smażony ser - 3789 przepisów (strona:95/253)

Zapiekana kasza z jarmużem i chorizo 172

ząbków czosnku, ile kto lubi ser do posypania zioła do przybrania oliwa z oliwek przygotowanie Ugotować kaszę. Przygotować jarmuż. Wrzucić opłukane liście jarmużu na 3 - 4 minuty do wrzątku (można pominąć parzenie). Odsączyć, usunąć grube, łykowate nerwy.  Wysuszyć liście, pokroić w grubsze paski.  Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić chorizo, smażyć na średnim ogniu aż kiełbasa(...)trochę wytopi. Dodać czosnek i smażyć 30 sekund. Dodać jarmuż, smażyć mieszając aż jarmuż zmięknie, ale nie będzie rozgotowany.  Dodać kaszę, wymieszać. Przełożyć do naczynia do zapiekania  Skropić oliwą z oliwek i posypać serem. Zapiekać w temperaturze 180 st C aż do czasu aż ser się

Stare Gary
Polędwiczki wieprzowe z purée z marchwi i gruszki 101

marchwiowe : 4  marchewki 1 łyżeczka masła 2 cm świeżego imbiru 50 ml śmietany kremówki 36 % sól Purée gruszkowe: 4 gruszki 1 łyżka masła 1 gałązka rozmarynu 100 g sera mascarpone szczypta gałki muszkatołowej pieprz sól Dodatkowo: garść jeżyn do podania świeże zioła do podania * PRZYGOTOWANIE Polędwiczki Polędwiczki umyj, pozbaw błonek, a następnie pokrój na plastry. Natrzyj je solą morską(...)umyj, obierz, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć gałązkę rozmarynu oraz gruszki. Smaż powoli, aż gruszki zmiękną. Następnie wyjmij gałązkę rozmarynu, a gruszki zmiksuj na gładnie  p urée   z serem mascarpone. Przypraw gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem do smaku

Food Square
Odkrywamy kalifornijskie wina 127

Większość kalifornijskich win bardzo dobrze komponuje się z daniami.   Cabernet Sauvignon   Do dań z wołowiny – grillowanych, pieczonych, duszonych, smażonych. Do pieczonej jagnięciny, dziczyzny...   Petite Sirah   Do kurczaka barbecue, kanapki z pieczonej wołowiny z musztardą, łagodnych serów pleśniowych.   Merlot   Do grillowanej kaczki, udźca baraniego, żeberek jagnięcych, sarniny, polędwicy wołowej.   Pinot Noir   Do grillowanego(...)szczególnie z kremowymi, maślanymi sosami. Mogą być również ryby w sosach maślanych, sałatki rybne, ceviche lub łosoś w lekkim sosie holenderskim.   Muscat / Moscato   Wspaniałe do owoców i serów.   Pinot Blanc   Do makaronu z sosami na bazie pomidorów czy z owocami morza.   Pinot Gris / Pinot Grigio   Do dań z kuchni tajskiej - sajgonek. Do pikantnego kurczaka

królestwo garów
Nuggetsy 324

widelcem. Do jajka dajemy kawałki kurczaka i wszystko razem mieszamy. W osobnej misce łączymy ze sobą bułkę tartą, ser, paprykę, czosnek i curry. Obtoczone w jajku kawałki kurczaka panierujemy i odkładamy na osobny talerz. Na dużej patelni rozgrzewamy olej i smażymy kawałki kurczaka przez kilka minut, często je obracając, aby każdy kawałek obsmażył się ze wszystkich stron. Gdy nuggetsy będą

Smakowity Blog Kulinarny
Zapiekanka z ryby 186

SKŁADNIKI: 3 duże filety z pangi ( może być inna ryba) 1/2 kg pieczarek 3 duże cebule 20 dag. sera żółtego do starcia. 0,25 l śmietany - kwaśnej 1 jajko WYKONANIE: Rybę kroimy na małe kawałki , przyprawiamy, obtaczamy w mące i smażymy. Układamy w naczyniu żaroodpornym, u mnie forma do tarty ( duża). Na rybkę wykładamy pieczarki wcześniej drobno skrojone i podsmażone

