oraz rozmaryn i wrzucamy na patelnię. Smażymy kilka minut, dodajemy pokrojone w drobną kostkę kurczaka i paprykę. Smażymy 5 minut, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy kukurydzę i dusimy całość jeszcze prze minutę. Farsz przekładamy do wydrążonych środków cukinii, posypujemy startym, żółtym serem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut. Gotowe, smacznego
Mango Papajaplasterków szynki 2-3 ząbki czosnku 1 puszka groszku konserwowego 1 szklanka startego żółtego sera 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 3 łyżeczki przyprawy curry sól Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy curry i smażymy na oleju kokosowym (można smażyć na zwykłym). Kurczaka wykładamy na ręcznik papierowy do ostygnięcia. Jeżeli robimy sałatkę
Olikowa kuchniaSzybkie, pełnowartościowe danie wegetariańskie, obfitujące w cenne witaminy i minerały. Wszystko to za sprawą pietruszki i selera! Naleśniki gryczane, zapieczone z żółtym serem, serwowałam, polane obficie korzeniowo - pieczarkowym sosem, z dodatkiem świeżej pietruszki i suszonych pomidorów w zalewie olejowej. Jeśli chcesz, aby danie było bardziej dietetyczne, użyj składników o niskiej zawartości tłuszczu, zaś sam sos zagęść(...)drobno mielona, biały pieprz świeżo mielony 350 ml zimnej wody lub więcej, jeśli chcesz uzyskać więcej sosu olej rzepakowy + masło do smażenia 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki zimnego masła 2 - 3 łyżki śmietany Crème fraîche ulubiony ser żółty, parę garści startego na drobnych oczkach Przygotowanie rozgrzej w szybkowarze olej z masłem podsmaż cebulę z dodatkiem łodyg pietruszki
Szybko Szybkowarsmakowania. Składniki: 500 g brukselki, 1 brokuł, ok. 300 g, 250 g pieczarek, 3 jajka, suszony czosnek, 100 g sera żółtego, 100 ml śmietanki 30%, świeży tymianek, sól do smaku, pieprz do smaku, olej rzepakowy do smażenia. Przygotowanie: Brokuły myjemy i dzielimy na mniejsze różyczki. Umytą brukselkę zalewamy wodą (wody tyle żeby przykryła tylko brukselkę) i gotujemy(...)delikatnie oprószamy solą. Pieczarki mieszamy z brokułami i brukselką. W misce roztrzepujemy jajka, dodajemy sól, pieprz i igiełki tymianku. Dolewamy śmietankę i dodajemy połowę startego lub pokrojonego drobno żółtego sera. Całość mieszamy. Do naczynia żaroodpornego przekładamy warzywa z pieczarkami, całość posypujemy świeżo zmielonym czosnkiem (można użyć czosnku granulowanego lub świeżego). Całość zalewamy masą jajeczną i posypujemy pozostała częścią sera
Moniki Smakołykiśredniego batata, pokrojonego w plastry 1 mini ogórek lub 1/4 normalnego ogórka 1/2 awokado 40 gram sera z niebieską pleśnią 2 łyżki oleju lnianego sól, pieprz, papryka wędzona w proszku roszponka Pierś kurczaka doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Na oliwie z oliwek smażymy pokrojoną w kostkę pierś kurczaka oraz plastry batata. Na koniec grillowania doprawiamy batata solą i pieprzem
Mango Papajaoraz boczek. Na suchej patelni podsmażamy boczek, gdy wytopi się z niego tłuszcz dodajemy cebulę i dalej smażymy aż do zrumienienia cebuli. Makaron odcedzamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego ,następnie układamy usmażony boczek wraz z cebulką , całość posypujemy rozkruszonym białym serem. Wszystko przyprawiamy solą i dość obficie pieprzem , ewentualnie ulubionymi ziołami. Naczynie żaroodporne wkładamy do nagrzanego piekarnika
Aromatyczne Podróżetyle wody ile wchłonie ciasto. Wlewamy olej i ekstrakt waniliowy - miksujemy na najwyższych obrotach. Gotowe ciasto smażymy na rozgrzanej patelni do naleśników, bez dodatku tłuszczu do momentu, aż naleśnik odejdzie sam od patelni ( można mu troszkę pomóc łopatką ). Biały ser mieszamy ze śmietaną i cukrem cynamonowym. Naleśniki smarujemy serem i składamy w trójkąty. Na rozgrzaną patelnię
Słodkie Przyjemnościsól, pieprz, łyżeczka bazylii, łyżeczka ostrej papryki 200 g bobu natka pietruszki parmezan lub inny starty ser Sposób przyrządzenia: Wszystkie warzywa umyć, obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozpuścić masło i dodać cebulę z kalarepą. Smażyć do moment zeszklenia, dodać czosnek. Dokładnie wymieszać, przełożyć do garnka i zalać bulionem. Dodać pozostałe warzywa. Gotować
