smażony ser - 3789 przepisów (strona:88/253)

Makaron w sosie cajun z owocami morza 223

wolnym ogniu 5-7 min. Na małej patelni rozgrzewamy olej. Solimy i pieprzymy łososia. Kładziemy na rozgrzany olej i smażymy z każdej strony po 3 min. Gotowego łososia zciągamy z patelni. Do ugotowanego sosu śmietanowego dodajemy odcedzony makaron i ser. Mieszamy do połączenia. Do makaronu dodajemy krewetki i kawałki łososia. Mieszamy stawiamy na palnik- i trzymamy na ogniu

Smaki Edyty
Papryka z kaszą gryczaną i warzywami 129

przykryciem, aby wchłonęła wodę. Podsmażyć lekko cebulkę i czosnek, dodać pomidory, a następnie seler i wszystkie przyprawy oprócz soli, jeszcze chwilę smażyć. Następnie zdjąć warzywa z palnika, wymieszać z kaszą i z pokrojonym w kosteczkę serem kanapkowym. Przyprawić do smaku solą i ewentualnie większą ilością pieprzu. Napełnić farszem papryki, włożyć do foremki i podlać około 300 ml wody

Kuchcik gotuje
Papryka z kaszą gryczaną i warzywami 142

przykryciem, aby wchłonęła wodę. Podsmażyć lekko cebulkę i czosnek, dodać pomidory, a następnie seler i wszystkie przyprawy oprócz soli, jeszcze chwilę smażyć. Następnie zdjąć warzywa z palnika, wymieszać z kaszą i z pokrojonym w kosteczkę serem kanapkowym. Przyprawić do smaku solą i ewentualnie większą ilością pieprzu. Napełnić farszem papryki, włożyć do foremki i podlać około 300 ml wody

Kuchcik gotuje
W SKRÓCIE: TŁUSZCZE 127

stan skóry KWASY TŁUSZCZOWE TRANS Obecne w przetworzonych produktach takich jak np.: chipsy, zupki w proszku, ciasta, ciastka, fast food, potrawy smażone w wysokiej temperaturze, margaryny twarde (a także w niewielkich ilościach w maśle, mleku, serze, wołowinie). Krótko: najlepiej nie spożywać WCALE! Nie przynoszą żadnych korzyści. Podwyższają LDL, cholesterol całkowity we krwi, a oprócz tego obniżają tą "dobrą" frakcję

Vroblewska-fitlife
Jem zdrowo: Naleśniki z soczewicą i jarmużem 158

Masa nie ma być w 100% gładka, blendujemy do połączenia. Ciasto naleśnikowe Krok 2 Wszystkie składniki na naleśniki miksujemy na gładką masę. Smażymy na minimalnej ilości oleju albo na suchej patelni. Sos do zapieczenia Krok 3 Ser mieszamy ze śmietaną oraz z pestkami. Krok 4 Naleśniki zawijamy wg ulubionego sposobu, układamy w naczyniu żaroodpornym polewamy sosem do zapiekania. Pieczemy około

CoolinarniePL
Śniadaniowe serowe krokiety z parówką na sałatce szpinakowej z melonem. 378

szpinak baby -melon biały w kostkę pokrojony Sos: -ocet balsamiczny, łyżeczka -oliwa, łyżka -syrop z brzoskwiń, łyżeczka -sól, szczypta Parówkę zawijamy w ser, obtaczamy w jajku, następnie w bułce i znów w jajku i w bułce. Smażymy na maśle klarowanym do zrumienienia. Jeżeli lubicie ostre smaki, możecie do jajka w trakcie roztrzepywania dodać paprykę sypką. Wszystkie składniki na sos mieszamy

BaRepas
Bakłażan w cieście 149

świeżą bazylię i meiszamy. Przygotowujemy ciasto. Łączymy dokładnie wszystkie składniki. Bakłażany układamy "w kanapkę" po środku wkładając żółty ser (grubość ok.3mm): bakłażan - ser - bakłażan. Tak ułożone maczamy w cieście i przekładamy na rozgrzaną na patelni oliwę. Smażymy po obu stronach. Podajemy polane obficie sosem pomidorowym

