podgrzewamy łyżkę oliwy. Wrzucamy czosnek i cebulę. Smażymy minutę. Posypujemy papryką, chili i szczyptą soli, smażymy dalszą minutę. Wrzucamy pomidory i przecier. Mieszamy i dusimy ok 5 minut. Łączymy z makaronem. W naczyniu do zapiekania układamy kolejno: plastry cukinii, połowę farszu makaronowego, 5 plasterków sera, pozostała cukinię, makaron z sosem i na wierzchu układamy ser. Całość zapiekamy ok 10 minut
Dzieje kuchennej Wiewiórywiększej ilości nadzienia i potem stopniowego (porcjami) podgrzewania go i zawijania w tortille. Burrito 2016-10-21 14:12:08 Proste i bardzo praktyczne meksykańskie burrito z wołowiną i smażonym ryżem. Sycąca przekąska łatwa do zjedzenia „w biegu” w niemal dowolnym momencie. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 4-6 osób) Nadzienie 500g mielonej wołowiny 2 średnie czerwone cebule 4 ząbki(...)duże pszenne tortille tarty żółty ser sałata Instrukcje Cebule i czosnek obieramy i dość drobno siekamy. Papryczki chili rozkrajamy, usuwamy nasiona i również dość drobno kroimy. Mięso, o ile nie jest drobno posiekane, dodatkowo rozdrabniamy (patrz zdjęcia). Na głębokiej patelni na średnio silnym ogniu rozgrzewamy kilka łyżek oliwy. Wrzucamy ryż i często mieszając smażymy tak długo, aż nabierze lekko brązowego
Kulinarna Pokusadowolny, a to jest moja ulubiona i sprawdzona wersja :) Składniki: (na 4 sztuki) 3 pojedyncze piersi z kurczaka 500 g pieczarek 2 cebule 1 papryka czerwona 150 g żółtego sera ketchup przyprawa gyros, oregano, sól, pieprz, papryka ostra 1 łyżka oleju 600 g mąki 50 g świeżych drożdży 1 żółtko jajka 3/4 szklanki wody 1 łyżeczka soli 1 łyżka(...)warzywa zmiękły oraz odparowały wodę. Filety z kurczaka oczyszczamy z błonek i kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą gyros i smażymy na oleju. Usmażone piersi z kurczaka oraz warzywa łączymy i odstawiam do wystygnięcia. Następnie dodajemy do naszego farszu starty ser żółty oraz ketchup i doprawiamy solą, pieprzem, papryką oraz oregano. Przygotowujemy ciasto. Drożdże rozcieramy z cukrem i pozostawiamy na około
Symfonia smakowatarce grubsze oczka i wymieszać z przyprawą do ziemniaków i rozdrobnione chilli na mocno rozgrzanym oleju smażyć placki o grubości do 1 cm i odkładać na ręcznik papierowy boczek wędzony podsmażyć na lekko rumiany na każdy placek położyć plaster boczku - cebuli- pomidora- sera ja zapiekłam w mikrofali 10 minut na 450Wat Combi - w piekarniku z 20 minut w 180C placki
W Mojej Kuchni Lubięszklankę sypkiego) ząbek czosnku szczypta cynamonu (do mięsa mielonego) harissa sól starty żółty ser bulion z 1 kostki olej WYKONANIE Papryki myjemy, odcinamy końcówki ("czapeczki") i wydrążamy gniazda nasienne. W międzyczasie gotujemy ryż w osolonej wodzie. Na patelni smażymy mięso mielone dodając ulubione przyprawy (dałam gotową mieszankę do mięsa mielonego), szczyptę cynamonu i wyciśnięty ząbek czosnku
Zofianajestem ich fanem, zwłaszcza, że w sklepie pod moim domem kosztują niecałe 4 zł za opakowanie 250 g). Składniki (dla dwóch osób): 1 podwójna pierś kurczaka kilka plasterków koziego sera 2 łyżki kaparów 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 2 łyżeczki miodu sól i pieprz do smaku Jeśli pierś chcecie podać jak ja - z ryżem i sosem pieczarkowym(...)pawie bezwonny) i szybko obsmażyć mięso z obu stron (dzięki temu będzie ono bardziej soczyste). Zmniejszyć ogień do średniego i smażyć po ok. 4 - 5 minut z obu stron. Gdy mięso będzie prawie gotowe, na wierzch położyć kozi ser i pod przykryciem trzymać, aż się nieco rozpuści. Na koniec na serze położyć kilka kaparów i poczekać jeszcze chwilę, by się
W SMAKcukinia pojedyncza pierś z kurczaka ok 200g brokułów pęczek koperku papryczka chili 150g sera żółtego 2 łyżki majonezu przyprawy Wykonanie: Cukinię kroimy w plastry, następnie w paski. Dodajemy ją do pokrojonego w drobną kostkę kurczaka... ...doprawiamy (ja użyłam przyprawy do ziemniaków oraz curry) i smażymy. Jak kurczak i cukinia puszczą wodę, dodajemy brokułu i dusimy pod przykryciem
Taste Of My Daydodać wszystkie przyprawy w proszku. Smażyć przez ok 5 minut. Kaszę jęczmienną ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Następnie dodać do smażonych warzyw. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Farsz wyłożyć do wgłębień cukinii, wierzch posypać startym serem. Zapiec przez ok 15 minut w 180oC. Po upieczeniu ozdobić liśćmi świeżego szpinaku
