WĘGIERSKIE PLACKI LANGOSZE + FILMIK

WĘGIERSKIE  PLACKI  LANGOSZE + FILMIK

WĘGIERSKIE PLACKI LANGOSZE + FILMIK

Langosze ( langos ) - to pieczone placki na bazie ciasta drożdżowo - ziemniaczanego, które można spotkać na Węgrzech i Słowacji. Placki są wypiekane na gorącym oleju a podawane przeważnie ze śmietaną i tartym serem. Langosz podbił już serce nie jednej osoby.  SKŁADNIKI :   500 g mąki pszennej 300 g ugotowanych ziemniaków ( ostudzonych i przeciśniętych przez praskę ) 250 ml ciepłego mleka 1 płaska łyżeczka cukru 25 g świeżych drożdży  sól, pieprz do smaku 1 łyżka masła do ciasta olej do smażen... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Fantazje Marioli

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.