W kuchni wieczorem
Tortilla hiszpańska z szynką 180

osoby lub 4, traktujące tortillę, jako przekąszone w międzyczasie tapas . Składniki: 2 ząbki czosnku 1 cebula 2 papryczki chilli oliwa do smażenia 4 ugotowane ziemniaki 150g szynki 5 jajek 75g kwaśnej śmietany 150g startego żółtego sera sól, pieprz Przygotowanie: Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy. Z papryczek usuwamy pestki i też drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy oliwę, podduszamy

Smakowity Blog Kulinarny
Schab z cukinią zapiekany pod sosem serowym 261

dodałam cukinię i całość zapiekłam pod sosem serowym. Mięsko wyszło pyszne. składniki: 700 g schabu 1 mała cukinia sól,pieprz olej do smażenia 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 1,5 szklanki mleka 2 garście startego sera gouda gałka muszkatołowa Schab pokroić w dużą kostkę. Oprószyć solą i pieprzem. Obsmażyć na oleju, ale krótko aby mięso tylko zmieniło kolor. Cukinię

Monia miesza i gotuje
Kotleciki kukurydziane z serem 232

wymieszać z jajem i kaszą. Masę pozostawić na kilka minut by kasza nabrała wilgoci, będzie lepiej sklejać ziarna kukurydzy. Paprykę czerwoną i ser pokroić w drobną kosteczkę i dodać do masy. Doprawić solą do smaku i smażyć na małej teflonowej patelni posmarowanej olejem rzepakowym. Placuszki należy smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor

Moje domowe kucharzenie
Pomidorowo warzywny mix 108

Naleśnikowe szaszłyki. 1 szklanka mąki 1 szklanka  mleka 1 szklanka wody 1 jajko Nadzienie serowo -bazyliowe 100g twarogu śmietankowego 3 łyżki sera żółtego 2 łyżki śmietany 18% 3 łyżki bazylii sól morska ,pieprz olej do smażenia Mąkę ,jajko ,mleko ,wodę ,sól ,pieprz zmiksować i odstawić na 30 min. Usmażyć cieniutkie naleśniki. Nadzienie . Wszystkie składniki nadzienia dokładnie połączyć. Naleśniki posmarować

Kulinarny karnet Christophera
Przekąski i dodatki do potraw 172

szprotką Pająk z papryki    Pasta śledziowa Pesto z rukoli Pieczony schab z suszoną morelą Pierożki ze szpinakiem Popękane jajka Smażony oscypek z żurawiną Ślimaczki z ciasta francuskiego Sos beszamelowy Quesadilla z pieczarkami i serem Wafelki ryżowe ze szpinakiem Wafelki ryżowe z jajecznicą Wafle ryżowe z pastą z makreli

Aga w kuchni
Sałatka z bulgurem i kurczakiem 209

szklanki bulionu lub wody 1 mała pojedyncza pierś z kurczaka 1/2 ogórka węża 1/3 małej czerwonej papryki 3 plastry sera feta koperek sok z cytryny oliwa z oliwek EV sól pieprz olej do smażenia Wykonanie: Bulgur wsypujemy do garnka,  zalewamy gorącą wodą lub bulionem i podgrzewamy pod przykryciem na minimalnym ogniu przez

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka z kurczakiem II 170

Składniki - 1 kapusta pekińska - pojedynczy filet z kurczaka - 2 pomidory - ogórek - ser feta - mały kefir naturalny - łyżka majonezu - ząbek czosnku - przyprawa do grosa - tłuszcz do smażenia Wykonanie Kapustę poszatkować. Pomidory, obranego ogórka i fetę pokroić w kostkę. Mięso pokroić w kostkę, oprószyć przyprawą do grosa i podsmażyć. Wystudzić i dodać do warzyw. Wymieszać, posypać fetą. Czosnek obrać i przecisnąć przez

Świat Smaku
Kuchnia włoska usystematyzowana. 163

których składniki znajdziemy po ręką, po takie których musimy się naszukać. :) Na pewno książka to dobra podstawa na temat kuchni włoskiej. Smażona polenta ze słoniną i truflą. Ravioli z ziemniakami i szynką. Lasagne z kozim serem, cukinią i orzechami. Homarce z koniakiem. Dział: ryby. Konfitura z czerwonej cebuli. Koreczki owocowe na słono

Brzuszki Łakomczuszki