Przygotowanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Cebulę i pierś z kurczaka pokroić w kostkę, a pieczarki w półtalarki Smażymy je na patelni na odrobinie oleju do czasu odparowania „wody”. Solimy i pieprzymy do smaku. Teraz dodajemy ser topiony, kostkę dzielimy na mniejsze części. Po rozpuszczeniu sera dolewamy bulion, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy. Gotujemy chwilę, by smaki
Fabryka pomysłówpół łyżeczki cukru, mały ogórek konserwowy bardzo drobno posiekany. wszystko starannie mieszamy i sos jest gotowy. Kotletów niczym nie doprawiamy, uformowane smażymy na patelni grillowej z plastrami boczku, bułkę obsmażamy ok 1 min. Proponuje następującą Kolejność: bułka, ser, sałata, kotlet, sos, boczek, pomidor, cebula, ogórek, bułka. Smacznego
Niezły Młynekłyżki białego wytrawnego wina 4 łyżki śmietanki kremówki 30% 100 g sera Gorgonzola 1 szczypta mielonego białego pieprzu 1 szczypta mielonej gałki muszkatołowej Przygotowanie: Przygotować sos gorgonzola: Na patelnię wlać 2 łyżki oliwy lub oleju, wrzucić drobno posiekaną szalotkę, przeciśnięte ząbki czosnku oraz gałązkę rozmarynu. Smażyć na małym ogniu około 4-5 minut (do zeszklenia, bez rumienienia). 2 łyżki(...)łyżki białego wytrawnego wina 4 łyżki śmietanki kremówki 30% 100 g sera Gorgonzola Przyprawić białym mielonym pieprzem i mieloną gałką. Zdjąć z ognia. Odstawić. 1 szczypta mielonego białego pieprzu 1 szczypta mielonej gałki muszkatołowej Przygotować karmelizowane orzechy: Orzechy uprażyć na suchej patelni. Następnie wlać miód, wymieszać i smażyć chwilę, aż miód się skarmelizuje i obtoczy orzechy (uważaj, aby nie przypalić
Moja Delicjasałat z cytrynową nutą 1 pomidor 0,5 ogórka 1 czerwona cebula 60 g sera camembert z ziołami Malinowy ocet balsamiczny Filet z kurczaka kroimy na płaty (jak na schabowe), delikatnie rozbijamy tłuczkiem, wycinamy serduszka, przyprawiamy solą i pieprzem, panierujemy w jajku i sezamie. Smażymy na rozgrzanej patelni. Pomidora(...)kroimy w kosteczkę, ogórka w plasterki, cebulę w kółka. Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry, foremką do ciastek wycinamy serduszka, smażymy jak frytki (na głębokim oleju). Na talerzu układamy mix sałat, kurczaka, ziemniaczki, pomidora, ogórka, plastry cebuli. Na wierzchu układamy kawałki sera camembert z ziołami. Wszystko skrapiamy malinowym octem balsamicznym. Danie podałam na ciepło, jednakże na zimno smakuje równie wyśmienicie
VioletoweKucharzeniecebula 2 ząbki czosnku sól i pieprz do smaku Nadzienie: suszone pomidory czerwona papryka ser żółty rukola Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto wsypać do miski, zmiksować. Gdyby ciasto było za gęste dodać więcej wody. Na rozgrzaną patelnię wlać jedną chochelkę ciasta i równomiernie rozprowadzić. Smażyć równomiernie z dwóch stron. Naleśniki odkładać na talerz, aż do ostygnięcia. Piersi oczyścić z błonek(...)ostygnięcia. Pieczarki pokroić w drobną kostkę, usmażyć. Dodać do kurczaka Cebulę pokroić w kostkę, usmażyć na patelni, pod koniec smażenia dodać posiekany czosnek. Kurczaka i pieczarki zmielić za pomocą blendera. Dodać serek naturalny, cebulę z czosnkiem, wymieszać. Paprykę, suszone pomidory, ser pokroić w paski. Farsz mięsny nabierać łyżką i rozsmarowywać na placku. Dodać ulubione warzywa i ser, zawinąć. Podawać
cooklifecukinię właśnie się rozpoczął, nie może więc jej zabraknąć w naszym letnim menu. Świetnie się komponuje z różnymi dodatkami, co umożliwia różnorodne wariacje kulinarne. Można ją jeść na surowo, smażyć, zapiekać, grillować, dusić, gotować i marynować. Pomysłów na dania z cukinią jest bez liku. Ja proponuję dzisiaj lasagne, w której makaron zastąpiłam właśnie cukinią. Pomysł na takie zastosowanie cukinii(...)wersja bezglutenowa (lub mąki pszennej) 1 szklanka mleka 1 szklanka bulionu 200g tartego sera mocarella lub dowolnego sera żółtego sól, pieprz Przygotowanie: Cukinię kroimy w plasterki (około 0,5 cm) i podsmażamy na oliwie na patelni grillowej. Na drugiej patelni smażymy cebulę, czosnek i mięso mielone. Przyprawiamy solą i pieprzem. Sos serowy: Na patelni rozpuszczamy masło i wsypujemy
Smakowity Blog Kulinarnyewentualnie Maggi) łyżeczka zimnej wody 2 małe jajka sól, pieprz przyprawy: słodka papryka, gorczyca olej (do smażenia) Dodatkowo: domowy sos do Big Maca (z tego przepisu ) ok. 2-3 górki konserwowe 1-2 cebule sałata lodowa (do dekoracji można użyć ozdobnej) kilka plasterków sera cheddar Domowe Hamburgery - Sposób przygotowania: Bułeczki: Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Drożdże rozpuszczamy w wodzie(...)niewielkiej ilości oleju z obu stron na złoty kolor (w trakcie smażenia mięso dość znacznie się "skurczy"). Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, ogórki w plasterki. Sałatę również porcjujemy na mniejsze części. Bułeczkę przekrawamy na 3 części. Na dół wykładamy porcje sałaty, cebuli, kładziemy plasterek sera cheddar, wykładamy ok. łyżeczkę sosu do Big Maca, hamburgera, przykrywamy środkową częścią bułki
