smażony ser - 3789 przepisów (strona:65/253)

Dynowelove, czyli naleśnikowa lasagne 140

dynią w roli głównej. Składniki: 1 średniej wielkości dynia piżmowa (ok. 2 kg) 4 średniej wielkości czerwone papryki 2 małe cukinie ok. 4 łyżki mąki z ciecierzycy 100 g sera jadel 2 kulki mozzarelli 750 ml passaty 2 ząbki czosnku sól, pieprz, kolendra mielona – do smaku Paprykę i dynię kroimy na ćwiartki, wykrawamy gniazda nasienne i pieczemy(...)mąką. Na średnim ogniu smażymy grube naleśniki. Można smażyć je tylko z jednej strony. Wykładamy naleśnikami dno formy do pieczenia. Wykładamy mięso z sosem. Smażymy kolejną porcję naleśników i przykrywamy nimi mięsną warstwę. Cukinię z serem odcedzamy i wykładamy kolejną warstwę. Nakrywamy ją kolejną porcją naleśników. Wylewamy wierzch wylewamy passatę i pozostałe puree z dyni i papryki. Posypujemy startym serem

Kucharzyca
Karkówka po królewsku 293

Składniki: 9 plastrów karkówki wieprzowej 1 duża cebula niecały kg pieczarek opakowanie żółtego sera w plastrach keczup majonez przyprawy: pieprz, sól, bazylia, koperek, olej do smażenia Wykonanie: 1.Karkówkę myjemy, osuszamy, oprószamy pieprzem, solą i koperkiem. Odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce (jeśli ktoś ma czas może być nawet na 3 godz.) 2. Cebule i pieczarki kroimy w plasterki(...)sosie powstałym po połączeniu keczupu i majonezu (po 3 łyżki). 4. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym. 5. Pieczarki i cebulę nakładamy na kawałki karkówki, posypujemy bazylią, przykrywamy plastrami żółtego sera. Na wierzchu można rozsmarować 2 łyżki majonezu. 6. Pieczemy w piekarniku do czasu, aż mięso będzie miękkie, w temperaturze 200 st. Warto w pewnym momencie odkryć naczynie, bądź nie przykrywać

Pasja Smaku
Rolada z ciasta francuskiego z warzywami 14391

prowansalskie Przygotowanie: 1. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawie gyros. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z oliwą i smażymy:) 2. Warzywa myjemy, kroimy w kosteczkę. 3. Ciasto wykładamy na blasze, wykładamy warzywa i mięso. Trzemy ser żółty na tarce. Posypujemy serem resztę składników oraz ziołami prowansalskimi lub oregano. 4. Rolujemy ciasto:) Wkładamy do rozgrzanego piekarnika w temp

Kuchnia Pełna Pasji
chili con carne 134

pieczarek puszka czerwonej fasoli w zalewie 1-2 łyżki przecieru pomidorowego 1 szt. papryki chili lub przyprawa chili pieprz, sól 3 łyżki oleju ser do posypania PRZYGOTOWANIE Cebulę drobno pokroić i wrzucić na rozgrzany olej. Smażyć do zezłocenia. Dodać mięso, doprawić solą i pieprzem, smażyć kilka minut. Kolejno dodawać pokrojone w kostkę papryki, gdy zmiękną dodać pokrojone w ósemki pieczarki(...)przełożyć na sito i przelać zimną wodą, dodać do reszty. Gotować jeszcze kila minut, by zgęstniało. Na końcu, wedle upodobań smakowych, dodać piekielnego smaku*… Wyłożyć na talerze, posypać serem żółtym. PORCJE: 4-5 WSKAZÓWKI * Jeśli przedawkujecie chili, to pamiętajcie: kapsaicyna nie rozpuszcza się w wodzie, więc daremne jest picie wody. Kapsaicyna rozpuszcza się w tłuszczach i alkoholu. Najlepiej wypłukać

zabawa smakiem
Bułki na burgery i domowe burgery 188

jajkiem, 2 łyżkami bułki tartej, solą, pieprzem i przyprawą do chili con carne. Formować płaskie burgery. Obtaczać w bułce tartej. Smażyć na oleju na patelni grillowej z obu stron na zloty kolor. Bułki przekroić, układać plaster sałaty, plaster sera, mięso, plaster pomidora, 2 plasterki ogórka i kolejny liść sałaty. Przykryć drugą częścią bułki. Razem ze mną bułeczki piekli: Dobrawa

