smażony ser - 3789 przepisów (strona:70/253)

Makaron z sosem śmietankowo-borowikowym 146

Makaron odcedzić, wymieszać z gorącym sosem. Przed podaniem posypać natką pietruszki i skórką otartą z połowy cytryny. Smacznego Jeśli lubisz pyszne makarony, zobacz również: Smażony makaron ryżowy z kimchi i tofu Makaron z dynią i serem pleśniowym Tagliatelle z sosem brokułowo-serowym Spaghetti z sosem truflowym

Codziennik Kuchenny
Kotlety z żółtego sera 467

krążki o grubości 1 cm. Jajko wymieszać z solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i mąką pszenna, tak by powstała masa jajeczna. Następnie krążki sera maczać w masie jajecznej i obtaczać w bułce tartej   i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron

Camilla w kuchni
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym i zapiekane z serem. 143

Uwielbiam pieczarki i mogła bym je jeść w każdej postaci , pieczone , gotowane, smażone. Często na święta przygotowuję pieczarki nadziewane mięsem mielonym zapiekane z serem. Są naprawdę pyszne, do pieczarek podałam  Remuladę Duńską Folwark . Może przygotujecie taką przystawkę na święta :) Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : około 300 g mielonego z indyka około 300 g mielonego z szynki 2 jajka 2 łyżki

Sama słodycz i szczypta chili
Lekka Ciecierzyca z chorizo, pomidorami, czosnkiem i parmezanem 155

oraz skórkę z cytryny, podsmażamy minutę. Pomidorki wrzucamy na sito i naciskamy by pękły. Pozbywamy się soku i nasionek. Pomidorku wrzucamy do ciecierzycy. Mieszając smażymy 3 minuty. Dosmaczamy sokiem z cytryny. Dorzucamy listki bazylii. Posypujemy serem przed podaniem

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kotlety z kaszy jaglanej i warzyw 299

pomidor. Chwilę smażyć. Zdjąć z ognia ,przyprawić i ostudzić. kaszę wymieszać z warzywami i jajkiem i formować kotleciki. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na rumiano. Wg. mnie kasza bardzo dobrze się komponuje z serem, więc podałam z wiejskim serkiem i brokułami. Smacznego

Anioły w kuchni
Sałatka z kurczakiem i suszonymi pomidorami 343

kurczaka 250 g pomidorków koktajlowych 200 g serka sałatkowego ziołowego 1 mały słoik suszonych pomidorów w oleju słodka papryka sól,pieprz olej do smażenia Sałatę lodową porwać na małe kawałki i przełożyć do miski. Ser sałatkowy pokroić w kostkę. Pomidorki koktajlowe, dałam żółte i czerwone, przekroić na pół. Połówki suszonych pomidorów przekroić na pół. Wszystkie pokrojone składniki dodać do porwanej

Monia miesza i gotuje
Sałatka ziemniaczana z kurczakiem 170

kurczakiem – składniki: 750 g małych ziemniaków 1 pierś z kurczaka 260 g świeżego szpinaku 3 ząbki czosnku 1 papryczka chilli 200 g sera feta 1-2 łyżki sosu sojowego, sól, pieprz oliwa do smażenia Dressing/sos: -2 łyżki oleju sezamowego -2 łyżki soku z limonki (lub z cytryny) -2 łyżki miodu -1/4 łyżeczki imbiru (opcjonalnie), sól   1. Ziemniaki

UgotujmyTo.pl
526. Monte Cristo Sandwich 120

Monte Cristo Sandwich* z domowego chleba(mutanta) tostowego** z keczupem, sałata *ser, szynka, musztarda, majonez, obtoczone w jajku z odrobiną mleka i smażone na maśle **pszenno-pełnoziarnisty (1/1) Dobra znów się będę chwalić, alee trudno. Ten chleb wyszedł genialny, serio. To nic, że należy raczej do tych mnie "zgrabnych", ale to dlatego, że wsadziłam go do zbyt małej blaszki

More food, love and dreams
Krem z dyni i gruszki z gorgonzolą i grzankami 219

łyżka oliwy z oliwek 1/4 łyżeczki kuminu szczypta imbiru szczypta chili sól pieprz 1 i 1/2 szklanki bulionu 4 łyżki mleka kokosowego 30 gram sera gorgonzola 2 kromki czerstwego, razowego chleba Na oliwie z oliwek smażymy pokrojoną w kostkę cebulkę oraz obraną i pokrojoną gruszkę. Dodajemy pokrojoną dynią i całość dusimy kilka chwil. Doprawiamy solą, pieprzem, imbirem, kuminem oraz chili