Słodka Stronaszklanki kaszy gryczanej -100 g twarogu - jajko -dowolna zielenina (koperek, szczypiorek, natka pietruszki ) -bułka do obtaczania -olej do smażenia -sól, pieprz Zagotowujemy szklankę wody, wsypujemy kaszę i gotujemy na sypko. Odstawiamy do wystygnięcia. Przepuszczamy razem z serem przez maszynkę do mielenia. Ja miele dwa razy, ale nie jest to konieczne. Dodajemy jajko, sól i pieprz oraz zieleninę, W moim przypadku
Kulinarne przemysleniacałość dokładnie miksujemy lub mieszamy. Ja podzieliłam ciasto na dwie części i do jednej dodałam barwnik. Z obu ciast smażymy na patelni naleśniki. Z gotowych naleśników dużą szklanką lub foremką wycinamy kółka. Śmietanę ubijamy, dodajemy do niej ser mascarpone i cukier puder i łączymy składniki. Naleśnikowe koła układamy jeden obok drugiego aby zachodziły na siebie
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiprzepisem na opakowaniu. Warzywa kroimy w kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy kuskus, doprawiamy. Kurczaka smażymy na rumiano, studzimy. Dodajemy do kaszy i warzyw. Jako dodatek włożyłam pomidorki koktajlowe z serem typu greckiego oraz świeżą bazylią polane domowym sosem vinaigrette z 3 łyżek oliwy, łyżki octu winnego, odrobiny miodu, który doprawiłam solą(...)ananasa świeżego lub z puszki sezam tymianek sól, pieprz torebka ryżu 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego pół cebuli Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy sezamem. Smażymy z obu stron. Po tym czasie dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Dusimy, ok 5 minut. Doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem. Wszystko zdejmujemy z patelni, odsączamy na ręczniku z nadmiaru tłuszczu
Czerwona Porzeczkaprzestygnięcia. 2. Czosnek i cebulę obieramy, kroimy w drobną kosteczkę. Wykładamy na rozgrzaną patelnię z olejem. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę kiełbasę. Smażymy, aż cebula będzie miała złoty kolor. 3. Przygotowujemy sos. Mieszamy śmietanę z jogurtem i jajkiem. Ser żółty ścieramy na tarce dodajemy do sosu.Doprawiamy do smaku. 4. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą lub masłem, aby zapiekanka nie przywarła. Układamy warstwowo
Kuchnia Pełna Pasjiłyżki przyprawy do kurczaka szczypta płatków chilli sól pieprz 250 g żółtego sera Pierś z kurczaka pokroić na cienkie paseczki. Oprószyć je dokładnie przyprawą do kurczaka. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę pokrojoną w piórka, a następnie dodać czosnek drobno pokrojony i mięso. Wszystko smażyć razem aż kurczak będzie rumiany. Do usmażonego mięsa dodać ketchup, przecier pomidorowy i pokrojone(...)pomidory oraz pomidory pokrojone w kostkę. Dolać 3 łyżki oliwy w której były suszone pomidory i 1/4 szklanki wody. Smażyć chwilę mieszając. Doprawić solą i pieprzem. oraz płatkami chilli. Wymieszać. Gorący farsz nakładać na tortillę i posypać startym żółtym serem. Zawinąć tortillę najpierw boki lekko do środka, a następnie zwinąć. tortilla z kurczakiem i suszonymi pomidorami
O kuchni z uczuciemosolony wrzątek i gotujemy kilka minut - chcemy żeby ziemniaczki trochę zmiękły, ale się nie rozgotowały. Odcedzamy i odstawiamy na bok. Ser ucieramy na tarce o grubych oczkach. 3. Przygotowujemy beszamel. w garnku rozpuszczamy masło, wrzucamy mąkę i smażymy (nie mieszając) przez 2 minuty. Zaczynamy mieszać trzepaczką i cienkim strumieniem wlewamy mleko. Gotujemy i mieszamy, aż beszamel będzie miał konsystencję budyniu
My Culinary Artmięsa mielonego, np. z szynki 1 cebula suszona bazylia sól, pieprz odrobina oleju ulubiony starty, żółty ser Na samym początku cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, dodać cebulę. Smażyć, aż do momentu, gdy cebula się zeszkli. Następnie dodać mięso mielone. Całość przyprawić solą, pieprzem i suszoną bazylią. Smażyć tak długo, aż mięso zmieni kolor
Ugotowaćzdecydowanie podbiła moje serce :). Dziękuje Ado za rewelacyjny przepis :) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 500g pieczarek 1 średnia cebula ( może być czerwona) 1 ser pleśniowy camembert (lub inny-ulubiony) przyprawy: sól pieprz, suszone oregano i bazylia olej do smażenia papier do pieczenia Pieczarki myjemy w razie potrzeby obieramy i przepuszczamy przez maszynkę do mięsa na średnich oczkach. Cebulę obieramy
Pudełko rozmaitości