smażony ser - 3789 przepisów (strona:98/253)

Placuszki z cukinii 116

cukinię łączymy z mąką,serem feta i jajkami doprawiając ziołami, pieprzem i ewentualnie jeszcze solą. Ale pamiętajmy, że już sam ser feta jest dość słony.  4. Gdy wszystkie składniki już połączymy, na patelni rozgrzewamy olej i smażymy partiami nasze placuszki, do czasu aż z oby dwu stron będą złociste. Placki wykładamy na ręcznik papierowy aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu

Mój pomysł na
Omlet po hiszpańsku + film 145

soli łyżka mleka łyżka oliwy przepis Ser żółty ścieramy na tarce o małych oczkach. Jajka rozkłócamy nie ubijając, dodajemy mleko starty ser i całość dokładnie mieszamy, doprawiamy solą. Masę jajeczną wlewamy na patelnię z dobrze rozgrzaną oliwą , smażymy z obu stron na złoty kolor. Omlet podajemy z dowolna surówką

Smakowite Dania
Naleśniki ze szpinakiem 193

soli Farsz ze szpinakiem 300 gramświeżego szpinaku (może być mrożony) 200 grampieczarek starty ser żółty 3 duże ząbki czosnku 1 cebula średniej wielkości sól, pieprz, gałka muszkatołowa Naleśniki ze szpinakiem Przygotowanie Składniki na ciasto naleśnikowe wyrabiamy w dużym naczyniu, do ciasta możemy dodać szczyptę soli. Smażymy bez dodatku tłuszczu. Świerzy szpinak płuczemy i następnie siekamy. Cebulę należy obrać, posiekać(...)kostkę i podsmażyć razem z rozdrobnionym czosnkiem na patelni z niewielką ilością oleju. Smażymy aż cebulka się zeszkli. Pieczarki również podsmażamy mieszając je, aż zmiękną, dodajemy podsmażoną cebulkę i szpinak. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na usmażone naleśniki nakładamy farsz posypując go startym żółtym serem, podsmażamy, zawijamy w rurkę i naleśniki ze szpinakiem są gotowe do podania. Łączny czas

Naleśniki
Tagliatelle z pieczarkami w kremowym sosie, Przekleństwa niewinności 128

Wykonanie: Ugotuj makaron wg przepisu na opakowaniu. Na rozgrzanym oleju podsmaż pokrojone cebulę i czosnek. Dodaj pokrojone w plastry pieczarki i smaż jeszcze parę minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Odstaw z ognia, po chwili wmieszaj ser mascarpone i polej makaron sosem. Podawaj ciepłe. Możesz posypać danie listkami świeżej bazylii. Wychodzą 3-4 porcje. Uwielbiam twórczość Sofii Coppoli

Qlinarnie i Qlinarnie
Kurczaczki z mandarynkami 135

makaronu, najlepiej tagliatelle pesto: 0,5 opakowania rukoli 2 ząbki czosnku 1 cytryna 0,5 kubka startego dojrzewającego sera sól pieprz 3 łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie: filety myjemy, osuszamy, tniemy na mniejsze polędwiczki smażymy na oliwie, dolewamy odrobinę soku z mandarynek oraz dorzucamy kilka mandarynek makaron gotujemy składniki na pesto blendujemy, podsmażamy, dorzucamy ugotowany makaron makaron oprószamy parmezanem

Luźna Kuchnia
Makaron&ricotta&szynka&oliwki&cukinia&suszone pomidory 342

cebulę. Gdy się lekko zarumienią, dodajemy umytą i pokrojoną w półksiężyce cukinię. Dodajemy pieprz i sól. Smażymy, aż będzie chrupka. Kroimy szynkę w kostkę, dodajemy do warzyw. Gdy szynka będzie złocista, dodajemy 1 szklankę wody (może być ta z makaronu), ser ricotta, pomidory i mieszamy.  Przyprawiamy dodatkowo solą i pieprzem, bazylią, oregano i szczyptą ostrej papryki. Ugotowany makaron dorzucamy

Kitchens Alphabet
Oscypek z patelni 167

Składniki : Oscypek  łyżka masła  żurawina w słoiczku lub ew dobry ketchup ( wersja dla dzieci ) Wykonanie : Ser kroimy na średniej grubości plastry Masło rozpuszczamy na patelni i na rozgrzane kładziemy plastry oscypka . Smażymy na małym ogniu z obu stron sprawdzając palcem czy środek jest już miękki Podajemy z żurawiną lub ketchupem - wersja dla dzieci lub tych co są ketchupożerni

Od kuchni czyli o wszystkim po trochę
Cannelloni ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem ricotta 210

