przepisem na opakowaniu. Warzywa kroimy w kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy kuskus, doprawiamy. Kurczaka smażymy na rumiano, studzimy. Dodajemy do kaszy i warzyw. Jako dodatek włożyłam pomidorki koktajlowe z serem typu greckiego oraz świeżą bazylią polane domowym sosem vinaigrette z 3 łyżek oliwy, łyżki octu winnego, odrobiny miodu, który doprawiłam solą(...)ananasa świeżego lub z puszki sezam tymianek sól, pieprz torebka ryżu 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego pół cebuli Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy sezamem. Smażymy z obu stron. Po tym czasie dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Dusimy, ok 5 minut. Doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem. Wszystko zdejmujemy z patelni, odsączamy na ręczniku z nadmiaru tłuszczu
Czerwona Porzeczkaprzestygnięcia. 2. Czosnek i cebulę obieramy, kroimy w drobną kosteczkę. Wykładamy na rozgrzaną patelnię z olejem. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę kiełbasę. Smażymy, aż cebula będzie miała złoty kolor. 3. Przygotowujemy sos. Mieszamy śmietanę z jogurtem i jajkiem. Ser żółty ścieramy na tarce dodajemy do sosu.Doprawiamy do smaku. 4. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą lub masłem, aby zapiekanka nie przywarła. Układamy warstwowo
Kuchnia Pełna Pasjiłyżki przyprawy do kurczaka szczypta płatków chilli sól pieprz 250 g żółtego sera Pierś z kurczaka pokroić na cienkie paseczki. Oprószyć je dokładnie przyprawą do kurczaka. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę pokrojoną w piórka, a następnie dodać czosnek drobno pokrojony i mięso. Wszystko smażyć razem aż kurczak będzie rumiany. Do usmażonego mięsa dodać ketchup, przecier pomidorowy i pokrojone(...)pomidory oraz pomidory pokrojone w kostkę. Dolać 3 łyżki oliwy w której były suszone pomidory i 1/4 szklanki wody. Smażyć chwilę mieszając. Doprawić solą i pieprzem. oraz płatkami chilli. Wymieszać. Gorący farsz nakładać na tortillę i posypać startym żółtym serem. Zawinąć tortillę najpierw boki lekko do środka, a następnie zwinąć. tortilla z kurczakiem i suszonymi pomidorami
O kuchni z uczuciemosolony wrzątek i gotujemy kilka minut - chcemy żeby ziemniaczki trochę zmiękły, ale się nie rozgotowały. Odcedzamy i odstawiamy na bok. Ser ucieramy na tarce o grubych oczkach. 3. Przygotowujemy beszamel. w garnku rozpuszczamy masło, wrzucamy mąkę i smażymy (nie mieszając) przez 2 minuty. Zaczynamy mieszać trzepaczką i cienkim strumieniem wlewamy mleko. Gotujemy i mieszamy, aż beszamel będzie miał konsystencję budyniu
My Culinary Artmięsa mielonego, np. z szynki 1 cebula suszona bazylia sól, pieprz odrobina oleju ulubiony starty, żółty ser Na samym początku cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, dodać cebulę. Smażyć, aż do momentu, gdy cebula się zeszkli. Następnie dodać mięso mielone. Całość przyprawić solą, pieprzem i suszoną bazylią. Smażyć tak długo, aż mięso zmieni kolor
Ugotowaćzdecydowanie podbiła moje serce :). Dziękuje Ado za rewelacyjny przepis :) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 500g pieczarek 1 średnia cebula ( może być czerwona) 1 ser pleśniowy camembert (lub inny-ulubiony) przyprawy: sól pieprz, suszone oregano i bazylia olej do smażenia papier do pieczenia Pieczarki myjemy w razie potrzeby obieramy i przepuszczamy przez maszynkę do mięsa na średnich oczkach. Cebulę obieramy
Pudełko rozmaitościfarsz: brokuł pomidor 2 cebule 2 łyżki koncentratu pomidorowego łyżka śmietany 18% 30 dag wędliny 30 dag sera żółtego kulka sera mozzarella pieprz, wegeta do smaku 1- 2 szklanki bulionu do podlania łyżka masła do smażenia Wykonanie: Cebulę i wędlinę pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle. Gdy będą już gotowe dodać pokrojony na mniejsze kawałki brokuł i podlać(...)kawałki i dodać do całości, dusić pod przykryciem do miękkości jarzyn. Następnie całość doprawić pieprzem,wegetą, dodać przecier pomidorowy oraz śmietanę, dokładnie wymieszać. Na sam koniec dodać starty żółty ser oraz pokrojoną na mniejsze kawałki mozzarelle, podgrzewać do rozpuszczenia się serów. Wystudzić. Składniki chlebek: 350 gram mąki pszennej 3 łyżki oliwy z oliwek 170 ml letniej wody łyżeczka soli
Krakowskie smaki Aniczosnku, w plasterkach 2 łyżki oliwy z oliwek, plus dodatkowe do polania sok z połowy cytryny sól morska i świeżo zmielony pieprz kilka cienkich płatów twardego sera (typu pecorino) przygotowanie jarmuż gotować we wrzącej osolonej wodzie przez 4-5 minut do miękkości, a następnie zanurzyć w lodowatej wodzie, aby zatrzymać proces gotowania. Osuszyć papierowym ręcznikiem, odciąć(...)piekarniku. Podczas gdy chleb jest grillowany, delikatnie podsmażyć plasterki czosnku w oliwie z oliwek, aż będą miękkie, ale przypieczone. Dodać jarmuż i smażyć przez minutę. Wycisnąć sok z cytryny,doprawić solą i pieprzem. Na grzanki położyć jarmuż, ser, skropić oliwą z oliwek i natychmiast podawać. Smacznego
Stare Garyokazja Dnia Naleśnika nie mogło ich zabraknąć i u mnie:) Przez wszystkich lubiane naleśniki z serem i owocami. Sprawdzone ciasto, wyśmienite nadzienie, no i owoce... Ja użyłam tylko malin i truskawek, bo innych owoców nie miałam, ale warto dodać też trochę jagód lub borówek, uzyskamy wtedy lepszy efekt wizualny:) Ciasto: szklanka mąki pszennej, 2 jajka, 1/2 szklanki mleka, 1/3 szklanki(...)Jajka rozkłócić, wlać mleko, olej i wodę, dokładnie zmiksować. Dodać przesianą mąkę oraz sól. Zmiksować na gładkie ciasto. Odstawić na 15minut. Następnie smażyć na odrobinie oleju cienkie naleśniki, z obu stron na złoty kolor. Nadzienie: 250g półtłustego sera, 125 g serka mascarpone, 100g truskawkowego serka homogenizowanego, 1/2 laski wanilii, 3 łyżki cukru pudru, 1/2 kg mieszanych owoców (maliny, truskawki, jagody
Z miłości do słodkościkostkę, a następnie posypujemy przyprawami i odstawiamy na ok. 30 minut. Przekładamy całość na rozgrzaną, suchą patelnię, dolewamy wodę i smażymy aż woda odparuje, a mięso będzie miękkie. Cukinię i cebulę kroimy w półplasterki, paprykę w cienkie paski, ser ścieramy na grubej tarce. Mąkę mieszamy z ziołami i solą. Drożdże rozpuszczamy w wodzie, a następnie wlewamy do mąki, dodajemy olej
Czary - gary w kuchnimąki Przyprawy: sól, pieprz Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy nieco tłuszczu i wrzucamy cebulę. Smażymy na złoty kolor i dodajemy przeciśnięty czosnek. Mieszamy i dorzucamy szpinak. Podczas, gdy szpinak się dusi na tarce ścieramy żółty ser, a pomidorki myjemy i rozkrajamy na pół. Blat oprószamy mąką i lekko wałkujemy ciasto francuskie. Następnie wykładamy nim tartaletki
Kolizje Smakówzagości w Waszej lodówce. Polecam! kopytka z tego przepisu - klik Dodatkowo: 1 cebula chudy boczek lub dowolna kiełbaska 2 jajka ser koryciński ( polecam z wytwórni Państwa Agnieszki i Marcina Bielec ; w ostateczności może być zwykły żółty) Ponadto: olej do smażenia Cebulę posiekać, a boczek/kiełbaskę pokroić w kostkę, a następnie wszystko razem podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Dodać kopytka, chwilkę
Di gotujeatrakcyjną dla kubków smakowych przekąskę. składniki na 6-7 grzanek 6-7 kromek chleba 6-7 plastrów żółtego sera 40 dag grzybów leśnych 1 jajko 1 duża cebula 2 łyżki oliwy z oliwek i łyżka masła do smażenia + kilka kropel oliwy do skropienia kromek czarny pieprz sól przepis Oczyszczone szybko opłukane i osuszone grzyby kroimy w kostkę, cebulę(...)jędrne. Grzybowy farsz doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem a pod koniec smażenia wbijamy jajko i wszystko mieszamy. Na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce układamy kromki chleba, lekko skrapiamy je oliwą z oliwek, po czym na każdą kromkę nakładamy porcję grzybowego farszu a na grzybach kładziemy po plasterku żółtego sera. Grzanki zapiekamy w rozgrzanym do 180 st.C piekarniku około
Smakowite Daniałyżka oliwy 1/2 łyżeczka soli Dodatki : 2 cebule 4 kiełbasy Diots pokrojone w plastry (można zastąpić inną!) 1/2 słoik pieczarek 1/2 słoik czarnych oliwek z pestką 250g (1 opakowanie) sera Raclette (można zamienić na mozarellę, goudę, emmentaler lub inny) Sos : 2 puszki pomidorów 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki suszonej bazylii szczypta soli i pieprzu Przygotowanie: Nastawiamy piekarnik(...)małym ogniu. Na łyżce oliwy podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę. Przekładamy na talerz, a na patelnię wrzucamy pokrojoną w plasterki kiełbasę. Smażymy do zarumienienia. Ciasto wałkujemy na stolnicy, kładziemy wystudzony sos pomidorowy, kiełbasę, cebulę, oliwki oraz ser. Pieczemy ok. 25-30 minut. Ma ktoś ochotę na taką francuską odmianę? :) a jakie było Wasze najdziwniejsze połączenie na pizzy? :) A oto przyrząd
Kitchens Alphabetmuffinek. 1 kg ziemniaków 1 średnia cebula 2 jajka sól pieprz 1 łyżeczka ziół prowansalskich 200 g białego sera twarogowego 150 g sera typu feta ok. 5 suszonych pomidorów z zalewy 1 mały ząbek czosnku olej do smażenia Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę drobno posiekać. W misce wymieszać ziemniaki, cebulę, jajka, szczyptę soli, szczyptę pieprzu(...)temperaturze 190°C. Po upieczeniu odstawić na ok. 10 minut do przestudzenia. Brzegi każdego gniazdka oddzielić od foremki nożem. Wyjmować przy pomocy dużej łyżki. Gniazdka są dość delikatne. Ser twarogowy ugnieść widelcem z fetą. Dodać drobno pokrojone suszone pomidory i wyciśnięty czosnek. Doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Masę serową nakładać łyżką do każdego gniazdka ziemniaczanego
Bullio