Cordon Bleu z bakłażana

Cordon Bleu z bakłażana

Cordon Bleu z bakłażana

Przepis wypatrzyłam  na stronie Cooklet u Christopher'a. Bakłażany wyszły świetnie. Obawiałam się zabawy z panierowaniem - zupełnie niepotrzebnie, nie było najmniejszego kłopotu. To znakomita ciepła przystawka. Polecam!składniki4 małe lub 1 duży bakłażan4 plastry sera  wędzonego (2x mniej plastrów niż plastrów bakłażana) - lub takiego jaki lubimy4 plastry gotowanej szynki (2x mniej plastrów niż plastrów bakłażana) - lub takiej jaką lubimysólpieprztymianekzioła prowansalskieolej do smażenia1/2 szklanki bułki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.