botwiny. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę masła i smażymy na nim botwinkę około 8 minut.Pod koniec smażenia do botwinki dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Botwinkę mieszamy z twarogiem i serem feta. Doprawiamy solą i pieprzem. dodajemy pokrojony koperek i posiekane pistacje. Przygotowujemy ciasto na pierogi. Na blacie usypujemy kopczyk z mąki i wlewamy

Smakowity Blog Kulinarny
Grillowany filet z łososia w włoskiej kapuście. 146

cabbage. Składniki. 40 dag filet z łososia przyprawa do ryb 0,5 cytryna 4 ziemniaki 100 ml. śmietana 36% 1 żółtko 8 dag ser mozzarella 4 liście kapusta włoska 10 dag pieczarki pieprz olej do smażenia szczypiorek Wykonanie. Filet z łososia , odciąć skórę, usunąć ości, pokroić na dwie porcje, posypać przyprawą do ryb, skropić cytryną. Odstawić na 15 minut, niech(...)Pieczarki, pokroić w plastry, przesmażyć, posolić, oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Na rozłożonych liściach kapusty rozłożyć łososia i na każdym położyć podsmażone pieczarki. Liście zwinąć. Śmietanę, wymieszać z żółtkiem, dodać ser i wszystko wymieszać . Łososia zwiniętego w liście kapusty, ułożyć w naczyniu do zapiekania i polać śmietaną z serem. W tym samym naczyniu ułożyć podsmażone ziemniaki. Wstawić  do piekarnika

Kulinarny karnet Christophera
Dynia i ser 164

dają ciekawy efekt. zapraszam i życzę smacznego. Zupa z dyni z chipsami serowymi składniki: 1 kg miąższu z dyni 1 cebula 120 g sera emmental bulion warzywny 2 łyżki kremówki gałka muszkatołowa sól, pieprz oliwa do smażenia wykonanie: Dynię obieramy, pozbawiamy pestek i kroimy na kawałki wielkości około 3 cm.  Podsmażamy na oliwie cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy się(...)była przykryta płynem. Gotujemy na małym ogniu do miękkości. Miksujemy blenderem. W razie konieczności, gdyby krem był zbyt gęsty, dolewamy bulionu. Dolewamy śmietanę, doprawiamy gałką, sola i pieprzem.  Ser ścieramy na tarce by uzyskać drobne niteczki. Piekarnik nagrzewamy wcześniej do 210 ° C.  Zostawiamy na każdy talerz porcje sera do posypania zupy.  Na  blachę wyłożona papierem

Przysmaki Karolki
Krokiety w bułce 200

kostkę. Na rozgrzany na patelni olej wrzucić starte pieczarki i pokrojoną cebulę i podsmażać do miękkości. Powstałą ze smażenia pieczarek wodę odparować lub odlać. Do miski wrzucić usmażone pieczarki wraz z cebulą, dodać rozdrobnione wnętrza bułek (powstałe z ich wydrążenia) i ser i dokładnie wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Każdą połówkę bułki nadziewać powstałym farszem. Nadziane połówki bułek lekko spłaszczyć(...)obtoczyć w bułce tartej. Tak przygotowane krokiety smażyć na rozgrzanym na patelni oleju na złoty kolor. Podawać z barszczem czerwonym lub same np. polane keczupem. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Bułki powinny być duże, świeże i "puchate".Chodzi o takie bułki . Z podanego przepisu wychodzi 8 krokietów. Mozzarellę można zastąpić startym, żółtym serem. Pieczarki przed starciem można obrać ze skóry

Gospodyni Miejska
DOMOWE ZAPIEKANKI :) 157

zrobią się miękkie. Cebulę siekam w kostkę i dodaję do pieczarek. Smażę do momentu aż cebula się zeszkli. Pod koniec smażenia dodaje paprykę, pokrojoną drobną kosteczkę. Dodaję przyprawy, tak aby farsz miał intensywny smak.        Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach.        Bułki kroję na pół. Połówki bułek smaruję keczupem

Zdrowo i kolorowo
Dorsz z fasolką szparagową i szpinakiem 141

skóry po ok. 120-130 g (użyłam polędwicy z dorsza) 1 jajko 1/2 szklanki bułki tartej olej do smażenia 350 g fasolki szparagowej sól (do natarcia ryby i do wody na fasolkę) szczypta pieprzu 1 duży ząbek czosnku 130 g sera feta 1 łyżka masła 300 g świeżego młodego szpinaku Dorsza natrzeć solą i wstawić do lodówki. Fasolkę umyć(...)wyraźnie zmniejszy objętość, dodać pokrojony w kostkę ser feta. Mieszać od czasu do czasu i trzymać na patelni dopóki ser się nie rozpuści i nie zmiesza dokładnie ze szpinakiem. Rybę obtoczyć w jajku roztrzepanym widelcem a następnie w bułce tartej. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju, po kilka minut z obu stron. Na talerz wyłożyć szpinak, na niego rybę a obok

Bullio
Schab i karczek z brzoskwinią zapiekany pod serem 190

Składniki na 4 porcje: 2 schaby wieprzowe 2 karczki wieprzowe 4 plastry sera  żółtego 8 połówek brzoskwiń z puszki natka pietruszki 2 jajka 2 garści bułki tartej czosnek granulowany sól i pieprz olej do smażenia Schab rozbijamy, następnie doprawiamy solą, pieprzem, i czosnkiem. Karczek(...)kroimy w plastry i także doprawiamy tak jak schaby. Później mięsa moczymy w bułce tartej następnie w jajku i smażymy na oleju z obu stron. Następnie na każdym kawałku mięsa układamy po 2 połówki brzoskwini i przykrywamy po 1 plastrze sera żółtego. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku 200- 220 stopni C. Dekorujemy natką pietruszki. Podajemy z pieczonymi ziemniakami z ziołami (tymianek

Bon Appetit Małgorzaty