Słodki Zakątekpodania zarówno na ciepło, jak i zimno ;-) Składniki -12 jajek -300 g pieczarek -1 duża cebula -4 łyżki startego żółtego sera -1 pęczek posiekanego szczypiorku -3/4 szkl. bułki tartej -4 łyżki gęstej śmietany -olej do smażenia -1-2 łyżki majonezu -sól -pieprz Przygotowanie 10 jajek ugotować na twardo. Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce. Cebulę obrać i drobno posiekać
Zielona Kuchniacukinię łączymy z mąką,serem feta i jajkami doprawiając ziołami, pieprzem i ewentualnie jeszcze solą. Ale pamiętajmy, że już sam ser feta jest dość słony. 4. Gdy wszystkie składniki już połączymy, na patelni rozgrzewamy olej i smażymy partiami nasze placuszki, do czasu aż z oby dwu stron będą złociste. Placki wykładamy na ręcznik papierowy aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu
Mój pomysł nasoli łyżka mleka łyżka oliwy przepis Ser żółty ścieramy na tarce o małych oczkach. Jajka rozkłócamy nie ubijając, dodajemy mleko starty ser i całość dokładnie mieszamy, doprawiamy solą. Masę jajeczną wlewamy na patelnię z dobrze rozgrzaną oliwą , smażymy z obu stron na złoty kolor. Omlet podajemy z dowolna surówką
Smakowite Daniasoli Farsz ze szpinakiem 300 gramświeżego szpinaku (może być mrożony) 200 grampieczarek starty ser żółty 3 duże ząbki czosnku 1 cebula średniej wielkości sól, pieprz, gałka muszkatołowa Naleśniki ze szpinakiem Przygotowanie Składniki na ciasto naleśnikowe wyrabiamy w dużym naczyniu, do ciasta możemy dodać szczyptę soli. Smażymy bez dodatku tłuszczu. Świerzy szpinak płuczemy i następnie siekamy. Cebulę należy obrać, posiekać(...)kostkę i podsmażyć razem z rozdrobnionym czosnkiem na patelni z niewielką ilością oleju. Smażymy aż cebulka się zeszkli. Pieczarki również podsmażamy mieszając je, aż zmiękną, dodajemy podsmażoną cebulkę i szpinak. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na usmażone naleśniki nakładamy farsz posypując go startym żółtym serem, podsmażamy, zawijamy w rurkę i naleśniki ze szpinakiem są gotowe do podania. Łączny czas
NaleśnikiWykonanie: Ugotuj makaron wg przepisu na opakowaniu. Na rozgrzanym oleju podsmaż pokrojone cebulę i czosnek. Dodaj pokrojone w plastry pieczarki i smaż jeszcze parę minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Odstaw z ognia, po chwili wmieszaj ser mascarpone i polej makaron sosem. Podawaj ciepłe. Możesz posypać danie listkami świeżej bazylii. Wychodzą 3-4 porcje. Uwielbiam twórczość Sofii Coppoli
Qlinarnie i Qlinarniemakaronu, najlepiej tagliatelle pesto: 0,5 opakowania rukoli 2 ząbki czosnku 1 cytryna 0,5 kubka startego dojrzewającego sera sól pieprz 3 łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie: filety myjemy, osuszamy, tniemy na mniejsze polędwiczki smażymy na oliwie, dolewamy odrobinę soku z mandarynek oraz dorzucamy kilka mandarynek makaron gotujemy składniki na pesto blendujemy, podsmażamy, dorzucamy ugotowany makaron makaron oprószamy parmezanem
Luźna Kuchniacebulę. Gdy się lekko zarumienią, dodajemy umytą i pokrojoną w półksiężyce cukinię. Dodajemy pieprz i sól. Smażymy, aż będzie chrupka. Kroimy szynkę w kostkę, dodajemy do warzyw. Gdy szynka będzie złocista, dodajemy 1 szklankę wody (może być ta z makaronu), ser ricotta, pomidory i mieszamy. Przyprawiamy dodatkowo solą i pieprzem, bazylią, oregano i szczyptą ostrej papryki. Ugotowany makaron dorzucamy
Kitchens AlphabetSkładniki : Oscypek łyżka masła żurawina w słoiczku lub ew dobry ketchup ( wersja dla dzieci ) Wykonanie : Ser kroimy na średniej grubości plastry Masło rozpuszczamy na patelni i na rozgrzane kładziemy plastry oscypka . Smażymy na małym ogniu z obu stron sprawdzając palcem czy środek jest już miękki Podajemy z żurawiną lub ketchupem - wersja dla dzieci lub tych co są ketchupożerni
Od kuchni czyli o wszystkim po trochęCannelloni W pierwszej kolejności podsmażamy posiekaną dymkę na oliwie. Dodajemy pokrojone suszone pomidory i szpinak. Składniki podsmażamy na małym ogniu. Dokładamy ser Ricotta i odrobinę startego Grana Padano. Dolewamy śmietanki 30%, doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko razem smażymy, aż do momentu uzyskania gęstego farszu. Na końcu dodajemy posiekana natkę pietruszki. Pamiętajmy o częstym mieszaniu farszu. *Sos beszamelowy W rondelku roztapiamy
kulinarnyJa