pomidor. Chwilę smażyć. Zdjąć z ognia ,przyprawić i ostudzić. kaszę wymieszać z warzywami i jajkiem i formować kotleciki. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na rumiano. Wg. mnie kasza bardzo dobrze się komponuje z serem, więc podałam z wiejskim serkiem i brokułami. Smacznego
Anioły w kuchnikurczaka 250 g pomidorków koktajlowych 200 g serka sałatkowego ziołowego 1 mały słoik suszonych pomidorów w oleju słodka papryka sól,pieprz olej do smażenia Sałatę lodową porwać na małe kawałki i przełożyć do miski. Ser sałatkowy pokroić w kostkę. Pomidorki koktajlowe, dałam żółte i czerwone, przekroić na pół. Połówki suszonych pomidorów przekroić na pół. Wszystkie pokrojone składniki dodać do porwanej
Monia miesza i gotujekurczakiem – składniki: 750 g małych ziemniaków 1 pierś z kurczaka 260 g świeżego szpinaku 3 ząbki czosnku 1 papryczka chilli 200 g sera feta 1-2 łyżki sosu sojowego, sól, pieprz oliwa do smażenia Dressing/sos: -2 łyżki oleju sezamowego -2 łyżki soku z limonki (lub z cytryny) -2 łyżki miodu -1/4 łyżeczki imbiru (opcjonalnie), sól 1. Ziemniaki
UgotujmyTo.plMonte Cristo Sandwich* z domowego chleba(mutanta) tostowego** z keczupem, sałata *ser, szynka, musztarda, majonez, obtoczone w jajku z odrobiną mleka i smażone na maśle **pszenno-pełnoziarnisty (1/1) Dobra znów się będę chwalić, alee trudno. Ten chleb wyszedł genialny, serio. To nic, że należy raczej do tych mnie "zgrabnych", ale to dlatego, że wsadziłam go do zbyt małej blaszki
More food, love and dreamsłyżka oliwy z oliwek 1/4 łyżeczki kuminu szczypta imbiru szczypta chili sól pieprz 1 i 1/2 szklanki bulionu 4 łyżki mleka kokosowego 30 gram sera gorgonzola 2 kromki czerstwego, razowego chleba Na oliwie z oliwek smażymy pokrojoną w kostkę cebulkę oraz obraną i pokrojoną gruszkę. Dodajemy pokrojoną dynią i całość dusimy kilka chwil. Doprawiamy solą, pieprzem, imbirem, kuminem oraz chili
Mango Papajapomidor. Chwilę smażyć. Zdjąć z ognia ,przyprawić i ostudzić. kaszę wymieszać z warzywami i jajkiem i formować kotleciki. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na rumiano. Wg. mnie kasza bardzo dobrze się komponuje z serem, więc podałam z wiejskim serkiem i brokułami. Smacznego
Anioły w kuchninastępnie ugotowane wcześniej i schodzone ziemniaki . Smażymy cebulkę na złoty kolor na złotym oleju rzepakowym. Nie przypala się , nie dymi, nie czuć smażenia tylko delikatny słodkawy aromat cebulki. Dodajemy cebulke do ziemniaków i sera, następnie solimy, pieprzymy do smaku. Na koniec amarantus i...wyrabiamy farsz! Aż będzie gładki. Jeśli się sypie dolejmy jeszcze troszkę oleju rzepakowego. Zobaczcie
Z Kuchni Do Kuchnipieczarek; 1 ząbek czosnku; 125 ml mleka; 125 ml śmietany o zawartości tłuszczu 30 lub 36 %; 2 jaja; 1/2 natki pietruszki; 100 g sera feta; 1 łyżeczka masła + masło do wysmarowania naczynia żaroodpornego; Olej/oliwa do smażenia; Sól; Pieprz. Sposób wykonania: Kaszę gryczaną włożyć do wrzącej, osolonej wody z dodatkiem łyżeczki masła i gotować przez około 15 minut. Odcedzić. Kurczaka umyć(...)plasterki. Ząbek czosnku przecisnąć przez praskę. Na gorący tłuszcz pozostały na patelni po smażeniu kurczaka wrzucić cebulę, por, pieczarki i przeciśnięty przez praskę ząbek czonku. Całość posolić i popieprzyć. Smażyć razem przez około 5 minut. Po tym czasie warzywa wyłożyć na kurczaka w naczyniu żaroodpornym. Na warstwę cebulowo-porowo-pieczarkową równomiernie wyłożyć kaszę gryczaną. Do miseczki wbić jaja i roztrzepać