Mango Papaja
Kotlety z kaszy jaglanej i warzyw 177

pomidor. Chwilę smażyć. Zdjąć z ognia ,przyprawić i ostudzić. kaszę wymieszać z warzywami i jajkiem i formować kotleciki. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na rumiano. Wg. mnie kasza bardzo dobrze się komponuje z serem, więc podałam z wiejskim serkiem i brokułami. Smacznego

Anioły w kuchni
Ruskie na oleju rzepakowym 163

następnie ugotowane wcześniej i schodzone ziemniaki .  Smażymy cebulkę na złoty kolor na złotym oleju rzepakowym.  Nie przypala się , nie dymi, nie czuć smażenia tylko delikatny słodkawy aromat cebulki. Dodajemy cebulke do ziemniaków i sera, następnie solimy, pieprzymy do smaku. Na koniec amarantus i...wyrabiamy farsz! Aż będzie gładki. Jeśli się sypie dolejmy jeszcze troszkę oleju rzepakowego. Zobaczcie

Z Kuchni Do Kuchni
Zapiekanka z kaszy gryczanej i kurczaka 300

pieczarek; 1 ząbek czosnku; 125 ml mleka; 125 ml śmietany o zawartości tłuszczu 30 lub 36 %; 2 jaja; 1/2 natki pietruszki; 100 g sera feta; 1 łyżeczka masła + masło do wysmarowania naczynia żaroodpornego; Olej/oliwa do smażenia; Sól; Pieprz. Sposób wykonania: Kaszę gryczaną włożyć do wrzącej, osolonej wody z dodatkiem łyżeczki masła i gotować przez około 15 minut. Odcedzić. Kurczaka umyć(...)plasterki. Ząbek czosnku przecisnąć przez praskę. Na gorący tłuszcz pozostały na patelni po smażeniu kurczaka wrzucić cebulę, por, pieczarki i przeciśnięty przez praskę ząbek czonku. Całość posolić i popieprzyć. Smażyć razem przez około 5 minut. Po tym czasie warzywa wyłożyć na kurczaka w naczyniu żaroodpornym. Na warstwę cebulowo-porowo-pieczarkową równomiernie wyłożyć kaszę gryczaną. Do miseczki wbić jaja i roztrzepać

Gospodyni Miejska
Udka zapiekane z serem i pomidorem 191

kości.  Składniki dla 4 osób: co najmniej 1/2 kg wyluzowanych udek z kurczaka (tj. pozbawionych skórek i kości) 1 kulka sera mozzarella 1-2 pomidory, np. malinowe sól, pieprz przyprawa do kurczaka olej do smażenia mąka krupczatka do obtaczania Mięso umyć, osuszyć i przyprawić (solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka). Każdy kawałek mięsa obtoczyć w mące krupczatce

Ugotować
Mój tata wymiata !!! Rodzinne gotowanie. Zdrowe kotleciki z indyka. 161

indyczego mięsa, doda nam energii do dalszego działania, oraz poprawi humor.   3. Jak jeść? Indycze mięso daje wielkie pole do popisu. Przyrządza się łatwo i szybko, można je smażyć, piec i dusić. Jest świetnym wyjściem dla osób na diecie, sprawdza się zwłaszcza podczas letniego grillowania. Mięso wystarczy dzień wcześniej zanurzyć w zalewie na bazie oliwy z oliwek(...)Rozbijamy plastry indyka tłuczkiem, ale nie zbyt cienko. Każdy plaster smarujemy cieniutko musztardą i majonezem, następnie nakładamy po plasterku drobiowej szynki i żółtego sera. Całość zwijamy w roladkę i przebijamy szpikulcem lub obwiązujemy nitką i smażymy na patelni, aż do lekkiego zarumienienia mięsa. Tekst ze strony:   http://www.tipy.pl/artykul_6843,dlaczego-warto-jesc-mieso-z-indyka.html Bazylia (Ocimum L.) W kuchni  bazylia  poprawia smak

ClauditteMissCooking