W kuchennym oknie Ewy
Tarta z ciasta francuskiego ze szpinakiem i boczkiem 149

wędzonego 1 czerwona cebula (może też być zwykła) 4 jajka 1/2 łyżki masła szczypta gałki muszkatołowej 150 g sera żółtego sól, pieprz szczypiorek wg. uznania Wykonanie: Boczek pokrojony w kostkę oraz cebulę pokrojoną w piórka podsmażamy na patelni. Na osobnej patelni smażymy szpinak na maśle tak aby cala woda odparowała. Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę gałki muszkatołowej i doprawiam(...)Dodać śmietanę (nie smażyć) i gotowe. Ciasto wykładamy na blachę do tary (28 cm). Na cieście rozsmarowujemy szpinak. Jak boczek z cebulką lekko przestygnie mieszamy go z rozkłóconymi jajkami i szczypiorkiem, doprawiamy lekko solą i pieprzem. Po czym wylewamy jajka z boczkiem i cebulą na szpinak. Posypujemy startym serem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

IMPRESJA SMAKU
Pieczarkowe risotto ukryte w paprykach 195

lampką wina i smażyć aż do odparowania. Następnie dodać zielony groszek i szynkę pokrojoną w kostkę. chwilę smażyć. Potem dodać ryż, wymieszać i zalać bulionem. Dusić aż ryż będzie na wpół miękki. . Gdy ryż jest gotowy zdejmujemy garnek z gazu, dodajemy starty ser i mieszamy. Teraz przygotowujemy papryki: myjemy je, suszymy i ścinamy im "kapelusze", wydrążamy z nasion. Środek papryki

Bon Appetit Małgorzaty
Najlepsze amerykańskie hamburgery 162

pomidor, pokrojony w plasterki ·         1/ 2 papryczki chilli pokrojona w plastry ·         4 plastry sera Sos: ·         3 łyżki ketchupu ·         4 łyżki majonezu ·         1 łyżeczka sosu worcestershire(...)będą dodatkiem do naszych burgerów. Do przyprawionych burgerów dodać drobno posiekana cebulę i wymieszać wszystko dokładnie. Uformować 4 kotlety. Smażyć na rozgrzanej patelni przez około 4 minuty z każdej strony. Bułki przekroić na połówki, na dolnej części położyć plaster sera. opiec w piekarniku w 200 stopniach, aż ser się roztopi i bułki się zarumienią. Bułki należy pilnować ponieważ szybko mogę

Mania Gotowania
Spaghetti z chorizo 138

czasie obieramy cebulkę, szklimy na patelni . Dodajemy plasterki chorizo i zmniejszamy ogień. Smażymy chwilkę razem . 3. Pokrojoną w kostkę paprykę konserwową, rzucamy na patelnię, chwilę całość dusimy, dorzucamy odcedzony makaron, chwi lę razem grzejemy i rozkładamy na talerze. Danie posypujemy tartym żółtym serem. *Niczym nie doprawia łam spaghetti ponieważ chorizo jest dość aromatyczne. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
"Keftedes" z halloumi i kaszy jaglanej z dipem pomidorowo-orzechowym 151

Dzień dobry, Dziś przygotowałam dla Was przepis na oszukane, wegetariańskie "keftedes" . Z kaszy jaglanej i mojego ukochanego sera halloumi, doprawione świeżymi ziołami, kuminem i papryką. Upiekłam je w piekarniku, aby uniknąć zbędnych kalorii pochodzących ze smażenia. Oszukane, bo określeniem keftedes nazywa się w Grecji różnego rodzaju klopsiki z mielonego mięsa. Jeżeli szukacie oryginalnego przepisu, to bardzo proszę, rok temu pokazywałam(...)mogłam też dostać komosy ryżowej, więc zastąpiłam ją również zdrową kaszą jaglaną (ale kuskus czy inna kaszka też by się tu sprawdziła). Niezastąpionym według mnie składnikiem tych klopsików jest ser halloumi, jego "gumowatość" nadaje im zwartej, podobnej do mięsa konsystencji. Bardzo podoba mi się to nowe zastosowanie dla halloumi, bo przecież samo grillowanie plastrów w końcu może się znudzić

