boczku wędzonego; - 30 dag makaronu spaghetti; - 1 cebula; - 1 ząbek czosnku; - 2 jajka; - 150 g śmietany 30% - ser do posypania - sól, kolorowy pieprz Wykonanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie. Boczek pokroić w małą kostkę, przesmażyć na rumiano, pod koniec smażenia dodać posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy cebula będzie złota dodać makaron. Wszystko chwilę smażyć. W tym czasie
dom-agi.pldomowe) 1 papryka 4 łyżki kukurydzy 1/2 cebuli 2 łyżki ketchupu 1 łyżka musztardy 1 łyżka jogurtu Dowolny ser - feta, żółty, mozzarella Oregano Bazylia Sól himalajska Papryka słodka i ostra Przygotowanie : Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy z oregano, bazylią, papryką słodką i ostrą, a także solą himalajską. Jogurt, ketchup i musztardę mieszamy w miseczce i takim sosem
Czarnawisienkawolnym ogniu 5-7 min. Na małej patelni rozgrzewamy olej. Solimy i pieprzymy łososia. Kładziemy na rozgrzany olej i smażymy z każdej strony po 3 min. Gotowego łososia zciągamy z patelni. Do ugotowanego sosu śmietanowego dodajemy odcedzony makaron i ser. Mieszamy do połączenia. Do makaronu dodajemy krewetki i kawałki łososia. Mieszamy stawiamy na palnik- i trzymamy na ogniu
Smaki Edytyprzykryciem, aby wchłonęła wodę. Podsmażyć lekko cebulkę i czosnek, dodać pomidory, a następnie seler i wszystkie przyprawy oprócz soli, jeszcze chwilę smażyć. Następnie zdjąć warzywa z palnika, wymieszać z kaszą i z pokrojonym w kosteczkę serem kanapkowym. Przyprawić do smaku solą i ewentualnie większą ilością pieprzu. Napełnić farszem papryki, włożyć do foremki i podlać około 300 ml wody
Kuchcik gotujeprzykryciem, aby wchłonęła wodę. Podsmażyć lekko cebulkę i czosnek, dodać pomidory, a następnie seler i wszystkie przyprawy oprócz soli, jeszcze chwilę smażyć. Następnie zdjąć warzywa z palnika, wymieszać z kaszą i z pokrojonym w kosteczkę serem kanapkowym. Przyprawić do smaku solą i ewentualnie większą ilością pieprzu. Napełnić farszem papryki, włożyć do foremki i podlać około 300 ml wody
Kuchcik gotujestan skóry KWASY TŁUSZCZOWE TRANS Obecne w przetworzonych produktach takich jak np.: chipsy, zupki w proszku, ciasta, ciastka, fast food, potrawy smażone w wysokiej temperaturze, margaryny twarde (a także w niewielkich ilościach w maśle, mleku, serze, wołowinie). Krótko: najlepiej nie spożywać WCALE! Nie przynoszą żadnych korzyści. Podwyższają LDL, cholesterol całkowity we krwi, a oprócz tego obniżają tą "dobrą" frakcję
Vroblewska-fitlifeMasa nie ma być w 100% gładka, blendujemy do połączenia. Ciasto naleśnikowe Krok 2 Wszystkie składniki na naleśniki miksujemy na gładką masę. Smażymy na minimalnej ilości oleju albo na suchej patelni. Sos do zapieczenia Krok 3 Ser mieszamy ze śmietaną oraz z pestkami. Krok 4 Naleśniki zawijamy wg ulubionego sposobu, układamy w naczyniu żaroodpornym polewamy sosem do zapiekania. Pieczemy około
CoolinarniePLszpinak baby -melon biały w kostkę pokrojony Sos: -ocet balsamiczny, łyżeczka -oliwa, łyżka -syrop z brzoskwiń, łyżeczka -sól, szczypta Parówkę zawijamy w ser, obtaczamy w jajku, następnie w bułce i znów w jajku i w bułce. Smażymy na maśle klarowanym do zrumienienia. Jeżeli lubicie ostre smaki, możecie do jajka w trakcie roztrzepywania dodać paprykę sypką. Wszystkie składniki na sos mieszamy
BaRepasświeżą bazylię i meiszamy. Przygotowujemy ciasto. Łączymy dokładnie wszystkie składniki. Bakłażany układamy "w kanapkę" po środku wkładając żółty ser (grubość ok.3mm): bakłażan - ser - bakłażan. Tak ułożone maczamy w cieście i przekładamy na rozgrzaną na patelni oliwę. Smażymy po obu stronach. Podajemy polane obficie sosem pomidorowym
W kuchni wieczoremosoby lub 4, traktujące tortillę, jako przekąszone w międzyczasie tapas . Składniki: 2 ząbki czosnku 1 cebula 2 papryczki chilli oliwa do smażenia 4 ugotowane ziemniaki 150g szynki 5 jajek 75g kwaśnej śmietany 150g startego żółtego sera sól, pieprz Przygotowanie: Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy. Z papryczek usuwamy pestki i też drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy oliwę, podduszamy
Smakowity Blog Kulinarnydodałam cukinię i całość zapiekłam pod sosem serowym. Mięsko wyszło pyszne. składniki: 700 g schabu 1 mała cukinia sól,pieprz olej do smażenia 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 1,5 szklanki mleka 2 garście startego sera gouda gałka muszkatołowa Schab pokroić w dużą kostkę. Oprószyć solą i pieprzem. Obsmażyć na oleju, ale krótko aby mięso tylko zmieniło kolor. Cukinię
Monia miesza i gotujewymieszać z jajem i kaszą. Masę pozostawić na kilka minut by kasza nabrała wilgoci, będzie lepiej sklejać ziarna kukurydzy. Paprykę czerwoną i ser pokroić w drobną kosteczkę i dodać do masy. Doprawić solą do smaku i smażyć na małej teflonowej patelni posmarowanej olejem rzepakowym. Placuszki należy smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor
Moje domowe kucharzenieNaleśnikowe szaszłyki. 1 szklanka mąki 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 1 jajko Nadzienie serowo -bazyliowe 100g twarogu śmietankowego 3 łyżki sera żółtego 2 łyżki śmietany 18% 3 łyżki bazylii sól morska ,pieprz olej do smażenia Mąkę ,jajko ,mleko ,wodę ,sól ,pieprz zmiksować i odstawić na 30 min. Usmażyć cieniutkie naleśniki. Nadzienie . Wszystkie składniki nadzienia dokładnie połączyć. Naleśniki posmarować
Kulinarny karnet Christopheraszprotką Pająk z papryki Pasta śledziowa Pesto z rukoli Pieczony schab z suszoną morelą Pierożki ze szpinakiem Popękane jajka Smażony oscypek z żurawiną Ślimaczki z ciasta francuskiego Sos beszamelowy Quesadilla z pieczarkami i serem Wafelki ryżowe ze szpinakiem Wafelki ryżowe z jajecznicą Wafle ryżowe z pastą z makreli
Aga w kuchniszklanki bulionu lub wody 1 mała pojedyncza pierś z kurczaka 1/2 ogórka węża 1/3 małej czerwonej papryki 3 plastry sera feta koperek sok z cytryny oliwa z oliwek EV sól pieprz olej do smażenia Wykonanie: Bulgur wsypujemy do garnka, zalewamy gorącą wodą lub bulionem i podgrzewamy pod przykryciem na minimalnym ogniu przez
Kulinarne przygody Gatity