Z miłości do słodkości
KROKIETY Z PIECZARKAMI, PAPRYKĄ I SEREM 227

cebula sól pieprz słodka papryka olej Na oleju podsmażamy cebulę, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i pokrojone pieczarki. Smażymy mieszając, aż odparuje woda, którą puściły pieczarki. Solimy, pieprzymy, dodajemy słodką paprykę - do smaku. Studzimy, po wystudzeniu dodajemy starty na oczkach ser. Mieszamy całość. Na każdy naleśnik nakładamy farsz, zwijamy do środka najpierw boki, następnie zwijamy naleśnik w rulon. Panierujemy najpierw

Walijskie Pichcenie
Faszerowane pomidory – jak je zrobić. Kilka prostych przepisów. 158

Nałożyć czubek pomidora. Ułożyć na talerzyku, udekorować.   Pomidory faszerowane serem. Przepis z wpisu Dlaczego warto jesc pomidory?   Potrzebne nam będą: 4 pomidory 1 cukinia, 120 g żółtego sera typu Emental, 2 cl oliwy z oliwek, 2 cl octu balsamicznego, sól, pieprz, gałązka świeżego rozmarynu. Do przygotowania tapenady z czarnych oliwek 150 g czarnych oliwek bez pestek(...)Przygotowanie tapenady. Miksujemy wypestkowane czarne oliwki, dodajemy oliwę z oliwek. Odcinamy czubek pomidora, wyjmujemy środek. Dorzucamy sol i pieprz. Kroimy cukinię w kosteczkę. Smażymy na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek, rozmarynu, soli i pieprzu. Ser kroimy w kosteczkę. Mieszamy razem ser z cukinią, doprawiamy do smaku. Dodajemy 2 cl octu i 2 łyżki uprzednio przygotowanej tapenady. Wypełniamy pomidory farszem

MODA NA BIO
Tradycyjne śniadanie rodzinne. Skromna inspiracja na niedzielę i dobry początek każdych wolnych dni. 185

keczup (wg upodobań) Przygotowanie: Parówki podsmażamy na odrobinie oleju. Kiedy lekko się zrumienią ściągamy na talerzyk, a a na tym samym tłuszczu smażymy jajecznicę. W tym samym czasie wstawiamy do rozgrzanego piekarnika wcześniej przygotowane grzanki (posypane tartym serem, mozzarellą i przyprawami. Na koniec podgrzewamy jeszcze chwilkę paróweczki i pyszne śniadanio gotowe do zaserwowania ukochanej osobie/osobom. Prosto, a z sercem

Kuchnia po mojemu
Cannelloni z mięsem mielonym i groszkiem 309

opakowania. Oryginalny przepis tu . Składniki: makaron canelloni 250 g mięsa mielonego sos bolognese z torebki pół puszki zielonego groszku 2 ząbki czosnku żółty ser do posypania pół szklanki śmietany sól i pieprz Przygotowanie: 1. Na patelni smażymy mięso mielone z dodatkiem czosnku, soli i pieprzu. 2. Sos bolognese przyrządzamy zgodnie z przepisem na opakowaniu i jego połową zalewamy mięso. Dodajemy

Pasja Smaku
Makaronowe babeczki z boczkiem i ciecierzycą 317

makaron smażony z jajkiem. Jednak gdy mam tylko trochę więcej czasu staram się stworzyć coś wyjątkowego. Co prawda do przygotowania tej potrawy specjalnie ugotowałam makaron, ale jeśli tylko macie już ugotowany dobrze go spożytkujcie;)) Składniki: 200g makaronu wstążka (u mnie Makaron Międzybrodzki),  200g wędzonego boczku,  zielona papryka,  cebula,  ząbek czosnku,  100g startego żółtego sera(...)osolonym wrzątku do miękkości. Odcedzić.  Boczek pokroić w kosteczkę, podsmażyć bez dodatku tłuszczu, pod koniec smażenia dodać posiekaną cebulką oraz czosnek. Dodać oczyszczoną i pokrojoną w krótkie paseczki paprykę. Dusić chwilkę.  Masę wymieszać z makaronem. Dodać rozkłócone jajka, starty żółty ser, opłukaną i odsączoną ciecierzycę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Masę przełożyć do natłuszczonych i wysypanych bułką