Chilli Czosnek i Oliwa
Piersi w marynacie egzotyczno europejskiej wypełnione serem 91

curry 3 łyżki sosu tajskiego słodko-pikantnego  Składniki: 1 kg piersi z  kurczaka płatki owsiane ser żółty Przygotowanie: Piersi dzielimy na pół tak aby otrzymać dwa cienkie filety. Filety zalewamy marynatą i odstawiamy na noc do lodówki. następnego dnia smażymy je na patelni wyłożonej papierem do pieczenia. Dzięki tej metodzie nie musimy używać tłuszczu i mamy pewność

ClauditteMissCooking
PIZZA NA KRUCHYM SPODZIE 193

smakuje rewelacyjnie. Składniki na ciasto: 400 gram mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 150 gram masła lub margaryny 2 jajka Składniki na nadzienie: szynka ser żółty cebula pieczarki olej papryka koncentrat pomidorowy oregano pieprz, sól ostra papryka Wykonanie:  Mąkę połączyć z  proszkiem do pieczenia, cukrem i solą. Do mąki dodać pokrojone masło (margarynę(...)podsmażamy cebulę pokrojona w kostkę, następnie dorzucamy pieczarki, paprykę, szynkę. całość przyprawiamy solą, pieprzem, oregano i ostrą papryką. Mieszamy i smażymy ok 10 minut. Wyłozony na blachę spód smarujemy koncentratem pomidorowym, na to wykładamy nasze nadzienie i posypujemy startym serem, najlepiej takim, który się dobrze rozpływa. Pieczemy ok 20 minut w temp. 185st

Walijskie Pichcenie
Spaghetti alla bolognese. 108

wina 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, cukier i pieprz do smaku 2-3  łyżki oliwy ser parmezan do dekoracji bazylia do dekoracji     Przygotowanie; Oliwę rozgrzać na patelni i zeszklić cebulę. Następnie dodać czosnek, marchew, seler i pancettę. Smażyć parę minut aż warzywa i "boczek" się zrumienią. Dołożyć mięso mielone i na ostrym ogniu smażyć do momentu

Radość kipiąca uśmiechem.
Burrito, kobito! 256

meksykańskim ryżem 300g mięsa mielonego 1/2 pomidorów w puszce czerwona papryka czerwona fasola przyprawy (kumin, chili, sól, pieprz) ryż po meksykańsku sos tacos ostry (gotowy) starty żółty ser tortille oliwa z oliwek Ryż po meksykańsku torebka ryżu 2 ząbki czosnku 1 kostka rosołowa 1/2 pomidorów w puszce papryczka piri piri drobno pokrojona Na rozgrzaną oliwę wrzuciłam ryż , cały czas mieszając(...)Cebulę zeszkliłam na łyżce oliwy. Dodałam mięso mielone, przyprawy i chwilę smażyłam. Następnie wrzuciłam resztę pomidorów, czerwoną fasolę i smażyłam, aż woda z pomidorów odparowała.  Tortille posmarowałam sosem tacos. A potem kolejno rozłożyłam ryż, mięso, paski papryki, starty ser. Całość zamknęłam w rulon (przynajmniej bardzo próbowałam ;)), spięłam wykałaczką i podpiekłam w piekarniku przez 10 min.   Ooostrooooo nadziane

bastalena
Panierowana feta z dodatkami 150

lodówki. Cukinie umyć odkroić końcówki i pokroić w plastry o grubości 1 cm, lekko posolić i odstawić. Ser feta pokroić w plastry o grubości 1-1,5 cm. Jajko roztrzepać widelcem z oregano. Plastry fety panierować w jajku oraz mące i smażyć na rumiany kolor. Osączyć na papierowym ręczniku. Fetę trzeba dobrze zapanierować i smażyć na małej ilości tłuszczu ponieważ

Monia miesza i gotuje