Gospodyni Miejskakości. Składniki dla 4 osób: co najmniej 1/2 kg wyluzowanych udek z kurczaka (tj. pozbawionych skórek i kości) 1 kulka sera mozzarella 1-2 pomidory, np. malinowe sól, pieprz przyprawa do kurczaka olej do smażenia mąka krupczatka do obtaczania Mięso umyć, osuszyć i przyprawić (solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka). Każdy kawałek mięsa obtoczyć w mące krupczatce
Ugotowaćindyczego mięsa, doda nam energii do dalszego działania, oraz poprawi humor. 3. Jak jeść? Indycze mięso daje wielkie pole do popisu. Przyrządza się łatwo i szybko, można je smażyć, piec i dusić. Jest świetnym wyjściem dla osób na diecie, sprawdza się zwłaszcza podczas letniego grillowania. Mięso wystarczy dzień wcześniej zanurzyć w zalewie na bazie oliwy z oliwek(...)Rozbijamy plastry indyka tłuczkiem, ale nie zbyt cienko. Każdy plaster smarujemy cieniutko musztardą i majonezem, następnie nakładamy po plasterku drobiowej szynki i żółtego sera. Całość zwijamy w roladkę i przebijamy szpikulcem lub obwiązujemy nitką i smażymy na patelni, aż do lekkiego zarumienienia mięsa. Tekst ze strony: http://www.tipy.pl/artykul_6843,dlaczego-warto-jesc-mieso-z-indyka.html Bazylia (Ocimum L.) W kuchni bazylia poprawia smak
ClauditteMissCookingpietruszki szczypta soli olej kuleczki ziemniaczano-serowe (KOFTY) ok. 20 sztuk: 2 szkl. zimnego puree ziemniaczanego 200 g sera typu capri 2 czubate łyżki maki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki sproszkowanego kminu rzymskiego 1 płaska łyżeczka soli olej do głębokiego smażenia Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju. Cebulę obieramy i siekamy a następnie wrzucamy na patelnię. Smażymy kilka chwil(...)kofty. Do miski wkładamy puree ziemniaczane, ser starty na tarce o grubych oczkach, mąkę oraz przyprawy. Całość zagniatamy. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Olej wlewamy do garnka. Rozgrzewamy go do temp. około 160 st.C. Powinno być go tyle aby kulki były całe w nim zanurzone. Kulki smażymy w rozgrzanym oleju do zrumienienia. Podajemyy
Dzieje kuchennej Wiewiórypszennej 2 jajka 1.5 łyżeczki sody 1/3 szklanki cukru 250 g twarogu rozdrobnionego widelcem cukier puder do posypania 1 litr oleju do smażenia Sposób przygotowania Mąkę przesiać razem s sodą do miski, dodać jajka, cukier i rozdrobniony ser. Składniki wymieszać łyżką, następnie wyrobić ręką na gładkie ciasto. Dodać mąki gdyby się kleiło za bardzo. Wyłożyć na podsypany mąką blat, ciasto
pink envelopesycące. Dla jednej osoby: - 2-3 jajka jak komu pasuje - 5 łyżek kaszy jaglanej ugotowanej - szczypta soli, pieprzu - 3 łyżki sera parmezan - szczypiorek ile lubisz - prażony słonecznik ile lubisz - łyżka masła klarowanego lub oleju do smażenia Wymieszaj jajka z kaszą jaglaną, dodaj sól i pieprz. Rozgrzej tłuszcz na patelni, wylej masę jajeczną i przykryj pokrywką. Spowoduje to, że omlet
Pasje Jolkiszklanka wytrawnego, czerwonego wina 7 łyżek mleka kilka łyżek oleju lub oliwy (ja dodaję olej z suszonych pomidorów) sól, pieprz ser żółty do posypania (opcjonalnie) 1. Marchewkę ścieramy na tarce (małe oczka), cebulę kroimy drobno. Smażymy kilka minut na rozgrzanym oleju. 2. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i oregano. Mieszamy. 3. Do całości dodajemy mięso mielone, które mieszamy(...)koncentratem pomidorowym. Przyprawiamy solą i pieprzem. Krótko smażymy, po czym wlewamy wino, które odparowujemy. 4. Dodajemy pomidory i gotujemy kilka minut. 5. Wyłączamy gaz i zostawiamy na około 5 minut. Po tym czasie dolewamy mleko i mieszamy. 6. Podajemy z makaronem spaghetti (u mnie z pełnoziarnistym). Posypujemy startym żółtym serem