Z miłości do słodkości
Roladki z serem i kurkami 208

Roladki z serem i kurkami SKŁADNIKI: Piersi z kurczaka 1 szt podwójna ser żółty -4 plastry kurki leśne -250 g sól pieprz wegeta jajka 2 szt mąka -3 łyżki bułka tarta olej do smażenia natka pietruszki -2 łyżki PRZYGOTOWANIE: Piersi przekroić na pół, cienko roladki rozbić, uważać by nie porwać mięsa. Oczyszczone i opłukane kurki, przełożyć na patelnię z tłuszczem(...)kurki wymieszać z pokrojoną natką pietruszki. Na rozbite piersi kurczaka, położyć plaster sera, kurki. Mięso zwinąć w rulon. Obtoczyć dobrze w mące, przyklepując rękoma, aby się nie rozwaliły. Następnie roladki obtaczać w rozmąconym jajku z solą i tartej bułce. Na patelnię wlać sporo tłuszczu, rozgrzać bardzo dobrze, smażyć roladki w głębokim tłuszczu na wolnym ogniu z obu stron na złoty

Kuchnia Danusi
Domowy hamburger 148

bułki tartej oraz doprawiamy według uznania solą i pieprzem. Mieszamy wszystkie składniki. Na patelni rozgrzewamy olej. Z mięsa formujemy kotlety wielkości bułek i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Bułki rozkrajamy na pół. Spodnią stronę posypujemy startym żółtym serem. Wstawiamy do nagrzanego na około 150 stopni piekarnika na 5-10 minut. Obserwujemy bułki i wyjmujemy kiedy ser się rozpuści a boki staną

Kolizje Smaków
Omlet z Pieczarkami 127

pieczarkami i żółtym serem... Składniki: 4 jajka sól pierz, natka z pietruszki, chilli 10 pieczarek  ząbek czosnku 2 plastry sera żółtego 1 łyżka oleju Jajka, wbijamy do miseczki następnie musimy widelcem roztrzepać...dodać sól, pieprz, natkę pietruszki, chilli...smażymy na nie za dużym ogniu. Przykrywamy patelnie pokrywką i smażymy do momentu ścięcia się góry omletu. Pieczarki smażymy na niewielkiej

NaKońcuJęzyka
Placuszki brokułowe 110

Składniki: Brokuł 500 g Ziemniaki 2 średnie Jajka 3 Ser żółty tarty 60 g ( 1 większy plasterek) Cebula średnia u mnie czerwona Czosnek 1 ząbek Mąka pszenna kopiasta łyżka Mąka ziemniaczana kopiasta łyżka Łyżka posiekanej natki pietruszki Łyżka posiekanego koperku Sól Pieprz Olej do smażenia Przygotowanie: Różyczki brokuła gotować we wrzącej osolonej wodzie przez 5 minut. Odcedzić na durszlaku(...)zetrzeć na tarce jarzynowej ziemniaki. Dodać jajka, drobno pokrojoną cebulę, czosnek, żółty ser oraz pokrojonego drobno brokuła.  Wszystko razem wymieszać dodać mąkę, posiekaną natkę oraz koperek. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Ponownie wymieszać.  W razie konieczności dosypać mąki. Smażyć na średnim ogniu po kilka minut z każdej strony. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania

Kulinarne przygody
Czekoladowe sakiewki z serem i truskawkami 157

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: NALEŚNIKI: Mąkę , mleko , kakao, wodę , proszek do pieczenia , jajka , olej i sól dokładnie mieszamy na gładkie ciasto. Smażymy duże naleśniki , uważając , by się nie przypiekły! Dodatek kakaa sprawia , że łatwiej o przypalenie! NADZIENIE: Ser biały ucieramy z cukrem pudrem na gładką masę. Nakładamy na środek naleśników. Dodajemy pokrojone truskawki. Zawijamy w sakiewki i spinamy wykałaczką. Polewamy czekoladą

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania