makaronu muszelki 400 g ananasa z puszki 300 g filetu z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka 300 g sera 3 łyżki majonezu Sól Pieprz Filet z piersi kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka, smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Makaron gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Ananasa odsączamy z zalewy, kroimy w kosteczkę
VioletoweKucharzeniesuszonych pomidorów w oliwie, 300 ml kremówki, 6 brykietów szpinaku, kilka zielonych oliwek, 2 łyżki ziaren słonecznika, 3 łyżki startego żółtego sera, sól, pieprz. Przygotowanie: Pierś kurczaka myjemy i kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym oleju. Dodajemy brykiety szpinaku i mieszamy, aż do rozmrożenia się szpinaku. Następnie dodajemy pokrojone pomidory suszone i połówki zielonych oliwek
Aga w kuchniłyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka majonezu 1 łyżka startego parmezanu papryka słodka w proszku czosnek granulowany sól, pieprz Dodatkowo: olej do smażenia Fileciki pokroić w kostkę, a cebulę i pieczarki drobno posiekać. Wszystko zmieszać z jajkiem, obiema mąkami, serem oraz łyżką majonezu. Całość doprawić do smaku (solą, pieprzem, papryką słodką i odrobiną czosnku). Masę rozmieszać i wstawić do lodówki
Di gotujekoperek ser żółty masło sklarowane Wykonanie : W garnuszku rozbełtać jajka z mlekiem, solą i pieprzem oraz połową startego na drobnych oczkach sera. Masło rozgrzać na patelni, na rozgrzane masło wrzucić pokrojoną drobno szynkę oraz drobno pokrojonego pomidora. Chwile smażyć mieszając, po czym wlać jajka i smażyć wg uznania. Ja lubię puszystą i nie wysuszoną jajecznicę, więc smażę ją na niewielki
Walijskie Pichcenieumierać, uwielbiam! Składniki: jeden ziemniak jeden brokuł litr bulionu dwa ząbki czosnku pół cebuli sól pieprz szczypta chilli dwie kromki razowego chleba (u mnie ze słonecznikiem) 60 gram sera Lazur z błękitną pleśnią Ziemniaka obieramy i kroimy w kostkę. Brokuła myjemy i kroimy. Cebulkę i czosnek również kroimy w kostkę. Warzywa umieszczamy w garnku i gotujemy w bulionie przez(...)solą, pieprzem i chilli do smaku. Kromki chleba kroimy w kostkę (najlepiej jeśli jest to czerstwy chleb) i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy, cięgle mieszając, kilka minut. Zupę brokułową podajemy z grzankami i pokrojonym w kostkę serem Lazur. Smacznego
Mango Papajapieprz, majeranek W misce wymieszać mąkę sól, jajka oraz mleko i olej. Wszystko dokładnie mieszamy, można przy użyciu miksera. Smażymy cienkie naleśniki na patelni. W między czasie przygotowujemy farsz: mięso mieszamy wraz z bułką namoczoną w wodzie. Dodajemy starty żółty ser oraz posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy solą, pieprzem oraz odrobiną majeranku. Na usmażonych naleśnikach układamy farsz, zawijamy krokiety. Tak przygotowane
Kolizje Smakówdowolna..zależy od ilości osób i apetytu... schab mąka jajka bułka tarta sól, pieprz vegeta majonez cebula ser żółty Mięso pokroić w plastry,lekko rozbić. Jajka roztrzepać, dodać przyprawy. Kotlety panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej..Smażyć z obu stron na rumiano. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju, doprawić. Usmażone kotlety posmarować majonezem
Moje domowe kucharzenieniewielkiej sałaty lodowej duża pierś z kurczaka oliwa czosnkowa świeży lub suszony tymianek oliwa/olej do smażenia oliwa czosnkowa (przepis tu ) sól pieprz sok z cytryny 3 kromki chleba tostowego gałązka pomidorków cherry 100ml jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy twardy żółty ser do posypania PRZYGOTOWANIE Pierś z kurczaka kroimy wzdłuż na plastry. Przyprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem (suszonym lub posiekanym(...)świeżym) i dwiema łyżeczkami soku z cytryny. Na patelni rozgrzewamy olej/oliwę i smażymy kurczaka na dużym ogniu na złoto-brązowo. Szpinak, rukolę i drobno porwaną/posiekaną sałatę mieszamy. Pomidorki cherry kroimy na połówki. Przygotowujemy dressing- jogurt mieszamy z musztardą, 2 łyżeczkami czosnkowej oliwy i kilkoma kroplami soku z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem. Kromki chleba
Moje Kuchenne Rewelacjedodatkowo z ciągnącym serem. Idealny obiad! 700 g karkówki Przyprawa do wieprzowiny 1 duża cebula Płatki czosnku 2 łyżki keczupu 100 g sera Koperek Karkówkę kroimy na plastry. Przyprawiamy przyprawą do wieprzowiny. Cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy na złoty kolor . Na karkówce rozkładamy kilka płatków czosnku i przysmażoną cebulkę. Wszystko smarujemy keczupem. Przykrywamy folia aluminiową i odstawiamy na jakiś
VioletoweKucharzeniedobrego żółtego sera (najlepiej łagodnego i kremowego) ok. 150-200 g dowolnego razowego makaronu (ilość wedle zapotrzebowania) 1 dużą pierś z kurczaka (moja miała ok. 300 g) lub 2 mniejsze przyprawy: sól morską i świeżo mielony czarny pieprz Pierś z kurczaka przecinamy wzdłuż (dobrze, gdy kotleciki są mniej więcej jednakowej grubości, ponieważ przy smażeniu/grillowaniu będą wtedy gotowe oba równocześnie(...)małych oczkach. W blenderze umieszczamy najpierw migdały, które dokładnie mielimy. Następnie dodajemy szpinak, bazylię, czosnek, oliwę, wodę, ser, a także sól i pieprz. Wszystko mielimy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Kotleciki z kurczaka smażymy/grillujemy z obu stron, a następnie zdejmujemy z patelni/grilla elektrycznego i odstawiamy na chwilę, zanim je pokroimy. A teraz
Ratunku obiadSkładniki: - 150g mięsa mielonego - 1 cebula - jajko - kilka łyżek oleju do smażenia - kilka łyżek bułki tartej - dwie bułki kajzerki lub inne jak ktoś woli - 400g mrożonych frytek - 2 plasterki żółtego sera -sól, pieprz, ketchup do smaku Przygotowanie: Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy lekko na oleju. Wrzucamy ją do mięsa, dodajemy jeszcze jajko, bułke tartą, pieprz i wyrabiamy ręka(...)panierujemy dokładnie w bułce tartej. Smażymy ja na oleju na mocno brązowy kolor. W międzyczasie zajmujemy się przygotowaniem frytek zgodnie z przepisem z opakowania (polecam je również przygotować według przepisu na frytki belgijskie dostępnego w dziale "przekąski"). Gdy mamy już usmażone kotlety wkładamy je do przeciętych bułek, kładziemy na nie po plasterku sera i razem wszystko podgrzewamy w piekarniku
Tanie przepisy studenckiemleka cebula, drobniutko posiekana, zeszklona na maśle całe jajko + białko kopiasta łyżka posiekanego koperku 2 kopiaste łyżki utartego,żółtego sera sól, pieprz do smaku 1 kopiasta łyżka majonezu roztarta w dłoniach przyprawa prowansalska szczypta chili olej do smażenia mąka krupczatka do panierowania sos: szklanka gęstej śmietany szklanka soku pomidorowego łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki rosołu 2 ząbki drobno(...)ser i przyprawy. Wyrabiamy mięsną masę, powinna być pulchna i dobrze napowietrzona. Masę dzielimy na 12-18 równych części. Formujemy zgrabne klopsiki, oprószamy mąką krupczatką (nadmiar mąki strząsamy) i wstawiamy na 30 minut do lodówki. Krok 2. Przygotowujemy sos: koncentrat pomidorowy rozprowadzamy w letnim rosole, łączymy z sokiem pomidorowym, posiekanym czosnkiem, śmietaną i przyprawami. Krok 3. Wychłodzone porcje smażymy
Moja Książka Kucharskakoktailowe i zwykłe sok z cytryny Bakłażan kroimy w plastry i solimy. Po ok godzinie płuczemy i osuszamy. Smażymy z obu stron na patelni grillowej lub zwykłej podlewając olejem. Studzimy, na wierzch kroimy pomidory, czosnek siekamy na drobne plasterki, kruszymy ser, posypujemy solą i pieprzem , listkami bazylii i skrapiamy oliwą . Można dodać listki roszponki. Sałatkę podajemy do mięsa lub ryby
Gotowanie jest łatweszkl mleka 1 szkl wody gazowanej mąka - do gęstości 2 łyżki oleju szczypta soli szczypta cukru Farsz: ser żółty w plastrach szynka w plastrach Opcjonalnie: jajko i bułka tarta do panierowania 1. Składniki ciasta dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu. Jeśli naleśniki przywierałyby do patelni - dodać jeszcze trochę oleju do ciasta
Kto ugości moich gości?Forte. Ser ma być dobrej jakości. Ser żółty, seropodobny się nie nadaje. Nie i już. Jak jesteś kutwa i skąpisz na ser to sobie pizze zamów, a nie kobiecie tyłek zawracaj. 7. Sól, pieprz i olej do smażenia – to zazwyczaj jest w domu. Jak już doniesiesz zakupy do domu, nie zabijesz się po drodze i nie pogubisz rzeczy, poukładaj wszystko(...)Smaż 5 minut. 5. Dodaj mięso. Mięso smaż do tego momentu aż puści wodę i zmieni kolor z czerwonego na brązowy lub jak wolisz szary. Zajmie ci to jakieś 10 – 15 minut. 6. Dodaj przecier i szklankę wody. Dopraw solą i pieprzem. Gotuj 10 minut. 7. Na drobnych oczkach tarki zetrzyj ser do miseczki. 8. Formę wysmaruj cienką warstwą oleju
ladykitchen