Szefowa kuchniskładniki * 20 dag ricotty lub sera twarogowego typu włoskiego * 2 łyżki cukru * 2 łyżki mąki * 1 jajko * 2,5 dag suszonej żurawiny * 1 łyżka wódki * olej do głębokiego smażenia * cukier puder Sposób wykonania Żurawinę wsypać do szklanki i zalać wódką. Odstawić przynajmniej na 30 min. Następnie wyjąć na deskę i pokroić na drobniejsze kawałki. Zamiast żurawiny nożna użyć rodzynek(...)Ser włożyć do miski, wsypać cukier, wbić jajko i wszystko utrzeć na gładką masę końcówką robota służącą do rozdrabniania. Następnie dodać mąkę, żurawinę i wódkę z moczenia żurawiny jeżeli została. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Do szerokiego garnka wlać olej i rozgrzać. Używając dwóch łyżek formować z ciasta podłużne kawałki i wrzucać na rozgrzany olej. Przewracać w trakcie smażenia. Smażyć
Mix smakuciepła przystawka. Polecam! składniki 4 małe lub 1 duży bakłażan 4 plastry sera wędzonego (2x mniej plastrów niż plastrów bakłażana) - lub takiego jaki lubimy 4 plastry gotowanej szynki (2x mniej plastrów niż plastrów bakłażana) - lub takiej jaką lubimy sól pieprz tymianek zioła prowansalskie olej do smażenia 1/2 szklanki bułki tartej 1 jajko, roztrzepane przygotowanie Bakłażany pokroić tak aby uzyskać(...)papierowym ręczniku, aby usuniąć nadmiar tłuszczu. Posypać pieprzem, solą i ziołami. Na czterech plastrach bakłażana położyć po plasterku sera i szynki. Przykryć pozostałymi czterema plastrami bakłażanów. Panierować w bułce tartej, roztrzepanym jajku i jeszcze raz w bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Smacznego
Stare Garywyciągałam mikser i hałasowałam, ale trzepaczka sprawdza się rewelacyjnie :) Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Ciasto odstawiam na kilka minut, a potem smażę naleśniki na niewielkiej ilości oleju... ...na jasnozłoty kolor. Każdy naleśnik posypuję utartym żółtym serem i zwijam w ciasny rulonik. Pozwijane naleśniki kroję w kilkucentymetrowe kawałki. Jeśli będziemy zwijać ciepły jeszcze naleśnik, wtedy sklei się on lekko
Codzienna kuchnia niecodziennacienkie paski. Rozbić lekko tłuczkiem, oprószyć solą. Serek camembert pokroić na małe kawałki. W rozbite mięso zawinąć kawałek sera i 2-3 listki rukoli. Następnie roladki panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej wymieszanej z siemieniem. Roladki smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami. U mnie kuskus i sałatka
Monia miesza i gotujesolimy. Kroimy 2 ząbki czosnku na plasterki, rzucamy na rozgrzany olej, a następnie kładziemy na patelnię nasze mięso. Kiedy kurczak będzie się smażył, przygotowujemy sos serowy. Do gotującego się bulionu wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy ser gorgonzola i serek topiony. Dokładnie mieszamy. Kiedy nasze sery roztopią się już całkiem, gotujemy jeszcze przez chwilkę, a następnie podbijamy lekko śmietaną
Kuchnia moimi oczamichłodnego masła 1 łyżeczka ziół prowansalskich szczypta soli około 30-50 ml zimnej wody Farsz: 3 cebule 80 g startego żółtego sera 2 jajka 100 ml śmietany 30-36% sól, pieprz, papryka, zioła prowansalskie olej rzepakowy do smażenia 1. Masło posiekać z mąką, ziołami i solą aż zrobią się okruszki. Dodajemy po trochu wodę i wyrabiamy szybko aż ciasto zrobi(...)patelnię wlać 3-4 łyżki oleju i na gorącym smażyć cebulę aż się zeszkli. Następnie zmniejszamy gaz i cebulę doprawiamy solą, pieprzem, papryką i ziołami prowansalskim. Mieszamy i przykrywamy pokrywką i zostawiamy – co jakiś czas mieszając – na około 10 min. Studzimy. Do przestudzonej cebuli dodajemy 3/4 sera i mieszamy. Wykładamy na upieczony spó d. Śmietanę mieszamy z jajkami
UgotujmyTo.pl