pieprzny smaczekbulionu 2 łyżki masła 1 łyżka oliwy 1/2 szklanki białego wina sól, pieprz 2 kromki pieczywa tostowego 50 g sera żółtego Cebulę obrać, przekroić na połówki, a następnie na półplasterki. W garnku roztopić masło i oliwę, wrzucić cebulę i smażyć ją na średnim ogniu około 20 minut ciągle mieszając, aż lekko się przyrumieni. Wlać gorący bulion, przykryć i gotować
wyzwania kuchenneosób): 4 żółtka 200-250 ml śmietany 30 % (rzadkiej) 20-30 dag tartego sera żółtego (dobrze topliwego) 1 opakowanie cienko krojonego boczku wędzonego (100-150 gram) 1 opakowanie ulubionego makaronu (u nas świderki) 1-2 cebule sól, świeżo mielony pieprz olej do smażenia Przygotowanie: Makaron wrzucamy do wrzątku i gotujemy do miękkości (al dente). W tym czasie posiekaną cebulę podsmażamy
Kuchnia po mojemumnie :D), jest idealny :P Banalny i pyszny! Składniki: 2 szklanki nieugotowanego makaronu typu "kolanko" 250 g żółtego sera 1 szt. cebuli 1 i 1/2 szklanki mleka 2 łyżki mąki pszennej Sól, pieprz 2 łyżki oleju do smażenia i 1 łyżka oleju do wysmarowania naczynia żaroodpornego Przepis: Makaron gotujemy w osolonej wodzie przez 10 minut. W tym czasie cebulkę(...)kroimy w drobną kostkę i smażymy na oleju na rumiano, następnie dodajemy do niej mąki z solą i pieprzem i dokładnie mieszamy do całkowitego połączenia składników. Następnie zdejmujemy patelnię z ognia i dodajemy mleko. Wszystko mieszamy ze sobą i ponownie umieszczamy na średnim ogniu. Gotujemy do wrzenia ciągle mieszając. Gdy sos wrze trzymamy go jeszcze przez ok. 1 minutę
Emcia Pichcidruga do przykrycia . Cześć do przykrycia kroimy w paski ok 2 cm . Mięso z kurczaka kroimy w kostkę smażymy krotko do czasu zmiany koloru mięsa .Mięso odstawiamy na 10 m aż się ostudzi . Następnie układamy mięso na cieście francuskim dodajemy ser ogórki i wcześniej drobno pokrojoną cebule, kukurydze . Przykrywamy to druga polowa ciasta pokrojonego w paski . Następnie górę posmarować żółtkiem
Sylwetka Od Kuchnikurczaka 8 plasterków bakłażana (każdy plasterek około 5 mm, pokrojony w kosteczkę) 10 dużych pieczarek 30-50 g tartego sera 250 ml śmietany 36% 1 ząbek czosnku sól i pieprz do smaku świeża natka pietruszki odrobina masła masło do smażenia Przygotowanie: 1. Bakłażana podsmażyć na maśle, dodać pieczarki obrane i pokrojone w plasterki, wyciśnięty czosnek, 2. Gdy warzywa się zarumienią(...)Smażymy na małym ogniu by kurczak się zarumienił, uważamy by się nie wysuszył, w razie czego dodajemy po odrobinie masła 4. Gdy całość jest gotowa, zdjąć patelnię z ognia i dodać śmietanę. Mieszać całość dokładnie. 5. Ugotować makaron al dente 6. Ułożyć makaron na talerzach, pośrodku zrobić gniazdko i położyć w nie sos. 7. Całość posypać startym serem i świeżą
KreatywnePinymięsa mielonego (wołowego lub wołowo-wieprzowego) pół kalafiora pół brokuła średnia cukinia średnia cebula ser mozzarella w kulce garść sera cheddar 200g śmietanki 30% 2 jajka 3 ząbki czosnku 2 łyżki ziół prowansalskich sól i pieprz olej do smażenia folia aluminiowa Przepis 1 Czosnek siekamy, cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Po chwili dodajemy mięso i smażymy(...)minut. Odcedzamy. 3 Mozzarellę kroimy w plastry i kładziemy na mięso w naczyniu. Następną warstwę tworzymy z brokuła i kalafiora, a na sam koniec kładziemy plastry cukinii. 4 Ser cheddar trzemy na tarce o grubych oczkach i posypujemy nim warzywa. Śmietankę mieszamy z jajkami i polewamy tak przygotowaną zapiekankę. 5 Zapiekamy w temperaturze 160 stopni (przykryte folią aluminiową) przez
Kuchnia Bazyliiłyżka mleka 1 łyżeczka przypraw prowansalskich szczypta soli pomidor 1/2 cebuli czerwonej kiełki brokuła starty żółty ser oliwki 1 łyżka masła Sposób przygotowania Jajka wymieszać z mlekiem, dodać sól i przyprawy prowansalskie. Rozgrzać na patelni masło i wylać masę jajeczną. Smażyć na dużym ogniu bez przykrycia. Kiedy boli omletu się zatną delikatnie podważać je łopatką, tak by płynna masa jajeczna
pink envelope