Cannelloni W pierwszej kolejności podsmażamy posiekaną dymkę na oliwie. Dodajemy pokrojone suszone pomidory i szpinak. Składniki podsmażamy na małym ogniu. Dokładamy ser Ricotta i odrobinę startego Grana Padano. Dolewamy śmietanki 30%, doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko razem smażymy, aż do momentu uzyskania gęstego farszu. Na końcu dodajemy posiekana natkę pietruszki. Pamiętajmy o częstym mieszaniu farszu. *Sos beszamelowy W rondelku roztapiamy

kulinarnyJa
Placki a'la pizza 140

żółtego natka pietruszki 2/3 szkl. przegotowanej wody pieprz, sól przyprawa do pizzy Cebulę, paprykę i wędlinę pokroić w kostkę .Dodać starty ser, posiekaną pietruszkę, roztrzepane jajka, mąkę, sodę i wodę. Wszystko razem wymieszać, doprawić do smaku. Placuszki smażyć z obu stron na oleju

Moje domowe kucharzenie
Cudowne burgery 118

kroimy cebulę i szklimy na patelni. Do miski przekładamy mięso, ostudzoną cebulę, oliwę, zmielony kmin i ziarna kolendry, sól, pieprz, starty ser, musztardę, jajko, bułkę tartą. Wszystko delikatnie mieszamy. Następnie formujemy burgery, obtaczamy w bułce tartej i smażymy. Układamy składniki na bułce i wsadzamy na chwilę do piekarnika, żeby złapało temperaturę.  Smacznego

Brzuszki Łakomczuszki
Zupa prawdziwie pomidorowa z mozzarellą 79

startą na tarce marchewkę. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry. Wykroić twarde części, resztę pokroić w kostkę - wrzucić do warzyw. Smażyć aż się rozpadną. Wlać wodę - zagotować i gotować 10 minut. Dodać kostkę rosołową, przyprawy i ser - gotować chwilę. Podawać z makaronem, udekorowaną pomidorkami koktajlowymi i gałązką tymianku lub bazylii. Smacznego

kolorowotorcikowo
Oponki serowe 138

stopionego i przestudzonego   (margaryna też może być) cukier do smaku (jeśli mamy bardzo kwaśny ser, to trzeba go do smaku dosłodzić) duży cukier waniliowy ok. 1/2 kg. mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 4 jajka olej do smażenia Wszystkie składniki zagniatamy i wałkujemy na grubość około 1 cm. Wykrawamy krążki z otworem w środku. Ja użyłam

Codzienna kuchnia niecodzienna
Risotto z kurkami 212

arborio * 1-2 szalotki * 150 g kurek świeżych * 600-700 ml bulionu drobiowego * 30 g twardego sera, no parmezanu * 1 łyżka masła * oliwa z oliwek * sól * pieprz Wykonanie:  Cebulkę pokroić w drobną kostkę - usmażyć na odrobinie oliwy. Do podsmażonej cebuli dodać kurki - smażyć kilka7-8 minut. Usmażone grzyby z cebulką zdjąć z patelni, pozostawiając resztki tłuszczu. Na patelnię wsypać(...)ryż - smażyć, mieszając, aż ryż stanie się szklisty. Następnie podlewać ryż bulionem i gotować, cały czas mieszając. Kiedy płyn odparuje, dolać kolejną porcję bulionu. Czynność powtarzać, do momentu, aż ryż stanie się miękki. Ugotowany ryż połączyć z grzybami i cebulą. Dodać masło oraz ser - wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Risotto powinno mieć kremową konsystencję. Jeśli jest zbyt gęste

kolorowotorcikowo
Makaronowa Zapiekanka z Bakłażanem 169

kurkuma kolendra w liściach suszone oregano suszona bazylia słodka papryka w proszku opakowanie makaronu pene ser żółty do posypania zapiekanki Wykonanie: Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek zmiażdżyć w prasce, paprykę i bakłażan pokroić w kostkę. Cebulę zeszklić na oliwie, dodać czosnek i paprykę. Smażyć przez chwilę. Dodać mielone mięso, smażyć aż całe mięso zmieni kolor. Dodać pomidory i całą(...)Dodać przyprawy, wymieszać i smażyć przez chwilę. Dodać bakłażan, wymieszać i smażyć aż bakłażan zmięknie. Na koniec wyciągnąć papryczkę chilli. Makaron ugotować al dente według opisu na opakowaniu. Odcedzić. Na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć cienką warstwę sosu. Następnie wyłożyć makaron i resztę sosu. Wierzch zapiekanki posypać startym serem, oregano, bazylią i słodką papryką. Zapiekać w temperaturze 180 o C przez

Mama Gotuje
Makaron z pieczarkami i szynką 107

Capellini Barilla 10 pieczarek bez ogonków dwa duże plastry szynki średnia cebula 50 g parmezanu 50 g sera Grana Padano 150 ml śmietanki 30% łyżka posiekanej natki pietruszki łyżka posiekanego koperku skórka i sok z jednej cytryny 2 łyżki masła olej do smażenia sól i pieprz do smaku Przepis 1 Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plastry i podsmażamy na maśle

Kuchnia Bazylii